| נשלח ב-27/4/2026 00:48 |
|
| |
הבעיה העיקרית של צה"ל בלבנון שעולה רח"ל בחיי אדם – רחפני נפץ
הבעיה העיקרית של צה"ל בלבנון – רחפני נפץ מזה כמה שנים, אנשים רבים פנו לצה"ל וביקשו להעיר את אוזנו של צה"ל על הסכנה של רחפני נפץ מסוגים שונים, הלכו ודיברו, ולא היה לאף אחד בפיקוד הבכיר של צה"ל הבנה עד כמה זה מסוכן......... כל מה שקרה, היה שמישהו ברפאל הלך ופיתח רחפן נפץ שמתאים לראש הישראלי אבל מאוד מאוד מוגבל ביכולות שלו, ויותר מזה, לא קרה מאומה, היו יותר עסוקים פיתוח כטבמי"ם מסוגים שונים ולא שמו לב שהעולם של שדה הקרב השתנה לחלוטין ובו לרחפני נפץ יש מקום רחב ופעיל. ככל שהמלחמה באוקראינה התמשכה וכל שהתברר עד כמה המלחמה שם מתנהלת עם רחפני נפץ, שגורמים לעשרות אלפי הרוגים משני הצדדים, (לא טעות) כאשר האוקראינים מצליחים להרוג הרבה יותר עם רחפני נפץ מאשר הרוסים, בגלל גישה ליכולות טכניות מתקדמות יותר וגם בגלל שהם הבינו את היכולת להשתמש בזה יותר מאשר הרוסים וכתוצאה מכך יש יותר רוסים הרוגים מאשר אוקראינים. בישראל כל הנושא עבד בעצלתיים, פה ושם כמה ישראלים פיתחו מכשורים להתמודד עם רחפנים בכל מיני שיטות מוצלחות יותר ופחות, אבל מה שהיה טכנולוגיה מוצלחת לפני 3 שנים, היום כבר לא שווה שום דבר ולראיה שהחיזבלה מצליח לחסל מערכות לנטרול רחפנים שעלו לצה"ל הון עתק ומתברר שכיום לא שוות מאומה. לצערנו, מי שהחליט לא לטפל בזה בזמן, גורם לכך שמידי יום נהרגים חיילים ישראלים מרחפני נפץ. היום ברגע האחרון ניצל מסוק שפינה פצועים מרחפן נפץ שהתפוצץ מטרים ספורים ממנו ! (לא טעות) זו סכנה עצומה שבצה"ל לא חשבו עליה מספיק ולצערנו מידי יום זה עולה בחיי אדם של לוחמים שנהרגים מרחפני הנפץ, שלא לדבר על כלים צהליים שעולים באש בגלל שאין לצה"ל מענה לרחפני הנפץ.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2026 01:03 |
|
| |
רעיונוביץ היקר, האם אתה בקו הבריאות? האם הכל בסדר איתך? אני שואל את זה כי מה קרה לרווחים הכפולים בין השורות?
לעצם הענין, הרי יש את "מעיל רוח", למה שזה לא יועיל גם לרחפנים? מן הסתם עובדים על כיוון זה או דומה לו
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2026 07:22 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | רעיונוביץ היקר, האם אתה בקו הבריאות? האם הכל בסדר איתך? אני שואל את זה כי מה קרה לרווחים הכפולים בין השורות?
לעצם הענין, הרי יש את "מעיל רוח", למה שזה לא יועיל גם לרחפנים? מן הסתם עובדים על כיוון זה או דומה לו |
|
ראשית, ברוך השם ברוב חסדו וטובו הגדול, אני בקו הבריאות.
ניסיתי לכתוב אחרת, זה הכול.
מערכת "מעיל רוח" נועדה להיות נגד טילי נ"ט ולא נגד רחפנים,
והמערכת שלה לא תמיד יעילה מולם,
אני לא רוצה לחשוף מתי כן ומתי לא.
בעצם הייתי בטוח שיש לצה"ל פתרון שלא מפורסם נגד רחפני נפץ,
עכשיו כשכל יום נהרגים או נפצעים חיילים, מרחפני נפץ,
אני מבין שהרבה אנשים בכירים בצה"ל ישנו על האף,
על אף שעשרות אם לא מאות אנשים התחננו שצה"ל יפעל לבנות מערכות נגד רחפנים,
וילמד מהניסיון של המלחמה באוקראינה.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2026 08:54 |
|
| |
מה הקשר בין מערכת מעיל רוח שמייועדת לטנקים לבין הגנה על חייל או רכב מרחפן? נשמע שהפתרון במיסוך תדרים מסויימים הבעיה להבנתי הלא גדולה זה שהתדרים האלו נמצאים גם בשימוש אזרחי וגם בשימוש צבאי ולמסך אזורים נרחבים על בסיס קבוע זה יוצר בעיה. גם ככה חצי מדינה סובלת משיבושי gps מאז ה 7 לאוקטובר.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2026 09:01 |
|
| |
שורה תחתונה הפתרון הכי טוב זה ביצירת הרתעה ובתגובה לא פורפורציונית על כל ארוע או ניסיון לארוע. התבססות על הגנה בלבד לעולם לא תהיה הרמטית. חבל שנכנסים להפסקת אש במקום לסיים את העבודה. ב"ה שאנחנו לא צריכים להיות שותפים להחלטות הללו. לב מלכים ושרים ביד ה'
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2026 15:40 |
|
| |
מה יש לדאוג? הרי המנהיג שלנו הבטיח לנו ניצחון מוחלט...למה להיות שמאלן ולהחליש? אנחנו מנצחים בכל החזיתות...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2026 17:58 |
|
| |
צודק. ההסכם שבו לפיד ובנט מסרו שדות גז ללבנון הביא לנו בטחון ושלום. הטילים שנופלים עלינו מלבנון ב 3 שנים האחרונות זה בכלל זרי פרחים וסוכריות. שכנעת להצביע לנפתלי לפיד
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2026 18:25 |
|
| |
גם האמריקאים אמרו בהתחלה לא לאוקראינים שהציעו את עזרתם נגד הרחפנים האירנים, עד שספגו אבדות גדולות, והיום הם מדריכים את האמריקאים.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2026 19:51 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | מה הקשר בין מערכת מעיל רוח שמייועדת לטנקים לבין הגנה על חייל או רכב מרחפן? נשמע שהפתרון במיסוך תדרים מסויימים הבעיה להבנתי הלא גדולה זה שהתדרים האלו נמצאים גם בשימוש אזרחי וגם בשימוש צבאי ולמסך אזורים נרחבים על בסיס קבוע זה יוצר בעיה. גם ככה חצי מדינה סובלת משיבושי gps מאז ה 7 לאוקטובר. |
|
מיסוך תדרים לא עוזר נגד רחפני נפץ שמונהגים ע"י סיב אופטי !
לו היה אפשרות להעלות בפורום תמונות,
הייתי מראה לכם רחפן נפץ של החיזבלה עם סיב אופטי באורך קילומטרים (לא טעות)
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2026 20:51 |
|
| |
אם מדובר בחיבור עם סיב אופטי איזה פתרון אפשרי מלבד להרחיק אותם כמה שיותר מהגבול
|
|
|
|
| נשלח ב-27/4/2026 21:21 |
|
| |
אולי סוג של חום שמופץ לסביבה והוא שורף את הסיב או עם הלייזר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2026 02:34 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | צודק. ההסכם שבו לפיד ובנט מסרו שדות גז ללבנון הביא לנו בטחון ושלום. הטילים שנופלים עלינו מלבנון ב 3 שנים האחרונות זה בכלל זרי פרחים וסוכריות. שכנעת להצביע לנפתלי לפיד |
|
זה בגלל ההכלה של המנהיג העליון...
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2026 06:39 |
|
| |
ומסירת שטחים ונכסים ללא תמורה זה תסמונת אשה מוכה שבטוחה שהפעם זה יהיה שונה
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2026 14:09 |
|
| |
אכן, מסירת חברון לאשף ומסירת גוש קטיף לרשות הפלסטינית על ידי המנהיג העליון זו תסמונת של נוכלים שיש שוטים שמאמינים בהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2026 14:31 |
|
| |
אחי, לא עשית מילואים בשנים האחרונות? לא ראית תו"לים? מה זה להרחיק מהגבול? יש רחפני fpv עם סליל של עד 100 ק"מ
| muki28 כתב: |  | | אם מדובר בחיבור עם סיב אופטי איזה פתרון אפשרי מלבד להרחיק אותם כמה שיותר מהגבול |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/4/2026 21:04 |
|
| |
פורסם לפני יומיים ע"י אור פוליאקוב
חייל נהרג היום מרחפן מתאבד בלבנון - לצערי הכתובת הייתה על הקיר טנק מחטיבה 7 תחת פיקוד חטיבת גולני נתקע בכפר טייבה בלבנון, רחפן נפץ התפוצץ ליד הטנק והרג חייל עוד 6 לוחמים נפצעו. תוך כדי הפינוי החיזבאללה שיגר 2 רחפנים מתאבדים נוספים, אחד יורט והשני התפוצץ ליד המסוק העיקר כמה הזויים אמרו לי שאני מגזים, שאני נתקף לפניקה, שהלחץ הפסיכולוגי של החיזבאללה משפיע עליי, והרחפנים הם לא איום חמור על חיילים מקווה שצה״ל יבין את הלקח.
|
|
|
|
|