|
|
| נשלח ב-23/4/2025 23:07 |
|
| |
רעיונוביץ, בתיאוריה דבריך נשמעים נחמד, אבל אתה צריך לזכור שחרדי הולך ללמוד בגיל מבוגר כשריחיים על צווארו וגם ככה אין כסף ואין זמן להשקיע בלימודים, ובהרבה מקרים זה משפיע על היכולת לפנות זמן ולהתרכז וגם על המוטיבציה.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2025 00:03 |
|
| |
| פלדלפי כתב: |  | די להביט בנתונים על אחוז הנושרים מלימודי האקדמיה בקרב החרדים עוד בשלבים הראשונים, כדי להבין את החשיבות והמשמעות של לימודי הליבה כבר מכיתה א'
1.עד כתה ו' לומדים כמעט אותו דבר חילונים וחרדים למעט אנגלית .. 2.חילונים עם בגרות לא יודעים אנגלית בכלל עם כל הריבה והמורמולדה שהם לומדים... למעט מס' משפטים מטופשים .. שבוע אחרי המבחן שכחו הכל . למעט אם הם עובדים בתחום ההיי טק .וכו רק דתיים לאומיים יודעים היטיב אנגלית מציאות בשטח ....
שיטה חרדית יודעה ... להקטין את השני בשביל לצאת יותר טוב... אם אני מגדיר אותך כחרדי פשרן אוט' אני יוצא צדיק גם בלי להיות צדיק..
החרדים לומדים לימודי חול ברמה מאוד מאוד נמוכה!!! אתמול ישבתי עם הילדה שלי בכיתה ג' על שיעורי בית בתרגילים של סדר פעולות בחשבון ואת זה אני למדתי במכינה במכללה.... משוואה עם נעלם לומדים בכיתה ה' אבל במכללה חרדית אף אחד מהכיתה לא ידע את זה !!!
חילונים אולי לא יודעים אנגלית ברמה של ביבי ובנט אבל פרחה ערסית שמדברת בעברית עילגת יודעת יותר טוב מחרדי מצוי הם טסים פעמיים בשנה ושומעים שירים לועזים ומזמינים מאתרים בחו"ל אז אולי זה עילג ואולי אפשר לצחוק עליהם אבל הם יכולים להסתדר
מי שלא היה במכללות\ מכינות החרדיות יכול להמשיך לחלום שאם הוא למד קצת קצות הוא יכול לשלים בגרות בשנה.. בפועל ראינו בעיניים שהרוב לא מצליחים וסיפור על חסיד בעלז שעזב את הכולל וקנה ספר #C ובלע אותו בשבוע והיום הוא מהנדס על חלל באינטל זה בגדר סיפור... זה בודדים בודדים שמאוד מוכשרים ויש להם כושר למידה גבוהה אבל כל אלו שהתחילו את המסילת ישרים עשרות פעמים בסדר מוסר ומעולם לא התקדמו מההקדמה לפרק א' לעולם לא יצליחו ללמוד לבד שפת תכנות !!! |
|
כל הערסיות והדרעקיות יודעותלפלוט משפטים באנגלית של סבלבריטים וכו' ..
הם לא יודעים לקרוא אנגלית .. בקושי .. והם לא יודעים לנהל שיחה סבירה באנגלית עם לקוח ... לא שיחה האם לפנות ימינה או שמאלה ...
בדידי הוה עובדא .. עברתי פקידי בנק .. אחד אחד ... רק דתיים ו15% מהחילונים יודעים לקרוא היטיב אנגלית ולנהל שיחה
הם ביקשו ממני הדוס להקריא להם מה כתוב .. ולתרגם
תוקן על ידי איני_מכיר ב- 24/04/2025 00:05:26
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2025 00:04 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | צריך לשאול האם הם מצליחים להשלים לימוד תורני כראוי לפני ששואלים על לימודי ליבה...
רוב ההולכים למוסדות הללו . הם כאלה שנשרו ממקום הלימודים עקב חוסר ביכולות מנטליות ... אתה צודק כנראה
כל מי שאני מכיר באקדמיה, סיימו את לימודיהם בישיבות רגילות ואף היו אברכים כמה שנים. זה נכון שהרבה מהפונים החרדיים ללימודי היי טק וכדו' הם אנשים שהערכים ולימוד התורה אינם בראש מעייניהם, אבל הציור הקיצוני שאתה מצייר לא נראה לי נכון. (לגבי הטענה החשובה של קלעפער, אני חושב שהיא ראויה לדיון מאוד רציני, זה לא רק הפרופיל וההצלחה של הפונים ללימודים אלא דבר ראשון למה פונים ללימודים ומה מוגדר הצלחה בלימודים תורניים, וכמובן מה טוב ומה רע בלימדי תורה ולימודי מקצוע כפי שהם מתקיימים כיום. אלו שאלות מאוד רציניות ואולי שווה לפתוח אשכול מיוחד רק לזה). |
|
תלוי בגיל הפונים .. יש צעירים שהם נושרים ורובם יינשרו מכל מקום שהם הולכים ...
מבוגרים יותר זה שונה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2025 10:27 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | מהניסיון שלי, בחור ישיבה שישב ולמד טוב בישיבה,
וגם היה חברותי, ולמד בישיבה בצורה מסודרת,
ולא רק בשביל לעשות רושם של למדן, אלא למד בצורה רצינית ו'מסודרת'
כשהוא הלך ללמוד באקדמיה,
או אפילו שהוא הלך להיות הנדסאי,
הוא לקח את הלימודים ברצינות ולמד ברצינות,
הכין את עצמו ולמד במכינה מתמטיקה ואנגלית כמו שצריך,
הוא עבר את הלימודים וקיבל תואר,
כל מי שחשב שזה לימודים כמו לימודי נהיגה, נכשל ! ונשר.
|
|
צר לי לאכזב אותך. נער הייתי וגם.... כבוגר החינוך החרדי הקלאסי (והייתי מהמצויינים בישיבה), התקשיתי מאוד (בשנות העשרים לחיי) להשלים בגרות באנגלית, מתמטיקה ופיזיקה. כמו רבים אחרים מבני דורי הייתי שבוי ב misconception שאם הייתי תלמיד טוב בישיבה אז אני 'גאון הדור' וטיק טק אני מסיים בגרות ותואר... אבל זה ממש לא נכון! התאפשר לי להיות סטודנט במשרה מלאה (כשאני אב לילדים) וללמוד לתואר הנדסאי רק בזכות רעייתי שפירנסה אותי (בימי חמישי בלילה הייתי שוטף חדרי מדרגות ), השלמתי בעמל רב לתואר מהנדס (Bsc.E) ואף המשכתי לתואר שני (M.Sc.e). אבל זה לא הייה קל. אנגלית ומתמטיקה הם תנאי בסיסי להצלחה בלימודי אקדמאיים. אנגלית ומתמטיקה הם 'שפות' . רכישתם דורשת מיומנות! זה ידע ולא מידע. רכישתם דורשת זמן של הפנמה. לפני הרבה שנים היצעתי במשרד החינוך לפתוח בשכונות החרדיות מרכזי למידה בשעות הערב לאנגלית ומתמטיקה . העסקנים החרדים חסמו את הרעיון. לענ"ד אפשר ללמד אנגלית באמצעות ספרי הקודש האינסופיים שיש היום בשפה האנגלית, כך גם מתמטיקה באמצעות הלכות קידוש החודש , מסכת עירוהין, מסכת קינים וכדו'. בכל מקרה אנגלית ומתמטיקה הם 'נקיים' לגמרי אין בהם שום 'כפירה' .
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2025 11:02 |
|
| |
מי שלמד יבמות (שם, שם)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2025 11:54 |
|
| |
| momeir כתב: |  | אנגלית ומתמטיקה הם תנאי בסיסי להצלחה בלימודי אקדמאיים. אנגלית ומתמטיקה הם 'שפות' . רכישתם דורשת מיומנות! זה ידע ולא מידע. רכישתם דורשת זמן של הפנמה. לפני הרבה שנים הצעתי במשרד החינוך לפתוח בשכונות החרדיות מרכזי למידה בשעות הערב לאנגלית ומתמטיקה. העסקנים החרדים חסמו את הרעיון. |
|
הם שמים רגליים גם למאמצים של הורים להקים ממ"חים לילדיהם.
הסיפור הוא לא ערכים ולא עצמאות פדגוגית, אלא כוח ושליטה. מערכת חינוך חצי פרטית שמקושרת פוליטית זה הרבה כסף והרבה ג'ובים. המצב הזה הפך את מערכת החינוך החרדית לבסיס הכוח העיקרי של המפלגות החרדיות, ושל הממסד החרדי.
על זה הם לא רוצים לוותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2025 14:41 |
|
| |
למרות המנטרות החרדיות שאפשר להשלים פער של 12 שנות לימוד בשנת מכינה . אבל זה מנטרה שלא עומדת במבחן המציאות ואחוז הנושרים הוא גבוהה מאוד ומי שנשאר ולא נושר ללא לימודי ליבה הם בודדים ומוכשרים מאוד .... או מי למד בישיבה תיכונית ורוצה לשפר בגרויות ....
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2025 17:34 |
|
| |
האם יואיל אדון חריף ומקשה בבקשה למסור פרטים נוספים על דברי החזו"א וההערה עליהם בבירור הלכה. הדיון שם בסימן נ"ח הוא ארוך ומסובך, ולא ברור במבט ראשון למה הכוונה. תודה רבה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/4/2025 19:51 |
|
| |
| momeir כתב: |  | מהניסיון שלי, בחור ישיבה שישב ולמד טוב בישיבה,
וגם היה חברותי, ולמד בישיבה בצורה מסודרת,
ולא רק בשביל לעשות רושם של למדן, אלא למד בצורה רצינית ו'מסודרת'
כשהוא הלך ללמוד באקדמיה,
או אפילו שהוא הלך להיות הנדסאי,
הוא לקח את הלימודים ברצינות ולמד ברצינות,
הכין את עצמו ולמד במכינה מתמטיקה ואנגלית כמו שצריך,
הוא עבר את הלימודים וקיבל תואר,
כל מי שחשב שזה לימודים כמו לימודי נהיגה, נכשל ! ונשר.
צר לי לאכזב אותך. נער הייתי וגם.... כבוגר החינוך החרדי הקלאסי (והייתי מהמצויינים בישיבה), התקשיתי מאוד (בשנות העשרים לחיי) להשלים בגרות באנגלית, מתמטיקה ופיזיקה. כמו רבים אחרים מבני דורי הייתי שבוי ב misconception שאם הייתי תלמיד טוב בישיבה אז אני 'גאון הדור' וטיק טק אני מסיים בגרות ותואר... אבל זה ממש לא נכון! התאפשר לי להיות סטודנט במשרה מלאה (כשאני אב לילדים) וללמוד לתואר הנדסאי רק בזכות רעייתי שפירנסה אותי (בימי חמישי בלילה הייתי שוטף חדרי מדרגות ), השלמתי בעמל רב לתואר מהנדס (Bsc.E) ואף המשכתי לתואר שני (M.Sc.e). אבל זה לא הייה קל. אנגלית ומתמטיקה הם תנאי בסיסי להצלחה בלימודי אקדמאיים. אנגלית ומתמטיקה הם 'שפות' . רכישתם דורשת מיומנות! זה ידע ולא מידע. רכישתם דורשת זמן של הפנמה. לפני הרבה שנים היצעתי במשרד החינוך לפתוח בשכונות החרדיות מרכזי למידה בשעות הערב לאנגלית ומתמטיקה . העסקנים החרדים חסמו את הרעיון. לענ"ד אפשר ללמד אנגלית באמצעות ספרי הקודש האינסופיים שיש היום בשפה האנגלית, כך גם מתמטיקה באמצעות הלכות קידוש החודש , מסכת עירוהין, מסכת קינים וכדו'. בכל מקרה אנגלית ומתמטיקה הם 'נקיים' לגמרי אין בהם שום 'כפירה' . |
|
לא אמרתי שזה קל, ממש לא, זה קשה מאוד,
אבל מי שלמד בישיבה בצורה טובה, יש לו את היכולות ללמוד, ולהצליח,
כמה שנים לוקח להיות אברך 'למדן' ?
כמה שעות לימוד אדם משקיע עד שהוא נהיה למדן טוב,
לפחות עשר שנות לימודים, של לימוד אינטנסיבי קשה בתלמוד תורה\ישיבה קטנה\ גדולה\כולל
של לימודים מבוקר ועד ערב, בחלק גדול מהזמן בתנאי פנימייה, בלי הסחות דעת.
להיות מהנדס לוקח הרבה פחות שנים, אבל צריך להשקיע בלימודים משהו קרוב למה שהיה בישיבה,
הרבה שעות עבודה קשה, עם הרבה משמעת עצמית, זה ממש לא קל, ומי שאומר שזה קל, טועה ומטעה,
אבל מי שמשקיע ועובד קשה, מצליח.
לכן אני ממליץ לכל אברך שיוצא ללמוד, שייכנס לאתר 'אשכולות' https://eshkolot.net/
וילמד אנגלית ומתמטיקה, אפשר לעשות את זה תוך כדי הלימודים בכולל, בערב,
זה גם יכין אותו, ללימודים של חומרים אחרים ממה שהוא היה רגיל מהישיבה.
ובעזרת השם הוא יצליח.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 24/04/2025 19:53:34
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2025 00:31 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  |
לא אמרתי שזה קל, ממש לא, זה קשה מאוד,
אבל מי שלמד בישיבה בצורה טובה, יש לו את היכולות ללמוד, ולהצליח,
כמה שנים לוקח להיות אברך 'למדן' ?
כמה שעות לימוד אדם משקיע עד שהוא נהיה למדן טוב,
לפחות עשר שנות לימודים, של לימוד אינטנסיבי קשה בתלמוד תורה\ישיבה קטנה\ גדולה\כולל
של לימודים מבוקר ועד ערב, בחלק גדול מהזמן בתנאי פנימייה, בלי הסחות דעת.
להיות מהנדס לוקח הרבה פחות שנים, אבל צריך להשקיע בלימודים משהו קרוב למה שהיה בישיבה,
הרבה שעות עבודה קשה, עם הרבה משמעת עצמית, זה ממש לא קל, ומי שאומר שזה קל, טועה ומטעה,
אבל מי שמשקיע ועובד קשה, מצליח.
ובעזרת השם הוא יצליח.
|
|
וכמה כאלו יש בעולם הישיבות??? כמה לומדים עשר שנות לימודים, של לימוד אינטנסיבי קשה ללא הסחות דעת? וכמה יוצאים בערב לכדורגל? כמה מטיילים? (פעמים בשבוע שומעים על בחור ישיבה שנעצר בנתב"ג) איך בכלל אפשר להשוות לימוד של בחור ישיבה צעיר שאין לו שום דאגות ללימודים אחרי יום עבודה עם משפחה ?
אכן הרכתי בחורים מוכשרים שבזמן הישיבה בשעות הצהריים הלכו ללמוד תואר והצליחו יפה... אבל לא על זה מדובר...
הייתי בישיבה וגם באקדמיה והדברים פשוט לא דומים!!! למדן אולי יעזור בחוג לפילוסופיה כמה בחורים חוזרים שוב ושוב על החומר? לא הרבה... כמה המשגיחים מדברים על הלומד ואינו חוזר... בשביל להצליח בלימודים צריך לחזור ולשנן חומר משעמם ובזה בחורי הישיבה לא מצטיינים... כמה לבד מרחיבים את הידע שלהם? אני מכיר אברכים למדנים שיודעים להתפלפל אבל לא יודעים כלום על התנ"ך או הסטוריית עם ישראל.. כי הם לומדים את מה שלומדים במסגרת אבל ללכת לבד ולהרחיב ידע הם לא מסוגלים ובאקדמיה אחד הדברים החשובים זה ללמוד לבד ולחפש לבד
ברור שאין דבר העומד בפני הרצון ויש כאלו שהצליחו השאלה היא כמה הם נלחמו בשביל זה וכמה נפלו בדרך והאם בהשקעה קטנה בגיל הרך הדרך הייתה יותר קלה אין שום מחלוקת שאילו היה קצת רקע באנגלית ובמטמטיקה הדרך הייתה יותר קלה ורבים יותר היו מצליחים
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2025 13:48 |
|
| |
| נצל כתב: |  | האם יואיל אדון חריף ומקשה בבקשה למסור פרטים נוספים על דברי החזו"א וההערה עליהם בבירור הלכה. הדיון שם בסימן נ"ח הוא ארוך ומסובך, ולא ברור במבט ראשון למה הכוונה. תודה רבה |
|
חזו"א או"ח קט"ו ס"ק י"ד-י"ז בפורום אוצה"ח, העלו את הקטע מ'בירור הלכה'. ע"ש. https://forum.otzar.org/download/file.php?id=70618 "החשבונות הללו המבואר בחזו"א קשה להבין, שחשבון הקשת הנאחז שמצייר שם וגדרו אינו מתאים עם הידוע בחשבון העיגול-הכדור ומעלותיו"
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2025 14:18 |
|
| |
מתוך כל ספרי החזו"א ופסקיו ואורחותיו מצאו רק טעות אחת ...
כבוד גדול ליהדות התורנית ..
פרופסורים בספרקיהם העמקניים לא רק טעויות לרוב אלא שקרים בלי סוף והמצאות חופשי
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2025 14:25 |
|
| |
ניתן להביא דוגמאות למכביר, אחת הבולטות היא טעותה המפורסמת של פרופ' רחל אליאור, במאמרה "נביאות במקרא ובמסורת חז"ל" (פורסם ב'יהדות חפשית, גליון 25), הכותבת בנוגע לחולדה הנביאה: "מסורת אחרת מטילה ספק בעצם התנבאותה 'וכי חולדה נביאה היא'? פסחים ט", בעוד הגמרא אינה עוסקת בחולדה הנביאה, אלא בשרץ ששמו חולדה. מאמרה הנ"ל רצוף הזיות ודברי הבל באופן יוצא דופן, וטעות זו אינה אלא גולת הכותרת המלמדת על ההבנה של הכותבת, ראה גם במאמר הביקורת של פרופ' בר אילן על חיבורה המרכזי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2025 14:26 |
|
| |
בגדול, החזו"א כותב שם שכאשר מתרחקים מקו המשווה לכיוון צפון כדור הארץ, השינוי בזמני אורך היום (מהנץ ועד השקיעה) הוא בקפיצות קבועות לפי המרחק מקו המשווה. אך במציאות אין הדבר כן, אלא ככל שמתרחקים מקו המשווה, השינוי באורך היום הולך וגדל הרבה יותר ביחס למרחק. לכאורה הפער בין חשבון החזו"א למציאות, נובע מכך שהחזו"א ביצע הכפלות פשוטות בחלקים מסוימים של החישוב, במקום להשתמש בפונקציות טריגונומטריות ידועות כגון סינוס, ולהכפיל את הערכים הנובעים מהם כגון טנגנס. ואכמ"ל.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2025 14:28 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | | ניתן להביא דוגמאות למכביר, אחת הבולטות היא טעותה המפורסמת של פרופ' רחל אליאור, במאמרה "נביאות במקרא ובמסורת חז"ל" (פורסם ב'יהדות חפשית, גליון 25), הכותבת בנוגע לחולדה הנביאה: "מסורת אחרת מטילה ספק בעצם התנבאותה 'וכי חולדה נביאה היא'? פסחים ט", בעוד הגמרא אינה עוסקת בחולדה הנביאה, אלא בשרץ ששמו חולדה. מאמרה הנ"ל רצוף הזיות ודברי הבל באופן יוצא דופן, וטעות זו אינה אלא גולת הכותרת המלמדת על ההבנה של הכותבת, ראה גם במאמר הביקורת של פרופ' בר אילן על חיבורה המרכזי. |
|
|
|
|
|
|