| נשלח ב-20/1/2026 09:02 |
|
| |
ונשמרתם מאוד לנפשותיכם
ולא, אני לא הולך לכתוב על הפעוטון, בעיקר בגלל שאנחנו לא יודעים מה קרה שם, אלא בכלל על היחס שלנו לאמצעי זהירות.
כל מי שנהג בבני ברק יודע לצפות לכך שהולכי רגל יתפרצו לכביש. באופן אישי איבדתי שתי דודות שהוזהרו אבל סירבו לעשות בדיקות רפואיות מונעות (וכמובן שלא מדברים על ״המחלה״) כולנו מכירים אירועים עם פראנצ׳עס שקרסו כי לא היו תקניים, וסוכות שמוחזקות באויר דרך נס.
במגזר הכללי מקפידים שילדים מתחת לגיל 9 לא יחצו כביש לבדם, יש לכך סיבות. אצלנו אפעס, פחות.
אני חושב שהסטורית התרגלנו לכך שהחוקים והכללים לא באו לעזור לנו אלא מכוונים נגדנו ולכן יש לנו נטיה לזלזל בהם, כולל בכללים שנועדו להגן על הבריאות אבל נראה לי שההרגל הזה הוא הרגל יקר שלצערנו גובה חיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2026 10:58 |
|
| |
אתה יודע יותר טוב מהגדולים?
ואני ממש מתנצל על הציניות בפוסט כאוב זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2026 14:50 |
|
| |
מה "יודע יותר טוב מהגדולים"? כמה פעמים יצאו קול קורא של גדו"י מכל החוגים על ונשמרתם לנפשותיכם ולא רק בנושאי מעברי חציה וכבישים. ביקשת סליחה על הציניות בנושא זה, אומר לך דוגרי, אין מחילה על דבר כזה, אתה לוקח אשכול כאוב, ומטיל גם בו את ביצי השנאה והארס שאתה מפיץ כאן בכל אשכול נגד חרדים, אין לך גבולות?
יש לי כבוד לחילונים שנמצאים כאן בפורום ומביעים את העמדתם, אין לי כבוד לחוזרים בשאלה, אלו המפוצצים בשנאה מטורפת כלפינו, ועדיין לא יכולים לעזוב לגמרי, לכן הם משוטטים כאן כמו ילד שצריך ריטלין ולא לוקח אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/1/2026 14:54 |
|
| |
אני גר במרכז שכונה חרדית צמוד לרחוב ראשי. אין מצב בו אני יוצא מהבית ולא עוצרים אותי מספר פעמים ילדים בבקשה להעביר אותם בביטחה את הכביש, גם במעברי חציה. ילדים בגילאי 7-9 ולפעמים אף יותר.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
| מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
|