|
|
| נשלח ב-24/11/2010 08:32 |
|
| |
| אליעזרט כתב: |  | יוצא אפוא שגם כאן אנו זונחים דברי תורה מפורשים משום מה (למזלנו התירוץ 'אין היובל נוהג' לא תופס כאן...)
והריני חוזר ושואל מה שאני שואל באשכולות רבים: מדוע אפוא אנו מוכנים להרוג ולהיהרג (קצת נסחפתי) על כל מיני מנהגים של מה בכך, בעוד שאנו זונחים דיני תורה מפורשים משום שהזמנים השתנו?
אבקש את סליחתכם, אבל אני בשלי - מישהו רוצה להתייחס לדבריי אלה? |
|
כמדומני שעניתי לך כדת, מה שקובע הוא המגמה של השינוי, כשהמגמה חיובית אין בעיה, וכשהיא שלילית הולכים להיהרג. ואוסיף, הסיבה שקשה לשנות את ההלכה כיום היא העיסוק והחיטוט בנושא זה, אם לא היו מעולם רפורמים ולא היה מתפתח דיון אינסופי מדוע לא משנים הלכה זו או אחרת, דיון שמעורבים בו בד"כ גם בורים ועמי ארצות שאינם מבדילים בין אוגרת לגרוגרת. היה קל הרבה יותר לשנות, כעת כשצריכים למסור דו"ח לכל אויל קשה מאד, לא שאלו אותך אלף פעמים מה ההבדל בין מכירת חמץ להיתר מכירה, או כל מיני דברים כאלו, במצב הנוכחי שאם רב רוצה לעשות שינוי באיזה סעיף סבוך הוא צריך לעשות זאת בצורה שאפילו אסף וול יוכל להבין, זה בלתי אפשרי.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 09:17 |
|
| |
ארתח מהו שינוי חיובי ומהו שינוי שלילי. יבוא אדם ויגיד שירושת הבת היא שינוי חיובי ואילו פרובול ועירובין הם שינוי שלילי. מה תאמר לו?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 10:12 |
|
| |
" היום כמדומה "שמרכיב משמעותי מאי פעם הוא הניבזות והפתלתלות ואכן נשים הינן בתהליך התקדמות (זה נאמר ברובו המכריע בצחוק, אבל יש בזה גרענון מסויים של אמת, בדקי לפני שתהרגיני). "
האם נשים בעולם העתיק היו פחות פתלתלות? הרבה נשים בעבר התנהגו כך( אמנם בתנ"ך זה לפעמים היה לשם שמים ...) ואין חדש תחת השמש .
תכונות אלה אינן תלויות מגדר.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 10:57 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | ואילו פרובול ועירובין הם שינוי שלילי.
מה תאמר לו? |
|
איך צדיק יאמר ?? הוא יכול לומר אבל לא יהיה צודק,
|
| נשלח ב-24/11/2010 11:07 |
|
| |
צדיק אבל הצדיק האומר כך- גם הוא צדיק. אז מי קובע מי צדיק יותר?- יותר נכון מי צודק יותר?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 13:51 |
|
| |
פעם הפתלתלות אוזנה ע"י העליונות הגברית האוטומאטית, שאינה בימינו.
עודף הפתלתלות אינו מהנותי, אבל צאי ובדקי באחוז הנשים בפרקליטות ובקרב עורכי הדין לעומת מקצועות חפשיים אחרים. לא בדקתי אבל חוששני שהממצאים יעניינו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 14:17 |
|
| |
אולי תפרט איפה הפתלתלות אוזנה ומה הקשר בין איזון לפתלתלות.
לגבי עורכות הדין-הממצאים ללא ספק יעניינו אבל הנקודה החשובה היא הסיבה לתופעה.
האם יש לך מקור שמאשר שהסיבה היא כזאת ולא אחרת?
כי לא המספרים קובעים אלא הסיבות לתופעה כמו במקצוע ההוראה ששם הסיבות הן חיצוניות בלבד .(נוחות)
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 22:29 |
|
| |
| ארתח_זוטא כתב: |  | אליעזרט: יוצא אפוא שגם כאן אנו זונחים דברי תורה מפורשים משום מה (למזלנו התירוץ 'אין היובל נוהג' לא תופס כאן...)
והריני חוזר ושואל מה שאני שואל באשכולות רבים: מדוע אפוא אנו מוכנים להרוג ולהיהרג (קצת נסחפתי) על כל מיני מנהגים של מה בכך, בעוד שאנו זונחים דיני תורה מפורשים משום שהזמנים השתנו? אבקש את סליחתכם, אבל אני בשלי - מישהו רוצה להתייחס לדבריי אלה?
ארתח זוטא: כמדומני שעניתי לך כדת, מה שקובע הוא המגמה של השינוי, כשהמגמה חיובית אין בעיה, וכשהיא שלילית הולכים להיהרג. ואוסיף, הסיבה שקשה לשנות את ההלכה כיום היא העיסוק והחיטוט בנושא זה, אם לא היו מעולם רפורמים ולא היה מתפתח דיון אינסופי מדוע לא משנים הלכה זו או אחרת, דיון שמעורבים בו בד"כ גם בורים ועמי ארצות שאינם מבדילים בין אוגרת לגרוגרת. היה קל הרבה יותר לשנות, כעת כשצריכים למסור דו"ח לכל אויל קשה מאד, לא שאלו אותך אלף פעמים מה ההבדל בין מכירת חמץ להיתר מכירה, או כל מיני דברים כאלו, במצב הנוכחי שאם רב רוצה לעשות שינוי באיזה סעיף סבוך הוא צריך לעשות זאת בצורה שאפילו אסף וול יוכל להבין, זה בלתי אפשרי. |
|
אני מצטרף לשאלה של בעל, אנא הגדר בבקשה במילים שלך מהי מגמה חיובית ומהי מגמה שלילית
תוקן על ידי אליעזרט ב- 24/11/2010 22:29:21
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2010 22:35 |
|
| |
אליעזר:
חיובי = פרוזבול, כי זה בא לומר לגמ"חים להמשיך לעשות חסד,
שלילי = ירושת הבת, כי בעלה חייב לפרנס אותה, (זה בעצם ירושת החתן ולא הבת)
|
|