בית פורומים בחדרי חרדים

יתד : אין צנזורה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/5/2025 15:22 לינק ישיר 

בונדמן, זה קל. אצלנו הליטאים לא מדלגים על כלום. הנה מה שהמלמדים אומרים: כשאיש שוכב עם אישה באותה מיטה ויצא ממנו הפרשה שהתורה קוראת לה "שכבת זרע". וכן כששני זכרים שוכבים ביחד באותה מיטה כמו שאיש ואישה נוהגים לשכב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2025 16:35 לינק ישיר 

בונדמן כתב:
צר לי, בת"ת שאני למדתי, שהיה הפרום ביותר בעירי, לא דילגו מעולם על כלום, ואף התפארו בכך. (הם העדיפו לעדן ולעוות את הפשט, ואני בספק אם באמת מגינה להם מדליה על כך...)

ואיך פירשו לילדי החמד את הפסוק בויקרא טו יח " ואשה אשר ישכב איש אתה שכבת זרע ורחצו במים וטמאו עד הערב"  ?  או את הפסוק בפרשתינו יח כב  "ואת זכר לא תשכב משכבי אשה תועבה היא " 
אני לא זוכר עד כדי כך פרטים מהחיידר, בכל זאת עברו כמה שעות מאז :) אני בעיקר זוכר שלמדו "השוכר את הפועלים", והרבה הדגיש שיש "רעיונות מאוד קשים ועמוקים" באגדות בתחילת הפרק, אבל הוא לא ידלג אלא יסביר מלמעלה... וכמובן כשהוצרך לפרש "מלמעלה", הוא קצת חינטרש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2025 16:37 לינק ישיר 

פלדלפי כתב:
ישנה הלצה על אדם שנולד לו בן והחליט לגדלו בקדושה וטהרה הרחק ממקום יישוב כדי שלא ייחשף
למראות של נשים. האב למד עם הילד תורה וחינכו בקדושה וטהרה. 

כשהילד כבר נעשה לנער בוגר החליט האב לחשוף אותו לצביליזיצה. בעת שהם צעדו ברחוב ראה הנער
עלמה והתבונן בה ממושכות. מה זה? שאל את אביו והצביע על הנערה.

האב הפטיר: זאת פרה.

אמר הנער: אבא, אני רוצה שתקנה לי פרה כזו.

מסופר על אב אחד שבנו הקטן שאל אותו מה זה גיי 

האב לא ידע מה לענות אז אמר לו שהוא יבדוק 

הלך האב ושאל את הרב מה לענות לילד. 

ענה לו הרב שעדיף לענות תשובה אמיתית וקצרה מאשר לטייח...  כי אם הילד ירגיש מורחים אותו הוא ילך לבד לברר וישמע הרבה יותר  

אז האב ענה לבן שכמו שיש משפחות של אבא ואמא שאוהבים אחד את השני וגרים ביחד ומגדלים ילדים כך יש משפחות של אבא ואבא שגרים ביחד ואוהבים אחד את השני ויש להם ילדים 

הנהן הילד בראשון בהבנה ושאל את האב אז מה זה צלמוות ?? 
בעצכח הייתה בדיחה יפה, על ילד שהתעמק בדברי רשי על שכם ודינה "וישכב אותה - כדרכה, ייעניה - שלא כדרכה". ושאל את הרבה: מה הכוונה "שלא כדרכה"? - הרבה כעס עליו וזעק: ו"כדרכה" אתה יודע מה זה?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2025 12:11 לינק ישיר 

חריף_ומקשה כתב:
בונדמן, זה קל. אצלנו הליטאים לא מדלגים על כלום. הנה מה שהמלמדים אומרים: כשאיש שוכב עם אישה באותה מיטה ויצא ממנו הפרשה שהתורה קוראת לה "שכבת זרע". וכן כששני זכרים שוכבים ביחד באותה מיטה כמו שאיש ואישה נוהגים לשכב.
או יותר פשוט, מסבירים שלשכב הכוונה להתחתן או משהו. לגבי תשמיש המיטה - הסבירו באמת שלפעמים הבעל והאישה ישנים באותה מיטה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2025 09:48 לינק ישיר 

כשאפשר מסבירים שהכוונה להתחתן.
כשלומדים שהאישה נקנית בביאה, אז מספיק להסביר שהאיש מביא אותה לביתו ומתייחד עימה.
כשמגיעים לסיפור שהלקו מישהו שנשא אישה בביאה בשוק, אז מסבירים שהתעטף איתה באותה שמיכה בשוק, וכדו'
אבל כאן הוא שאל איך מסבירים את "ישכב איש איתה שכבת זרע", ופה צריך לזרום עם פשט הפסוק לומר שיש הפרשה כזו שהתורה קוראת לה "שכבת זרע".
ובקיצור, הכול לפי העניין. וזה ממש לא מסובך.
אבל אין מצב שמדלגים אפילו על מילה אחת מהתורה או מהגמרא.
אין מצב כזה. זה לא יעלה על הדעת אצל הליטאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2025 17:39 לינק ישיר 

אז למה לא מלמדים תנ"ך בישיבות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2025 18:18 לינק ישיר 

דווקא החסידים, הרביים, והמשפיעים, יודעים תנ"ך יותר ממקביליהם הליטאים (ופחות ממקביליהם הספרדים).
והחסידים הם ששומרים ביתר שאת על עדינות הלשון והנדסת התודעה.
כלומר עניין לימוד התנ"ך זהו נושא בפני עצמו. לא מחמת סיפורים כאלה ואחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2025 19:39 לינק ישיר 

זה לא עונה על השאלה, אם לא מדלגים על שום אות בתורה למה לא מלמדים תנ"ך בישיבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2025 01:01 לינק ישיר 

כמו שלא מלמדים פרשת השבוע בישיבות, זה דבר שכל אחד אמור ללמוד בעצמו 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2025 01:23 לינק ישיר 

אתה לא עונה אלא מוסיף קושיא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2025 01:44 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

אשאלך הפוך. אז למה מלמדים תנ"ך בתלמודי התורה?
נדמה לי שברוב תלמודי התורה מספיקים ללמוד את מרבית הנביאים (על יחזקאל מדלגים, כי יש שם פרקים קשים להבנה).

הסיבה שבישיבות לא לומדים תנ"ך, היא בגלל שמתמקדים בחכמת השקלא וטריא העמוקה והמסובכת שיש בגמרא ובמפרשים.
מואתה סיבה גם לא לומדים הלכה בישיבות.
מי שרוצה יכול ללמוד תנ"ך או הלכה בזמנו הפנוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2025 11:36 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

כי בתנ"ך אין כולל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/5/2025 17:30 לינק ישיר 

רבי נחמן אמר
ספר המוסר שלי הוא התנך!

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2025 00:09 לינק ישיר 

קלעפער כתב:

אויף דעם קלאגט דער נביא... (על זה מקונן הנביא...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/6/2025 00:38 לינק ישיר 

אין ירושלים האט דיין רבי זצ"ל אריין געפירט תנ"ך אין די חדרים. האסט דו געוווסט פון דעם?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > יתד : אין צנזורה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.