|
|
| נשלח ב-14/11/2025 11:41 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | עובדתית, אין היום חרדים אדריכלים !
לא ידוע לי על חרדי אחד ! שלמד באוניברסיטה בארץ וקיבל תעודת אדריכל
|
|
המשפט השני נראה יותר סביר - לא ידוע לך על חרדי אחד שלמד אדריכלות, ניחא, לא הכל אתה יודע, כפי שכבר ניווכח. המשפט הראשון בו אתה קובע שאין היום חרדים אדריכלים, זה משפט מאוד מענין, אתה פשוט "יודע שאין", וממילא זוהי גם עובדה. נקודה.
הייתי כותב לך כאן רשימה ארוכה ארוכה של אדריכלים חרדים מקצועיים מהשורה הראשונה. אכתוב רק שנים שעבדתי איתם בעבר, ואני מכיר אישית עוד כמה - דן בר לב, אדריכל ותיק מנוסה, הולך עם כובע וחליפה וזקן ארוך ארוך, לא בעל תשובה אלא חרדי מלידה! כנ"ל עם אותם נתונים - האדריכל הותיק והמנוסה - יצחק פנט. בהחלט ראוים לפרסום. ושניהם כמובן עם דיפלומות לימודי אקדמיה מלאים.
אז הנה לא הכל אתה יודע, וכדאי שתתעדכן מידי פעם במה מתחדש עולמנו. ייתכן וטעית בעוד כמה ענינים ונושאים.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/11/2025 13:13 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | עובדתית, אין היום חרדים אדריכלים !
לא ידוע לי על חרדי אחד ! שלמד באוניברסיטה בארץ וקיבל תעודת אדריכל
המשפט השני נראה יותר סביר - לא ידוע לך על חרדי אחד שלמד אדריכלות, ניחא, לא הכל אתה יודע, כפי שכבר ניווכח. המשפט הראשון בו אתה קובע שאין היום חרדים אדריכלים, זה משפט מאוד מענין, אתה פשוט "יודע שאין", וממילא זוהי גם עובדה. נקודה.
הייתי כותב לך כאן רשימה ארוכה ארוכה של אדריכלים חרדים מקצועיים מהשורה הראשונה. אכתוב רק שנים שעבדתי איתם בעבר, ואני מכיר אישית עוד כמה - דן בר לב, אדריכל ותיק מנוסה, הולך עם כובע וחליפה וזקן ארוך ארוך, לא בעל תשובה אלא חרדי מלידה! כנ"ל עם אותם נתונים - האדריכל הותיק והמנוסה - יצחק פנט. בהחלט ראוים לפרסום. ושניהם כמובן עם דיפלומות לימודי אקדמיה מלאים.
אז הנה לא הכל אתה יודע, וכדאי שתתעדכן מידי פעם במה מתחדש עולמנו. ייתכן וטעית בעוד כמה ענינים ונושאים. |
|
אתה בטוח שיש להם תעודת "אדריכל רשוי"???
יכול להיות........כל עוד שלא ראיתי תעודה או אישור לכך, אני לא מאמין !
מצד שני אני מכיר בבני ברק שלושה משרדי אדריכלים חרדים,
הם או נשותיהם, הנדסאי אדריכלות !
ויש להם משרד אדריכלות לתפארת עם בניינים רבים שהם מגישים לעירייה,
הכיצד?
הרי הנדסאי אדריכלות יכול להגיש מעשית בניין עד שלוש קומות (4 קומות תאורטית)
והם מתכננים בניינים עם 10 ו12 קומות בבני ברק
הכיצד?
יש להם אדריכל חילוני שחותם להם על התוכניות.
זה ההסבר לתופעה.
בכל מקרה אני ישמח מאוד לשמוע שיש מהנדסים ואדריכלים חרדים.
חוץ מזה, אם אתה רוצה לדעת האם אדריכל רשוי יש לו תעודה,
יש אתר של המדינה ושם בקלות אפשר לברר האם יש להם תעודה של אדריכל רשוי.
בהנחה שהם ירושלמים, הם לא נמצאים ברשימה.
https://data.labor.gov.il/EngineersAndArchitects.aspx
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 14/11/2025 13:18:34
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2025 19:16 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | וכי אין היום חרדים אדריכלים, מהנדסים, מתכנתים, טכנאים מכל הסוגים, ועורכי דין חרדים? כל אלו אינם צריכים בכלל להתערבב במשרדים חילונים, ואכן יש כיום גם הרבה משרדים חרדים לגמרי. רופאים חרדים אין הרבה, ממילא ייתרנו את הצורך להקים בתי חולים חרדיים. כל היתר אכן מומלץ לפתוח משרדי עורכי דין חרדים, אדריכלים וכו'. חרדי שהולך מידי יום למקום עבודה חילוני, מדבר עם חילונים ויוצר איתם קשר יומיומי שעות ארוכות, מושפע מהם. וכי לא בדיוק על זה כיון הרמב"ם שאסור לאדם לדור בין רשעים, ואם אין לו ברירה, ילך וידור במדבריות שמא ילמד ממעשיהם? ולא יאמר אף אחד, שהוא קיבל חינוך מספיק חזק, והוא יכול לעמוד בכך.
מכללות ולימודי ליבה כבר נאסרו על ידי רבותינו, להם אנחנו נשמעים בעוז, ו'לא שמים קצוץ' על דעותיך בענין.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 14/11/2025 03:44:46 |
|
'איש חשוב' רצוי להיות גם 'איש חושב' אם " מכללות ולימודי ליבה כבר נאסרו על ידי רבותינו, להם אנחנו נשמעים בעוז, ו'לא שמים קצוץ' על דעותיך בענין ". אז מאפה נולדו לנו " חרדים אדריכלים, מהנדסים, מתכנתים, טכנאים מכל הסוגים, ועורכי דין חרדים? " והרי לטענתך ואני מצטט: " חרדי שהולך מידי יום למקום עבודה חילוני, מדבר עם חילונים ויוצר איתם קשר יומיומי שעות ארוכות, מושפע מהם". אז קל וחומר בן בנו של קל וחומר כשחרדי הולך מידי יום למוסד אקדמי ויוצר עם הסטודנטים/ות קשר יומיומי שעות ארוכות ומושפע מהם וכו' וכו' ובהערת אגב, הרבנים שאוסרים בתוקף לימודי ליבה. שיאסרו גם את השימוש בתוצרים של הלימודים 'האסורים' . נא לחזור לסוסים ועגלות, לאור בבתים באמצעות נרות, לריפוי עם כוסות רוח, לחימום עם גזעי עצים וכו' וכו' . זה לא הוגן להחזיק את החבל משתי קצותיו . זו אפילו צביעות. אבל זה כבר נושא אחר...
תוקן על ידי momeir ב- 15/11/2025 19:27:20
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2025 20:58 |
|
| |
בוא ותראה עד כמה צריך לדון לכף זכות, ולחשוב שמא אתה טועה. בדקתי באתר שהבאת, והוא לא מופיע שם. בדקתי קצת יותר לעומק, ומסתבר שהשם שלו מופיע בכמה עבודות שהוא עשה - "ברלב" ולא בר לב, למרות שהוא מפורסם כן בשם בר לב. עכשיו תחפש בשם הזה "ברלב" ותראה שהוא מופיע שם ברשימת האדריכלים הרשמיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/11/2025 21:07 |
|
| |
| momeir כתב: |  | אם " מכללות ולימודי ליבה כבר נאסרו על ידי רבותינו, להם אנחנו נשמעים בעוז, ו'לא שמים קצוץ' על דעותיך בענין ". אז מאפה נולדו לנו " חרדים אדריכלים, מהנדסים, מתכנתים, טכנאים מכל הסוגים, ועורכי דין חרדים? " והרי לטענתך ואני מצטט: " חרדי שהולך מידי יום למקום עבודה חילוני, מדבר עם חילונים ויוצר איתם קשר יומיומי שעות ארוכות, מושפע מהם". אז קל וחומר בן בנו של קל וחומר כשחרדי הולך מידי יום למוסד אקדמי ויוצר עם הסטודנטים/ות קשר יומיומי שעות ארוכות ומושפע מהם וכו' וכו' ובהערת אגב, הרבנים שאוסרים בתוקף לימודי ליבה. שיאסרו גם את השימוש בתוצרים של הלימודים 'האסורים' . נא לחזור לסוסים ועגלות, לאור בבתים באמצעות נרות, לריפוי עם כוסות רוח, לחימום עם גזעי עצים וכו' וכו' . זה לא הוגן להחזיק את החבל משתי קצותיו . זו אפילו צביעות. אבל זה כבר נושא אחר...
|
|
טענות קצת ילדותיות
האדריכלים האלו שהזכרתי, הם ממש ותיקים, וכך רוב בעלי המקצוע כולל עריכת דין, רובם ותיקים בני כמה שנים, עוד לפני שיצא הפולמוס נגד המכללות כיום, החרדים שכן לומדים היום במכללות, הם חרדים מודרנים, (לא תמיד נראים כך) שמצפצפים על הרבנים, והתוצאות ניכרים עליהם בתום הלימודים, ולא בחינם אסרו גדו"י ללמוד במכללות.
גם על הטענה הילדותית ש"אם כך תחזרו לסוסים ועגלות כי את המכוניות יצרו מהנדסים".. אסביר לך כמו שמסבירים לילד - קודם כל מכוניות לא מיוצרות בישראל, אז הגויים מחשימם בנו לנו רכבים ואנחנו נוסעים בהם. עכשיו בטח תשאל "נו ומה עם האור בבתים, יהודים שלמדו באוניבסיטאות יצרו את הנורות".. אז זהו, שהרבנים אסרו לחרדים ללכת כדי שלא יתקלקלו שם, עכשיו שהם כבר למדו שם והתקלקלו נעבעך, סתם לא להשתמש בנורות שהם יצרו, כבר לא יעזור להם.
|
|
|
|
|