|
|
| נשלח ב-26/9/2025 12:19 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  |
ובדקו שהוא גם מקובל על אנשי מערכת המשפט,
|
|
הופההה.. במשפט הזה טמון הכל. אתה מחדש כאן משהו שלא ידוע עליו לאף אחד האם תוכל להביא איזשהי בדל של ראיה לחידוש הנפלא? ולא סתם "יש שמועות" אמרו ש.." מי בדיוק ממערכת המשפט אמר שהוא מסכים לאותו חוק? אני פשוט רוצה להבין, הרי אין יצור כזה שקוראים לו חוק גיוס, שיכול להסתדר עם חוק יסוד שויון. תביא פרטים תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2025 15:52 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
ובדקו שהוא גם מקובל על אנשי מערכת המשפט,
הופההה.. במשפט הזה טמון הכל. אתה מחדש כאן משהו שלא ידוע עליו לאף אחד האם תוכל להביא איזשהי בדל של ראיה לחידוש הנפלא? ולא סתם "יש שמועות" אמרו ש.." מי בדיוק ממערכת המשפט אמר שהוא מסכים לאותו חוק? אני פשוט רוצה להבין, הרי אין יצור כזה שקוראים לו חוק גיוס, שיכול להסתדר עם חוק יסוד שויון. תביא פרטים תודה. |
|
זה מה שאמרו בתקשורת החרדית באותם ימים,
אני לא מחזיק סטנוגמה מכל מה שמתבטא כל חבר כנסת חרדי, או העוזר שלו,
אין לי ספק שגם אתה זוכר את זה,
תמיד אפשר לבוא ולטעון, ששום דבר לא סגור, עד שהכול סגור,
ולך תדע מה היה קורה.................
אבל באותם ימים הודיעו חברי הכנסת החרדים,
שהם הגיעו לפשרה בעייתית, עם נציגי הצבא,
ועם כל הבעייתיות, החליטו גדולי התורה שליט"א לקבל את הפשרה ההיא,
והפשרה ההיא טורפדה על ידי מספר אדמורים,
אלו העובדות !
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2025 16:13 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | זה מה שאמרו בתקשורת החרדית באותם ימים,
אני לא מחזיק סטנוגמה מכל מה שמתבטא כל חבר כנסת חרדי, או העוזר שלו,
אין לי ספק שגם אתה זוכר את זה,
תמיד אפשר לבוא ולטעון, ששום דבר לא סגור, עד שהכול סגור,
ולך תדע מה היה קורה.................
אבל באותם ימים הודיעו חברי הכנסת החרדים,
שהם הגיעו לפשרה בעייתית, עם נציגי הצבא,
ועם כל הבעייתיות, החליטו גדולי התורה שליט"א לקבל את הפשרה ההיא,
והפשרה ההיא טורפדה על ידי מספר אדמורים,
אלו העובדות !
|
|
סליחה שאני אהיה קצת קטנוני פה אבל הדגשתי באדום - "נציגי הצבא הסכימו".. אנחנו לא מדברים כאן כל הזמן על המערכת המשפטית? הריבון השליט בימינו על המדינה כולה? הרי כתבתי לך בתגובות האחרונות שהמערכת המשפטית מפילה את כל החוקים. מה אתה מביא לכאן טענה שנציגי הצבא הסכימו? לא היה שום הסכמה, מעולם, עם גורמים משפטיים, שהסכימו לחוק כלשהו מכל החוקים שעלו אי פעם.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2025 17:18 |
|
| |
חוק טל החזיק מעמד 5 שנים. נושא גיוס בחורי הישיבה מלווה אותנו מאז קום המדינה. אנחנו מתגלגלים מהסדר כזה לאחר, שנעשה על דעת הצבא. הבג"צ מכבד את ההסדרים עד שתוקפם פג. למרבה הצער האדמו"רים מגור וסלונים החליטו לסכל את ההסדר האחרון שהתגבש, והתוצאה מול עיננו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2025 22:33 |
|
| |
חוק טל פקע ב2012 לפני 13 שנים, בגלל שבית המשפט קבע שאינו חוקתי. עד 2012 חגגנו כאן, היה נחמד, עד שבית המשפט החליט ללכת על הקופה הזאת, ומאז הוא פוסל חוקים אחד אחרי השני, ולא ממש ממתין להם 5 שנים, אלא מוריד אותם במהירות. הדרא קושיא לדוכתא, האם עכשיו אחרי שפסלו כאן חוקים ב10 שנים האחרונות אחד אחרי השני, הגיעו החרדים להסכמה עם המערכת המשפטית על החוק האחרון שאתה מדבר עליו ושהתנגדו לו האדמורים? התשובה היא לא! אין ולא היה בדל של הסכמה משפטית!
מה שאומר שגם אילו היו האדמורים מגור וסלונים מסכימים לחוק והוא היה עולה, היו מפילים אותו ב100%, היום כבר היינו אמורים להיות אחרי החקיקה ואחרי הפלתה בידי המשפטי, והיו עוצרים היום בחורי ישיבות ומגבילים את כל ההגבלות. אז מה אתה מציג את זה בצורה לא נכונה, כאילו בגלל שתי אדמורים אלו כולנו סובלים?
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 27/09/2025 22:34:29
|
|
|
|
| נשלח ב-27/9/2025 23:37 |
|
| |
ההסדרים שנעשו במהלך השנים מאז ימי בן גוריון, מעולם לא עלו בקנה אחד עם חוק השוויון.
חרף זאת התגלגלנו במהלך השנים מהסדר להסדר. ההסכמה של צבא להסדרים היא מכרעת, כי הוא זה שקובע מה הם הצרכים שלו. הוא ולא הבג"צ.
ההתנגדות של האדמו"רים מגור ומסלונים להסכם האחרון שהתגבש ב-2019 שהיה נוקשה יותר, לא אפשר להגיע לסיכומים והוביל למבוי סתום. אלמלא התנגדותם אפשר היה להמשיך ולהתגלגל הלאה עוד כמה שנים.
תוקן על ידי גרשום ב- 28/09/2025 00:35:06
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2025 02:54 |
|
| |
כבר הבאתי לכאן בעבר את העובדות, שבפעם האחרונה שניסו להעלות עוד חוק, בג"ץ פסל אותו תוך 24 שעות. כך שכבר לא ניתן כל כך "להתגלגל" מה עוד שה"גלגול" בפעם האחרונה כלל יעד של החל מ4800 חרדים בשנה הראשונה, ועד יעד של 50% תוך כמה שנים כולל סנקציות.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2025 08:33 |
|
| |
שני האדמו"רים הללו מנעו מהנציגות החרדית להגיע להסכמים עם הצבא בניגוד לדעת גדולי התורה האחרים. אם החוק היה מתגבש ויוצא לדרך הבג"צ לא היה מונע את המתווה והכל היה נראה אחרת.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2025 12:30 |
|
| |
למה הבג"צ לא היה מונע, הרי זה נוגד את חוק יסוד שויון? גם כל החוקים שקדמו והופלו ע"י בג"ץ, "גובשו ויצאו לדרך"..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2025 12:40 |
|
| |
כשמגיעים להסדר על דעת צה"ל הבג"צ לא מתערב. כי הצבא הוא שמחליט את מי לגייס ואת מי לא, והוא שקובע מה הם צרכיו. גם את חוק טל הבג"צ לא פסל אף שהיה מנוגד לעקרון השוויון.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2025 15:22 |
|
| |
החוק הקודם החזיק מעמד 8 שנים !! בגץ אמנם פסל עקרונית, אך בפועל השאיר את החוק בתוקף.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2025 19:46 |
|
| |
את חוק טל הבג"ץ לא פסל. עד שהוא כן פסל אותו..
|
|
|
|
| נשלח ב-28/9/2025 19:49 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | | החוק הקודם החזיק מעמד 8 שנים !! בגץ אמנם פסל עקרונית, אך בפועל השאיר את החוק בתוקף. |
|
עד 2012 ואז הוא דחה אותו לגמרי, מאז עלו ונפסלו כמה וכמה חוקי גיוס חדשים בטענה שהם לא שויוניים. בפעם האחרונה בג"ץ העיף את החוק שניסו להעביר, בתוך 24 שעות, זריז. כבר הבאתי לך בעבר לינק לויקיפדיה שם מופיע השתלשלות הענינים
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2025 08:59 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | את חוק טל הבג"ץ לא פסל. עד שהוא כן פסל אותו.. |
|
בג"צ לא פסל את החוק בתחילת דרכו אלא כשפג תוקפו. דהיינו בסוף דרכו. בכך הוא הביע את מורת רוחו מהחוק.
פארשטאנען?
תוקן על ידי גרשום ב- 29/09/2025 09:09:00
|
|
|
|
|