בית פורומים בחדרי חרדים

הפגנה דרדלה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/10/2025 14:32 לינק ישיר 

כבר עכשיו כבר אפשר לומר שזה ממש לא דרדלה

אפסה התקוה של פותח האשכול

תנחומים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2025 15:33 לינק ישיר 

דבר איתנו אחרי שתספור מיליון משתתפים, אתה יודע מה? חצי מיליון.
כולנו מחכים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2025 15:51 לינק ישיר 

אז למה ב"עצרת המיליון" לא יהיו גם חצי מיליון חרדים? הצטרפו אליי לנתונים וההערכות. מאת אבי טופורוביץ

נתחיל בזה שמארגני העצרת לרגע לא הצהירו על זה שיהיו "מיליון" איש או מספר אחר, זה מספר שעיתונאים וכלי תקשורת הצמידו לעצרת.

לפי המכון הישראלי לדמוקרטיה בשנת 2024 היו בישראל 1,390,000 איש. 
נתחיל מההנחה הבסיסית: 
נכון לרגע זה מארגני העצרת לא הודיעו כי נשים ישתתפו, תורידו כמחצית. הגענו כבר ל-700,000 איש.
לפי נתוני המכון הישראלי לדמוקרטיה בשנת 2023 היו כ-110,000 גברים חרדים עובדים, רבים מהם לא יוכלו להשתתף בעצרת שמתקיימת בצהרי היום אבל אני אוריד רק 50%, הגענו לכ-650,000 איש.

יש כ-200,000 נערים וילדים, תורידו תינוקות וילדים קטנטנים שבורבם במוחלט לא יהיו, תורידו עוד ילדים ונערים שלא יגיעו מרחוק או בגלל נסיבות אחרות שברור שהם לא יהיו באותם אחוזים כמו המבוגרים, אני מרשה לעצמי להוריד עוד 50,000 הגענו ל-600,000 איש.

תורידו קשישים רבים שלא יוכלו להשתתף, תורידו עוד בין 10 ל-20% שבפונטיצאל יכולים להשתתף אבל לא יגיעו מכל מיני סיבות, לא תגיעו לחצי מיליון.

ברור שחלק מהנתונים כאן הם הערכות, אבל גם בלי להיות סטטיסטיקאי, כל מי שמבין חשבון פשוט יבין שאין שום דרך להגיע למיליון, ובמקרה הטוב, גם לא לחצי מיליון.

דבר נוסף שחשוב לזכור: 
בישראל אין שום מערכת רשמית שסופרת מפגינים. אין גוף שמודד באמת את מספר האנשים בשטח. 
אז כשתראו ביום חמישי תמונות מרחפנים של המוני אדם ותשמעו מספרים - תזכרו: 
המספרים האלו יפים לכותרות, אבל הם לא מדע מדויק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2025 17:50 לינק ישיר 

ליאליא כתב:
כבר עכשיו כבר אפשר לומר שזה ממש לא דרדלה

אפסה התקוה של פותח האשכול

תנחומים

משיחות פנימיות עולה אכזבה גדולה למארגנים, ניהול כושל של מערך התחבורה לירושלים מכל הארץ וגם הרכבת הבריזה להם

אף אחד לא חשב שלא יגיעו נערים אבל כמו שחצי מישיבת פונוביז לא נסעה ככה חלק משמעותי בציבור החרדי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2025 01:12 לינק ישיר 

בטוח יש תוכנת AI שמסוגלת לקחת את כל התמונות ופשוט לספור.
והאמת, גם בעין רגילה ניתן להקריב תמונות חדות מכל זירות העצרת ולספור.
יהיה מאוד מענין לשמוע מספרים מדויקים.
מה שבטוח, אילו ננקוט ב"מספרי קפלן", היו 100 מליון חרדים בהפגנה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2025 03:53 לינק ישיר 

איך יכול להיות רבע מליון כשהפלג הירושלמי לא השתתף?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2025 13:22 לינק ישיר 

אפילו עיתונאי הציבור החרדי שמדווחים את הערכות מארגני העצרת לא טוענים שהיו חצי מיליון.
המקסימום שראיתי, זה 400 אלף. אך הרוב דיווחו כי הערכת מארגני העצרת היא שהגיעו כ300 אלף.
ההערכה השולטת בכלי תקשורת שאינם חרדים היא שהיו כ200 אלף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2025 13:49 לינק ישיר 

זה בסדר כולנו יודעים שהציבור שלנו מונה כמעט מליון וחצי נפשות כ"י.
אז מה משנה כמה הגיעו, הרי העיקר הוא שאתה סופר בצער רב כל תינוק חרדי שנולד, וכאשר יענו אותו כן ירבה וכן יפרוץ תודה לקל.

אגב, לא מנו עשרות אלפים שגרים באיזורי ההפגנה עצמה, (ומן הסתם גם אירחו בני משפחה רבים) ונשארו בבתים לראות מהחלון או מהמרפסת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2025 22:38 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
כמו שהחילונים יודעים לצטט לחרדים רק רמב"ם אחד מכל התורה, שצריך לצאת לעבוד, ואת כל היתר הם דורסים ברגל גסה, מחילול שבת ועד אחרון ההלכות של הרמב"ם, כך אתה מצטט פסוק ושוכח מה עוד כתוב בתורה "והיה מחניך קדוש".

המלחמה הסתיימה, כבר לא נלחמים בעזה, לא בלבנון, האם החלפתם דיסק?
הרי כל הזמן טענתם שיש מלחמה וצריך עוד ועוד מתגייסים.נו? מה עכשיו?
התגלה החתול בשק.

השוואה לחרדל"ים אינה במקומה. כשחרדי מתקלקל, הוא נראה פחות או יותר כמו חרד"ל..
בלורית, זקן מגולח וסמארטפון.

תוקן על ידי איש_חשוב ב- 28/10/2025 17:37:18

הבן אדם שורץ באינטרנט 24/7 נגד הוראת הרבנים המתירים אינטרנט רק לצרכי פרנסה, מכנה אישה חרדית בתואר "פרוצה" רק כי היא חלקה על דעתו הלא חשובה. מכנה בשמות גנאי את כל מי שחושב אחרת ממנו, והוא בא להטיף לנו על "והיה מחניך קדוש". אצלו כל הדת מסתכמת בלבוש וגודל הבלורית. אדם בזוי והזוי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2025 22:20 לינק ישיר 
בושה! תתנצל!

איש חשוב (בפני עצמו) כתב: 
" השוואה לחרדל"ים אינה במקומה. כשחרדי מתקלקל, הוא נראה פחות או יותר כמו חרד"ל..

בלורית, זקן מגולח וסמארטפון.( סוף ציטוט)

אני מוחה נמרצות על ביזוי של ציבור איכותי של תלמידי חכמים ויראי שמיים. 
יושב לו בטלן שעות  באינטערנט הטמא,  ממנה עצמו למוכיח ו'שומר הסף'  ליהדות הנאמנה. 
 ה'בעל גאיווה' הזה מרשה לעצמו ו
בלי להתבלבל  לטנף על ציבור איכותי ביותר... 
חז"ל כבר הזהירו אותנו מ: " הצבועין שדומין לפרושין, שמעשיהן כמעשה זמרי ומבקשין שכר כפנחס".
הציבור החרדל"י הוא ציבור של תלמידי חכמים (חלקם מופלגים) שאתה ושכמותך עם כל 'השמוינה בגדים' לא מגיעים לאלפית מיראת השמיים שלהם!
בניגוד לחלקים גדולים במגזר החרדי, הם ונשותיהם חיים ולבושים בצניעות, מעבר לאהבת התורה , אהבת ישראל, החיפוש האמיתי של קרבת אלוקים, הציבור הזה (בניגוד לרוב המגזר החרדי)  מקדיש מזמנו  לכלל ישראל הן ברוחניות והן בגשמיות ובפועל ממש ובמסירות נפש אמיתית וכפשוטו. 
כשאתה מטנף על היהודים הצדיקים הללו.  אתה כפוי טובה להחריד 
של נעליך מעל רגלך כשאת מדבר על הצדיקים הללו במגזר החרדל"י ! 
אתה ושכמותך לא מגיעים לאלפית מיראת השמיים והמסירות נפש שלהם לכלל ישראל!
תתנצל!

תוקן על ידי momeir ב- 01/11/2025 22:25:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2025 01:22 לינק ישיר 

אני מכיר כבר את צורת החשיבה של אנשים מסוגך, פנטזיונר שחי לו בפנטזיות, כשאתה בא להגיב עם כל האמוציות שלך, אתה עוצם עינים שוכח מהחרד"לי הטיפוסי קל הדעת, ומדמיין אי אלו כמה חרד"לים צדיקים - ויש כאלו - שאכן יושבים ולומדים, בעלי מידות טובות, אלא שאתה פתאום מדמיין לעצמך את כולם ככה, אבל לא! תפסיק לפנטז! תתעעורר ידידנו, אני מתכוון לאנשים כמוך.. אתה פושטק קטן יודע היטב איך אתה נראה כחרדל"י, ואני מדבר על הרוב החרדל"י שהם כמוך, קלי דעת, במצוות ובכל דבר שיהדות נודפת הימנה, שונא חרדים בתיאבון, וקופץ שישו ושמחו עכשיו עם החילונים בהסתה נגד חרדים על הגיוס!
לא בחינם, כל אימת שמדובר כאן על לימודי תורה מול לימודי לידבה אתה נוטף הסתה פרועה שאתה יונק בתקשורת החילונית.
וכל אימת שמדובר בגיוס חרדים אתה קופץ כמו הדיוט ומציג את השיטה האנטי חרדית שלך, אתה לא החרדל"י הצדיק הזה שדמיינת כאן...

בקשר לירידות האישיות עלי, לא ארד לרמה שלך, אלוקים עדי עד כמה אני שומר את עיני ברשת, ושמלבד בחדרי חרדים, בנק, קופ"ח ועוד כמה דברים נחוצים ונקיים איני משוטט ברשת!
הייתי יכול לרדת עליך באישי, נשאיר לך את המדמנה הזאת, תהנה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2025 07:45 לינק ישיר 

שאלתי את Gemini (ה AI של גוגל) 
מה ההבדל בין המגזר החרדל"י לבין המגזר הדתי לאומי?

התשובה: 

ההבדל העיקרי בין המגזר החרד"לי (חרדי-לאומי) לבין הדתי לאומי טמון במידת ההקפדה הדתית והיחס לתרבות המודרנית והחילונית, זאת למרות ששני המגזרים רואים את עצמם כחלק מהציונות הדתית ומחזיקים בתפיסת עולם לאומית-ציונית.

המגזר החרד"לי מייצג זרם שמרני ותורני יותר בתוך הציונות הדתית.

3;ᥧ עקרונות מרכזיים להבחנה

מאפייןמגזר חרד"לי (חרדי-לאומי)מגזר דתי לאומי (הזרם המרכזי)
הקפדה הלכתיתמחמירה יותר ודומה יותר לזו של הציבור החרדי. דגש חזק על הלכות צניעות (לבוש, הפרדה בין המינים) ולימוד תורה אינטנסיבי.פתוחה ומתונה יותר, מאפשרת גמישות והקלות מסוימות.
יחס למודרנהמסויג ושמרני, שואף להתרחק מצריכת תרבות מערבית/חילונית (כגון אינטרנט לא מסונן, טלוויזיה, קולנוע).פתוח יותר כלפי תרבות חילונית ומודרנית, ושואף לשלב בין "תורה עם דרך ארץ" (שילוב לימודי קודש ולימודי חול/אקדמיה).
אידאולוגיה לאומיתלאומיות ימנית ומשיחית יותר. מחזיק בדרך כלל בעמדות ימניות נחרצות בנוגע לארץ ישראל השלמה ולהתיישבות.ציונות דתית קלאסית/ליברלית, לרוב ימנית אך גמישה יותר מבחינה פוליטית ויכולה להכיל גוונים רחבים.
שירות צבאישירות צבאי מלא או מסלול ישיבת הסדר מתוך תפיסה של קדושת המדינה והצבא. לעיתים הדגש הוא על מסלולים "תורניים" יותר.שירות צבאי מלא (בנים), שירות לאומי/צבאי (בנות), מתוך שותפות ואחריות למדינה.
מוסדות חינוךמוסדות "תורניים-לאומיים" (למשל, ישיבות "קו") המדגישים לימודי קודש והפרדה מגדרית קפדנית יותר.רשתות החינוך הממלכתי-דתי (ממ"ד), המשלבות לימודי קודש וחול במידה מאוזנת.

אתה דומה לאנטישמיים העלובים, שבחיים שלהם לא ראו יהודי.אבל הם שונאים יהודים. 

תוקן על ידי momeir ב- 02/11/2025 07:50:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2025 16:12 לינק ישיר 

אתה מייצג כאן בצורה הכי גרועה את החרד"לים, מציג כאן אדם עם שפה גסה, יורד על אנשים אישית כי דעתם שונה, ובעיקר, איזה הסתה קשה נגד חרדים בכל פעם שעולה כאן נושא גיוס, איזו שפה וולגרית, רק כי הם חושבים אחרת ממך, אותו דבר כשעולה נושא ליבה, או עבודה אצל חרדים.
אתה מהווה כאן דוגמא לא טובה, וחבל שחרדל"ים עדינים יותר אינם כאן בסביבה.

וכמובן לא ענית שום דבר עניני על המשפט הנכון שכתבתי -
כשחרדי מתקלקל, הוא הופך להיות חרד"ל.
מה לא נכון כאן?
אני לא מדבר על חרדי נושר, אלא מתקלקל, מתקרר, חרדי שנמצא בצבא הופך להיות חרד"ל.
לא חייב להיות עם השפה הוולגרית שלך. אולי הוא הופך להיות חרד"ל טוב מנומס ופחות מסית כמוך, אבל חרד"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2025 16:28 לינק ישיר 

אתה מתבלבל בין חרדל לדתל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2025 16:29 לינק ישיר 

איש חשוב

למה מדרדר? מתעלה.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הפגנה דרדלה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.