חידוש תורה על 6000 שנה
הרב צח מלול מה שלומך איך אתה מרגיש אני מקווה מאוד שהכל בסדר איתך הרב צח מלול רציתי לדבר איתך על משהו מוזר ביותר שאני ראיתי באתר ויקיפדיה אני ראיתי שם שהרב יום טוב ליפמן מילהויזן אומר שאנחנו עכשיו לא נמצאים באותם 2000 שנים של ימות המשיח אנחנו נהיה שם רק כשיבוא המשיח מה שהוא אומר זה לא הגיוני אני עכשיו אסביר לך למה רבותינו זיכרונם לברכה אמרו לנו שהעולם הזה יתקיים 6000 שנה 2000 שנים של תוהו שהם כבר מאחורינו שהם הסתיימו בתקופה של אברהם אבינו 2000 שנים של תורה שהם גם כבר מאחורינו שהם הסתיימו בתקופה של חכמי התלמוד הראשונים אני אומר את זה כי לפי מה שהבנתי רבי יהודה הנשיא כתב את ספר המשנה בשנת 3950 כך שבשנים האחרונות של שנת 3900 הסתיימה התקופה של חכמי המשנה האחרונים והתחילה התקופה של חכמי התלמוד הראשונים כי לפי מה שהבנתי אחרי שנכתב ונחתם ספר המשנה(ובאותו זמן גם נכתב ונחתם ספר התוספתא)התחילה התקופה של חכמי התלמוד הראשונים(חכמי המשנה זה התנאים וחכמי התלמוד זה האמוראים לפי זה יוצא מפה שבית שמאי ובית הלל שהם היו לפני חכמי המשנה הראשונים הם לא תנאים הם יותר גדולים מהתנאים)2000 השנים האחרונות הם 2000 שנים של ימות המשיח שלפי כל הדעות אנחנו נמצאים בתוכה(רק הרב יום טוב ליפמן מילהויזן לא מסכים עם זה שאנחנו נמצאים בתוך אותם 2000 שנים של ימות המשיח לפי הרב יום טוב ליפמן מילהויזן העולם הזה יתקיים יותר מששת אלפים שנה)
 |
|