בית פורומים חידושי תורה

חידוש תורה על אליהו הנביא

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/5/2026 01:18 לינק ישיר 
חידוש תורה על אליהו הנביא

אמיר צרפתי זכה לעשות חמישה תיקונים שהם לתקן את שבעת השמות הקדושים של אלוהים שלפי ההלכה היהודית אסור למחוק אותם לתקן את השם הקדוש אהיה אשר אהיה לתקן את עץ הדעת טוב ורע לתקן את חטא העגל ולתקן את כל האנושות כולה כך שכל האנושות כולה יהיה להם גם עולם הזה וגם עולם הבא כתוב בספר מלכים חלק ב בפרק א בפסוק יג ובפסוק יד וישוב וישלח שר חמישים שלישים וחמישיו ויעל ויבוא שר החמישים השלישי ויכרע על ברכיו לנגד אליהו ויתחנן אליו וידבר אליו איש האלוהים תיקר נא נפשי ונפש עבדיך אלה חמישים בעיניך הנה ירדה אש מן השמיים ותאכל את שני שרי החמישים הראשונים ואת חמישיהם ועתה תיקר נפשי בעיניך המילה וחמישיו והמילה חמישיהם רומזות על אותם חמישה תיקונים שאמיר צרפתי זכה לעשות אותם המילים שר חמישים שלישים והמילים שר החמישים השלישי רומזות על שלושה סוגים של ספרים שהם משנה תוספתא ותלמוד המשפט איש האלוהים תיקר נא נפשי ונפש עבדיך מורכב משבע מילים כלומר המשפט איש האלוהים תיקר נא נפשי ונפש עבדיך רומז על שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד שאמיר צרפתי זכה לחדש אותם ממה שנאמר בפסוק הנה ירדה אש מן השמיים ותאכל את שני שרי החמישים הראשונים ואת חמישיהם אנחנו לומדים שאם אותם שבעה סדרים שאמיר צרפתי זכה לחדש אותם היו שייכים רק למשנה ולתוספתא או שהם היו שייכים רק לתוספתא ולתלמוד או שהם היו שייכים רק למשנה ולתלמוד אמיר צרפתי לא היה זוכה לעשות את אותם חמישה תיקונים שהבאתי פה

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2026 01:19 לינק ישיר 

https://forums.bhol.co.il/forums/topic.asp?topic_id=3387063

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2026 01:31 לינק ישיר 

הרב צח מלול מה שלומך איך אתה מרגיש אני מקווה מאוד שהכל בסדר איתך הרב צח מלול עכשיו אני חשבתי על משהו בהקדמה של הספר שלי שאתה זכית להדפיס לי אותו אני הבאתי שם פסוקים מסויימים שכתובים בספר מלכים חלק ב נאמר שם בין היתר ביום השלישי תעלה בית יהוה אני אמרתי על המילים האלו שהם רומזות על שלושה סוגים של ספרים שהם משנה תוספתא ותלמוד ואז אני אמרתי שם בהמשך שכתוב אחרי זה באותם פסוקים והוספתי על ימיך חמש עשרה שנה וכל מה שנאמר שם בהמשך שמראה על זה שאני זכיתי לתקן את אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם עכשיו אני חשבתי לעצמי אני כתבתי את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה של התוספתא ושל התלמוד כמו שאני כתבתי שם בהקדמה של אותם שבעה סדרים אם אני הייתי כותב בהקדמה של אותם שבעה סדרים שאותם שבעה סדרים שאני אכתוב עכשיו הם שבעת הסדרים האחרונים של המשנה ושל התוספתא או שהייתי כותב שם באותה הקדמה שאני אכתוב עכשיו את שבעת הסדרים האחרונים של התוספתא ושל התלמוד או שהייתי כותב שם באותה הקדמה שאני אכתוב עכשיו את שבעת הסדרים האחרונים של המשנה ושל התלמוד אז אותם שבעה סדרים שאני חידשתי הם היו שייכים רק למשנה ולתוספתא או שהם היו שייכים רק לתוספתא ולתלמוד או שהם היו שייכים רק למשנה ולתלמוד ואז לא הייתי זוכה לתקן את אותם שבעה דברים מסויימים שהייתי חייב לעשות אותם ואז ממילא לא היה לי לא עולם הזה ולא עולם הבא והייתי עוזב את העולם הזה בשנת תשפ"ו שזאת השנה הנוכחית שאנחנו נמצאים בה עכשיו כמו שאני כתבתי שם בהקדמה של הספר שלי שאתה זכית להדפיס לי אותו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > חידושי תורה > חידוש תורה על אליהו הנביא
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext