שלום לך הרב צח מלול מה שלומך איך אתה מרגיש אני מקווה מאוד שהכל בסדר איתך הרב צח מלול הרמב"ם כתב בספרו משנה תורה בהלכות מלכים ומלחמות בפרק השמיני בהלכה האחרונה כל המקבל שבע מצוות ונזהר לעשותן הרי זה מחסידי אומות העולם ויש לו חלק לעולם הבא והוא שיקבל אותן ויעשה אותן מפני שציווה בהן הקדוש ברוך הוא בתורה והודיענו על ידי משה רבנו שבני נוח מקודם נצטוו בהן אבל אם עשאן מפני הכרע הדעת אין זה גר תושב ואינו מחסידי אומות העולם אלא מחכמיהם מההלכה הזאת אנחנו לומדים שאם הייתי עושה את אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם היה לי גם עולם הזה וגם עולם הבא ואני גם הייתי בדרגת חסיד עכשיו אני לא בדרגת חסיד עכשיו אני בדרגת צדיק ידוע הדבר שחסיד זאת דרגה יותר גבוהה מצדיק מה שאמרתי לך עכשיו זה רק אם הייתי עושה לשם שמיים את אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם אבל אם לא הייתי עושה לשם שמיים את אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם אני לא הייתי זוכה להיות בדרגת חסיד אני הייתי נשאר בדרגת צדיק
הרב צח מלול אני אמרתי לרב דויד רונן משהו שהתחדש לי בזמן האחרון אני כתבתי באחד מהחידושי תורה האחרונים שלי שאם הייתי עושה את אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם הייתי זוכה להיות בדרגת חסיד שהיא יותר גבוהה מדרגת צדיק אבל בגלל שאני לא עשיתי את אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם אני בדרגת צדיק ולא בדרגת חסיד כמו שהייתי אמור להיות אני אמרתי לרב דויד רונן שאם אני אתפלל את כל התפילות שלי בכוונה בלי מחשבות בכלל אני אהיה בדרגת חסיד שהיא יותר גבוהה מדרגת צדיק אנחנו לומדים את זה ממה שנאמר בספר תהילים בפרק לב בפסוק ו נאמר שם על זאת יתפלל כל חסיד אליך לעת מצוא רק לשטף מים רבים אליו לא יגיעו
נשלח ב-19/2/2026 11:49
משפחה יקרה תדעו לכם לפי מה שכתוב בספר שלי שהרב צח מלול זכה להדפיס לי אותו כל האנושות כולה יש להם גם עולם הזה וגם עולם הבא ורק אני אין לי לא עולם הזה ולא עולם הבא אני אומר את זה כי אני כתבתי בתחילת הספר שלי שבגלל שלא עשיתי את אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם אין לי לא עולם הזה ולא עולם הבא כמו שהסברתי שם בהרחבה אבל אחרי זה כתוב בהמשך הספר שאני עשיתי תיקון לאותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם כך שיש לי גם עולם הזה וגם עולם הבא
נשלח ב-19/2/2026 14:09
לפי מה שחידשתי יוצא מפה שבהתחלה 99.99% מכל האנושות כולה יש להם גם עולם הזה וגם עולם הבא אבל בגלל שאני עשיתי תיקון לאותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם אז גם לי יש גם עולם הזה וגם עולם הבא אז 100% מכל האנושות כולה יש להם גם עולם הזה וגם עולם הבא