| נשלח ב-16/8/2025 22:02 |
|
| |
מה הם ההישגים של הח"כ הוותיק?
יעקב ליצמן הביא את השיניים לילדים, ש"ס הביאו את התחבורה הציבורית והתקשורת מאיר פרוש יושב כבר כל כך הרבה זמן בכנסת מה הוא הביא לציבור החרדי???????
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2025 22:32 |
|
| |
חה"כ יהודה מאיר אברמוביץ ז"ל מאגודת ישראל הביא את חוק חגורות הבטיחות והציל בכך חיי אדם רבים מספור.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2025 00:16 |
|
| |
מאיר פרוש היה שר במשרד השיכון, ועשה הרבה מאוד שם לטובת הציבור החרדי. אגב, לא תמיד נמדדת פעילותו של ח"כ לפי איזה משהו בומבסטי מיוחד שהוא עשה, לפעמים פעילות שוטפת למען הציבור החרדי ממשרד טוב, יעיל הרבה יותר.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2025 01:21 |
|
| |
מה הביאו גפני, איכלר, אשר והשאר?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2025 01:47 |
|
| |
בלי שום הישג משמעותי
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2025 02:18 |
|
| |
ומה הם ההישגים של ח"כ אוהד טל מהציונות הדתית? ושל ח"כ אוהד קלנר מהליכוד? ודן אילוז מהליכוד? איזה הישגים יש לו? ניר ברקת, מי שמע על הישגים שהוא הביא?
האם לכל ח"כ בכנסת יש הישגים? רק אנחנו בכיינים יושבים על העצבים ושואלים כל ח"כ חרדי מה הוא "השיג" עבורינו
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2025 10:23 |
|
| |
| מזמור_שיר כתב: |  | יעקב ליצמן הביא את השיניים לילדים, ש"ס הביאו את התחבורה הציבורית והתקשורת מאיר פרוש יושב כבר כל כך הרבה זמן בכנסת מה הוא הביא לציבור החרדי???????
|
|
דו ביסט אגערערער ?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2025 12:25 |
|
| |
מירון לג בעומר
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2025 12:52 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | ומה הם ההישגים של ח"כ אוהד טל מהציונות הדתית? ושל ח"כ אוהד קלנר מהליכוד? ודן אילוז מהליכוד? איזה הישגים יש לו? ניר ברקת, מי שמע על הישגים שהוא הביא?
האם לכל ח"כ בכנסת יש הישגים? רק אנחנו בכיינים יושבים על העצבים ושואלים כל ח"כ חרדי מה הוא "השיג" עבורינו |
| נו באמת, איזה קורלציה אתה רואה בין ח"כ שזה להם הקדנציה הראשונה או השנייה בכנסת, לבין מי שכבר יושב בכנסת שנים רבות מאוד?!. 2. אם גופי תורה לא תלויים בהצבעה שלנו לכנסת אזי אין לנו היתר להצביע כלל וכלל, בייחוד, שאנו כבר לא יושבים באופוזיציה אלא, לוקחים אחריות לכול מה שמתרחש במדינה, מתוקף היותנו חברי הממשלה, אזי כל העבירות הנעברות במדינת ישראל "כולל אלה בצה"ל"... נרשמות על שמינו בשמים, חשוב מאד-שמפעם פ לפעם נחדד לעצמנו את מהות היתר ההצבעה ההצבעה שלנו לכנסת כדי, שלא נשלה את עצמנו שאנו מקיימים מצווה, שלא לומר, כאמור, עבירות רבות נרשמות על שמנו, במידה ואנחנו לא מצליחים להציל יקר מזולל...
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 17/08/2025 13:38:56
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2025 14:10 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | ומה הם ההישגים של ח"כ אוהד טל מהציונות הדתית? ושל ח"כ אוהד קלנר מהליכוד? ודן אילוז מהליכוד? איזה הישגים יש לו? ניר ברקת, מי שמע על הישגים שהוא הביא?
האם לכל ח"כ בכנסת יש הישגים? רק אנחנו בכיינים יושבים על העצבים ושואלים כל ח"כ חרדי מה הוא "השיג" עבורינונו באמת, איזה קורלציה אתה רואה בין ח"כ שזה להם הקדנציה הראשונה או השנייה בכנסת, לבין מי שכבר יושב בכנסת שנים רבות מאוד?!. 2. אם גופי תורה לא תלויים בהצבעה שלנו לכנסת אזי אין לנו היתר להצביע כלל וכלל, בייחוד, שאנו כבר לא יושבים באופוזיציה אלא, לוקחים אחריות לכול מה שמתרחש במדינה, מתוקף היותנו חברי הממשלה, אזי כל העבירות הנעברות במדינת ישראל "כולל אלה בצה"ל"... נרשמות על שמינו בשמים, חשוב מאד-שמפעם פ לפעם נחדד לעצמנו את מהות היתר ההצבעה ההצבעה שלנו לכנסת כדי, שלא נשלה את עצמנו שאנו מקיימים מצווה, שלא לומר, כאמור, עבירות רבות נרשמות על שמנו, במידה ואנחנו לא מצליחים להציל יקר מזולל...
|
|
1. הייתי יכול להרכיב כאן רשימת חכ"ים ותיקים מאוד, מהליכוד וציונות דתית, שעשו את מלאכתם נאמנה, דהיינו הצביעו את כל ההצבעות הנדרשות מהם בכנסת וכדו', ואין להם שום "הישגים" מיוחדים, זוהי עבודתו של ח"כ, לכך הוא נבחר. לא ידעתי שאני צריך להביא דווקא חכ"ים ותיקים, אבל כמעט כל החכי"ם הותיקים גם בלי הישגים. ניר ברקת ח"כ ותיק מאוד, מה ההישגים שלו?
2. מה הקשר בין האיסור לשבת בממשלה, דבר שאכן אסרו אותו מועצות גדולי התורה כל השנים, ופתאום החליקו ליצמן ופרוש לכסאות בממשלה, בלי ישיבת מועצג"ת שיאשרו את זה, לבין עשייה והישגים? האם בגלל שח"כ חרדי יביא הישג גדול לציבור, יהיה לו מותר לשבת בממשלה ולקחת אחריות על כל הנעשה שם? כולל תמיכה בחילולי שבת בערים בפרהסיא, כולל תקציבים לע"ז? זה נותן פתאום את ההיתר? נותנים לאדם לחלל שבת, כי הוא יעשה איזה מצוה בדרך?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2025 14:39 |
|
| |
נו, אדרבה, אתה רק מחזק את דבריי, אם אתה אומר שקיבלו תפקידי שר מבלי לקבל הסכמת המועצה זה חמור מאוד וזה רק מחזק את מה שאני משער תמיד שהמפלגות החרדיות לא מנוהלות באמת ע"י גדולי ישראל. ( אני מתפלא עליך, הרי אתה תמיד אומר שהנבחרים החרדים לא זזים כהוא זה מבלי הכוונת הרבנים), אבל אני יוצא מתוך הנחה שאם היה אכפת לחברי המועצה מלקיחת תפקידי שר, הרי שהם היו מוצאים את הפורום המתאים למחות, ולמעלה מכך, להתפטר, אחרת, אין מנוס מלקבל את הכלל התלמודי: מדשתקי רבנן שמע מינה ניחא להו
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2025 15:12 |
|
| |
זה לא ההוא שהצליח להפיל את חוק הגיוס הקודם? בהחלט הישג...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2025 17:58 |
|
| |
על פרוש אפשר לומר שהוא גרם לציבור החרדי נזק בל ישוער. ההתנהלות היהירה והמופקרת שלו ברישומים לעיר חריש בתחילת הקמתה, מנעה את הפיכת חריש לעיר חרדית.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2025 04:48 |
|
| |
| לךתדע1 כתב: |  | נו, אדרבה, אתה רק מחזק את דבריי, אם אתה אומר שקיבלו תפקידי שר מבלי לקבל הסכמת המועצה זה חמור מאוד וזה רק מחזק את מה שאני משער תמיד שהמפלגות החרדיות לא מנוהלות באמת ע"י גדולי ישראל. ( אני מתפלא עליך, הרי אתה תמיד אומר שהנבחרים החרדים לא זזים כהוא זה מבלי הכוונת הרבנים), אבל אני יוצא מתוך הנחה שאם היה אכפת לחברי המועצה מלקיחת תפקידי שר, הרי שהם היו מוצאים את הפורום המתאים למחות, ולמעלה מכך, להתפטר, אחרת, אין מנוס מלקבל את הכלל התלמודי: מדשתקי רבנן שמע מינה ניחא להו |
|
הרבנים אכן יצאו במחאה על כך, האדמור מויזניץ אמר "אמרתי להם שאני מתנגד לכניסה לממשלה, והם לא שומעים לי". מסתבר שליצמן וגולדקנופך קיבלו אישור בחשאי מהאדמור מגור על כך, שהרי כל מה שנעשה - נעשה בהסכמתו מן הסתם, הבעיה היא שהדבר לא עבר במועצת בהצבעה. אז הנה טעית, לא שתקי רבנן, היתה מחאה רבתי בענין. ומצד שני התלונות שלך על עצם הימצאותם של חכי"ם חרדים בממשלה, מופנים כלפי האדמור שלך.. האדמור מגור. (אם תבחר להכחיש את זה, נקרא לזה בצורה אחרת - האדמור שאתה אף פעם לא תוקף, ואפילו תומך בו לאורך כל הדרך כאן)
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2025 09:00 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | | על פרוש אפשר לומר שהוא גרם לציבור החרדי נזק בל ישוער. ההתנהלות היהירה והמופקרת שלו ברישומים לעיר חריש בתחילת הקמתה, מנעה את הפיכת חריש לעיר חרדית. |
|
הרי תקציר הפרשה למי ששאל:
ב-2013 לאחר ששר הבינוי והשיכון דאז אריאל אטיאס עמל קשות כדי לייעד את העיר המתוכננת חריש לציבור החרדי ולהתאים את התוכניות לצרכיו, הוקמו עמותות חרדיות רבות שקראו לציבור להירשם. ההיענות הייתה עצומה. בתוך חודש נרשמו 3.500 משפחות שהפקידו 10.000 ש"ח כמקדמה (שתוחזר באם העמותות לא יזכו במכרזים) הציבור יצא מגדרו בהתלהבות על שסוף-סוף יש תקווה לפתרון מצוקת הדיור במחיר של 600 -700 אלף ש"ח לדירה, במרכז הארץ על כביש 6.
אלא שאז לפני הגשת ההצעות למכרזים פעל מאיר פרוש לאגד את כל העמותות תחת גוף אחד שנקרא "ועד הדיור החרדי" שהיה בבעלותו, בטענה של הוזלת עלויות.
הזהירו את פרוש שהדבר נחשב לקרטל ואינו חוקי, אבל פרוש ביהירות ובחוסר אחריות אטם אזניו ולא שעה לאזהרות. המכרזים אכן נפסלו וגם העירעור שהוגש על הפסילה נדחה, וכך הלכה ונגוזה הקמת עיר חרדית.
תוקן על ידי גרשום ב- 18/08/2025 09:01:32
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול