| נשלח ב-18/6/2025 03:18 |
|
| |
יש למישהו הקלטות של השיעורים שמסר הרבי מגור בארה"ב?
אני מחפש וכל מה שעולה לי זה שיעורים של ר' שאול שליט"א.
הקלטות או לינקים או אפילו בכתובים
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2025 05:36 |
|
| |
יש סיפור על אדמו"ר מסוג המיוחד שאינם מדברים, לא בד"ת ולא במילי דעלמא, והם עטופים ואפופים ענן של מסתורין. שאל א' מהחסידים את האדמו"ר מדוע נוהג כך, ונותן פתחון פה למנגדים רח"ל לומר שהרבי אינו יודע ללמוד. השיב האדמו"ר האם הם יכולים להשבע על חשדם זה, והשיב כמובן שלא, אז אמר האדמו"ר, אם הייתי אומר תורה, היו ח"ו יכולים להשבע על הנ"ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2025 07:10 |
|
| |
6;
|
|
|
|
| נשלח ב-18/6/2025 23:37 |
|
| |
| קלעפער כתב: |  | | אני מחפש וכל מה שעולה לי זה שיעורים של ר' שאול שליט"א.
הקלטות או לינקים או אפילו בכתובים |
|
חיפשתי זמן רב הקלטות (מכל סוג שהוא) של דברי תורה של הרבי מגור ולא מצאתי ! פניתי לחסידי גור מבוגרים. ומה שקיבלתי זה דפי 'שמוסען' מודפסים. אמרו לי שאת ה'שמוסען' כותב חתנו מפיו. אף אחד לא ראה במו עיניו או שמע במו אזניו את האדמו"ר אומר דברי התורה הללו לחתנו.... " אין כלום כי לא הייה כלום" - הוא לא מוכר כלום! אין לו מה למכור! עולם השקר בהתגלמותו המזוקקת! 'עוילם גוילם' . ומדובר בחסידות גור שהיא חסידות פולנית מגזע פשיסחא-קוצק. חסידות גור שהייתה ידועה בחריפותה ובלמדנותה עצוב. זה מה יש....
תוקן על ידי momeir ב- 18/06/2025 23:42:30
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2025 07:25 |
|
| |
חתנו גאון ומוכשר להמציא פלפולי פלפולים על גבי מילה אחת או שתים...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2025 07:29 |
|
| |
דפי שמועסען כאלה לא קשה לייצר, כי ב"ה השיטה היא להביא מה שחי' הרי"ם הגיד, ומה שהשפ"א הגיד, מה שהא"א הגיד ומה שהב"י הגיד. ולהתעמק אסור כידוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2025 08:46 |
|
| |
אני דווקא ראיתי הסרטה שהביאו לו מקרופון וביקשו ממנו לדבר וכנראה מרוב ההתרגשות נעלמו לו המילים ...
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2025 11:37 |
|
| |
אתה בוט אירני? איזו עברית זו? "הגיד? מה רע "השיטה היא להביא את מה שהחידושי הרי"ם כתב/אמר?
| נצל כתב: |  | דפי שמועסען כאלה לא קשה לייצר, כי ב"ה השיטה היא להביא מה שחי' הרי"ם הגיד, ומה שהשפ"א הגיד, מה שהא"א הגיד ומה שהב"י הגיד. ולהתעמק אסור כידוע. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2025 13:39 |
|
| |
לאדון הנכבד שלא הבין את העוקץ, כנ' שלא ראית מעולם שמועסן של גור ואינך מודע שזה הנוסח שלהם
|
|
|
|
| נשלח ב-19/6/2025 14:28 |
|
| |
הוא גם לא מבין, או עושה עצמו כלא מבין, שבכתיבה תורנית חרדית, בפרט חסידית, לא כותבים בעברית עדכנית
אשה ולא אישה אהרן ולא אהרון היתה ולא הייתה
ועוד ועוד
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2025 11:20 |
|
| |
אכן כך, והשאלה היא: מדוע שלא נכתוב בעברית עדכנית, האם דברי תורה שמנוסחים בלשון פחות עדכנית מרשימים יותר אנשים משלנו, לפחות את חלקם? או שזה נועד לתת לספר "נופך עתיק יומין" על כל המשתמע מכך, כמובן שלא ניתן להתעלם שעברית פחות עדכנית רק תועיל למכור את הספרים בחו"ל...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 20/06/2025 11:23:20
|
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2025 13:24 |
|
| |
בושה וחרפה .. אשכול שכל כולו זלזול רדוד ברבנים וגדולי תורה ומנהיגי קהילות בישראל ... פעם היה מושג כזה הנהלה למחוק אבל כנראה כולם נרדמו בשמירה לכן כך הפורום נראה אני ממש לא חס"ג אבל כואב לי לראות של אחד עושה כאן ככל העולה על רוחו ואין פוצה פה ומצפצף אני את חובת מחאתי יצאתי.. ובתפילה ותקווה שהשם הטוב ימחל לכולם
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2025 13:29 |
|
| |
חלילה זלזול. צימאון לשמוע דברי תורה של הרבי.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/6/2025 14:07 |
|
| |
אנו כותבים בכתיבה רבנית. כי אלה הם החומרים שאנחנו לומדים יום יום. תלמוד, רמב"ם, רשב"א ריטב"א קצות החושן שולחן ערוך. אין שם כתיבה עברית עכשווית.
מי שקורא כל היום עברית מדוברת (לא ספרותית), או עברית סלנגית (בווצאפ ובאסמס) גם יכתוב ככה ברגע אמת.
אבל נכון, שיש כאן יהודים ואפילו חרדים, שעולם התרבות וההשקפה שלהם הוא כ"כ שונה, כאילו מדובר בשני עמים.
וחבל, כי בתקופות הרות גורל, מקובל לחזור לשורשים ולמקור הנביעה של חיותנו וקיומנו.
תוקן על ידי יוחנןש ב- 20/06/2025 14:08:11
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2025 01:26 |
|
| |
האם קיימת "עדות" מתועדת של גאונותם של הבית ישראל והלב שמחה?
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 22/06/2025 01:30:01
|
|
|
|
|