| נשלח ב-21/6/2026 02:12 |
|
| |
אני כועס שכיבו לי הנשמה
אני כמו כולם קיבלתי זעזוע עמוק מאירועי 7 לאוקטובר ומאז כל הודעה של הותר לפרסום גרמה לי לכאב עמוק שקצת הלך והתכהה במשך הזמן ,אבל עדיין כל ידיעה ותמונה גרמה לי לצביטה חזקה בלב , אבל לצערי מאז גל המעצרים האחרון של לומדי התורה אני לא חש מכאב כלל ,אני רק מרגיש כעס על מדינת ישראל הארורה שהביאה אותנו למצב הנורא הזה של השפלת התורה ולומדיה ,ואני מאוד כועס שהביאו אותי למצב הזה שלצערי כל הנופלים הי"ד אין מעניינים אותי ולא מעסקים אותי כלל
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2026 02:38 |
|
| |
חברי היקר, עוד לא מאוחר למחוק את שכתבת. אין קשר בין הדברים. תפנה את הכעס כלפי הנציגות החרדית שעליהם הגנת כל השנים מעל דפי הפורם, הם ורק הם "שהביאוך עד הלום"
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 21/06/2026 02:52:57
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2026 07:52 |
|
| |
זה לא הם שהביאונו עד הלום, אלא הרשעים הארורים! שרודפים לומדי תורה, בין אם הם באופן רשמי פרוגרסיבים ובין אם הם חובשי כיפה הגרים באלון שבות, אל הנציגים אפשר לבוא בטענות על פשלה, לא מעבר לכך, פשלה של סדרי העדפות לקויים, עדיפות לאינטרסים אישים, אבל האשמים הם אלו שרודפים, ובאגב , לא בטוח שיש מה לעשות נגדם, מאחר והם קבעו את המטרה ולכן מה שנעשה, לא בטוח שיועיל, מהשמים מראים מה קורה למי שרודף תורה, אבל הבחירה לראות רת זה בידם, והם בחרו לא לראות
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2026 07:53 |
|
| |
ועדיין צריך להזדעזע ממותם של יהודים
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2026 08:44 |
|
| |
הכאב שלך התכהה? נעשה כהה? לא מעניינים אותך הנופלים?
אתה בן אדם שחייב שיפוצים בכתיב נכון וגם ובעיקר בנפש ...אחרת אינך בן אדם...
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2026 09:38 |
|
| |
ממליץ לך על בדיקת שורשים דחופה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2026 10:24 |
|
| |
בהחלט אני מסכים שהמעצרים מיותרים לחלוטין ולא מועילים לאף צד . מכאן ועד למסקנה שהגעת אליה הדרך ארוכה לדעתי. זה גם לא בדיוק אנחנו והם .העניין קצת יותר מורכב משחור ולבן. וההם שרודפים אותנו זה לא חיילי צהל היקרים אלא היועמשית ובגץ שנותנים את ההוראה למעצרים . ואם כבר בעניין הזה כל הזמן מציקה לי השאלה מה ההבדל בין זמן השואה לזמנינו .גם אז וגם היום היו צוררים לעמינו וגם אז וגם היום היו לומדי תורה שהגינו על העם . מה ההבדל בין הזמנים ? לא אמשיך כרגע אבל אני מתלבט מה השם דורש מעימנו
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2026 14:56 |
|
| |
| מרקה_פולה כתב: |  | הכאב שלך התכהה? נעשה כהה? לא מעניינים אותך הנופלים?
אתה בן אדם שחייב שיפוצים בכתיב נכון וגם ובעיקר בנפש ...אחרת אינך בן אדם...
|
|
כאן האשמה של האיות האוטומטי
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2026 15:02 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  | | בהחלט אני מסכים שהמעצרים מיותרים לחלוטין ולא מועילים לאף צד . מכאן ועד למסקנה שהגעת אליה הדרך ארוכה לדעתי. זה גם לא בדיוק אנחנו והם .העניין קצת יותר מורכב משחור ולבן. וההם שרודפים אותנו זה לא חיילי צהל היקרים אלא היועמשית ובגץ שנותנים את ההוראה למעצרים . ואם כבר בעניין הזה כל הזמן מציקה לי השאלה מה ההבדל בין זמן השואה לזמנינו .גם אז וגם היום היו צוררים לעמינו וגם אז וגם היום היו לומדי תורה שהגינו על העם . מה ההבדל בין הזמנים ? לא אמשיך כרגע אבל אני מתלבט מה השם דורש מעימנו |
|
אני בהחלט מיצר על כך שזאת התוצאה אבל אלה העובדות וכנראה לא רק אצלי. אני לא מתיימר לדעת מה הקבה רוצה מאיתנו ,אבל דבר אחד ברור שהרדיפה הגיעה לאחר שלראשונה בעקבות 7 לאוקטובר חלה התקרבות בין הציבור החרדי לצבא בצורה חסרת תקדים כולל מספר רב שדפקו על דלתות הבקום שברצונם להתגייס מידיית ובאופן טבעי היה מביא למספרי גיוס שוברי חומות, והרדיפה של איזבל עצרה את המגמה הזאת
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2026 16:34 |
|
| |
אולי שכחת אבל חוק הגיוס בוטל הרבה לפני ה 7 לאוקטובר. מה שכן, הרועצת ושות' הרל"ים משתמשים בכל הכלים כדי להחליף את השלטון ואנחנו חלק מהחיילים בשחמט בין אם נרצה ובין אם לא. הפצרית ופרשת שדה תימן כבר הוכיחו שהם לא בוחלים בכלום ומבחינתם חיילים יכולים למות ולהיעצר ושהמדינה תישרף ולו שהם ימשיכו לשלוט במדינה
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2026 18:39 |
|
| |
אולי ואולי, הכאב נכהה אצל רבים בציבור הכללי כשמבינים 1. שהמדינה מעדיפה נפילת חיילים וחא נצחון מוחלט. 2. שהמדינה מעדיפה נפילת חיילים מסיקור לא חיובי בתקשורת העולמית. 3. שהמדינה מעדיפה עוד 2 דולר לתקציב והעיקר שלא יעשו עלינו סנקציות ויפגעו בנו כלכלית. 4. שהמדינה לא מוחקת בתקופה קצרה אזורים בעזה או בלבנון )מה שהצליחו לעשות בהתנתקות בשלושה שבועות, וגורמת לנפילת חיילים. ועל כל זה המדינה מסבירה הסברים שונים ומשונים ועוטפת את משפחות הנופלים בכסף ומטעמים ובלבד להסיח להם את הדעת מהכאב, כל הנל ועוד ועוד גורמים שהכאב יכהה ושנבין שיש דברים יותר חשובים מנפילת חיילים.... .
|
|
|
|
| נשלח ב-21/6/2026 22:46 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  | | כל הזמן מציקה לי השאלה מה ההבדל בין זמן השואה לזמנינו .גם אז וגם היום היו צוררים לעמינו וגם אז וגם היום היו לומדי תורה שהגינו על העם . מה ההבדל בין הזמנים ? |
|
מה ההבדל ? ההבדל שאת יהדות פולין בה הייה ריכוז הגדול ביותר של חרדים, (ובעיקר בעיר וורשה שהייתה מלאה בצדיקים, תלמידי חכמים, עובדי ה') , כידוע למעלה מ 90% מהם נטבחו במיתות משונות ואכזריות ולא הייה מי שיילחם בעבורם!. כך גם בעוד מחוזות הלמדנים שבליטא , יהודי מרמורוש והרי הקרפטים ,החסידים התמימים והטהורים, תושבי מונקטש וגלילותיה שכ 90% מהם נשלחו תוך כמה שבועות למשרפות באושוויץ . אנשים נשם וטף! ואין מושיע|! ובדורנו זכינו שיש חיילים יהודים שמוסרים את נפשם כפשוטו ממש, כדי להגן על הישוב היהודי בארץ ישראל, כולל החרדים,.מפני המוסלמנאצים. ולתדהמתנו , צאצאים של 'שארית הפליטה' , לא רק שאין להם 'הכרת הטוב' , עוד מעיזים בחוצפה ובגסות רוח לתקוף אותם ולגרש אותם מבתי כנסיות וכו' לצערי זה ההבדל!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2026 00:41 |
|
| |
מי שלא רואה שהתהפכות טראמפ לכאן או לכאן קובעת הרבה יותר מממסירות נפשם של החיילים, והארוע בשמחת תורה הלא הגיוני עד להכאיב עמוקות, ומאידך הביפרים שפעלו בצורה לא הגיונית, ועוד ועוד, מבין אם ליבו פתוח שהעסק תלוי במצב הרוחני, וקשקוש על גיוס שיפתור את הבעיה כאשר מול עינינו רואים בצורה לא הגיונית התהפכות של טראמפ, ששמה לריק את הקרבת החיילים, רק רחמים יש בליבי עליו
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2026 03:39 |
|
| |
| momeir כתב: |  | כל הזמן מציקה לי השאלה מה ההבדל בין זמן השואה לזמנינו .גם אז וגם היום היו צוררים לעמינו וגם אז וגם היום היו לומדי תורה שהגינו על העם . מה ההבדל בין הזמנים ? מה ההבדל ? ההבדל שאת יהדות פולין בה הייה ריכוז הגדול ביותר של חרדים, (ובעיקר בעיר וורשה שהייתה מלאה בצדיקים, תלמידי חכמים, עובדי ה') , כידוע למעלה מ 90% מהם נטבחו במיתות משונות ואכזריות ולא הייה מי שיילחם בעבורם!. כך גם בעוד מחוזות הלמדנים שבליטא , יהודי מרמורוש והרי הקרפטים ,החסידים התמימים והטהורים, תושבי מונקטש וגלילותיה שכ 90% מהם נשלחו תוך כמה שבועות למשרפות באושוויץ . אנשים נשם וטף! ואין מושיע|! ובדורנו זכינו שיש חיילים יהודים שמוסרים את נפשם כפשוטו ממש, כדי להגן על הישוב היהודי בארץ ישראל, כולל החרדים,.מפני המוסלמנאצים. ולתדהמתנו , צאצאים של 'שארית הפליטה' , לא רק שאין להם 'הכרת הטוב' , עוד מעיזים בחוצפה ובגסות רוח לתקוף אותם ולגרש אותם מבתי כנסיות וכו' לצערי זה ההבדל! |
|
סגנון מתוחכם "הריכוז הגדול ביותר של חרדים" למעשה, היוו החרדים בקושי שליש מיהדות פולין, שתי שליש היו חילונים, אחוזים ניכרים בכלל התבוללו, וכידוע מאמר חז"ל כי תצא אש ומצאה קוצים ונאכל הגדיש או הקמה, בגלל הקוצים נאכל גם הקמה. החילונים והמתבוללים באירופה הם אלו שגרמו לשואה, (בפולין המצב עוד היה "טוב" במדינות אירופה האחרות ההתחלנות וההתבוללות היו עוד יותר גדולים) והם אלו שגורמים גם כאן הארץ ישראל לכל הצרות והרציחות.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2026 09:16 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | כל הזמן מציקה לי השאלה מה ההבדל בין זמן השואה לזמנינו .גם אז וגם היום היו צוררים לעמינו וגם אז וגם היום היו לומדי תורה שהגינו על העם . מה ההבדל בין הזמנים ? מה ההבדל ? ההבדל שאת יהדות פולין בה הייה ריכוז הגדול ביותר של חרדים, (ובעיקר בעיר וורשה שהייתה מלאה בצדיקים, תלמידי חכמים, עובדי ה') , כידוע למעלה מ 90% מהם נטבחו במיתות משונות ואכזריות ולא הייה מי שיילחם בעבורם!. כך גם בעוד מחוזות הלמדנים שבליטא , יהודי מרמורוש והרי הקרפטים ,החסידים התמימים והטהורים, תושבי מונקטש וגלילותיה שכ 90% מהם נשלחו תוך כמה שבועות למשרפות באושוויץ . אנשים נשם וטף! ואין מושיע|! ובדורנו זכינו שיש חיילים יהודים שמוסרים את נפשם כפשוטו ממש, כדי להגן על הישוב היהודי בארץ ישראל, כולל החרדים,.מפני המוסלמנאצים. ולתדהמתנו , צאצאים של 'שארית הפליטה' , לא רק שאין להם 'הכרת הטוב' , עוד מעיזים בחוצפה ובגסות רוח לתקוף אותם ולגרש אותם מבתי כנסיות וכו' לצערי זה ההבדל!
סגנון מתוחכם "הריכוז הגדול ביותר של חרדים" למעשה, היוו החרדים בקושי שליש מיהדות פולין, שתי שליש היו חילונים, אחוזים ניכרים בכלל התבוללו, וכידוע מאמר חז"ל כי תצא אש ומצאה קוצים ונאכל הגדיש או הקמה, בגלל הקוצים נאכל גם הקמה. החילונים והמתבוללים באירופה הם אלו שגרמו לשואה, (בפולין המצב עוד היה "טוב" במדינות אירופה האחרות ההתחלנות וההתבוללות היו עוד יותר גדולים) והם אלו שגורמים גם כאן הארץ ישראל לכל הצרות והרציחות.
|
|
"...ושונא היה רבינו את מנהלי החשבונות של קודשא ב"ה, היודעים מפני מה עשה כך ולא כך".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/6/2026 10:19 |
|
| |
לא כדאי לחשב חשבונות שמים אני לא מנהל חשבונות של אף אדם אחר ובטח לא של בורא עולם. אבל לעניות דעתי מעבר ללימוד התורה שהיא חשובה מאוד ממש לא מזיק שיש למדינה שלנו צבא ויתכן שפה ושם הצבא הזה גם הועיל קצת במשהו . ואם הייתי מוסיף אז נראה לעניות דעתי שגם הציבור החרדי נהנה קצת ממנגוני הבטחון הגשמי ואם הוא לא תורם בזה חלק יתכן שיש בכך כפיות טובה.
|
|
|
|
|