מי לא היה מסכים לקבל כמה עייצעס בתמורה לתרומה של מליון דולר?
נשלח ב-24/6/2025 07:26
ממש בגלל זה אוסרים הסטמארים עצמם לקחת כסף מהמדינה. כי בעל המאה הופך לבעל הדעה.
רק נתן מכספו, וכבר בא עם מכתב מגילה בו הוא 'מגלה את אמריקה' לרבי מגור כנגד הציוינים וכו' וכו'.
אם כי יש לכבד את הכלל 'קבל את האמת ממי שאמרו'. אבל בינינו, כאן זה לא אמריקה, אין מספיק גבירים בארץ ישראל לשאת את משא העם. ונניח שגור תסתדר מה יהיה עם דארג ונדבורנה עם ישיבת אופקים וישיבת גבעת שאול? והתמיהה היא גם בתוך עצם הדברים, הרי סטמאר לוקחת המון תקציבים ממדינת ארה"ב, היא לא נקייה מקבלת תקציבים. החוקים והגדרים שונים, אבל עדיין יש תקציבים. אז איך מציעים שהדלפונים מארץ ישראל לא יקבלו שום תקציב.
ועם כל זאת, היה ראוי לקברניטים ללמוד בראש פתוח את ההצעות - - -
נשלח ב-24/6/2025 10:09
מה הוא הציע?
נשלח ב-24/6/2025 12:26
תמיד ידעתי שלא בהכרח באותו המקום שהכסף שוכן שם גם החכמה נמצאת: הגיע מר לנדאו ואישר את הדברים: הלנדאו הזה עוד לא קלט שגם אם לגור יהיה את כל הכסף להחזקת המוסדות הם לא יוותרו על הכסף מהמדינה. כפי שהם לא וויתרו על הכסף מלנדאו רק שיחקו שהם כביכול שוקלים את עצותיו ברצינות תוך כדי שמן הסתם צחקו על ההונגרי התמים...בינתיים ניצלו אותו כהוגן, קיבלו מטוס פרטי וחסכו הרבה מאוד כסף תמורת משחק שפורשים מהממשלה, ועכשיו כבר מחפשים את הדרך איך להחזיר את את גולדקנוף למשרד השיכון?
נשלח ב-24/6/2025 14:06
בושה וחרפה לחסידות גור. ממש רבם דקרו. בלי מינימום כבוד עצמי. והכל תמורת מליון דולר... מיילא ללקק את הגביר הזה, נו, שיהיה. אבל כל כך לבזות את רבם שהוא רבי ומנהיג גדול בישראל. אני התביישתי בשבילם. ואני מדבר עוד לפני המכתב. תראו את הקליפ באיזה ברייטקייט ועזות פנים הוא יושב מול הרבי ומצחקק עם המקורבים שם, כאילו והרבי הוא אויר, איזה זקן דבילי, ואינו נוכח שם. ועל המכתב המבזה עצמו, אין לי מה להוסיף. רק נחכה למכתב הבא שלו בו הוא יסביר לרבי למה אסור להשתתף בבחירות הטמאות. אוי לאותה בושה וכלימה.
ולעצם הענין - המודל הכלכלי ההונגרי של סאטמאר יעבוד גם במודל הפולני של גור?
תוקן על ידי שלג_דאשתקד ב- 24/06/2025 14:10:36
זה לא יעבוד בגלל הרבה סיבות. אחת מהן: הלוואי שבת"תים כאן ילמדו עשירית מלימודי חול שלומדים בחיידרים של סאטמאר בארה"ב (ולא רק אנגלית). איזה חיידר כאן שירצה להוסיף משהו בלימודי חול אז הם הסאטמורים לחוגיהם יצאו במחאות גדולות. אבל להם שם באמריקה מותר הכל.
נשלח ב-24/6/2025 15:27
קרצטיונא כתב:
בושה וחרפה לחסידות גור. ממש רבם דקרו. בלי מינימום כבוד עצמי. והכל תמורת מליון דולר... מיילא ללקק את הגביר הזה, נו, שיהיה. אבל כל כך לבזות את רבם שהוא רבי ומנהיג גדול בישראל. אני התביישתי בשבילם. ואני מדבר עוד לפני המכתב. תראו את הקליפ באיזה ברייטקייט ועזות פנים הוא יושב מול הרבי ומצחקק עם המקורבים שם, כאילו והרבי הוא אויר, איזה זקן דבילי, ואינו נוכח שם. ועל המכתב המבזה עצמו, אין לי מה להוסיף. רק נחכה למכתב הבא שלו בו הוא יסביר לרבי למה אסור להשתתף בבחירות הטמאות. אוי לאותה בושה וכלימה.
ולעצם הענין - המודל הכלכלי ההונגרי של סאטמאר יעבוד גם במודל הפולני של גור?
תוקן על ידי שלג_דאשתקד ב- 24/06/2025 14:10:36
זה לא יעבוד בגלל הרבה סיבות. אחת מהן: הלוואי שבת"תים כאן ילמדו עשירית מלימודי חול שלומדים בחיידרים של סאטמאר בארה"ב (ולא רק אנגלית). איזה חיידר כאן שירצה להוסיף משהו בלימודי חול אז הם הסאטמורים לחוגיהם יצאו במחאות גדולות. אבל להם שם באמריקה מותר הכל.
לא נראה לי שהעושר של הגבירים הסאטמרים בארה"ב היא בגלל לימודי החול שלמדו.
חוץ מזה - תבדוק אם לגבירים האלו יש בכלל תואר אקדמי כזה או אחר באמריקה, לא מה שידוע לי.
נשלח ב-24/6/2025 18:24
הקטע הזה של הגיחוכים עם החבר'ה על המטוס מול פני הקודש, כשרואים שגם הרבי נע וזע באי נוחות אל מול המחזה הזה, בהחלט מעורר תחושה לא נעימה. אלא אם כן יש קטעים לפני ואחרי שיכולים להסביר את הסיטואציה בשלמותה.