|
|
| נשלח ב-24/6/2026 08:11 |
|
| |
מתערבב לכם השנים חברים אתה יודע מספרים של הדתות? כמנהל אני יכול לומר לך שהמספרים לפני קיצוץ לפיד היו יותר מהיום באיזור ה920 ונכנסו יותר בקביעות וזה היה חלק הארי של רוב הכוללים. כוללים של 2000 היו פה ושם אבל לא הרבה, רק לפני 20 שנה זה התחיל להיות רווח יותר. אבל מה זה משנה בדיוק? תסתכל עכשיו כשאין את התקציב לצעירים כמה צריכים להזיע ותבין כמה המדינה סייעה סיוע של ממש , מה הטעם להתווכח
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2026 13:53 |
|
| |
כמנהל אתה אמור לדעת את מה שאני וכולם יודעים, כל שנה ושנה התקציב היה עולה יורד באיזור ה700, היו שנים שזה ירד ל550 היו שנים שזה עלה ל900, זה עמד על 900 אולי שנה שנתים בלבד ואז ירד חזרה, אין שנה דומה לחברתה! למה סתם להציג את זה כאילו היה קבוע 900 עד לפיד? הרי זה מילתא דעבידי לאיגלויי, כל אחד יכול ללכת ולבדוק נתונים. והיום רוב רובם של הכוללים אינם מזיעים, אלא כל מי שהמדינה הורידה לו את הדתות, הכוללים הורידו את זה לאברך, והאברך? אינו מזיע בכלל, כי 700 ש"ח הם סכום כה עלוב בימינו, והאברך שעל פי רוב מסודר עם כוללי (לפנות) בוקר וערב, ואשתו שברוב המקרים מסודרת במשכורת טובה, מסתדרים בלי ה700. ושוב הדגשה, המדינה לא "עזרה" לאף אברך / בחור! זה תמורה עלובה למיסים שלנו, משהו שאמור להזכיר את ה"עזרה" של אלפי ש"ח שהמדינה נותנת לכל סטודנט בתמורה למיסים שלו "סייעה סיוע של ממש".. אין מי שיצחק, במקום שהמדינה תכניס כמו בן אדם למוסדות החרדים - ישיבות וכוללים, תקציבים המגיע להם כמו לחילונים ללא הפליה, בצורה מסודרת, הכניסו לנו את זה בכל שנה כמו קבצנים, כתקציבים מיוחדים, ובכל שנה תוך כדי פרסום גדול והמון הסתה בתקשורת מידי שנה ושנה!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2026 16:47 |
|
| |
אני לא מנהל כלום
זה שהכסף לישיבות נכנס כמו לקבצנים על זה אין ויכוח וזה שכל סטודנט מקבל פי 10 גם על זה אין ויכוח
700עד 900 ש"ח לפני 30 שנה זה היה המון כסף, והישיבות והכוללים הסתייעו מזה סיוע של ממש עד כדי שהיה מאד משתלם להחזיק ישיבות, ואתה מתחמק מהעובדה שברוב הישיבות ההורים לא שילמו ואם שילמו זה היה סכום זעיר.
אם הסיוע כיום אפשר להסתדר בלעדיו מעניין למה הרבנים נוסעים להתרים לקרן עולם התורה, זה כסף קטן שכולם מסתדרים בלעדיו.
נוסיף לכך את בתי הספר והסמינרים ולך תסביר לי איך אברך משלם את זה
המדינה הציונית הטמאה והמשוקצת מחזיקה את לומדי התורה על אפך וחמתך
|
|
|
|
| נשלח ב-24/6/2026 17:26 |
|
| |
מאיפה אתה מביא את השטויות שלא שילמו בעבר לפני 20-30 שנה על ישיבות? אין דבר כזה! שילמו לפני 40 שנה, לפני 30 ולפני 20, איפה אתה חי.
900 ש"ח לכוללים היה זמן קצר מאוד במשך 30 שנה האחרונות אולי שנה שנתיים. רוב הזמן זה היה פחות מ700, דשדש באיזור ה500-550 ש"ח.
ועקיר העיקרים, "שכחת" את זה שחינוך חייב לחזור לאזרח מכספי המיסים שלו!! מדינה שממדרת חלק מהאזרחים ולא נותנת להם חינוך בתמורה למיסים, היא גזלנית חמסנית. אף אחד לא אמור להגיד תודה רבה בתמורה למיסים. שמעת פעם על הורים חילונים שבאו לומר תודה למדינה שנתנה חינוך לילד בתמורה למיסים?
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 24/06/2026 17:27:30
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2026 14:32 |
|
| |
אני לא יודע בן כמה אתה, לפני 30 שנה לא שילמו בישיבות גדולות אלא היו שולחים בקשה לתרומה, מי שרצה שילם והרוב לא שילמו, ובישיבות קטנות שהיו מחתנים ילדים עם תקציבי הישיבה הנוהל היה שמשלמים רק על האוכל
900 ו700 זה היה הרבה מאד לפני 30 שנה והכוללים הוסיפו עוד 100 דולר לפי 4
גנים ובתי ספר וסמינרים ממומנים ב100% ותלמודי תורה ב50% ונראה אותך מסתדר בלי זה, אם אתה "ידען" כזה גדול לך תברר איזה משכורות עלובות מקבלים בתלמודי התורה "על טהרת הקודש" והמלמדים שם בהתאם ברמה.
ואתה עם הקשקוש של המיסים אז מכספי המיסים המדינה מחזירה לך עוד הרבה דברים חוץ מחינוך
אתה מתעלם מהשאלה שנשאלה אם זה כלום וכסף כזה קטן למה ראשי הישיבות כל כך מזיעים להביא את הכסף הזה מחו"ל
אם המדינה הציונית הטמאה והמשוקצת והגזלנית והחמסנית תחליט להפסיק את כל התקציבים אתה תברח מפה מהר מאד אפילו שאתה כל כך איש חשוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2026 18:21 |
|
| |
| מפשפשמרדין כתב: |  | אני לא יודע בן כמה אתה, לפני 30 שנה לא שילמו בישיבות גדולות אלא היו שולחים בקשה לתרומה, מי שרצה שילם והרוב לא שילמו, ובישיבות קטנות שהיו מחתנים ילדים עם תקציבי הישיבה הנוהל היה שמשלמים רק על האוכל
הייתי אז כבר אברך, וכן שילמו, אל תקיש מהישיבה שאתה מכיר, שבה שילמו אם רצו, בכל הישיבות שילמו, נקודה.
900 ו700 זה היה הרבה מאד לפני 30 שנה והכוללים הוסיפו עוד 100 דולר לפי 4
שוב אתה מנפנף ב900, ומתעלם ממה שאמרתי, שבכל 30 השנים האחרונות היתה תקופה קצרה של כשנתיים בלבד , ובחלק ממש גדול של הזמן זה היה 500-550. וכבר אז נתנו 2000 ש"ח! נכון שהיו כוללים שנתנו רק 1500, אבל הסטנדרט היה 2000 ש"ל.
גנים ובתי ספר וסמינרים ממומנים ב100% ותלמודי תורה ב50% ונראה אותך מסתדר בלי זה, אם אתה "ידען" כזה גדול לך תברר איזה משכורות עלובות מקבלים בתלמודי התורה "על טהרת הקודש" והמלמדים שם בהתאם ברמה.
לא נכון! המשכורות שם גבוהות במיוחד, שוב גם כאן אולי אתה מכיר תלמודי תורה ספציפים שנותנים קצת, לך תברר כמה חכמת שלמה נותנים, תת"ים חסידיים, בדרך כלל עוברים את ה10 אלף, יש גם כאלו שיותר, תלוי כמובן במספר השעות ביום.
ואתה עם הקשקוש של המיסים אז מכספי המיסים המדינה מחזירה לך עוד הרבה דברים חוץ מחינוך
התכוונת לומר מפלה בעוד הרבה תחומים?
אתה מתעלם מהשאלה שנשאלה אם זה כלום וכסף כזה קטן למה ראשי הישיבות כל כך מזיעים להביא את הכסף הזה מחו"ל
מזיעים בדמיון שלך, צדיק. תמיד הלכו לעשות שנור, גם עכשיו הולכים לעשות שנור, וה400 ש"ח לבחור שהורידו לבחורים עכשיו (שהיה גם 250.. בחלק מהזמן) לא ממש סיפור, אתה יודע נשארים בחו"ל עוד שבוע מכסים את ההפרש הזעום ויודע מה אמרי אינשי - מי שתורם קצת מקשקש הכי הרבה, בלשון חז"ל איסתירא בלגינא - קיש קיש קריא
אם המדינה הציונית הטמאה והמשוקצת והגזלנית והחמסנית תחליט להפסיק את כל התקציבים אתה תברח מפה מהר מאד אפילו שאתה כל כך איש חשוב.
איך אומרים - היינו כאן לפניכם, הרבה הרבה לפני, באתם, הקמתם מדינה - לא ביקשנו, לקחתם מיסים בכוח, לא נותנים תמורה - בכוח, ועכשיו לא מתאים לנו נלך מכאן? אם לא מתאים לנו, מי שילך מכאן זה העגלה הריקה שלכם, ישר החוצה, אם תרצה נראה לכם בדיוק איך יוצאים, ליווי אישי. אה, ואל תדאג לנו, אנחנו נסתדר, למרות שנראה לך שאנחנו ממש לא נסתדר, ותודה רבה רבה מאוד! על הדאגה.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/6/2026 21:21 |
|
| |
אני מבין שהיית ב"כל" הישיבות שאתה קובע את זה שכן שילמו, אני הייתי בישיבה אחת ועוד4 אחים בוגרים ממני כל אחד בישיבה אחרת ואבי אמר לי שהוא לא שילם בשום מקום והדבר היחיד היה שבקשו הו"ק אם אפשר.
אני עומד על זה שהסכום היה בין 700 ל900 ואם אתה רוצה לדמיין הרשות נתונה, בכל אופן לא הוסיפו הרבה מעבר לזה מלבד מקומות שהיו נקראים יוקרתיים, עד שבא סורוצקין ובהחלט היה החלוץ בזמנו של סכום 2000 ש"ח ומכאן זה נפוץ.
אתה שוב פעם מתקשה בהבנת הנקרא, אני דברתי על ת"ת על טהרת הקודש כלומר מי שלא לוקח מהמדינה ואתה עונה לי על חכמת שלמה של פינזל שמנצל כל סעיף אפשרי לקחת מהמדינה ועוד בחכמתך מביא לי ראיה מתתי"ם חסידיים שכבר מזמן הכניסו למודי ליב"ה שזה היה שורש הויכוח עם בעלזא שרצו משכורות גבוהות, לע"ע מה שידוע זה בעלזא\צאנז\באיאן רשומים כלומדים ליב"ה ובטוח שיש עוד. אני דברתי על ת"ת שלא לוקחים כסף מהמדינה כלל ולך תברר כמה הם מקבלים אבל תקשיב טוב וגם תקרא לאט כי אולי ככה תפסיק לקשקש.
הרבנים ממש לא מזיעים יושבים במזגן ועוד מעט תספר לי שקרן עולם התורה קיים כבכר מקום המדינה
קצת נמאס מלהתייחס לקשקשן מנופח וטרחן
תוקן על ידי מפשפשמרדין ב- 25/06/2026 21:23:14
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2026 05:17 |
|
| |
באתי לנסח תשובה בסגנון שגם אני ממש עומד על כך שזה היה 500 ש"ח וכו' ואז שמתי לב לסגנון הבוטה שלך, אז לך תחפש מישהו אחר, שכותב גם ככה. הכל טוב, קיבלנו 900, אנחנו מאוד מזיעים, ואנחנו חבים תודה ענקית למדינה שהאכילה אותנו חינם
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 26/06/2026 05:18:49
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2026 07:47 |
|
| |
אנחנו מזיעים ואנחנו חייבים ואנחנו ואנחנו מנופח כדרכך כאילו אתה מייצג מישהו, אתה ממש לא מזיע דברתי על גדולי ישראל שמזיעים, ואתה לא חייב שום טובה לשום מדינה ובכלל לאף אחד כי באמת אף אחד כנראה לא הביט עליך וחבל באמת כי זאת התוצאה, באמת קשה לך לקרוא ועוד יותר להבין את הנקרא אז בריאות איתנה נפשית טרחן
תוקן על ידי מפשפשמרדין ב- 26/06/2026 07:57:40
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2026 08:57 |
|
| |
ואת כל זה כתבת בהמון מאמץ אחרי שהצהרת כאן שנמאס לך כבר לענות האם מישהו מכריח אותך? או שמא האידיוט שבך מושך אותך לענות שוב ושוב למרות ש"נמאס לך"..
מה שכתבתי ש"אנחנו מזיעים" ו"אנחנו חייבים", היה בציניות, כדי שתירגע לכן רשמתי לעצמי להגיד לך "הן" על כל דבר, אתה צודק, העיקר שלא תתאמץ יותר מידי.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2026 10:59 |
|
| |
רפואה שלמה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2026 15:04 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | הכניסו לנו את זה בכל שנה כמו קבצנים, כתקציבים מיוחדים, ובכל שנה תוך כדי פרסום גדול |
|
כדי שהנציגים שלנו יוכלו 'להוכיח' שעשו משהו. אחרת זה היה נכנס כבר לפני 50 שנה במסלול הרגיל.
תוקן על ידי קורלדרו ב- 26/06/2026 15:05:00
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2026 15:22 |
|
| |
מי היה מממן השנה בניית 198 כיתות רק במתחם הסופרים בבני ברק ?
מי היה בונה אגף ענק בבית ספר לבנות ברמת אהרון בבני ברק?
מי בנה מעל לאלף כיתות לימוד במודיעין עילית?
מי בנה קרוב לאלף כיתות בביתר עילית?
מי יכול לוותר על הסיוע של המדינה בבינוי בתי ספר וחיידרים?
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 26/06/2026 15:26:13
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2026 17:07 |
|
| |
| מפשפשמרדין כתב: |  | | רפואה שלמה |
|
טמבל טרחן
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/6/2026 17:11 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | מי היה מממן השנה בניית 198 כיתות רק במתחם הסופרים בבני ברק ?
מי היה בונה אגף ענק בבית ספר לבנות ברמת אהרון בבני ברק?
מי בנה מעל לאלף כיתות לימוד במודיעין עילית?
מי בנה קרוב לאלף כיתות בביתר עילית?
מי יכול לוותר על הסיוע של המדינה בבינוי בתי ספר וחיידרים?
|
|
שוב "סיוע", למה סיוע? וכי המדינה לא נותנת את כספי המיסים שלנו בדיוק למה שהם מיועדים? וגם בהקצאות ומבנים, החרדים מופלים לרעה פי כמה מנושא התקציב עצמו. כמה תלמודי תורה יושבים בפחונים וצריפים? כמה בתי ספר חילונים ראית יושבים בצריפים? להפליה הזאת לא קוראים הפליה, זה היה מתאים יותר כשמחלקים מתנות, קוראים לזה גזל, חמס. המדינה חומסת את המיסים החרדים, מחזירה פירורים, ולא לחינם כל מחשבי החישובים פסחו על הנעלם - כמה מיסים בדיוק מעלים החרדים בשנה.
|
|
|
|
|