בית פורומים עצור כאן חושבים

ברכה למיימוני על אשכולו[תיו]

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/3/2003 20:06 לינק ישיר 

וטו - עליך נאמר: 'ברצות ד' דרכי איש גם אויביו ישלים עמו'

אני מתכוין להגהתך למעלה את חוסר התואר לרבנים, שלא נעלמה גם מעיניים שרשמית אינן מסתכלות כאן וממקלדות שאינן מוציאות ח"ו את השם 'עצור כאן חושבים' אלא 'השכן' או *** .
(ממש נחת לחפץ-חיים ובטח נמחל כל הפויה הנמצא שם)

http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=338224
בסוף העמוד:
"צאו ולימדו מ"הפורום השכן" ששם אם יזכיר מישהו רב בשמו בלבד, מיד בא ווטו1 מנהל הפורום ויתקן את הנוסח ויוסיף את המילה "הרב" משום כבוד ת"ח."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2003 07:22 לינק ישיר 

קוני, טוב שהעתקת כי ה.... לא פירגנו גם את זה ומחקו לכותב את התוספת הזו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2003 02:28 לינק ישיר 

לטעמי אין זה מן הראוי לשבח או לבקר את אישיותו של מיימוני קבל עם ועדה.אך כיון שהוא הסכים לכך ונעשה הדבר בפורום נרחב שיערב ל....

מצאתי את הזמן לעבור על האשכול הגדול שם את דברי המקלסים והמקללים אך דברי טעם וריח לא ממש מצאתי....רגע...למעט ...ניתוח מאוד מעניין לדעתי שנכתב ע"י ידידנו מוישה.
לאלו שלא טרחו לחטט בכל האשכול שם הנה ההודעה
לא נגענו

למימוני
משום מה נוצרה אצלי ההרגשה שלפעמים אתה מאמץ גישה במקום לאמץ שיטה:

ואסביר את דברי:
יותר מידי פעמים כשאתה נתקל בבעיה ושאלה קשה מידי אתה עונה בנוסח פסיכולוגיסטי, חוזר על השאלה, מפרק אותה לפרוטות מהנהן בראש ואומר כן, כן. וממשיך הלאה או בכלל מתקיף את הלגטימיות של השאלה. התופעה הזו מתבלטת בעיקר כשאתה מגיע לגבול שמלכתחילה אינך רוצה לחצות אותו בשל אמונותיך.

הייתי אומר שאפילו המשפט הזה "שומר פיו ולשונו וכו'" והזהירות המופלגת שלך בהתייחסות לשואל הוא יפה ונחמד אבל חוששני שנובעת מכך שאתה מסתכל על הדיונים הללו מגבוה ואומר לעצמך, "יש לנו ויכוח, אבל הרי ממילא זה לא כל כך חשוב, כי הרי "אלו ואלו דברי אלוקים חיים" או "הכל ממילא נובע מחינוך וכו', אז למה שנפגע אחד בשני?". אין בעצם אמת מלאה כי זה הכל אמונה ודברים מעורפלים מהסוג הזה.

הערפל שלך הוא ערפל העשוי מהרבה ידע, ערפל כבד מאוד אבל מה יש בפנים? האם הכל זה מוסכמות ואמונות? האם אין אמת ושקר מוחלטים בדברים החשובים באמת?

הגישה שלך מראה שאתה אדם חכם מאוד. אבל האם זה "יושר אינטלקטואלי"?

אמנם אילו דברי ביקורת.אך לא סתמיים.אולי משהו בכל זאת קוסטרוקטיבי עומד מאחוריהם
צום קל לכולכם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2003 02:48 לינק ישיר 

להעיר

הסכמתי? היכן הסכמתי? רק שתקתי. וכי יעזור שאמחה?

אשר לדברי הביקורת, אני מקווה שעם הזמן אבהיר יותר מה אני חושב, ואז ייעלם הערפל.

אמנם, איני יכול לערוב לכך בכל תחום. השגותי, כמו השגותיו של כל אדם באשר הוא אדם, מוגבלות. האספקלריה שלי אינה מצוחצחת כפי שהייתי חפץ...

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2003 11:54 לינק ישיר 

הצום הושיב אותי כאן.
ונהניתי לקרוא דברי תורה אמיתיים של חברים יקרים במקום תורני איכותי זה.
יישר כח לכולכם.
אישית, אני חשה צורך עז להעתיק ,ברשותכם, את דברי למיימוני שלנו ולהעבירם כמחווה של הערכה וחיזוק להמשך פעולתו המדהימה כאן ואני מניחה גם שבחייו הלא וירטואליים.
דומני שמיימוני הצליח להפוך את הוירטואליות האנונימית לממשות הזדהותית.
חשבתי לתקן משהו מאז אותה רשימה שכתבתי בעבורך בפורום השכן.
אבל חוץ מהעצמה של הדברים ,אין לי מה להוסיף עליהם.
כל טוב מיימוני ומיימונית והמשיכו להחזיק בתורתכם אומנותכם זו,
יותר משהיא תורה היא מצליחה באומנות מדהימה להפוך לנגישה לכולם.
--------------------------------------------
שלום לך מיימוני,
אני קוראת נילהבת שלך.
מעריצה את הדרך שבה אתה משכיל לשלב את עולמות התורה והדעת.
מעבר להצהרותיך בזכות החינוך הטוב שלנו החרדים,
אני נוטה לקבל יותר את התאוריה האומרת שהחויה שלך בבית הוריך היא זו שחוללה בנשפך את היכולת להיות רגיש מקבל ובעיקר מגיב.
אשיות מגיבה הרואה בתוך כל פרט אמירה כלשהיא .
אשיות שאינה שופטת במובן הצודק את המציאות אלא במובנה הערכי.
אני נהנית לראות איך בנית לעצמך אישיות נעימת סבר פתוחה לקבל את השונה והאחר ויחד עם זאת מקפידה על העיקר.
משמח אותי לקרוא אותך ברגעי ההסבר שלך ,באמירה התורנית שלך הידענית וכן ביכולתך המופלאה להוות גשר בדיונים קשים בהם הלהט תופס את מקום השיקול הטוב והעניני.
אין לי כל שאלות אליך ,חבר פורוםיקר,
התשובות כל כך ברורות.
הרגישות ,החכמה והבית הנעים שממנו אתה בא וכזה כניראה בנית לעצמך(ראה ערך מיימונית הם אלה שמסבירים את הווית הקיום הבסיסית שלך בעולם בכלל ובפורום בפרט.
ברור לי שעמלת קשה להביא את עצמך לאושיות ערכיות אלה וברור עוד יותר שמאמציך הרבים בתחום התורני הסברתי מהוים אף אמירת חיים שלך במציאות הלא וירטואלית.
אני מניחה שמעט ענווה אולי מוגזמת היא שמשאירה אותך איתנו כאן ועדיין לא הוציאה את כישוריך ממש החוצה.
אבל אם לא תהיה איתנו כאן -מי יחליף אותך ?
ברכה
והצלחה.
הית.
התבהרות

20:48 6/3/2003 -
--------------------------------------------------------------------------------

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-17/7/2003 19:47 לינק ישיר 

מיימוני הוא ללא ספק איש אשכולות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2005 12:16 לינק ישיר 

בחפשי את האשכול שהביא ספרן "דברים של טעם של מיימוני" בפורום שמותר להזכיר את שמו [לא יגעתי ולא מצאתי],
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1652874

מצאתי עוד שני אשכולות בו פורס הרב המיימוני שליט"א את משנתו,

האם מותר להאמין באבולוציה?
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1657098

מיימוני, שכנעת אותי!
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1661489

ובעקבות כך עלו לי הרהורים על סובלנותו של מיימוני להתווכח בק"נ אנפין למען יוכל לטעון שהוא המכוין לדעת משה רבינו ולא המלעיגים עליו. חשבתי לפתוח אשכול מיוחד לדון על הכמות הראויה לשוב ולהתווכח על אותה גברת באותה אדרת.

אעתיק מה שכתבתי לידיד וירטואלי על הסיבות המניעות "להפיץ דעות":

א. מתוך אהבת הזולת להטיב עמו. זו היתה דרגת אאע"ה כפי שכותב הרמב"ם בריש סה"מ על מצות אהבת השם. מסתבר שכל אחד מאתנו חש את הערך, אך השאלה כלפי מי, דהיינו באיזו דרגה. כלומר אם נפיץ לכל אדם, לכל ישראל, אך לבני עדותינו, למשפחתנו או לרק אהובי נפש.

ב. מתוך רצון להבהיר לעצמנו. בדרגה זו זה מתחיל עם "שכנע כדי שתשתכנע" אך הרצון פוחת ככל שמתבהרת ההבהרה עד שנהיה כה פשוט שכמו שאין לנו עניין ללמד א"ב, כך לא נלמד את נושאינו.

ג. מתוך רצון לחיות בסביבה אדיבה ולא עוינת.

בכן שאלתי למיימוני יקירי; האם הנך חושב שכל הסיבות יחד מצדיקות את האנרגיה שהנך מוציא?

האם דברי הרמ"א בתחילת ספרו: "ולא יתבייש מפני בני אדם המלעיגים עליו בעבודת הש"י" שעליהם כותב הביאור הלכה: "אבל אם הוא עומד במקום שיש אפיקורסים המתקוממים על התורה וכו' מצוה לשנאתם ולהתקוטט עמהם ולהפר עצתם בכל מה שיוכל"; כוללים את מלחמתו הוירטואלית ללא מוצא של מיימוני באלה הרואים הם את עצמם כנושאי התורה ואותו כאפיקורס ושהשעה משחקת להם מחמת כח הכמות ההמונית שמאחריהם?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2005 13:28 לינק ישיר 

.

ווטו:

אנוכי הכופר הקטן, המספוק אם תועלת כלשהי צומחת מויכוחים אלו, רוצה רק להעיר הערה קטנה, וימחל לי מיימוני מראש, שאם לא כן, אנג'ז לא בבקשות מחילה אח"כ:

ווטו: האם יכול להיות שגם הנאה מסויימת יש לו מויכוחים אלו? וכי אינו אדם?

לי, כקורא מהצד, במצב הרוח הנכון, הדברים יכולים להיות משעשעים ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2005 13:50 לינק ישיר 

. מואדיב,

"כל זה אכניס". האם עם ההנאה מהספורט האינטלקטואלי והאמוציונלי, זה כבר שוה? הסיבה לשאלתי כי אני משער שמיימוני יכול לעסוק בבנית סוגיות בהרבה תחומים ואולי גם לבנות מחדש את דעותיו בעקבות ההערות והביקורות להן זכה בארבעת שנותיו הוירטואליות.

אם כי לטובת בית מדרש זה ואחרים שהדמות המיימונית תמשיך לפארם, הציבור הוא לשירותו של כל יחיד בו ולא שעל היחיד להקריב עצמו לקולקטיב [חוץ מאב לבנו כאשר זה מוצלח יוצר כמבואר בגמ' ורמב"ם].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2005 14:31 לינק ישיר 

ווטו,

זה האשכול שמתוכו צוטטו דברי מיימוני [3,11 משעה8.33]
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?whichpage=3&topic_id=1651826

נושא האשכול , קרוב ללבך , כדאי שתעיין בכולו , ותפרסם כאן את הערותיך .

ועכשיו נוסף לו שלישי :

http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1662924

תוקן על ידי - ספרן - 10/11/2005 14:51:49

תוקן על ידי - ספרן - 10/11/2005 15:01:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2005 20:20 לינק ישיר 

באיחור של שנתיים וחצי נחשפתי למצעד הקילוסים למיימוני, קראתי את האוטוביוגרפיה שלו ועיינתי בהגיגיו.

רק שתי הערות, הערות תם, לא חכם.

א)
"אני משתייך לציבור החרדי".
בסדר

"למדתי במסגרות ליטאיות".
מה לעשות?

אבל -
"לשם אני שולח גם את ילדי"???

לכאן מתנקזת ההשכלה, הבהירות, הגדלות, רוחב הדעת, הביקורתיות, ההבנה, ההעמקה, העיון, הפשטנות, זכות הרעיון? ל - 'לשם אני שולח את ילדיי'?!

"לשם", מקום אנונימי. חסר שם. לדרך היסורים המחזורית, לעוני הדעת ויסורי הנפש. למה? כי כך החזון איש היה עושה?!

ואם תרצו במקום גדולתו שם חולשתו. לא לשם כך צריך את עצכ"ח.

ב)
"אילו הייתי גדול תורה שדורשים ממנו תשובה לשאלות העומדות על הפרק, הייתי עושה מה שעשה החזון איש. לומד את הנושא... ככלל, אני מניח שהייתי מנסה להשפיע בכיוון של פתיחות מחשבתית. לא לפחד. לא להסתגר".

כלומר, זה מה שהחזון איש עשה? השפיע בכיוון של פתיחות מחשבתית? לא להסתגר? ואלו הפירות?

באמת?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2005 22:48 לינק ישיר 

פרופסור

אין דומה מיימוני הצעיר למיימוני הותיק בן שנתים וחצי וירטואליות. הרבה תמימות והתלהבות היו לי ונחלשו. הדעת באה בעקבות האכזבות.

לגבי אפשרויות של חינוך, אשמח לשמוע על המלצות אחרות לחינוך טוב יותר. ברצינות. במיוחד לאור העובדה שהחברה שלנו, החרדית, הופכת ליותר סגורה ויותר אטומה ויותר מחמירה.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2005 00:22 לינק ישיר 

נכבדי מיימוני,

'תמימות והתלהבות' הם דלק חיוני למהפכה. אין זה סוד שאיני רואה עין בעין איתך את המטרה הסופית. כשאין תהליך דינאמי של מהפך, לא רק מחשבתי אלא קונקרטי מאוד, מטבע הדברים הניצוץ כבה.

"לגבי אפשרויות של חינוך" -

מה רע ב'מערבא' כמשל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2005 11:17 לינק ישיר 

ראיתי בפורום הסברים על דרכו של החזון איש בעד אוטונמיה של השכל. איני בקי בחזון איש ואיני יודע את מקור הדברים, אבל תמהני הלא החזון איש הוא שהמציא את המושג ההלכתי של 2000 שנות תורה, הוא שטען שהשכל ניתן לראשונים בלבד, הוא שטען שאנחנו יתמי דיתמי ועל כן אין לנו לתקן תקנות חדשות אפילו על טראומה כמו השואה.
אני מתרשם שאין כאן שום אוטונומיה של השכל שלנו, אלא אמונה בשכל של אחרים שהם בלשון ימינו נקראים מעתיקי השמועה, ועלינו להאמין שהיו חכמים מאתנו וידעו תרוץ לכל קושיותינו.
להחמיר בשיעורים לא מראה על אוטונומיה כלשהי. אבל כלום החזון איש ביטל איזה מנהג משום שלא נראה לו? תמיד ניתן לעדן כל מנהג בקבלת אבותינו.
ותקנו אותי אם אני טועה.

תוקן על ידי - אריק123 - 11/11/2005 11:17:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2005 11:24 לינק ישיר 

פרופסור

א. מהי המטרה הסופית בעיניך?

ב. על איזה מוסד היית ממליץ לבנים בגיל תלמוד תורה? ועל איזה מוסד היית ממליץ לבנות בכל הגילאים?

כוונתי למוסדות שמשלבים יראת שמים ולימוד תורה עם פתיחות ובמידת האפשר גם ידע רחב.

סדר העדיפויות שלי הוא לפי סדר התכונות במשפט זה.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ברכה למיימוני על אשכולו[תיו]
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext