דבר תורה על הפסוק איש אימו ואביו תיראו ואת שבתותי תשמורו אני יהוה אלוהיכם
כתוב בספר ויקרא בפרק יט בפסוק ג איש אימו ואביו תיראו ואת שבתותי תשמורו אני יהוה אלוהיכם נשים לב שכתוב בפסוק שהבאתי פה מספר ויקרא המילה שבתותי יש ארבע שבתות שהם שבת שקלים שבת זכור שבת פרה ושבת החודש אמיר צרפתי כתב ספר שהוא ההמשך של ארבעה ספרים שהם ספר המשנה שכתב רבי יהודה הנשיא ספר התוספתא שכתב רבי חייא תלמידו של רבי יהודה הנשיא התלמוד הירושלמי שכתב רבי יוחנן והתלמוד הבבלי שכתבו רבינא ורב אשי אותו ספר שאמיר צרפתי כתב הוא מכיל בתוכו את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד המשפט איש אימו ואביו תיראו ואת שבתותי תשמורו מורכב משבע מילים המשפט אני יהוה אלוהיכם מורכב משלוש מילים מכל מה שכתבתי עד עכשיו יוצא מפה שאמיר צרפתי במקום השני כמו אמא שלו זיכרונה לברכה כמו שהסברתי בהרחבה בחידושי תורה הקודמים שלי אבא של אמיר צרפתי וכל האחים של אמיר צרפתי הם במקום השלישי כמו כל עם ישראל אני אומר את זה בגלל שכתוב בפסוק שהבאתי פה מספר ויקרא המילים איש אימו ואביו תיראו לא כתוב שם המילים אנשים אימם ואביהם תיראו
רבותינו זיכרונם לברכה אמרו קודשא בריך הוא ואורייתא וישראל חד הוא כלומר הקדוש ברוך הוא התורה הקדושה ועם ישראל הם אחד נשים לב שהקדוש ברוך הוא במקום הראשון התורה הקדושה במקום השני ועם ישראל במקום השלישי אני חידשתי בעבר שאמא שלי זיכרונה לברכה נאמרו עליה שתי קדושות כמו שנאמר בספר ויקרא בפרק כה בפסוק ח בפסוק ט בפסוק י בפסוק יא בפסוק יב ובפסוק יג נאמר שם וספרת לך שבע שבתות שנים שבע שנים שבע פעמים והיו לך ימי שבע שבתות השנים תשע וארבעים שנה והעברת שופר תרועה בחודש השביעי בעשור לחודש ביום הכיפורים תעבירו שופר בכל ארצכם וקידשתם את שנת החמישים שנה וקראתם דרור בארץ לכל יושביה יובל היא תהיה לכם ושבתם איש אל אחוזתו ואיש אל משפחתו תשובו יובל היא שנת החמישים שנה תהיה לכם לא תזרעו ולא תקצרו את ספיחיה ולא תבצרו את נזיריה כי יובל היא קודש תהיה לכם מן השדה תאכלו את תבואתה בשנת היובל הזאת תשובו איש אל אחוזתו הקדוש ברוך הוא נאמרו עליו שלושה קדושות כמו שנאמר בספר ישעיהו בפרק ו בפסוק ג נאמר שם וקרא זה אל זה ואמר קדוש קדוש קדוש יהוה צבאות מלוא כל הארץ כבודו יוצא מפה שהקדוש ברוך הוא במקום הראשון ואמא שלי זיכרונה לברכה במקום השני אז איך זה מסתדר עם מה שאמרו רבותינו זיכרונם לברכה שהקדוש ברוך הוא במקום הראשון התורה הקדושה במקום השני ועם ישראל במקום השלישי התשובה היא כך מה שרבותינו זיכרונם לברכה אמרו שעם ישראל במקום השלישי זה נאמר על כל עם ישראל חוץ מאמא שלי זיכרונה לברכה אמא שלי זיכרונה לברכה היא למעלה יותר מכל עם ישראל רק בגלל זה היא זכתה שיצא ממנה אני בכבודי ובעצמי שאני הכי למעלה מכל עם ישראל בגלל שאני הכי למעלה מכל עם ישראל אני זכיתי לעשות חמישה תיקונים שהם לתקן את שבעת השמות הקדושים של אלוהים שלפי ההלכה היהודית אסור למחוק אותם לתקן את השם הקדוש אהיה אשר אהיה לתקן את עץ הדעת טוב ורע לתקן את כל האנושות כולה כך שכל האנושות כולה יהיה להם גם עולם הזה וגם עולם הבא ולתקן את חטא העגל
נשלח ב-8/5/2026 15:18
כתוב בספר ויקרא בפרק כה בפסוק ח בפסוק ט בפסוק י בפסוק יא בפסוק יב ובפסוק יג וספרת לך שבע שבתות שנים שבע שנים שבע פעמים והיו לך ימי שבע שבתות השנים תשע וארבעים שנה והעברת שופר תרועה בחודש השביעי בעשור לחודש ביום הכיפורים תעבירו שופר בכל ארצכם וקידשתם את שנת החמישים שנה וקראתם דרור בארץ לכל יושביה יובל היא תהיה לכם ושבתם איש אל אחוזתו ואיש אל משפחתו תשובו יובל היא שנת החמישים שנה תהיה לכם לא תזרעו ולא תקצרו את ספיחיה ולא תבצרו את נזיריה כי יובל היא קודש תהיה לכם מן השדה תאכלו את תבואתה בשנת היובל הזאת תשובו איש אל אחוזתו המילים שבע שבתות שנים רומזות על שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד שאמיר צרפתי חידש אותם שהם סדר החיתי סדר הגירגשי סדר האמורי סדר הכנעני סדר הפריזי סדר החיווי וסדר היבוסי המילים שבע שנים רומזות על שבעת המסכתות שיש בכל סדר וסדר מאותם שבעה סדרים שאמיר צרפתי חידש אותם שהם מסכת איבר מן החי מסכת ברכת השם מסכת גזל מסכת דינים או מסכת דיינים מסכת עבודה זרה מסכת גילוי עריות ומסכת שפיכות דמים המילים שבע פעמים רומזות על שבעת המשניות שיש בכל מסכת ומסכת מאותם שבעה מסכתות שאמיר צרפתי חידש אותם שיש בכל סדר וסדר מאותם שבעה סדרים שאמיר צרפתי חידש אותם נשים לב שכתוב באחד מהפסוקים שאני הבאתי פה מספר ויקרא המילים תשע וארבעים שנה נשים לב גם שכתוב בפסוקים שאני הבאתי פה מספר ויקרא המילים שנת החמישים שנה אנחנו לומדים מפה שזמן מה אחרי שאמיר צרפתי חידש את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד ג'וסלין נקש אמא של אמיר צרפתי עזבה את העולם הזה ג'וסלין נקש אמא של אמיר צרפתי עזבה את העולם הזה כשאיתן צרפתי בנה הבכור היה בן 49 ג'וסלין נקש אמא של אמיר צרפתי עזבה את העולם הזה חמישים שנה אחרי שהיא הכירה את יוסף צרפתי אבא של אמיר צרפתי ג'וסלין נקש אמא של אמיר צרפתי נפטרה בחודש שבט של שנת תשפ"ו בשנת תשפ"ו אמיר צרפתי חי 36 שנים שלמות שנת תשפ"ו היא השנה השלמה ה37 של אמיר צרפתי 37 זה גימטריה של ז"ל
נשלח ב-8/5/2026 16:26
כתוב בספר ויקרא בפרק יט בפסוק ג איש אימו ואביו תיראו ואת שבתותי תשמורו אני יהוה אלוהיכם נשים לב שכתוב בפסוק שהבאתי פה מספר ויקרא המילה שבתותי יש ארבע שבתות שהם שבת שקלים שבת זכור שבת פרה ושבת החודש אמיר צרפתי כתב ספר שהוא ההמשך של ארבעה ספרים שהם ספר המשנה שכתב רבי יהודה הנשיא ספר התוספתא שכתב רבי חייא תלמידו של רבי יהודה הנשיא התלמוד הירושלמי שכתב רבי יוחנן והתלמוד הבבלי שכתבו רבינא ורב אשי אותו ספר שאמיר צרפתי כתב הוא מכיל בתוכו את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד המשפט איש אימו ואביו תיראו ואת שבתותי תשמורו מורכב משבע מילים המשפט אני יהוה אלוהיכם מורכב משלוש מילים מכל מה שכתבתי עד עכשיו יוצא מפה שאמיר צרפתי במקום השני כמו אמא שלו זיכרונה לברכה כמו שהסברתי בהרחבה בחידושי תורה הקודמים שלי אבא של אמיר צרפתי וכל האחים של אמיר צרפתי הם במקום השלישי כמו כל עם ישראל אני אומר את זה בגלל שכתוב בפסוק שהבאתי פה מספר ויקרא המילים איש אימו ואביו תיראו לא כתוב שם המילים אנשים אימם ואביהם תיראו עכשיו אני חשבתי לעצמי שגם שיראל אוחנה שהיא הזיווג של אמיר צרפתי משורש נשמתו היא גם במקום השני כמו אמיר צרפתי וכמו אמא של אמיר צרפתי זיכרונה לברכה אנחנו לומדים את זה ממה שנאמר בספר ויקרא בפרק כא בפסוק ט נאמר שם ובת איש כהן כי תחל לזנות את אביה היא מחללת באש תשרף וכתוב בספר ויקרא בפרק י בפסוק י ולהבדיל בין הקודש ובין החול ובין הטמא ובין הטהור נשים לב שכתוב בפסוק שהבאתי פה מספר ויקרא המילים את אביה היא מחללת באש תשרף המילים האלו רומזות על כך שאביה של שיראל אוחנה נפטר לפני ששיראל אוחנה התחתנה בפעם הראשונה שלה
נשלח ב-8/5/2026 16:35
שלום לך הרב צח מלול מה שלומך איך אתה מרגיש אני מקווה מאוד שהכל בסדר איתך הרב צח מלול אמא שלי זיכרונה לברכה גם נפטרה וגם נקברה ביום שישי של פרשת יתרו פרשת יתרו מתחילה בפסוק וישמע יתרו כהן מדין חותן משה את כל אשר עשה אלוהים למשה ולישראל עמו כי הוציא יהוה את ישראל ממצרים אמא שלי יצאה ממצרים אמא שלי יצאה מהעולם הזה שהוא כמו מצרים העתיקה המילה יתרו רומזת עלי כי אני מיותר כמו שנאמר בספר במדבר בפרק לה בפסוק יד נאמר שם את שלוש הערים תיתנו מעבר לירדן ואת שלוש הערים תיתנו בארץ כנען ערי מקלט תהיינה שלושת הערים שמעבר לירדן זה שלושת האחים הגדולים שלי שהם איתן צרפתי אלון צרפתי וארז צרפתי שלושת הערים שבארץ כנען זה שלושת האחים הקטנים שלי שהם אלמוג צרפתי אדיר צרפתי וארנון צרפתי כלומר אחרי שאמא שלי ואבא שלי הביאו לעולם הזה את שלושת הילדים הגדולים שלהם שהם איתן צרפתי אלון צרפתי וארז צרפתי אלוהים רצה להוריד את הנשמה שלי לעולם הזה ואז מלאכי השרת אמרו לאלוהים אלוהים בבקשה ממך אל תוריד את הנשמה של אמיר צרפתי לעולם הזה היא לא תעשה את השליחות שלה בעולם הזה היא לא תעשה את אותם שבעה דברים מסויימים שהיא חייבת לעשות אותם ואז מלאכי השרת אמרו לאלוהים אלוהים אנחנו נאמר לך יותר מזה אם הנשמה של אמיר צרפתי לא תעשה את אותם שבעה דברים מסויימים שהיא חייבת לעשות אותם לא יהיה לה לא עולם הזה ולא עולם הבא אנחנו לומדים את זה ממה שנאמר בספר במדבר בפרק טו בפסוק לא נאמר שם כי דבר יהוה בזה ואת מצוותו הפר הכרת תכרת הנפש ההיא עוונה בה המשפט כי דבר יהוה בזה ואת מצוותו הפר מורכב משבע מילים כלומר המשפט כי דבר יהוה בזה ואת מצוותו הפר רומז על אותם שבעה דברים מסויימים שהנשמה של אמיר צרפתי חייבת לעשות אותם אחרי זה נאמר הכרת תכרת הנפש ההיא עוונה בה ורבותינו זיכרונם לברכה אמרו שמה שנאמר בתורה הכרת תכרת זה כרת בעולם הזה וכרת בעולם הבא ואז מלאכי השרת אמרו לאלוהים אלוהים אנחנו נאמר לך יותר מזה אם הנשמה של אמיר צרפתי לא תעשה את אותם שבעה דברים מסויימים שהיא חייבת לעשות אותם היא תגרום לכך שהנשמה של שיראל אוחנה תתחתן עם שלושה נשמות שהם לא הזיווג שלה משורש נשמתה במקום שהיא תתחתן עם הנשמה של אמיר צרפתי שהיא כן הזיווג שלה משורש נשמתה אנחנו לומדים את זה ממה שנאמר בספר ירמיהו בפרק לח בפסוק יז ובפסוק יח נאמר שם ויאמר ירמיהו אל צדקיהו כה אמר יהוה אלוהי צבאות אלוהי ישראל אם יצוא תצא אל שרי מלך בבל וחייתה נפשך והעיר הזאת לא תשרף באש וחייתה אתה וביתך ואם לא תצא אל שרי מלך בבל וניתנה העיר הזאת ביד הכשדים ושרפוה באש ואתה לא תמלט מידם גם המשפט אם יצוא תצא אל שרי מלך בבל וגם המשפט ואם לא תצא אל שרי מלך בבל מורכבים משבע מילים כלומר גם המשפט אם יצוא תצא אל שרי מלך בבל וגם המשפט ואם לא תצא אל שרי מלך בבל רומזים על אותם שבעה דברים מסויימים שהנשמה של אמיר צרפתי חייבת לעשות אותם המילים וחייתה נפשך רומזות על בעלה הראשון של שיראל אוחנה המילים והעיר הזאת לא תשרף באש רומזות על בעלה השני של שיראל אוחנה המילים וחייתה אתה וביתך רומזות על בעלה השלישי והאחרון של שיראל אוחנה המילים וניתנה העיר הזאת ביד הכשדים רומזות על בעלה הראשון של שיראל אוחנה המילים ושרפוה באש רומזות על בעלה השני של שיראל אוחנה המילים ואתה לא תמלט מידם רומזות על בעלה השלישי והאחרון של שיראל אוחנה ואז אלוהים אמר להם תשתקו אני יודע מה אני עושה אלוהים ידע את מה שמלאכי השרת לא ידעו אלוהים ידע שהנשמה של אמיר צרפתי תעשה תיקון לאותם שבעה דברים מסויימים שהיא הייתה חייבת לעשות אותם על ידי זה שהיא תכתוב את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד אנחנו לומדים את זה ממה שנאמר בספר דברי הימים חלק א בפרק ב בפסוק טו נאמר שם אוצם השישי דויד השביעי המילים דויד השביעי רומזות על שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד וכתוב בספר מלכים חלק ב בפרק כ בפסוק א בפסוק ב בפסוק ג בפסוק ד בפסוק ה ובפסוק ו בימים ההם חלה חזקיהו למות ויבוא אליו ישעיהו בן אמוץ הנביא ויאמר אליו כה אמר יהוה צו לביתך כי מת אתה ולא תחיה ויסב את פניו אל הקיר ויתפלל אל יהוה לאמור אנה יהוה זכור נא את אשר התהלכתי לפניך באמת ובלבב שלם והטוב בעיניך עשיתי ויבך חזקיהו בכי גדול ויהי ישעיהו לא יצא העיר חצר התיכונה ודבר יהוה היה אליו לאמור שוב ואמרת אל חזקיהו נגיד עמי כה אמר יהוה אלוהי דויד אביך שמעתי את תפילתך ראיתי את דמעתך הנני רופא לך ביום השלישי תעלה בית יהוה והוספתי על ימיך חמש עשרה שנה ומכף מלך אשור אצילך ואת העיר הזאת וגנותי על העיר הזאת למעני ולמען דויד עבדי קודם כל נשים לב שהמשפט צו לביתך כי מת אתה ולא תחיה מורכב משבע מילים כלומר המשפט צו לביתך כי מת אתה ולא תחיה רומז על אותם שבעה דברים מסויימים שאמיר צרפתי היה חייב לעשות אותם נשים לב גם שכתוב שם באותו משפט מת אתה ולא תחיה כלומר בגלל שאמיר צרפתי לא עשה את אותם שבעה דברים מסויימים שהוא היה חייב לעשות אותם אין לו לא עולם הזה ולא עולם הבא נשים לב גם שכתוב באחד מהפסוקים שאני הבאתי פה מספר מלכים חלק ב המילים ביום השלישי תעלה בית יהוה המילים האלו רומזות על שלושה סוגים של ספרים שהם משנה תוספתא ותלמוד ואנחנו אמרנו כבר שאמיר צרפתי כתב את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד אחרי זה כתוב בהמשך והוספתי על ימיך חמש עשרה שנה ומכף מלך אשור אצילך ואת העיר הזאת וגנותי על העיר הזאת למעני ולמען דויד עבדי אנחנו לומדים מפה שבגלל שאמיר צרפתי כתב את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד הוא עשה תיקון לאותם שבעה דברים מסויימים שהוא היה חייב לעשות אותם כך שיש לו גם עולם הזה וגם עולם הבא אני חשבתי לעצמי גם על מה שנאמר בפסוק שאני הבאתי פה מספר דברי הימים חלק א למה אוצם השישי כי דויד השביעי כלומר זה שאמא שלי נפטרה ונקברה ביום שישי זה רק בגלל שאני כתבתי את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד
נשלח ב-8/5/2026 16:35
אחרי שאמיר צרפתי חידש בשנת תשפ"ו את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד אלוהים אמר לאמיר צרפתי אמיר צרפתי אתה חידשת השנה שנת תשפ"ו את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד שהם סדר החיתי סדר הגירגשי סדר האמורי סדר הכנעני סדר הפריזי סדר החיווי וסדר היבוסי כל סדר וסדר מאותם שבעה סדרים שאתה חידשת יש להם שבעה מסכתות שהם מסכת איבר מן החי מסכת ברכת השם מסכת גזל מסכת דינים או מסכת דיינים מסכת עבודה זרה מסכת גילוי עריות ומסכת שפיכות דמים כל מסכת ומסכת מאותם שבעה מסכתות שאתה חידשת יש להם שבע משניות ואז אלוהים אמר לאמיר צרפתי תקשיב לי ותקשיב לי טוב בגלל שאתה חידשת השנה שנת תשפ"ו את אותם שבעה סדרים אתה תהיה אבל על אמא שלך במשך 12 חודשים האחים הגדולים שלך יהיו אבלים על אמא שלך במשך 12 חודשים והאחים הקטנים שלך יהיו אבלים על אמא שלך במשך 12 חודשים 7 חודשים שלמים מתוכם הם יהיו שייכים לשנת תשפ"ו אותם 7 חודשים שלמים הם חודש אדר חודש ניסן חודש אייר חודש סיוון חודש תמוז חודש אב וחודש אלול
נשלח ב-8/5/2026 20:58
לגבי מה שחידשתי ששיראל אוחנה היא במקום השני כמו אמיר צרפתי וכמו אמא של אמיר צרפתי זיכרונה לברכה שאני למדתי את זה מהפסוק ובת איש כהן כי תחל לזנות את אביה היא מחללת באש תשרף מהפסוק הזה נראה ששיראל אוחנה היא לא קדושה בגלל זה הבאתי את הפסוק ולהבדיל בין הקודש ובין החול ובין הטמא ובין הטהור נשים לב גם שכתוב בפסוק ובת איש כהן כי תחל לזנות יש שלושה סוגים של נשים שאסורות לכהנים שהם גרושה חללה וזונה כלומר מה שכתוב בפסוק ובת איש כהן כי תחל לזנות רומז על זה ששיראל אוחנה התחתנה עם אותם שלושה בעלים שהיו לה ואני כתבתי בחידושי תורה הקודמים שלי שבגלל שאמיר צרפתי לא עשה את אותם שבעה דברים מסויימים שהוא היה חייב לעשות אותם נגזר על שיראל אוחנה שהיא תתחתן עם אותם שלושה בעלים שהיו לה