|
|
| נשלח ב-13/1/2026 13:00 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  | ועם כל הכבוד לחשש מהתדרדרות רוחנית, אם באמת בחור בן 18 שיתגייס למסגרת חרדית כמעט בודאות יאבד מיראת השמים שלו, ועדיף שימות, מה שווה החינוך שלו?
מה שווה התלמוד תורה, הישיבה הקטנה והישיבה הגדולה אם אבא שלו חושב שהבן שלו היה הופך לחילוני אם היה מתגייס לצבא במסגרת חרדית בה מקפידים על תפילות, לימוד תורה ואוכל מהדרין?
|
|
ובזאת אתה חכם יותר מהרמב"ם, שאמר שאסור לאדם לדור יחד עם רשעים, ואם אין לו אפשרות אחרת שילך לדור במדבריות, שלא ילמד ממעשיהם. והרמב"ם עוד לא דיבר כאן על מגורים משותפים 24/7 באותו בית, לחימה אכילה לינה הכל ביחד, אלא לגור בשכנות, ק"ו לצבא שיש בו את הדברים שמניתי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2026 13:06 |
|
| |
כל הזמן שאלתי את עצמי מה הילד החמוד חיפש שם ליד האוטובוס? השאלה הזו כל הזמן מהדהדת מה הם חיפשו שם כל החברה האלה שהתגודדו ליד האוטובוס ? אפעס כשאני שומע את האבא כבר אין לי שאלה . קנאות המולך הזו של הפלג כבר מזמן יצאה משליטה .ההגיון והשכל מהם והלאה
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2026 13:06 |
|
| |
| momeir כתב: |  | הילדים שלכם הם לא הרכוש שלכם!
לילדים שלכם יש בחירה!
המשפט הזה "עדיף שימות " מזעזע!
זה נובע מאגואיסטיות.מחרידה.
זה נובע מגאיווה מסריחה, מהבושה של 'מה יגידו עלי'
'מה יחשבו עלי'
|
|
אתה כותב את זה אחרי שכבר ציטטו כאן את דברי האור החיים הק': לשון קדשו של ה'אור החיים' הקדוש פרשת ויגש (בראשית מו ל) "ודבר ידוע הוא, כי הצדיקים יותר יחפצו בהעדר הבן בהיותו בן מביש" ותראה באלו משקפים אתה רואה את כל הסיפור תראה איך אתה דן אחרים לפי השקפתך לא עולה על דעתך אפילו שמא כואב לאבא כל כך לראות בן שעוזב חיי תורה ומצוות ומסיר כיפה, עוד יותר מכאב על בן שנפטר רח"ל ישר אתה הולך כעל כיוון מוזר שאף אחד לא היה מעלה על דעתו - "לאבא רק איכפת ממה יאמרו עליו".
ולפי הכלל שכל אחד דן את השני לפי מה שהוא בעצמו - נמצאת למד ש: 1. לא היה כ"כ איכפת לך שבנך היה עוזב את הדת, בגלל מצבך הרוחני הירוד. 2. אילו היה עוזב את הדת, היה פחות כואב לך עצם עזיבת הדת, ויותר על מה יאמרו. חבל שתנסה להכחיש, זה אתה מול עצמך, אני רק שם לך את הדברים.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2026 14:28 |
|
| |
איש_חשוב, אתה באמת מאמין שמסגרת חרדית בה מקפידים על אוכל בכשרות מהודרת, על תפילות ולימוד תורה היא מה שכתב הרמב״ם על ״לדור עם רשעים״?
אם כך אני באמת עצוב עבורך.
הסטורית יהודים גויסו לצבא הרוסי כילדים. הקנטוניסטים. שם זה באמת היו רשעים. רשעים שהרעיבו את הילדים, האכילו אותם פיגולים, אם האכילו, הכריחו אותם להתנצר, היכו אותם באכזריות נוראה ולקחו ילדים רכים בני 8 לשרת בצבא ל 25 שנה.
נורא ואיום. גם אז, יהודים יראי שמים לא טענו שזה יהרג ובל יעבור. לא אמרו כולנו נמות ולא נמסור ילד אחד.
כנראה שהם פשוט לא למדו את הרמב״ם טוב כמוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2026 15:49 |
|
| |
בדיוק חשבתי על מה שאתה כותב, הרי מעולם לא שמענו על אף גדול שבאותה תקופה שגייסו יהודים לצבא של גוים שם היה סכנתת נפשות של ממש וסכנה רוחנית בהרבה מאשר פה אצל יהודים שניתן לחיילים כל מחסורם לבושם ואפילו בתי כנסת מקימים בבסיסים, ואף אחד לא אמר "נמות ולא נתגייס".
מי שהוריו ומשפחתו עלו מפולין רוסיה ואוקראינה אפילו אנגליה, התגייסו לצבא והתמונות המשפחתיות יוכיחו, למי אין תמונות של הורים/סבים/ דודים עם מדי צבא פולין רוסיה או אוקראינה וכו'. זה מקרוב באו וסירסו לנו את הדת הרסו לנו את המסורת אין פלא שאבא מטומטם יתבטא ככה על מות בנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2026 16:54 |
|
| |
למה להרחיק לאוקראינה כשאפשר לראות מה ההורים והסבים שלנו עשו בקום המדינה. רוב רובם התגייסו לצבא במלחמת השחרור אם קרבי, אם בהגא או ברבנות וכדו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2026 17:56 |
|
| |
אם סבא רבא של האבא היה חושב כמוהו אז הוא עצמו לא היה מגיע לעולם.
יצחק אייזנטל נולד למשפחה חרדית של חסידי גור, והתגייס מרצונו לשורות המחתרת, למען תקומת מדינת ישראל.
הוא סיכן את נפשו, והיה מוכן למות, בעד העם והארץ.
בתקופת שירותו באצ"ל הוא היה אחראי על גיוס והדרכה של בני הישיבות החרדיות.
במלחמת השחרור לחם בגדוד 89 במסגרת חטיבה 8 תחת פיקודו של יצחק שדה.
בחלומותיו השחורים ביותר, לא דמיין הלוחם הגיבור יצחק אייזנטל שיבוא יום ונינו, יוסף אייזנטל, ימות במלחמה נגד הגיוס לצה"ל.
יוסף, עלם החמודות, נפל קרבן במלחמה מיותרת. הוא כבר לא יזכה להתגייס לצה"ל, וגם לא יזכה ללמוד תורה בישיבה גדולה.
אין לתאר את גודל השבר והכאב של משפחתו בימים אלו.
אביו, שמואל, ראה לנכון לומר בראיון לגלי צה"ל את הדברים הבאים:
"אני מעדיף שבני יוסף ימות בדרך שבה הוא מת, בהפגנה נגד הגיוס, מאשר שילך לצבא".
אין לדון אב שכול בשעת צערו, אך חובה להתעמת עם ההשקפה שהוא מבטא, המייצגת רבים בציבור החרדי הקיצוני. זוהי תפיסה המעוותת את המוסר, את ההיגיון הישר ואת התורה.
תדמיינו כיצד היה מגיב יצחק אייזנטל לו שמע את דברי נכדו - "עדיף שהילד ימות בדריסה, מאשר שילך לצבא".
הסבא הגיבור, שהתגייס מרצונו ללחימה למען העם והארץ, פוגש עתה בשמים את נינו הצעיר, שנדרס למוות כדי שלא להתגייס.
תראו לאיזה מצב הזוי וקשה הגענו...
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2026 18:59 |
|
| |
תמשיכו לערבב את הדור ההוא שהתגייס לצבא שהיה צבא ולא מקום שברובו בילוי, דור שהתגייס כשהוא נשוי ובדכ עם ילדים, דור שהתגייס כשלא היה לו מה להפסיד רק להרויח עוד כמה שקלים, דור שהגינ משואה ויסורין עם כוחות נפש גדולים מהילדים של היום, ואכן הצבא כיום הוא צבא שדורס למוות את חייליו, ששולח אותם למות על מזבח התקשורת, מנסים לשנות אבל יקח זמן ולצבא כזה אסור להתגייס גם לא לחילונים. והצבא מחלן 50 אחוז מהכיפות הסרוגות ומדרדר 70 אחוז מהחרדים, אז חבל חבל לכל מי שמנסה לטהר את השרץ,
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2026 19:58 |
|
| |
| שי_ירושלים כתב: |  | | בראיון בגלי צה"ל אמר אביו של הנער שנדרס למוות -במרחק כמה רחובות מקיום העצרת נגד חוק הגיוס- על ידי נהג אוטובוס ערבי, "אם הייתי צריך לבחור אם הוא ילך לצבא או ימות, הייתי בוחר שהוא ימות", מה עובר על הציבור הזה? השתגעו לחלוטין? |
|
"מוטב לו לאדם שיקרא שוטה כל ימיו ולא יהיה רשע שעה אחת לפני המקום"
אין לך מושג מה זה עבירה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2026 20:31 |
|
| |
| פיינשמקער כתב: |  | לשון קדשו של ה'אור החיים' הקדוש פרשת ויגש (בראשית מו ל) "ודבר ידוע הוא, כי הצדיקים יותר יחפצו בהעדר הבן בהיותו בן מביש"
אני יהודי פשוט ולא צדיק ודבריו הרסו לי את הנפש, כל הטלטלה הנפשית והמורלית הקשה שעברתי עד לשד עצמותי את הדמעות שירדו לי עם היוודע דבר דריסתו של הילד התמים והצדיק הזה הלך לפח, וגם תהילים ומשניות כבר לא אלמד לעילוי נשמתו, אני מאוד מצטער ועל זה אני לא סולח לאבא הטיפש הזה,
אתה לא יהודי פשוט.
אתה פשוט לא יהודי.
לאורך ההיסטוריה, הלא-יהודים חשבו עלינו דברים גרועים יותר. ממתי דעתכם מעניינת??
וכן, אם אתה לא מבין מה משמעותו של חשש מהידרדרות רוחנית עבור הורה חרדי - אתה לא יהודי.
ואת הבובע-מייסעס שלך על היהודים הטובים בצבא אתה יכול לספר לחברים שלך על צלחת צ'ולנט. יהודי זה לא. |
|
רק בצבא, אפשר לרדת מהדרך!?!
בישיבה לא!?!
למי יש ביטוח, בהצלחת הילדים!?!
יכולים ילדים לגדול, כביכול טובים ומצוינים!
אך מבפנים רקובים...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2026 20:31 |
|
| |
| עומדבפרץ כתב: |  | בראיון בגלי צה"ל אמר אביו של הנער שנדרס למוות -במרחק כמה רחובות מקיום העצרת נגד חוק הגיוס- על ידי נהג אוטובוס ערבי, "אם הייתי צריך לבחור אם הוא ילך לצבא או ימות, הייתי בוחר שהוא ימות", מה עובר על הציבור הזה? השתגעו לחלוטין?
"מוטב לו לאדם שיקרא שוטה כל ימיו ולא יהיה רשע שעה אחת לפני המקום"
אין לך מושג מה זה עבירה. |
|
זה גם בבין אדם לחברו...
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2026 22:27 |
|
| |
פסטרמי_כהן, אמת דיברת.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/1/2026 23:51 |
|
| |
| פסטרמי_כהן כתב: |  | אם סבא רבא של האבא היה חושב כמוהו אז הוא עצמו לא היה מגיע לעולם.
יצחק אייזנטל נולד למשפחה חרדית של חסידי גור, והתגייס מרצונו לשורות המחתרת, למען תקומת מדינת ישראל.
הוא סיכן את נפשו, והיה מוכן למות, בעד העם והארץ.
בתקופת שירותו באצ"ל הוא היה אחראי על גיוס והדרכה של בני הישיבות החרדיות.
במלחמת השחרור לחם בגדוד 89 במסגרת חטיבה 8 תחת פיקודו של יצחק שדה.
בחלומותיו השחורים ביותר, לא דמיין הלוחם הגיבור יצחק אייזנטל שיבוא יום ונינו, יוסף אייזנטל, ימות במלחמה נגד הגיוס לצה"ל.
יוסף, עלם החמודות, נפל קרבן במלחמה מיותרת. הוא כבר לא יזכה להתגייס לצה"ל, וגם לא יזכה ללמוד תורה בישיבה גדולה.
אין לתאר את גודל השבר והכאב של משפחתו בימים אלו.
אביו, שמואל, ראה לנכון לומר בראיון לגלי צה"ל את הדברים הבאים:
"אני מעדיף שבני יוסף ימות בדרך שבה הוא מת, בהפגנה נגד הגיוס, מאשר שילך לצבא".
אין לדון אב שכול בשעת צערו, אך חובה להתעמת עם ההשקפה שהוא מבטא, המייצגת רבים בציבור החרדי הקיצוני. זוהי תפיסה המעוותת את המוסר, את ההיגיון הישר ואת התורה.
תדמיינו כיצד היה מגיב יצחק אייזנטל לו שמע את דברי נכדו - "עדיף שהילד ימות בדריסה, מאשר שילך לצבא".
הסבא הגיבור, שהתגייס מרצונו ללחימה למען העם והארץ, פוגש עתה בשמים את נינו הצעיר, שנדרס למוות כדי שלא להתגייס.
תראו לאיזה מצב הזוי וקשה הגענו...
|
|
מחילה, אבל הבאת לכאן גיבוב שטויות. האם צריך להסביר לך מה ההבדל בין שירות צבאי לפני 70 שנה, לבין שירות בצה"ל של היום? הסבים של כולנו שרתו במלחמת השחרור, עם הזקן הארוך והפאות. שרתו ונשארו חרדים, זאת עובדה! והיום? רק לפני יומיים נאלצו עשרות חיילים חרדים ודתיים בחשמונאים לצאת באמצע כינוס שהיה להם, כאשר למרות כל הבקשות התחנונים וההבטחות, הופיעו שם נשים לא צנועות, שירת נשים, ואכמ"ל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2026 06:38 |
|
| |
אתם מספרים לעצמכם 'סיפורים' כדי להצדיק את ההתנהלות הבלתי הגיונית, הבלתי צודקת והבלתי מוסרית . מספרים לעצמכם שכאילו שאז לפני 50 ו70 שנה הצבא היה אחרת . וכו'
להפך! האידאולוגיה החילונית הייתה אז בשיא כוחה ועוצמתה. הזלזול בדתיים וחרדים הייה הרבה יותר גדול מהיום.
ההבדל הוא שאז זה היה הדור שחש על בשרו את אימי השואה.( 7 באוקטובר על סטרואידים) . דור שהבין שנמות אם לא נתגייס. שהמוסלמנאצים לא מבחינים בין סוגי היהודים.....
האם אנחנו ח"ו צריכים עוד פרעות , עוד שואה כדי שיפקחו עיננו? האם לא ברור שאין סומכין על הנס? כאן בארץ ישראל מחובתינו להגן על עצמנו בעזרת ה' יתברך גם בכוחות עצמינו וגם בזכות אלה שתורתם אומנותם. מי שלא לומד בישיבה צריך להתגייס. המלחמה שלנו צריכה להיות רק בדאגה לתנאים הנאותים והמותאמים לחברה החרדית.
תוקן על ידי momeir ב- 14/01/2026 06:39:54
|
|
|
|
| נשלח ב-14/1/2026 11:34 |
|
| |
אז בוא ותכתוב כאן דוגרי, אם יש שתי אופציות, האחת להפסיד בצלחמה נגד ערבים, והשניה, עזיבת דת המונית, נשארים לחיות אבל כמו גויים, מה אתה מעדיף? האם אתה במו כל עם ישראל שמסר את נפשו כדי לחיות באמונתו? או שאתה בוחר לעזות את דת ישראל העיקר לחיות? ובבקשה תבחר אחת משתי האופציות בלי להתחיל פולמוס ש"זה לא בטוח שיצאו חילונים כולם מהצבא של היום". הרי זה ויכוח שאינו נגמר, וכל אחד חושב מה שהוא חושב, וינהג כל אחד כמו שהוא חושש וחושב. תענה על אילו היו שני ברירות אלו שהצגתי, מה אתה בוחר? גוי חי או יהודי מת!!!
|
|
|
|
|