בית פורומים בחדרי חרדים

רמה ד' בבית שמש חרדים מניפים דגלים ביום העצמאות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/5/2025 02:38 לינק ישיר 

אם הבנתי נכון -
טענתי שאין לחרדים הרבה מה לשמוח עם מדינה שעוצרת בחורי ישיבות על כך שהם יושבים ולומדים תורה במקום להתגייס.
אתה עונה, "חכה הענין יסודר, לוקח זמן עד שיסדרו את החוק".
בינתים אתה מציע לנו לשמוח עם המדינה, עם המעצרים, כי בסוף זה יסודר.
הבנתי נכון?

"התייחסות אגוצנטרית"?
כי החרדים לא רוצים להתגייס לצבא כדי שאחרים יעשו במקומם את העבודה?
כדי שאחרים ימותו במקומם?
כך הבנת את החרדים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2025 08:14 לינק ישיר 

טענתי היא שהמדינה עושה, עשתה ותעשה עוד הרבה דברים שמאוד מועילים לך, אז אפשר לשמוח במה שיש גם אם יש קצת בעיות. תאמין לי שיש בעיות קצת יותר גדולות מאשק תקופה קצרה שבחורי ישיבה לא יכולים לנבוע לחו"ל. כשכתבתי "אגוצנטריות" לא התכוונתי לפרשנות שלך, אז בוא נשאיר את זה בצד.

תוקן על ידי הדיבוק ב- 04/05/2025 08:14:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2025 08:18 לינק ישיר 

כל אלו הטוענים שאינם שמחים במדינה מסיבות כאלו ואחרות, יותר ממוזמנים פשוט לחזור לארצות בהן סביהם גרו. כל עןד איננו עושים זאת, משמע אנחנו כן שמחים על קיום המדינה למרות הבעיות (ושאף אחד לא יספר לי שהוא נמצא כאן למרות המדינה ןלא בזכותה, 99% מהאנשים כאן סביהם/הוריהם עלו לכאן רק אחרי הקמת המדינה ).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2025 12:09 לינק ישיר 

מדינת ישראל משמשת בית למיליוני יהודים המוגנים בה מרדיפות אנטישמיות.
חיילים נופלים במלחמות נגד אויבינו המבקשים להשמידנו. היא ראויה על כך
להכרת הטוב.

דגל המדינה הוא סימלה. כמו בכל מדינה. לא צריכים להניף אותו. אבל נכון לכבד
אותו. המדינה שהיא מעצמה, המדורגת בין 10 המדינות החזקות בעולם מספקת
לנו רמת חיים טובה. 

וכל הקנאים של בית-שמש, מאה-שערים וכו' שמתעבים את המדינה, יכולים להגר
מכאן לאן שבא להם.

אני מניח שאם מספרם היה כמה מיליונים והיו נותנים להם להקים מדינה, אזי היו 
נוסעים בה עם סוסים ועגלות ומצבה הכלכלי היה כשל סומליה, סודן, וזימבבואה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2025 14:29 לינק ישיר 

מצדרביעי כתב:
כל אלו הטוענים שאינם שמחים במדינה מסיבות כאלו ואחרות, יותר ממוזמנים פשוט לחזור לארצות בהן סביהם גרו. כל עןד איננו עושים זאת, משמע אנחנו כן שמחים על קיום המדינה למרות הבעיות (ושאף אחד לא יספר לי שהוא נמצא כאן למרות המדינה ןלא בזכותה, 99% מהאנשים כאן סביהם/הוריהם עלו לכאן רק אחרי הקמת המדינה ).

נשמע ממך כאילו החרדים כאן בגלל שיש כאן מדינה..
אתה יודע, חרדים גרו כאן 100 שנה לפני קום המדינה, כמות הרציחות היתה אז קטנה יותר.
וגם כיום גרים יהודים בארץ ישראל כי זה ארץ ישראל, ולא כי יש כאן מדינה במקרה.
תהיה בטוח ידידי, שאילו היתה קמה מדינת ישראל באוגנדה, לא היה שם באוגנדה חרדי אחד לרפואה כדי לאכול מפריה ולשבוע מטובה.
חרדים עלו לארץ ישראל כבר לפני 250 שנה, יום אחד באתם, הקמתם מדינה, ואז קוראים לכל מי שנרדף על ידי המדינה, לקום ולעזוב. אולי תקומו אתם ותלכו לברלין, שמעתי שגם שם רוצחים פחות יהודים מאשר במדינת ישראל, ושם תוכלו לחיות כאוות נפשכם. כולל שויון בגיוס..
אגב, אפילו את השואה לא המדינה עצרה, ואילו היתה מדינת ישראל בזמן השואה, היא לא היתה יכולה לעשות כלום נגד הצבא הגרמני האדיר, וכמובן גם לא את טבח שמחת תורה עצרה המדינה, וגם לא עשרות אלפי נרצחים בפיגועים באירועים, המדינה חזקה רק על חרדים.
יהודים מרגישים בטוחים הרבה יותר בארה"ב ובעוד מדינות בעולם, ונמצאים כאן בגלל אהבת ארץ ישראל, ולמרות מדינת ישראל!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2025 14:52 לינק ישיר 

90 אחוז ספרדים - הם צאצאי העליות של הציונים. 
80 אחוז חסידים דוברי פולנית והונגרית - עלו כאן אחרי השואה או אחרי קום המדינה (בעלז סטמר ויזניץ וכו').
60 אחוז ליטאים ג"כ כנ"ל.
-
שאר החרדים - נטועים בארץ כמה דורות לפני קום המדינה. והם אכן יותר אנטי ציוניים לעומת ספרדים ממוצעים, ואפילו הקודקודים, ולעומת חלק מהליטאים, ולעומת חלק מהחסידים (ויזניץ היו בצבא, רוזין היו ציונים, בעלז ג"כ במובן מסוים לא נרתעים מחילונים, קלויזנבורג ג"כ היה מחובר לראשי העם = מכנה משותף: הם עלו כאן בזכות הציונים וראו בהם סמכות וכוח עליון)
-

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2025 15:50 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
90 אחוז ספרדים - הם צאצאי העליות של הציונים. 
80 אחוז חסידים דוברי פולנית והונגרית - עלו כאן אחרי השואה או אחרי קום המדינה (בעלז סטמר ויזניץ וכו').
60 אחוז ליטאים ג"כ כנ"ל.
-
שאר החרדים - נטועים בארץ כמה דורות לפני קום המדינה. והם אכן יותר אנטי ציוניים לעומת ספרדים ממוצעים, ואפילו הקודקודים, ולעומת חלק מהליטאים, ולעומת חלק מהחסידים (ויזניץ היו בצבא, רוזין היו ציונים, בעלז ג"כ במובן מסוים לא נרתעים מחילונים, קלויזנבורג ג"כ היה מחובר לראשי העם = מכנה משותף: הם עלו כאן בזכות הציונים וראו בהם סמכות וכוח עליון)
-

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2025 15:51 לינק ישיר 

מאיפה התיאוריות שלך 

הכי מחוברים לעם ולארץ ומעורבים עם ציונים זה הליטאים 

זו גם הסיבה שהליטאים לא כל כך אוהבים את המיזרחיסטים

תוקן על ידי זמןלכל ב- 04/05/2025 15:58:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2025 16:49 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

נשמע ממך כאילו החרדים כאן בגלל שיש כאן מדינה..
אתה יודע, חרדים גרו כאן 100 שנה לפני קום המדינה, כמות הרציחות היתה אז קטנה יותר.
וגם כיום גרים יהודים בארץ ישראל כי זה ארץ ישראל, ולא כי יש כאן מדינה במקרה.
תהיה בטוח ידידי, שאילו היתה קמה מדינת ישראל באוגנדה, לא היה שם באוגנדה חרדי אחד לרפואה כדי לאכול מפריה ולשבוע מטובה.
חרדים עלו לארץ ישראל כבר לפני 250 שנה, יום אחד באתם, הקמתם מדינה, ואז קוראים לכל מי שנרדף על ידי המדינה, לקום ולעזוב. אולי תקומו אתם ותלכו לברלין, שמעתי שגם שם רוצחים פחות יהודים מאשר במדינת ישראל, ושם תוכלו לחיות כאוות נפשכם. כולל שויון בגיוס..
אגב, אפילו את השואה לא המדינה עצרה, ואילו היתה מדינת ישראל בזמן השואה, היא לא היתה יכולה לעשות כלום נגד הצבא הגרמני האדיר, וכמובן גם לא את טבח שמחת תורה עצרה המדינה, וגם לא עשרות אלפי נרצחים בפיגועים באירועים, המדינה חזקה רק על חרדים.
יהודים מרגישים בטוחים הרבה יותר בארה"ב ובעוד מדינות בעולם, ונמצאים כאן בגלל אהבת ארץ ישראל, ולמרות מדינת ישראל!

היצגת את הטענות / ההצדקות הקלאסיות של המיינסטרים החרדי. מודה שגם אני בצעירותי הייתי שבוי באג'נדה של ההצדקות הנ"ל.  (לא הייה אינטרנט.  גם לא הייתה לי גישה לספריה הלאומית) 
נפלא מבינתי  כיצד יעמוד האדם בחצי ימיו וימשיך את מה שהלעיטו אותו בלי ביקורת ובלי בדיקה. (מדגיש. לא כותב אליך אישית)  לצערי, החרדים הם הכי פחות ביקורתיים כלפי עצמם ועם אפס 'חשבון נפש' על מה שקרה בשנות הזעם ת"ש.
אפס למידה וידיעת ההיסטוריה היהודית לדורותיה,  לימודי התנ"ך ועוד... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2025 18:11 לינק ישיר 

לשמחתי לא הולעטתי בילדותי ובצעירותי, למעשה נושאים מסוג אלו לא הועלו בחיידרים ובישיבות.
את הדעה הקיצונית שהצגתי כאן, העליתי תוך כדי הכתיבה עצמה..
תוך כדי כתיבה אני שם לב עד כמה המדינה והציונות לא הועילה לעם ישראל בעצירת הטבח בגלות הנוכחית.

וכשאתה מזכיר את "שנות הזעם ת"ש" יש דבר נוסף שאני נזכר ומרתיח ממש את הדם, כיצד הציונות עשתה סלקציה בין עליית יהודים חרדים לארץ ולבין חילונים, סלקציה נוסח מנגלה, זו הקובעת מי יחיה ומי ימות, בזמן שמנגלה עזה סלקציה ושלח למוות את הזקנים והחלשים והשאיר בחיים צעירים שיכולים לעבוד, הציונות עשתה סלקציה מי הולך לחיות כמו חרדי ואז "מה אני צריך כאן את כל הדתיים האלה", ומי הולך לחיות כחילוני ולעבוד בקיבוצים, אותו הצילה הסוכנות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2025 20:22 לינק ישיר 

איש_חמוד, אנא אסבר לנו. אם החרדים נמצאים כאן (מאחרי השואה) רק בגלל שהם אוהבים את ארץ ישראל (מאז השואה), למה הם לא מודים למי שמאפשר להם לגור כאן ולא במדינות שהם ממש שונאים (בכלל השואה)? או שהחרדים ממש היו רוצים לגור כאן (רק מאז השואה), במדינה מפותחת ואוהבת יהודים כמו ירדן...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2025 23:56 לינק ישיר 

אופס שכחת את ארה"ב, מדינה מפותחת הרבה יותר מישראל, ואכן גרים שם המוני חרדים, חלקם מתוך חוסר רצון לגור במדינה שחילונים הקימו, מדינת ישראל ממש לא האופציה היחידה לחרדים לגור שם, בארה"ב לא רודפים חרדים, מכבדים אותם, יש שם כמה גילויי אנטישמיות כלפי יהודים בכלל, אבל לא מגיע אפילו למאית ממה שנעשה כאן בארץ.

שאלת למה איננו מודים למדינה על החסות שהיא נותנת לנו -
מבלי להיכנס לטענות הנשמעות בחוגים קיצוניים יותר "מי ביקש מכם להקים מדינה, הסתדרנו יופי עם הערבים עד שבאתם", ואז יזכירו להם לאותם חוגים קיצוניים את רצח תרפ"ט, ואז הם יענו שהרציחות אחרי קום המדינה גדולות פי כמה וכמה.

אענה לך תשובה הרבה יותר פשוטה.
אם מישהו היה עומד ומחרף ומגדף את אבא שלך, ואז הוא עושה לך טובה, אתה בא ומודה לו? או אומר לו 'מויחל טובות'?
הציבור החרדי לעולם לא יודה למחללי שם שמים, למבזי הקב"ה, כופרים בו בפה מלא, רומסים את שמו, רומסים את המצוות, ולא משנה כמה טובות יעשו להם, אוי לנו שהם עושים לנו טובות.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 05/05/2025 00:02:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2025 00:37 לינק ישיר 

הודעתך, יקירי, רק מגבירה את תמיהתי. אם יש אלטרנטיבה לעבור לארה"ב הברית, למה החרדים באמת לא עוברים לשם?! לגבי הטענה שהחרדים חיו כאן מצוין גם לפני קום המדינה, אנא התחשב בעובדות, שהחרדים (וגם החילונים) לפני קום המדינה היו כאן מיעוט זניח. רוב רובם באו אחרי קום המדינה. ואני שב ומאזכר שמצב השלטון שהיה כאן לולא הציונים אוכלי הצפרדעים, היה די דומה מבחינת איכות החיים לירדן ולמדינות מוסלמיות-עניות אחרות שאתה מכיר, כולל מלחמות חמולות ורצח וכופר ומה לא. אני מניח שהחרדים לא היו חיין במדינה כזו, בדיוק כמו שכל השנים החרדים לא באו לכאן בדיוק מהסיבה הזו. לגבי הכרת הטוב, לא הבנתי מה אתה רוצה. המדינה היא לא מחללי שם שמים, אלא מכלול האזרחים שמכירים בה (אאל"ט למעלה מ90% מאמינים בה'). זה יכול לכלול אותך או להוציא אותך, תלוי בך ורק בך. ובכל מקרה, אני חושב שרצוי ומצופה להוקיר טובה גם למחללי שם שמים ומבזי הקב"ה. כבר הזכרתי את ר' חיים שמואלביץ, שגם לדומם צריך להכיר טובה, כי הכרת הטוב לא תלויה במי שעזר לך אלא בהכרה שלך בקיומו של טוב ובהבנה שנהנית ממנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2025 01:16 לינק ישיר 

לא לא אתה לא באמת שואל את זה..
כתבתי במפורש בהודעה הקודמת מענה מלא על כך.
חרדים כאן בשביל ארץ ישראל ולא בגלל מדינת ישראל.
אף אחד לא צריך לעזוב את ארץ ישראל הקדושה כי כמה ליצנים באו והקימו בה מדינה.

ולא כל כך הבנתי מה אתה משוה הכרת הטוב לדומם, שבתורה עצמה כתוב כמה פעמים במפורש שצרך להכיר טובה גם לדומם, משה רבינו לא הכה את היאור כי הוא ניצול על ידה, ו"בור ששתית ממנו אל תזרוק אבן לתוכו", לא חסרים מקורות כאלו.
אל תשוה הכרת הטוב לדומם, להכרת הטוב לפושע שמבזה ומחלל שם שמים, דורס וכופר בעיקר.
רק להאיר לו פנים (אם לא כדי לקרבו ולהחזירו בתשובה) זה כבר חילול השם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2025 11:47 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
לא לא אתה לא באמת שואל את זה..
כתבתי במפורש בהודעה הקודמת מענה מלא על כך.
חרדים כאן בשביל ארץ ישראל ולא בגלל מדינת ישראל.
אף אחד לא צריך לעזוב את ארץ ישראל הקדושה כי כמה ליצנים באו והקימו בה מדינה.
נו, אבל כבר סיכמנו שרוב גדול מהחרדים הגיעו לכאן אחרי השואה, ורק אז הם נזכרו שהם נורא אוהבים את ארץ ישראל (ובמקביל הם אף אף פעם לא פעלו כמגזר, לטובת ההתיישבות, ונהפוך הוא...).
אז אני חוזר ושואל את כבודו. אם אנשים מאפשרים לך לגור כאן ברמת חיים טובה (ועובדתית הגעת לכאן רק אחרי שהם הכשירו לך את הקרקע), למה שלא תוקיר להם טובה?

ולא כל כך הבנתי מה אתה משוה הכרת הטוב לדומם, שבתורה עצמה כתוב כמה פעמים במפורש שצרך להכיר טובה גם לדומם, משה רבינו לא הכה את היאור כי הוא ניצול על ידה, ו"בור ששתית ממנו אל תזרוק אבן לתוכו", לא חסרים מקורות כאלו.
אל תשוה הכרת הטוב לדומם, להכרת הטוב לפושע שמבזה ומחלל שם שמים, דורס וכופר בעיקר.
רק להאיר לו פנים (אם לא כדי לקרבו ולהחזירו בתשובה) זה כבר חילול השם.
מה ההבדל בין דומם לכופר?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > רמה ד' בבית שמש חרדים מניפים דגלים ביום העצמאות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.