בית פורומים בחדרי חרדים

גיוס חרדי לטובת כלל הציבור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/6/2026 04:05 לינק ישיר 
גיוס חרדי לטובת כלל הציבור

למה חברי הכנסת החרדים אינם יכולים לקבוע בחוק שהשירות בתוך הקהילה יכול להחשב כשירות במדינה?

שירות באחד הארגונים כמו איחוד הצלה /זקא /סיוע לאנשים מבוגרים (כולל לימוד עם אנשים מבוגרים)/ שמירה על הנחיות הביטחון בתוך הקהילה (פיקוד העורף) ועוד, יכולים להיות במסגרת חרדית ולהחשב כשירות מאד חשוב בדיוק כמו החייל שיושב בשקם הציבור החרדי מתנדב גם בלי החוק כך שבסך הכל צריך להכניס את השירות שגם ככה קורה אל תוך מסגרת החוק.

או שחברי הכנסת החרדים מבינים שאם יהיה חוק מסודר לא ישאר להם עבודה ולא יהיה סיבה להצביע להם?

תוקן על ידי מהשחושבים ב- 01/06/2026 04:14:07

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2026 06:02 לינק ישיר 

היועמשי"ת למחרת הצעת החוק:
החוק אינו שוויוני, החיילים מסתכנים, החרדים לא.
כבר עברנו גם את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2026 08:16 לינק ישיר 

אחוזים מאד גדולים מהצבא נמצא בעורף ולא מסתכן

החוקים היחידים שחוקקו לטובת הציבור הם רק לטובת מעמד מיוחד לבחורי הישיבות

במקום לנסות להגדיר בחוק עוד אפשרויות שכבר נמצאות בציבור החרדי כשירות

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2026 09:10 לינק ישיר 

.

באמת?

אנא, ענה על השאלות הבאות:

1. כמה שעות בשבוע מתנדב פעיל בזק"א/איחוד הצלה וכד' כל אחד מהמתנדבים המסורים שם?

2. כמה אנשים, בסך הכל, מתנדבים בארגונים האלו? איזה שיעור מהצעירים החרדים בגילאי הגיוס מתנדבים בארגונים אלו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2026 10:00 לינק ישיר 

הרועצת המשפטית לא הסכימה להכניס את זק"א ומד"א לחוק, כי היא טענה שזה לא שוויוני כי החילונים לא מורשים לשרת שם.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2026 11:27 לינק ישיר 

כי זה לא יעבור ... 
המזרוחניקים  הצבועים נראה לך יצביעו על דבר כזה? הם רוצים חוק שסוגר את הישיבות ושולח את כולם ללבנון 
כל חוק אחר לא יעבור 
הבג"צ והיועמשית רוצים להפיל את הממשלה אז אם יש איזה הסדר שיכול להתקבל הם יתנגדו מידית 

השאלה שלי מדוע החכי"ם לא עובדים בחוכמה? להילחם ראינו שאי אפשר אז נצטרף ונחמיר בצורה שאחרים יצעקו 
למה ערבי כן מקבל הנחה במעון? למה משתמט חילוני כן מקבל דירה בהנחה? תמצאו כל הטבה שמקבלים הערבים ותגישו אותה לביטול ושם גם המזרוחניקים הצבועים יצטרפו עד שהשמאל יצעק לבד שצריך לבטל את הגזירות 

תראו בממשלה האחרונה בן גביר הלך ראש בראש נגד היועמשית והיא חוסמת אותו בכל כיוון אפשרי ומבטלת לו חצי מהתוכניות 
לעומת זאת סמוטריץ לא נלחם בהם אלא בונה בשקט דרך מקבילה ועשה לציבור שלו מהפיכה מטורפת 

תוקן על ידי פלדלפי ב- 01/06/2026 11:31:23

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2026 12:19 לינק ישיר 

ההתנגדות לכלול בחוק הגיוס שירות אזרחי בגופי הצלה לא הייתה רק של
היועמשית, אלא גם של הצבא, שטען כי הוא זקוק לחיילים בשטח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2026 20:50 לינק ישיר 

אותי מאוד מטריד בהודעה משהו.
בא ניק אחד, וכותב שיש לו רעיון מבריק איך לפתור את בעיית הגיוס בהינף אצבע, ולא רק הוא יודע את הסוד גם הנציגים יודעים, אבל הם לא מעבירים את החוק שאמור לפתור הכל בקלות וללא התנגדות של אף אחד למה? הכותב הלא נכבד מסביר במסגרת אפשרות "או שחברי הכנסת החרדים מבינים שאם יהיה חוק מסודר לא ישאר להם עבודה ולא יהיה סיבה להצביע להם?".
כלומר גפני יכל לפתור ברגע את חוק הגיוס של בחורינו המסולאים בפז, אבל אז לא יצביעו לו, מקלב יכל לפתור את כל הנכדים שלו מהעריקות אבל אז לא יצביעו לו, תגידו השתגענו???????????????????????
לבד מזה שהטענה ילדותית מאוד כי אם הוא היה פותר את הבעיה היו מצביעים לו הרבה יותר מאשר במצב הנוכחי, וכן למי שיודע ורואה יכול להיות שבגלל שהוא לא הסדיר את החוק המדהים יצביעו למישהו אחר ולא לו.
בקיצור אין שכל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2026 21:24 לינק ישיר 

הוא מתחיל: "למה חברי הכנסת החרדים אינם יכולים לקבוע בחוק"...
כאן חשדתי. נו, באמת...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2026 23:06 לינק ישיר 

מהפך בחדרה 

למה לדבר שטויות?
יש הרבה מאד חילונים בכל הארגונים כולל זקא מדא והצלה 

יותר אפשרי חוקית להגיד שהארגונים הם חלק מהשירות מאשר לאפשר לקבוצה מסויימת לא לשרת 

בגץ פוסק לפי החוק של שיוויון חוקתי (לא נכנס למי בוחר מה זה שיוויון חוקתי) בדיוק כמו שהיו מספר פעמים שבהם בגץ לא אפשר הפלייה כנגד תלמודי התורה על הקצאת מבנים ומשאבים מטעם רשויות מקומיות, שירותים נלווים, רווחת הילד וחינוך מיוחד, מניעת קיצוצים פתאומיים בגלל חוק השוויון 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2026 23:27 לינק ישיר 

בארגונים האלה אין דיי מקום לכל חייבי הגיוס כך שההצעה פחות רלוונטית.-

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/6/2026 23:51 לינק ישיר 

גם בפיקוד העורף יש הרבה מאד אנשים שנמצאים ומגיעים רק למקרה שיצטרכו אותם

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2026 00:25 לינק ישיר 

יש לי הצעה יותר פשוטה מי שלומד תורה גם יוכל לדחות את שירותי הצבאי כפי שאחרים יכולים לדחות את השירות הצבאי עד לקבלת התואר. אני מודע לכך שבהצעתי אין כל חדש- כי זה מה שהיה עד היום החידוש שלי הוא בכך שלאחר גיל שלושים חייבים להתגייס במסגרת חרדית שמיועדת לחרדים בלבד מה שיוביל בסופו של יום לקבל פטור יזום ע"י  צה"ל. במקרה הזה, כבר לא ניתן לומר שההצעה היא לא שיוויונית שכן גם לחילונים העומדת האופציה הזו. ובא לציון גואל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2026 00:38 לינק ישיר 

מהשחושבים כתב:
גם בפיקוד העורף יש הרבה מאד אנשים שנמצאים ומגיעים רק למקרה שיצטרכו אותם

נשלח מהאנדרואיד שלי

בדרך כלל, מי שבפיקוד העורף עשה טירונות וכו'. וכידוע שהחרדים גם לזה מסרבים הרי גם להיות חובשים במסגרת צהלית, הגדולים יתנגדו, אז באלה נסיבות השירות בשירותי ההצלה של החרדים תבוא לידי ביטוי: כשהשכן ממול לדלת יחשוב שלקה בהתקף לב או כשאשת חברו כורעת ללדת?!: 

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 02/06/2026 00:44:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2026 08:41 לינק ישיר 

לךתדע1 כתב:
יש לי הצעה יותר פשוטה מי שלומד תורה גם יוכל לדחות את שירותי הצבאי כפי שאחרים יכולים לדחות את השירות הצבאי עד לקבלת התואר. אני מודע לכך שבהצעתי אין כל חדש- כי זה מה שהיה עד היום החידוש שלי הוא בכך שלאחר גיל שלושים חייבים להתגייס במסגרת חרדית שמיועדת לחרדים בלבד מה שיוביל בסופו של יום לקבל פטור יזום ע"י  צה"ל. במקרה הזה, כבר לא ניתן לומר שההצעה היא לא שיוויונית שכן גם לחילונים העומדת האופציה הזו. ובא לציון גואל...
רעיון נפלא, כמה סטודנטים מקבלים דחית שירות צבאי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/6/2026 12:55 לינק ישיר 

הרעיון של שירות צבאי או שירות לאומי לכולם הוא לא רעיון רע. הבעיה היא שברור שהצבא חייב לקבל זכות בחירה ראשונית אם הוא מעונין בבחור כחייל או מוכן להעביר אותו לשירות לאומי. כמו כן, שירות לאומי זה לא משחק. בחורים יצטרכו לעבוד בבתי חולים ובבתי אבות, לטפל בקשישים וחולים, ללמוד עם ילדים מיוחדים (גם לא חרדים) כמו כל מי שעושה שירות לאומי. מבחינת חשיפה לציבור הכללי בשירות לאומי תהיה חשיפה הרבה יותר גדולה מאשר בחטיבה חרדית בצבא.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > גיוס חרדי לטובת כלל הציבור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext