| נשלח ב-12/5/2026 14:38 |
|
| |
חדש בקו אוטובוס עירוני בערד: שעות לגברים בלבד ושעות לנשים בלבד.
רבני קהילת חסידי גור בערד מורים על הפרדה מוחלטת בתחבורה הציבורית בשעות מסוימות. לדוגמה אוטובוס קו 3 בשעה 7:40 ו7:45 כולו לגברים בלבד. ואילו האוטובוס בשעה 7:50 לנשים בלבד. בשאר השעות מתקיימת הפרדה שגברים מקדימה ונשים מאחורה.

https://x.com/moshepargod/status/2053797128007217256
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2026 15:09 |
|
| |
הקו הוא ציבורי או פרטי ..???? באם הקו הוא ציבורי אז זאת חוצפה של חסידי גור כשדרכם הם משתלטים על קו עירוני וגם קובעים לציבור הכללי איך להתנהל .... איך משרד התחבורה מאפשר לחסידי גור להשתלט על קו ציבורי ??.. איך עיריית ערד מאפשרת להם את השתלטות הזאת ??...
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2026 15:43 |
|
| |
זה קו עירוני ציבורי שמשלמים עליו ברב-קו. נכון לכרגע, ההוראה היא לתלמידי חסידות גור. אין הוראה לכפות זאת "בדרכי נעם" על שאר הציבור כפי שעשו עם ההפרדה של נשים מאחורה וגברים מקדימה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2026 21:09 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | זה קו עירוני ציבורי שמשלמים עליו ברב-קו. נכון לכרגע, ההוראה היא לתלמידי חסידות גור. אין הוראה לכפות זאת "בדרכי נעם" על שאר הציבור כפי שעשו עם ההפרדה של נשים מאחורה וגברים מקדימה. |
|
לפי פסיקת בג"ץ אי אפשר לכפות על אישה לשבת אחורה וזכותה לשבת קדימה
ואם פינים אליה זאת נקראת הטרדה
הבעייה היא שהם עולים בחתנה הראשונה ותופסים את הספסלים הראשונים..
הפתרון הוא לעלות לפניהם אז לשבת היכן שרוצים בלי שהם תופסים את המקומות הראשונים
או לנסוע בשעות שהם לא נוסעים
גם ככה חסידי גור לא אהודים בערד בלשון המעטה כעת הם הוסיפו עוד סיבה ...
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2026 15:35 |
|
| |
השתלטות של גור התחילה..
חסידי גור הכריעו "לחזק את הצניעות בעיר" - וההפרדה באוטובוס החלה. ומי הבא בתור? התלמידים והתלמידות במוסדות החינוך של גור בערד משתמשים אמנם בתחבורה ציבורית, אך בחסידות החליטו כי מעתה ייצאו קודם כל הבנים - ורק אז הבנות. "לפעמים אני צריכה לדרוש את המקום שלי", מספרת ויויאן (82). "הם עושים מה שהם רוצים". בדימונה נלחמים על פתיחת סופר פארם בשבת, ויש תושבים שחוpastingששים: "אנחנו לא רוצים שיהיה פה ערד, אבל זה קורה טיפין-טיפין"
תוקן על ידי שרית560 ב- 17/05/2026 15:35:11
|
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2026 15:37 |
|
| |
הקו בהפרדה בערד קו 3 של חברת "מטרופולין" בערד הפך לאחרונה בשעות העומס לקו בהפרדה מגדרית. זה לא קרה באופן רשמי, כמובן; על פי חוק, חל איסור לקיים הפרדה כזו בתחבורה הציבורית, וכל הנוסעות והנוסעים בה זכאים לשבת היכן שהם רוצים. אלא שבחסידות גור החליטו כי התלמידות והתלמידים ייסעו כעת בנפרד, קודם הבנים ולאחר מכן הבנות, ולחסוך את השימוש בהסעות פרטיות ויקרות שבהן ניתן לקיים הפרדה שכזו כחוק.
הציבור החילוני, על הנייר, לא מחויב להפרדה הזו - אבל בפועל יש מי שעלול לסבול מהמצב, בעיקר הנשים. "הם עושים מה שהם רוצים", אומרת ויויאן בן אהרון (82). "אם אני רוצה לשבת אני מבקשת, ויושבת איפה שאני רוצה. אם הם לא רוצים - אז אני יושבת בכוח. הם לא יושבים ליד נשים כמובן, גם הילדים הקטנים שיוצאים מבית הספר. לפעמים אני צריכה לדרוש את המקום שלי". לפי התקן החדש של החסידות, קודם הבנים נוסעים, ואחר כך הבנות, וכל איחור נרשם. ב"הפרגוד" פורסמה ההנחיה שהעבירו אנשיה חסידות להורים, בזו הלשון: "כדי לחזק את גדרי הצניעות הקדושה בעירנו, הוחלט בשיתוף פעולה של כל המוסדות, ובתמיכת הרב וולקוביץ' שליט"א, לעשות הפרדה בין הבנים לבנות בנסיעה באוטובוס בשעות הבוערות". ההנחיה הזו אינה הפעם הראשונה שבה מנסים להנהיג בעיר הפרדה מגדרית בתחבורה ציבורית. נ', אם לחמישה שילדים, סיפרה כי בנותיה הדתיות (16 ו-14) - שלומדות באולפנה בעיר - חוו בריונות בכמה מקרים שונים בקו 80 לפני כשנה, בשעות הבוקר, כשצריך היה ללכת לבית הספר. עד היום, לדבריה, הן זוכות מדי פעם להערות. "זה קו שעוצר לנו ליד הבית", היא מתארת. "האוטובוס עצר והנהג אמר להן 'לא לא, זה לא בשבילכן'. בפעם אחרת הוא אפילו לא נכנס לרחוב שלנו. ירקו עליהן, דחפו אותן. כשהן פתחו סמארטפון צעקו עליהן 'תסגרו את התועבה הזו, אסור להיות עם זה באוטובוס'. זה גרם לי להתחיל לשנוא אותם, וזה כואב לי כי אני לא רוצה בזה". לבסוף, היא מתארת, "מטרופולין החלו להכניס פקח בשעות העומס, והמשטרה אפילו ליוותה את האוטובוסים לזמן קצר. בהמשך כשהתרחשו אירועים דומים הנהגים היו עוצרים את האוטובוסים ומתקשרים למשטרה. זה נרגע מעט בגלל כל אלה".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/5/2026 18:34 |
|
| |
שרית
דווקא כאשה הייתי מצפה ממך לברך על היוזמה הזו. שכן, הסעה נפרדת מגבירה את תחושת המוגנות אצל נשים. אין חיכוך כפוי בין המינים בפרט בשעות העומס.
לידיעתך, יש מדינות כמו יפו, הודו, ברזיל ועוד, שיש ברכבות קרונות נשים.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2026 00:45 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | שרית
דווקא כאשה הייתי מצפה ממך לברך על היוזמה הזו. שכן, הסעה נפרדת מגבירה את תחושת המוגנות אצל נשים. אין חיכוך כפוי בין המינים בפרט בשעות העומס.
|
|
על מה יש לברך שמזלזלים בנשים ???
שאין להן מקום ישיבה ?, בקדמת האוטובוס??
שבחורים מחוצפים יושבים ונשים מבוגרות וצעירות עם ילדים ותינוקות עומדות
תוקן על ידי שרית560 ב- 20/05/2026 00:45:20
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2026 02:35 |
|
| |
מרתק לראות איך האובססיה שלך נגד גור גוברת אצלך אפילו על האינטרס של המוגנות של נשים בשעות העומס, העיקר שחזרת לדף המסרים הקבוע.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2026 19:42 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | | מרתק לראות איך האובססיה שלך נגד גור גוברת אצלך אפילו על האינטרס של המוגנות של נשים בשעות העומס, העיקר שחזרת לדף המסרים הקבוע. |
|
אין לי אובססיה נגדם ההתנהלות שלהם מעידה מי הם
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2026 19:47 |
|
| |
| שרית560 כתב: |  | מרתק לראות איך האובססיה שלך נגד גור גוברת אצלך אפילו על האינטרס של המוגנות של נשים בשעות העומס, העיקר שחזרת לדף המסרים הקבוע.
אין לי אובססיה נגדם ההתנהלות שלהם מעידה מי הם |
|
אין לך אובססיה לגור? חחחח. הרי כמעט כל התגובות שלך בפורום עוסקות בהתקפות על גור.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2026 00:27 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | שרית
|
|
ואם זה אשה בהריון שכל קפיצה של האוטובוס גורם לה כאבים,
ולכן היא מבקשת לשבת בחלק הקדמי של האוטובוס?
אולי זו אשה זקנה שמאותה סיבה מבקשת לשבת בחלק הקדמי, היכן שאין טלטולים?
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2026 03:53 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  |
ואם זה אשה בהריון שכל קפיצה של האוטובוס גורם לה כאבים,
ולכן היא מבקשת לשבת בחלק הקדמי של האוטובוס?
אולי זו אשה זקנה שמאותה סיבה מבקשת לשבת בחלק הקדמי, היכן שאין טלטולים?
|
|
אם מדובר בכאלו, כדאי ממש למנוע מהם לשבת שם, החלק הקדמי של האוטובוס, הספסל הראשון והשני באוטובוס הם בדיוק מעל הגלגל הקדמי, שם כל קפיצה מוכפלת.. בגלל זה גם המושבים האלו מאוד גבוהים כי הם יושבים מעל הגלגל. דווקא באמצע האוטובוס, בין הגלגלים, הכי פחות קפיצות. ישיבה שם הוא נושא של כבוד נטו, לא ממש נוח לשבת שם. "אף אחד לא יגיד לי ללכת אחורה, עכשיו דווקא אשב קדימה".. זה כל הסיפור.
|
|
|
|
|