|
|
| נשלח ב-30/4/2025 21:44 |
|
| |
| הדיבוק כתב: |  | | זה לא שהוא ביטל את זה ובתמורה הכין למשהו גדול יותר, שהיה ידוע שאפשרי.
תקרא את סוף ההודעה שמעליך, נשמע שכן קנו מטוסים יעילים יותר |
|
תקרא את התגובה שלי.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2025 21:51 |
|
| |
מצאנו את האשם האמיתי...
יאיר נתניהו: משהו פה חשוד... השמאל הקפלניסטי היה בשבועות האחרונים בטירוף של מאמץ לבטל את חגיגות יום העצמאות וטקס המשואות. אני מאוד מקווה שההצתות הגיעו רק מהערבים, ללא שיתוף פעולה מבני עמנו...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2025 21:57 |
|
| |
משכנו בדש מעילו...

|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2025 22:07 |
|
| |
ממה שכתוב פה,
כל הויכוח לא רלוונטי בכלל ! ! !
באם היו מזמינים מסוקי כיבוי (והם לא הוזמנו)
הם היו מגיעים ארצה ב2028
כל שלשריפה הזו אף מסוק לא היה מגיע.
בכל מקרה מה שלא כתוב בכתבה בכלל,
שיש היום לחיל האוויר מטוסי הרקולס חדישים,
מדגם C-130-J שקרוי בארץ 'שמשון'
שהוא מטיל בכל פעם כמות חומרי כיבוי במשקל שמטילים חמישה מטוסים ויותר,
או כמות חומרי כיבוי מעל לארבע מסוקים,
שזה 16 טון חומרי כיבוי בכל טיסה,
והכי חשוב,
הוא יכול לפעול בלילה,
והלילה כבר פועלים לפחות שני מטוסים כאלה.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 30/04/2025 22:07:16
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2025 22:45 |
|
| |
נוו, אז יש קטע של סדר עדיפויות ומלחמות תקציב עם בין כל מיני שרים לביטחון פנים עם שרי הביטחון. לא קשור ישירות לבן גביר ולא לביבי (שאיכשהו אשם בכל דבר בעולם, וכל דבר בעולם מוכיח שהוא אשם בכל מיני דברים. למה? ככה). אדרבה, אם השבכ במקום לשחק עם נערי גבעות, היה מעדכן שהולך להיות אירוע שריפות המוני, היה לך הרבה יותר קל להסביר לנו למה שוב התעצבנת על בנגביר ו"הימין המשיחי".
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2025 23:00 |
|
| |
ביב לא אשם בשום דבר, הוא אחראי רק להצלחות...
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2025 23:09 |
|
| |
ינון מגל
שלוש הצתות במקביל ליד חוות עמק תרצה שבין השומרון לבקעה עשרות חברה מנוער הגבעות כיבו את הדלקות עוד לפני שמכבי האש הגיע לשטח... (אם רק היה "נוער גבעות" בהרי ירושלים...1;)
|
|
|
|
| נשלח ב-30/4/2025 23:58 |
|
| |
נה מה שכתב אדם בשם 'נחמיה גרשוני' (לא מכיר אותו אבל הוא נשמע אדם רציני )
השרלטנות היום בפיד גבוה מהרגיל. לא רק בשמאל ובתקשורת, גם בימין. הפצת שקרים (״הופחת התקציב לכבאות״, ״הבטיחו סופר טנקר״), פרט על ״מחדל״ (שאף אחד לא יודע לאפיין, מלבד ״איך לא כיבו את האש מיד״, של גאוני מקלדת שלא תבחן בחיים לכבות שריפה), ועל זה ש״לא למדו את הלקחים מהכרמל״ כי "לא חקרו". ועכשיו - למציאות. תקראו: אחרי האסון בכרמל, מבקר המדינה ניהל חקירה מקיפה מאוד *לבקשת הכנסת* (כלומר בהסכמת הממשלה). לינדנשטראוס, לא קוטל קנים, שחט את הממשלה על התפקוד, על התקצוב, על הידר הקשבה להתראות, על שחיקת יכול ועוד. הדו״ח כלל הטלת אחריות אישית על שרים ועל ראה״מ נתניהו. אנשים לא זוכרים, או לא יודעים, אבל הכיבוי וההצלה לא היה גוף אחיד נוסח צה״ל והמשטרה. כב״ה היה כפוף למשרד הפנים, היו 24 כיבוי מקומיות שנשלטו כל אחת על ידי חמולה (משפחה מורחבת) שהעסיקו כבאים על בסיס פרוטקציוניזם ונפוטיזם. איגודי הכי בוי לקו בהכשרה, באימונים, בשירות בפועל ועוד ועוד. התקצוב היה סאגה מטורללת. גוף המבוזר והזוי הזה עבר האחדה וארגון בכח, אנשים כמו דדי שמחי נושאים צלקות בגלל המאבק שלהם בשרידי ההזיה של איגודי והכיבוי, שכל ממשלות ישראל הזניחו עוד משנות ה-70 (אני לא צוחק, תקראו את הדו״ח). בקיצור, העבירו את הכב״ה לבטחון פנים, תקצבו כביות, תחנות, תקנים, הכשרות. חד וחלק למדו את הלקחים הכי בסיסיים. ועכשיו לכיבוי אווירי: ב-2011, לפני דוח המבקר, הממשלה הממשלתית על הקמת טייסת כיבוי, לקחה 5 שנים להפעיל אותה, לקבל את המטוסים ולהגיע לשירות מבצעית. *נתניהו* התעקש על "מטוסים צהובים כמו שהבטחתי" ואילץ את חיל האוויר במטוסי כיבוי שחה״א לא רצה (ההצעה בבה״א הייתה להכניס ערכות הסבה למטוס קרנף, הרקולס, זול בהרבה, מהיר בהרבה לרכש... אבל פחות טוב). מחלוקת על איזה דגם ״מטוס צהוב״ לקנות, ולהחליט ללכת על האייר טראקטור ולא על מטוסים גדולים יותר של בומבדיר כמו CL-515. האייר טרקטור הוא מטוס עם יכולת תמרון גבוהה, מהירות טובה, ראות, יציבות, אחזקה פשוטה. והוא גם זול מאוד. זול זה חשוב, כי התקציב מוגבל, ובמחיר של מטוס גדול/בינוני אחד קנו 14 מטוסים. הרבה מטוסים קטנים = לשריפה צריך את כולם, אבל אפשר לעצור הרבה שריפות קטנות לפני שהן הופכות לשריפת ענק. בתוך מגבלות תקציב, ולמול הרווחה בישראל, ההחלטה הייתה נכונה והוכחה כטובה כמה פעמים.
אגב, עם הזמן הסביר כמה מטוסים שק, שנועדו לאיסוף מי-ים (ולכאורה קיצור סבבים) לא מתאים, לקח זמן רב להסבה כדי שיהיו כמו להישאר. כשמשטרת ישראל רכשה" מסוקים חדשים, הוסיפו גם הם יכולים כיבוי (בסל, שזה מעט אבל גם חשוב), וכשצהל רכשה את מטסוי הקרנף (שמשון) מחברו מתישהו סופר להוסיף להן יכולת הרכבת מעכבי בעירה. מה לגבי מסוקי כיבוי בלק הוק? אם הבנתי נכון, בעולם יש כמה Fire-Hawk, שאפילו מסוגלים לתפקד בחשיכה עם ראיית לילה, אני מניח - לא וידאתי - שבמגבילות לא קטנות ושאף אחד לא מפעיל אותם בתוך ואדיות תחת עשן כבד (כי... ראיית לילה לא-תרמיתלא עוזרת בעשן כבד...). אבל, וזה חשוב, גם אם היו מתקצבים את הרכש ב-2023, אני בספק גדול שקיבל את המסוקים ומגיעים לכשירות מבצעית ב-2025. במקרה של מטוסים קלים וזולים זה לקח 5 שנים, כי כשמייצרים מטוס ללקוח זה לא מהיום למחר. צריך לבנות מערך אחזקה, הכשרות, כמבצעית, הדברים האלה לוקחים המון זמן. ראיתי פה ציוץ של מי שנשלח מטעם המפכל לחפש מסוקי בלק הוק. הוא מצא כאלה, מעודפי הצבא האמריקאי, במצב כשירות לא ברור, *ולא כאלה שמותאמים מראש לכיבוי*. אפילו מסוקים כאלה, שזמינים מייצרים במיוחד, ולא דורשים זמן להעברה והכשרה והטמעה וכו'. בשולי הדברים, תומר לוטן צודק, ובן גביר שרלטן ואפס. אבל זה לא שהיתה חובה לקנות את המסוקים ושהם באמת היו אומרים את ההבדל. האם תקציב הכיבוי וההצלה הוקטן? הוא לא. יש לי ציוצים על זה, תקראו אותם. והכי חשוב: מי לעזאזל מחליט שהוא מחדל ולא נערכו וכו' רק כי שריפה התפשטה? מדינות מתקדמות ומנוסות שלנו, עם מערכי כי בוי מתקדמים ומתוקצבים יותר, עדיין מסתבכות מול שריפות בתנאי רוח קשים או כשיש מעשה ריבוי שריפות. אגב, מבקר המדינה קבע ב-2018 שעדיין לא מימשו את כל ההמלצות מהדו״ח של 2012, אני מעריך שבדיקה נוספת תגלה שעדיין יש פערים. בדרך היו פה כמה ממשלות, כמה שרי בט״פ, כמה שרי אוצר, 3 ראשי ממשלה ועוד אחד חלופי. המבחן לא יכול להיות "לא הצלחתם לכבות את האש מיד". אילולא האסון של האוטובוס (כולל המוות של קציני שוטרים שנלכדו בעיקול) בכרמל, כולנו היינו מפות אחרי סיום השריפה ועוברים לדבר הבא.
המבחן צריך להיות אחר. הוא לא יכול להיות שטח ופוליטי כמו שהוא כרגע. הוא חייב להיות מקצועי. 1. האם נערכו כיאות לאור מזג האוויר הצפוי? (להבנתי כן, ברמת כב״ה ארצי) 2. האם נערכו מראש לאפשרות של צורך במטוסי כיבוי נוספים? (להבנתי לא. אפילו ברמת חיל האוויר, זה ממש מביש) 3. האם תפעלו כיאות את פינוי היישובים? (נראה כרגע שכן) 4. האם שיתוף פעולה כב"ה-מד"א-משטרה-צה"ל- עושה עבד טוב? האם יש דרכים לשפר דרמטית כדי לקצר זמנים בפעם הבאה? (נראה שלא מספיק טוב, היינו מאוד קרובים לאסון כבד בכביש 1) 5. האם אפשר לפרוס כוחות בצורה שונה כדי לעצור את האש תוך מוקדם יותר? (אין לי מושג, ומי שאומר שיש לו מושג הוא שקרן, זה מידע שמצוי בידי אנשים בודדים כרגע) 6. האם אמצעים שוויטרו עליהם - כמו הבלקות - היו עושים את ההבדל? זה מחייב סימולציה מקצועית. לא חרטא באוויר. אפשר לשאול עוד שאלות. מה שצריך להמנע ממנו זה שרלטנות מובהקת, רדידות, שטחיות הדבר הפוליטית היחידה של השיח המקצועי.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2025 00:06 |
|
| |
נראה לעניין. אבל זו בעיקר ביקורת על רעיונוביץ. אני רק הבאתי תשובת המשקל...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2025 00:11 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | ביב לא אשם בשום דבר, הוא אחראי רק להצלחות... |
|
יש לנו אויב משותף, שמצית לנו את הארץ, ואתה לא מפסיק לזעוק ביבי ביבי. גם לרל"ביות יש גבול. עברת מזמן את גבול הטעם הטוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2025 00:41 |
|
| |
ראית קלעפר, כבר ידעת מה ייכתב, אין הפתעות, רואה אותו ועובר הלאה, תמיד התמקדות בבית החולים שליד הגשר, לא בבור שבו נופלים ונפצעים, חלאס , משעמם
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2025 00:59 |
|
| |
אני מבין את ההאחזות באליל. אשתדל להמשיך לכתוב את אשר עולה על רוחי ומי שלא מוצא חן בעיניו מוזמן לשתות מי ים...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2025 01:11 |
|
| |
נו טוף
|
|
|
|