|
|
| נשלח ב-4/9/2025 23:21 |
|
| |
| קורלדרו כתב: |  | להוסיף לכאורה אחרי כל הכפשה, מאימת המלכות, זה מובן. אך האם הוי זהיר בגחלתן שלא תכוה, פחות מפחיד אותך? |
| השאלה היא איך אתה משלים עם דבריו, אתה לא פוחד מהחרון אף?!
|
|
|
|
| נשלח ב-4/9/2025 23:48 |
|
| |
לא מבינים מה את רוצה . תודה שניסית להסביר
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2025 00:58 |
|
| |
אני רק שאלה, מה הפירוש "אפילו הוא אומר לך על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין"? האם זה לא בדיוק המקרה שקורה כאן? רב אומר שזה נקרא שעת שמד ומותר לחלל שבת כדי לברוח מגיוס מיידי בא עם הארץ ומעיז פנים מול הרב ו"לא ממש נראה לו פסק ההלכה של הרב" ומשכך הוא מעיז פניו מול הרב ומכנה אותו בשמות. זה בדיוק ימין שהוא שמאל!
לך לא נראה פסק ההלכה הזאת, לרב כן נראה ככה, תרכין את הראש הקטן שלך.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 05/09/2025 00:59:08
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2025 02:37 |
|
| |
כל שאני כותב פה בעניין הזה, נכתב בגיבוי רב מובהק. הנה נתתי לך הזדמנות פז למרקר את לשון זכר שכתבתי, עם הזמן למדתי שהכתיבה שלי בלשון נקבה, מעוררות בך אסוציאציות שלא נוחות לך, וזה בלשון המעטה. אם יש לך מעט זמן? תתחיל ללמוד את המשנה הראשונה בהוריות, כדי שתוציא לך מהר מהראש את ההחלטיות של "אפילו אומר לך על ימין וגו'"
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2025 05:20 |
|
| |
אתה בועט לנו מול הפרצוף, בכל הקדוש והיקר לנו, בכבוד רבנים ותלמידי חכמים, מספר שזה בגיבוי של איזה רב שאינך מביא לכאן את שמו ופרטיו, ומצפה שהציבור יבלע את זה?
ובקשר למטבע הלשון שכתבת, שמת לב בטח שיש פה הרבה ניקים נשיים שאף אחד לא פונה אליהם בלשון זכר, ואליך פונים רבים מחברי הפורום בלשון זכר, וזאת מכיון שהצהרת כמה פעמים שאתה נותן לבעלך לכתוב בניק שלך.. כדי להסביר את הלמדנות הרבה שאתה מציג במסכת הוריות וכדו', יצרת כאן בלבול בפורום, וכתבת בלשון זכר גם כשהתכתבת עם אחרים באשכולות בהם אני בכלל לא משתתף, קח את זה עליך, ואל תמציא עכשיו תירוץ חדש 'כדי שיהיה למרקר'.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 05/09/2025 06:04:45
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2025 18:24 |
|
| |
.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/9/2025 18:25 |
|
| |
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 05/09/2025 18:25:28
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2025 00:13 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אתה בועט לנו מול הפרצוף, בכל הקדוש והיקר לנו, בכבוד רבנים ותלמידי חכמים, מספר שזה בגיבוי של איזה רב שאינך מביא לכאן את שמו ופרטיו, ומצפה שהציבור יבלע את זה?
ובקשר למטבע הלשון שכתבת, שמת לב בטח שיש פה הרבה ניקים נשיים שאף אחד לא פונה אליהם בלשון זכר, ואליך פונים רבים מחברי הפורום בלשון זכר, וזאת מכיון שהצהרת כמה פעמים שאתה נותן לבעלך לכתוב בניק שלך.. כדי להסביר את הלמדנות הרבה שאתה מציג במסכת הוריות וכדו', יצרת כאן בלבול בפורום, וכתבת בלשון זכר גם כשהתכתבת עם אחרים באשכולות בהם אני בכלל לא משתתף, קח את זה עליך, ואל תמציא עכשיו תירוץ חדש 'כדי שיהיה למרקר'.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 05/09/2025 06:04:45 |
| מי שקורא לחלל את השבת הוא זה שבועט בכל הקדוש והיקר לנו, בהתחשב בזה שהנושא בכלל לא סגור הרמטי מהבחינה ההלכתית, התוצאה זלזול בהרבה מאוד רבנים שחושבים אחרת ממנו. לא בכדי "מובא בסנהדרין אין מושיבין בסנהדרין אלא מי שיודע לטהר את השרץ מן התורה" פה יש לנו עסק עם רב שהוא "פוחז" בקנה מידה היסטורי. אפילו בענייני אכילת צולנט בימות החול, הוא לא יודע לחשב צעד אחד קדימה: עד מתי החזיק מים הסיפור עם הרב אברמסקי? עד שהוא עזב את העצרת החרדית, בכנס היה לו חשוב למצוא חן, אך ברגע ששאלו אותו על הסיפור בחולון, הוא הכחיש את הדברים. אז או שהוא התחיל להיות סנילי או שהוא תמיד היה מתייפייף, אדהוק ע"פ "גוונם וזהותם" של המשתתפים בכנסים בהן השתתף. הזיגזג הזה גורם לחילול ה' נורא ואיום. בלשון העם: זה לעשות מסחרה מכל הקדוש והיקר לנו. בנושא לשון הבעה : אין לי בעיה שפונים אליי בכל צורה, אבל אתה זה שסותר את עצמך, מיניה וביה: אם אתה אומר שגם בעלי משתתף בכתיבה אז למה "אתה מתלהט" מכל גילוי לשון זכר בכתיבה שלי? ואף טורח למרקר "?!
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2025 03:05 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | | אם אתה אומר שגם בעלי משתתף בכתיבה אז למה "אתה מתלהט" מכל גילוי לשון זכר בכתיבה שלי? ואף טורח למרקר "?! |
|
אני אמרתי את זה? אתה טענת את זה, כשנשאלת לפשר לשון הזכר שיוצא לך מידי פעם וגם הלמדנות הרבה, טענת ש"בעלי כותב בניק שלי" אני עשיתי מרקר בפעמים שבאותה הודעה מופיע גם לשון זכר וגם נקבה. שזה כבר חורג מגבול הנורמה.. לא הייתי כזה קטנוני בנושא, והייתי מניח לך לשחק באבא אמא עם עצמך, אילולא היית יורד על רבנים בצורה כ"כ מבישה. קשוט עצמך.
אגב, אני מצטט כאן הודעה שפורסמה בשמו - מקורביו הבהירו כי "הדברים נאמרו בשם מורו הגאון רבי יחזקאל אברמסקי זצ"ל, אך ורק לשם המחשת חומרת העניין, ולא כפסיקה הלכתית מעשית". באסיפה שהתקיימה, הוא לא קם ואמר רבותי אני פוסק שצריך לחלל שבת במקרה כזה, אלא אחרי דרשה חוצבת להבות על חומרת הגיוס לצה"ל, הוא סיפר שכך הרב אברמסקי אמר לו בשעתו. לבוא ולהביא רק את הקטע הזה ללא ההקשר, נקרא בלשון העם "הוצאת דברים מהקשרם".
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2025 12:04 |
|
| |
מה עשו / עושים הניק / ניקים התוקפים כאן למען היידשקייט של החיילים אני לא יודע, אבל מה שאני כן יודע זה שהרב זילברשטיין הוא מהבודדים אם לא היחיד מרבני המיינסטרים החרדים בקבוצת הגיל שלו ואפילו צעירים ממנו שמגיע לדרוש ולחזק חיילים חרדים ודתיים בצה"ל בימי עיון וכדו' במשך שנים רבות. אז קצת הערכה ודרך ארץ למי שעושה, גם אם לשיטתכם טועה, לא יזיק.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2025 19:34 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | מה עשו / עושים הניק / ניקים התוקפים כאן למען היידשקייט של החיילים אני לא יודע, אבל מה שאני כן יודע זה שהרב זילברשטיין הוא מהבודדים אם לא היחיד מרבני המיינסטרים החרדים בקבוצת הגיל שלו ואפילו צעירים ממנו שמגיע לדרוש ולחזק חיילים חרדים ודתיים בצה"ל בימי עיון וכדו' במשך שנים רבות. אז קצת הערכה ודרך ארץ למי שעושה, גם אם לשיטתכם טועה, לא יזיק. |
| לידיעתך, מרצה בימי עיון מתוגמל בשכר. אדרבה, בעצם, אתה מחזק את תגובתי האחרונה באשכול, שמדובר ברב שמתאים את עצמו לכנסים בהן הוא נוטל חלק, במילים אחרות אין לו חוט שידרה?! רק מאוד מעניין אותי, מה החיילים חושבים עליו ... כשהם שומעים את דבריו בכנס האדמורים והרבנים, ואולי בשל הקוטביות בהרצאותיו של הרב הזה: הרבה מאוד מהחיילים האלה לא יצליחו "לשרוד" את החרדיות בצה"ל... ועל דא ודאי אנחנו בוכים...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2025 21:59 |
|
| |
צר לי, כנראה שאין לך תקנה
|
|
|
|