בית פורומים בחדרי חרדים

והפעם במדור כל החרדים גנבים: ראש הכולל שגנב 40 מיליון שח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/5/2026 11:16 לינק ישיר 
והפעם במדור כל החרדים גנבים: ראש הכולל שגנב 40 מיליון שח

הונאת ענק: משרד החינוך הגיש תביעת מליונים נגד עמותת "אוהל יוסף" שלפי המשרד דיווחה על 648 אברכים ובחורי ישיבה בזמן שבפועל היו לה עשרות אברכים בלבד. במשך כעשור העמותה קיבלה כספי תמיכה בסך למעלה מ-40 מיליון שקלים, שלפי ההערכה חלק ניכר בזכות דיווחים פיקטיביים בהיקף ענק. ישנה עדות לכך שמקבלי המלגות, היו צריכים להחזיר במזומן חלק מהכסף (טוביה יגלניק)

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2026 11:39 לינק ישיר 
וַיֹּ֣אמְר֔וּ אֵ֕ל אֱלֹהֵ֥י הָרוּחֹ֖ת לְכׇל־בָּשָׂ֑ר הָאִ֤ישׁ אֶחָד֙ יֶחֱטָ֔א וְעַ֥ל כׇּל־הָעֵדָ֖ה תִּקְצֹֽף (במדבר טז כב)

עשן_בלי_אש כתב:
הונאת ענק: משרד החינוך הגיש תביעת מליונים נגד עמותת "אוהל יוסף" שלפי המשרד דיווחה על 648 אברכים ובחורי ישיבה בזמן שבפועל היו לה עשרות אברכים בלבד. במשך כעשור העמותה קיבלה כספי תמיכה בסך למעלה מ-40 מיליון שקלים, שלפי ההערכה חלק ניכר בזכות דיווחים פיקטיביים בהיקף ענק. ישנה עדות לכך שמקבלי המלגות, היו צריכים להחזיר במזומן חלק מהכסף (טוביה יגלניק)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2026 13:44 לינק ישיר 

ממבט חרדי זה ממש עוול, כל כך הרבה משפחות נאבקים על פת לחם ואנשים בודדים משחילים מיליונים לכיסם הפרטי
אבל ממבט חילוני, לדעתי אין עמותה חילונית שאין שם שקרים וכזבים והמון כסף ציבורי שנכנסים לכיסים פרטיים  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2026 16:06 לינק ישיר 

מזמור_שיר כתב:
ואנשים בודדים משחילים מיליונים לכיסם הפרטי

לא מכיר את פרטי הסיפור, אבל יכול להיות שחלק הארי של הכסף היה בכלל למימון אברכי הכולל שכן לומדים.
אני יודע שזה מה שקרה במקרים אחרים, אמנם לא בסדר גודל הזה.
לא שזה כן מוצדק, אבל זה שונה מלהאשים את ראש הכולל לקח הכל לכיסו הפרטי, האם אתה בטוח שזה מה שהיה כאן, לפני שאתה מאשים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2026 16:30 לינק ישיר 

קודם תציג לי את המקרה שבו "חלק הארי" היה למימון האברכים אח"כ נדון על ההיתממות שלך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2026 20:39 לינק ישיר 

צריך להבדיל בין גנב במובן העובדתי לבין גנב במובן ההלכתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2026 21:24 לינק ישיר 

ממה שזכור לי, היה פעם שר "סרוג" שהיה שר הדתות, 

קראו לו פרופ' אבנר חי שאקי ז"ל (אולי זצ"ל.......), שהיה שר הדתות, לפני 34 שנה !

היו באותם ימים מעט מאוד פקחים ב"משרד הדתות" (לפני שהיה המשרד לשירותי דת)

בקשו ממנו להקים יחידת פיקוח רצינית, שתבדוק את הישיבות והכוללים אם הם מדווחים דיווחי שקר,

הוא סרב בכל תוקף, טען - לא יכול להיות שראש ישיבה או ראש כולל ידווח דיווחי שקר ! ! !

עד שכמה חסידים מחסידות גור הקימו כולל בבית שמש,

ורשמו בכולל את שמות תלמידי התיכון הסמוך,

מאות תלמידים ! ! !

מה שהסגיר אותם, היה השמות הפרטיים של התלמידים,

שמות שהיו מתאימים לכולל בעלי תשובה, לא לכולל חסידי ! ! !

מכיוון שמערך הפיקוח לא היה מוכשר,

מנהלי הכולל הבינו מהביקורים של כל מיני אנשים, שעלו עליהם, ומיד ברחו לחו"ל,

ומיד היו כתבות עסיסיות על הגנבות של החרדים,

ומאז יש בקרה צמודה, על כל הכוללים והישיבות.

תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 24/05/2026 21:27:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2026 21:53 לינק ישיר 

הרה"ח ר' נמרוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/5/2026 22:41 לינק ישיר 

אותו אחד מת בניכר לאחר הרבה שנות גלות. אולי עם הרבה כסף אבל עזוב ובודד, סביר שהילדים שלו הם הנגידים של גור היום, כל זה מכספי הגניבות שאביהם ביצע שנים רבות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2026 02:39 לינק ישיר 

מזמור_שיר כתב:
קודם תציג לי את המקרה שבו "חלק הארי" היה למימון האברכים אח"כ נדון על ההיתממות שלך

לא חמודי, אתה קודם כל תביא הוכחות לכך שכאן הוא שם את הכספים לכיסו
אתה משמיץ, אתה מביא הוכחות.
אני לא חייב לאף אחד הוכחות כי אני לא משמיץ אף אחד.

(בסוגריים אכתוב את הלא רלוונטי, שבפרשיית מתמידים השתמשו בכל הכסף לצרכי הכוללים והמוסדות, לבניית בנינים, ולא לגריפת כסף לכיסו של אף אחד, כמובן אתה עכשיו בתגובה תתמקד במתמידים, אבל להזכירך, אתה צריך להביא הוכחה להשמצה שלך, ולא לבקש הוכחה הפוכה, כך נהוג בכל אופן בעולמנו)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2026 10:19 לינק ישיר 

למה אתה מדבר ללא ביסוס עובדתי?

במסגרת החקירה המסועפת של ישיבת המתמידים, נתפסו נכסים, חשבונות בנק, דירות מגורים ורכוש גם של המנהלים המעורבים בפרשה, כחלק מהליכי חילוט 
אז מה זה הקישקושים שלך, ככה אתה תמיד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2026 14:08 לינק ישיר 

ולמה אתה מוציא ניק מהבוידעם? ניק שהגבת בו לפני יותר משנה פעם אחרונה? פחדן קטן..
את איזה תגנוז עכשיו? את מזמור שיר או את המרגיז?
אין קשר בין הליכי חילוט לבין - מה עשו עם הכסף, ובסופו של דבר חויבה קהילת המתמידים לשלם את הסכומים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/5/2026 17:38 לינק ישיר 

אתה קרציה ואלוף בלהסיט נושא, אתה קובע משהו וכשמוכיחים לך אחרת אז אתה יודע להתמודד שנתפסת בשקר ובהזיות בדמיונות ורמאויות אז אתה תוקף את הכותב. זה לא עושה אותך חכם אלא יותר כסיל ואהבל.
אני מצטער לענות לך בניק זה היחידי שלי כי כשאני עוקב אחריך אתה גורם לי כאב לב שאני איתך תחת פלטפורמה אחת.
שוטה שבעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2026 00:43 לינק ישיר 

אתה באמת חושב שתצליח לשכנע מישהו שאתה כותב כאן שתי הודעות בשנה?
כולנו כבר מכירים את התופעה, ועוד לא נולד הבנאדם ששם הודעה אחת או שתים בשנה בפורום.
למה אתה מזלזל ככה באינטליגנציה של כולם כאן, (מילא בי אבל למה בכולם)
הניק היחידי.. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2026 12:54 לינק ישיר 

לצערי המקום אינו שוקק כבעבר וכל אחד נדד למחוזות אחרים להביע את עמדתו או לקרוא את אשר מעניין אותו, אבל בכל זאת מדי פעם נכנס וקורא גם כאן ותמיד נתקל בתגובותיך הטיפשיות ואז מבין את הסיבה שהמקום הזה על סף כלייה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2026 17:14 לינק ישיר 

אז ממש ככה פעם בשנה אתה בא לבדוק את שלומינו..
דא עקא שאתה מתנהל ככה כבר 18 שנה משנת 2008 האם התכוונת שכבר משנת 2008 המקום אינו שוקק חיים?
אתה מבין לבד, פתאום רואים ניק לא מוכר בכלל, מתערב במריבה לא לו, וכותב בצורה גסה לאחד הצדדים, מה חשבת לעצמך?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > והפעם במדור כל החרדים גנבים: ראש הכולל שגנב 40 מיליון שח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext