דבר תורה על כל סוגי המשקאות
הרב צח מלול עכשיו אני חשבתי על משהו רבותינו זיכרונם לברכה אמרו לנו שהתורה נמשלה למים כמו שנאמר בספר ישעיהו בפרק נה בפסוק א נאמר שם הוי כל צמא לכו למים ואשר אין לו כסף לכו שברו ואכולו ולכו שברו בלוא כסף ובלוא מחיר יין וחלב הרב צח מלול אני חשבתי לעצמי שמה שאמרו רבותינו זיכרונם לברכה שהתורה נמשלה למים אפשר לומר את זה גם על אשתך ועל שאר הנשים שהם לא אשתך עכשיו אני אסביר למה אני מתכוון אחרי שבני האדם מתחתנים עם הנשים שלהם פתאום הם פוזלים לכל מיני כיוונים הם רוצים את האישה הזאת והם רוצים את האישה הזאת וזה ממשיך ככה וזה לא נגמר אבל אם אותם בני אדם יעצרו לרגע את החיים שלהם ואז הם יאמרו לעצמם רגע יש לי את אשתי בשביל מה אני צריך עוד נשים אישה אחת זה מספיק בשבילי אני לא צריך יותר מזה ואז הם גם יאמרו לעצמם אם אני התחתנתי עם אשתי כנראה שאני הייתי צריך להתחתן רק איתה ולא עם אף אחת אחרת אז שאר הנשים בכלל לא יעניינו אותם מה שיעניין אותם זה רק הנשים שלהם אותם נשים שאיתם הם התחתנו כלומר הנשים שאיתם אתה התחתנת זה המים שלך והנשים שאתה לא התחתנת איתם זה לא המים שלך זה המיצים שלך זה המשקאות שלך כולנו יודעים שמה שאנחנו באמת צריכים זה רק מים את המיצים ואת המשקאות אנחנו לא באמת צריכים נכון שהגוף שלנו מדי פעם רוצה את המיצים האלה ואת המשקאות האלה אבל מה שאנחנו באמת צריכים זה רק מים אותו דבר לגבי אשתך ושאר הנשים שהם לא אשתך מה שאתה באמת צריך זה רק את אשתך את שאר הנשים אתה לא באמת צריך נכון שאתה קצת נהנה מהם פה ושם אבל אתה לא באמת צריך אותם
 |
|