|
|
| נשלח ב-25/4/2025 14:30 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | בגדול, החזו"א כותב שם שכאשר מתרחקים מקו המשווה לכיוון צפון כדור הארץ, השינוי בזמני אורך היום (מהנץ ועד השקיעה) הוא בקפיצות קבועות לפי המרחק מקו המשווה. אך במציאות אין הדבר כן, אלא ככל שמתרחקים מקו המשווה, השינוי באורך היום הולך וגדל הרבה יותר ביחס למרחק. לכאורה הפער בין חשבון החזו"א למציאות, נובע מכך שהחזו"א ביצע הכפלות פשוטות בחלקים מסוימים של החישוב, במקום להשתמש בפונקציות טריגונומטריות ידועות כגון סינוס, ולהכפיל את הערכים הנובעים מהם כגון טנגנס. ואכמ"ל. |
|
לאיזה חלק בדיוק אתה מתכוון בחזו"א יש שם 4 עמודים ..
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2025 14:49 |
|
| |
איני_מכיר לא ברור מה אתה רוצה. אתה מנסה לתבוע את עלבון כבוד החזו"א? מישהו פה העלה על דעתו להפחית במאומה מגאונותו של החזו"א בגלל כמה אי דיוקים במתמטיקה טריגונומטרית מורכבת? ממתי האשכול הזה הפך להשוואות בין חיבורים תורניים של גדולי התורה לחיבורים במדעים מדויקים מגדולי העמים? מה עניין שמיטה להר סיני?
(אגב, עצם ההשוואה היא מטופשת. אלו סוגי חיבורים שונים בתכלית. פסק הלכה או סברה תורנית, קשה להפריך. על כל פירכה יש תירוץ וחילוקים.. נתון אמפירי, או השערה מדעית, ניתנת להפרכה מול המציאות..)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2025 14:51 |
|
| |
קראתי את דברי החזו"א ותסלחו לי שנראה לי שאינכם מבינים את כוונתו..
על כן אבקש שתכוון אותי לאיזה חלק בדיוק בדבריו .
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2025 14:52 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  |
לאיזה חלק בדיוק אתה מתכוון בחזו"א יש שם 4 עמודים .. |
|
ציינתי לעיל, ואף הבאתי קישור לקטע מ'בירור הלכה'. ע"ש.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2025 14:57 |
|
| |
יש רושם שלא מבינים את דברי החזו"א ... .. החזו"א לא מתכוון לומר שזה המצב במציאות אלא שכך מחשבים ...
יש שם 4 עמודים .. מתוכם חלק גדול ציטוט של החזו"א ... אין לך מושג לאיזה חלק מדובר בדיוק ?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2025 14:59 |
|
| |
אני לומד חברותא פעם בחודש עם רה"י אחד ... 30 דקות ותו לא .. אני מסביר לו את הבנתי בדברי רש"י כך ש90 % של הקושיות מופרכות ...
החזו"א והגר"א דבריהם עמוקים כדברי הראשונים וקל לטעות בהבנת הדברים
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2025 14:59 |
|
| |
בפורום אוצה"ח על הגאון רבי חצקל ברטלר זצ"ל מישהו כתב סיפור: פעם שאלתי אותו, שלא הבנתי איך החשבון של החזון איש לחשב הנץ והשקיעה מסתדר עם ידיעתנו בחכמת התשבורת. אז הוא ענה לי: 'וואס קען איך טאהן אז דער נץ ווארט נישט פאר דער חזון איש'. (מה אני יכול לעשות שהנץ לא מחכה לחזון איש.) https://forum.otzar.org/viewtopic.php?t=44558#p526527
שם גם העלו את הקטע מ'בירור הלכה' הנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2025 15:14 |
|
| |
| איני_מכיר כתב: |  | יש רושם שלא מבינים את דברי החזו"א ... .. החזו"א לא מתכוון לומר שזה המצב במציאות אלא שכך מחשבים ...
יש שם 4 עמודים .. מתוכם חלק גדול ציטוט של החזו"א ... אין לך מושג לאיזה חלק מדובר בדיוק ? |
|
באמת שאין כאן המקום להאריך, וגם אין עיתותי בידי.
רק שים לב שהחזו"א שם, בגלל חשבונו הייחודי, ממש יוצא נגד נגד "לוח הבקעים" (לוח ערכי סינוס) וכותב שהוא שגוי: "ונראה דאין לוח הבקעים נשתווה בין חכמי המדות מפני שאינו בדקדוק", ואף תמה על כך: "והאיך יתכן שחכמי המדות לא ידקדקו כל כך.. ואם באמת כן אבדנו כל תורת מדת הבקעים המדוייקת מיסודי חשבון הדיוק.. והדבר מפליא ביותר". ובמציאות, אנחנו יודעים ש"לוח הבקעים" הוא מדוקדק ביותר, ועל פיו מחשבים מרחקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2025 16:31 |
|
| |
החישובים נכתבים בשפה המדוברת ב'לשון הקודש'. הרבה מלל. לא קל להבין.... בניגוד ל'שפה המדוברת' ה'שפה המתמטית' משתמשת בסימנים וכללים מוגדרים היטב. אין מקום לפרשנויות. כל סמל , כל מושג מייצג דבר אחד ויחיד. ב'שפה המתמטית' אפשר לבטא רעיונות בצורה מדוייקת וחד משמעית. בלי מקום לאי הבנה. חוקי המתמטיקה והסמלים מובנים בכל העולם ללא קשר לשפה המדוברת. באמצעות ה'שפה המתמטית' אפשר לבטא רעיונות (גם אם הם מאוד מורכבים ומופשטים) בצורה קצרה ותמציתית. אגב, רוצה לציין שאת המונחים הבסיסיים בטריגונומטריה (סינוס, קוסינוס טנגס וכו') לומדים בתיכון כבר בכיתה י' .

תוקן על ידי momeir ב- 25/04/2025 16:35:03
תוקן על ידי momeir ב- 25/04/2025 16:38:31
|
|
|
|
| נשלח ב-26/4/2025 22:33 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | יש רושם שלא מבינים את דברי החזו"א ... .. החזו"א לא מתכוון לומר שזה המצב במציאות אלא שכך מחשבים ...
יש שם 4 עמודים .. מתוכם חלק גדול ציטוט של החזו"א ... אין לך מושג לאיזה חלק מדובר בדיוק ? באמת שאין כאן המקום להאריך, וגם אין עיתותי בידי.
רק שים לב שהחזו"א שם, בגלל חשבונו הייחודי, ממש יוצא נגד נגד "לוח הבקעים" (לוח ערכי סינוס) וכותב שהוא שגוי: "ונראה דאין לוח הבקעים נשתווה בין חכמי המדות מפני שאינו בדקדוק", ואף תמה על כך: "והאיך יתכן שחכמי המדות לא ידקדקו כל כך.. ואם באמת כן אבדנו כל תורת מדת הבקעים המדוייקת מיסודי חשבון הדיוק.. והדבר מפליא ביותר". ובמציאות, אנחנו יודעים ש"לוח הבקעים" הוא מדוקדק ביותר, ועל פיו מחשבים מרחקים. |
|
ראה משהו מעניין החזו"א מציין שהלוח אינו שווה בין חכמי הדורות .. דהיינו שהיה לחזו"א מידע מסויים שהלוח אינו שווה בין חכמי ההנדסה חוץ מהחישובים שלו עצמו . ..
זה נראה שהציגו לו מידע כזה
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2025 00:14 |
|
| |
נראה שהוויכוח כאן קצת סטה מהמסלול, אולי סתם כי אנשים יותר רוצים לדבר מאשר להקשיב. חריף ומקשה הביא טענה, שאם בחורי הישיבות ילמדו מתמטיקה, הם יגלו שהחזו"א טעה. בטענתו הוא לא התכוון לומר שהחזו"א טעה והחוקרים צודקים; נהפוך הוא - הוא מביא כמה רבנים (לא חוקרים!!) שטענו שהחזו"א טעה. איני מכיר, מנסה לסנגר שלא נורא שהחזו"א טעה (מי אמר שזה נורא?), וזה לא מוכיח שהרבנים תמיד טועים (חריף ומקשה חושב שר' יחיאל זילבר ויבל"ח ר' יחזקאל ברטלר, טועים?), והנה הוא מביא כתבה (מלאה בטעויות הבנה ממש מפדחות) שמוכיחה שהחוקרים טועים, כלומר מתוך מאות חוקרים ואלפי ספרים (שחלקם כלל לא חוקרי יהדות וחלקם ללא ספק תלמידי חכמים) מצאו רשימה של כמה טעויות (וכאמור, בחלק מהמקרים הטעות היא של עורך הכתבה ולא של החוקר). והופ, הוכחנו שהחוקרים תמיד טועים והרבנים תמיד צודקים. שימו לב, חריף ואיני, שאתם משדרים על תדרים שונים. סביר מאוד שאין מחלוקת ביניכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2025 00:28 |
|
| |
וסתם כדי שלא יכעסו למה אני אומר שהכתבה של ערכים מלאה בטעויות, אציין כמה טעויות קטנות שמצאתי במהירות: 1. העירו על איזה חוקר שחשב שכניסה לפרדס הכוונה לחכמות חיצוניות. ובכן כך גם חשב הרמב"ם וכ"כ הרמ"א על השולחן ערוך!! אז טעות זה ודאי לא... 2. העירו על חוקר שאמר שהאבן עזרא העז לומר שסוף התורה נכתבה ע"י יהושע, שאת טענה זו לא העז האבן עזרא לומר, אלא כבר חזל. יתכן שאכן מדובר בחוסר הבנה של החוקר, על בסיס "סוד הי"ב" של האהן עזרא. אבל האמת היא שהדיון בחזל (הובאו ברש"י בוזאת הברכה) רק מלמד שחזל ניסו להסביר למה בכל זאת משה כן כתב את הפסוקים האלה, ואילו טענת האבן עזרא בסוד הי"ב שומטת את הקרקע מהצורך בדיון האפולוגטי הזה. כך שתכלס החוקר די צודק, ודאי בקריאה מחקרית של דברי חזל. 3. העירו על מישהי ששיבחה את האלמנה ראם שערכה את דף הגמ'. וההערה החכמה היא שהרי דף הגמ' עוצב כבר מהדפוס הראשון (כותב המאמר אגב התחמק מלכתוב איפה היה העיצוב הראשון - אולי כי הוא לא חוקר גדול... בכל מקרה אאל"ט העיצוב התחיל בשונצינו והמשיך בונציה באטתה מתכונת על מסכתות שלא נדפסו בשונצינו). מה גם שהיו גם האחים. וא"כ ברור שלא האלמנה עשתה הכל לבד. ואני הק' שואל, אז מה? הרי כל מי שמכיר את הדפוסים השונים של השס, יודע שכל דפוס עדיין עבד קשה על העריכה (וגם ליקטו והוסיפו פירושים והגהות וכו); ואם היו גם אחים שעזרו, זה מוריד מכבוד האלמנה? 4. הייתה הערה מטומטמת על השופט חיים כהן (ששנה ופירש), שכתב שעם ישראל השתמש בנביאות נשים וציין נביאת שקר. הרי יתכן שחיים כהן ידע שהיא נביאת שקר ובכל זאת מבחינתו זו הוכחה (צודקת לגמרי) שעם ישראל השתמש בנביאות נשים! עד כאן כמה הערות מקופיא, אבל הבעיה העיקרית של ערכים ובכלל זה כל הסגנון העינבלי הנפוץ, לכתוב כמה שרבוטים ולתקוף המון המון אנשים שקשה מאוד להכליל אותם תחת קטרוגיה אחת, והכל סתם כי אתה רוצה להרגיש חכם. אני מודה שכשבמקביל אני קורא מאמרים של ערכים עצמם, וכן של העינבלים, אני רואה חומר מאוד רדוד ולא מאורגן לכדי טיעון טוב. כך שלתקוף זה נחמד, אבל לפחות אני, הייתי מעדיף את המותקפים מאשר את התוקפים.
תוקן על ידי הדיבוק ב- 27/04/2025 00:34:03
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2025 16:16 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | נראה שהוויכוח כאן קצת סטה מהמסלול, אולי סתם כי אנשים יותר רוצים לדבר מאשר להקשיב. חריף ומקשה הביא טענה, שאם בחורי הישיבות ילמדו מתמטיקה, הם יגלו שהחזו"א טעה. בטענתו הוא לא התכוון לומר שהחזו"א טעה והחוקרים צודקים; נהפוך הוא - הוא מביא כמה רבנים (לא חוקרים!!) שטענו שהחזו"א טעה. איני מכיר, מנסה לסנגר שלא נורא שהחזו"א טעה (מי אמר שזה נורא?), וזה לא מוכיח שהרבנים תמיד טועים (חריף ומקשה חושב שר' יחיאל זילבר ויבל"ח ר' יחזקאל ברטלר, טועים?), והנה הוא מביא כתבה (מלאה בטעויות הבנה ממש מפדחות) שמוכיחה שהחוקרים טועים, כלומר מתוך מאות חוקרים ואלפי ספרים (שחלקם כלל לא חוקרי יהדות וחלקם ללא ספק תלמידי חכמים) מצאו רשימה של כמה טעויות (וכאמור, בחלק מהמקרים הטעות היא של עורך הכתבה ולא של החוקר). והופ, הוכחנו שהחוקרים תמיד טועים והרבנים תמיד צודקים. שימו לב, חריף ואיני, שאתם משדרים על תדרים שונים. סביר מאוד שאין מחלוקת ביניכם. |
|
כוונת דברי היא איננה שהחוקרים תמיד טועים .והרבנים לא ...
רק שטעות אחת לא הופכת אדם משכיל ומורם מעם ל"טועה" .. גם משה רבינו טעה וגם יעקב אבינו ואברהם אבינו וכו'
תוקן על ידי איני_מכיר ב- 27/04/2025 16:17:34
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2025 17:30 |
|
| |
הוא אשר דיברתי, שאתה וחריף_ומקשה מסכימים על רוב הדברים ואין כלל מחלוקת...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2025 17:56 |
|
| |
אין כל דיון רציני וכנראה גם לא יהיה כל דיון רציני
לא בנושא גיוס לצבא
לא בנושא ליבה
לא בנושא חינוך כמתואר באשכולות נוספים
הציבור החרדי מתמיד בתהליכיו מכוח האינרציה בדיוק כמו הציבור הערבי המסורתי אף אחד לא רוצה שינוי וגם לא יהיה שינוי אם יהיה שינוי זה לא יהיה הציבור החרדי יקראו לזה בשם אחר
תוקן על ידי אפגעהיטן ב- 27/04/2025 17:56:02
|
|
|
|
|