בית פורומים בחדרי חרדים

הרב שרגא שטיינמן נגד מערכת ״צבע שחור״ ״אין זה דרך בני התורה״

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/6/2026 09:06 לינק ישיר 
הרב שרגא שטיינמן נגד מערכת ״צבע שחור״ ״אין זה דרך בני התורה״

יעקב הרשקוביץ
הרב שרגא שטיינמן מבכירי רבני ״דגל התורה״ נגד מערכת ״צבע שחור״ ״אין זה דרך בני התורה״
https://x.com/yaakov_hershko/status/2071171844934090977

גם כאן מתברר שהרב הירש הוא הרב היותר קיצוני בהנהגת דגל. הרב הירש הביע תמיכה בהצטרפות אברכים לפעילות "צבע שחור".
ואילו הרב שרגא שטיינמן, בנו של המרן המיתולוגי, נוקט בגישה הליטאית המסורתית שסולדת מפעולות כוחניות, ופוסק באופן נחרץ שאין זה דרך בני התורה.
כזכור, הרב הירש באופן עקבי נוטה לתמוך בפעולות כוחניות.
הוא הרב הליטאי היחיד שתמך במחאת הרכבים.
ולפני כמה חודשים שיבח בנאום את ההפגנות של הפלג ואמר שאולי יגיע זמן שנצטרך גם אנחנו להצטרף לזה.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2026 09:13 לינק ישיר 

הרב שטינמן נשאל והשיב לגבי להצטרף לרשימה, שבכל הקפצה ירוצו לחסום את המשטרה, במהירות של איחוד הצלה שרצים לצלם כל אירוע.

אבל אם מישהו שומע דפיקות על הדלת - על זה לא נשאל, וגם הוא כמו כל החכמים עונה שאין שום חסרון להתקשר לצבע שחור למנוע את המעצר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2026 09:33 לינק ישיר 

והרב הירש נשאל בדיוק על זה לפני כמה חודשים ותמך בהצטרפות אברכים לפעילות "צבע שחור" שמונעת באמצעות נוכחות כוחנית בשטח את המעצרים (והסתייג לעת עתה מהצטרפות בחורים צעירים) 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2026 09:45 לינק ישיר 

האם כשידפקו אצל בני מה-יפית בדלת,
ויבקשו את הבן זונדל, לקחת אותו כעריק,
האם יאמרו בחיוך לאיש המשטרה הצבאית: כן בבקשה! הנה אני מעורר אותו.
אולי גם לתת לו כוס קולה, ולהתנצל על הבית שאינו מסודר כ"כ בשעה 3 בלילה.

זו הכוונה 'אין דרך בני תורה בכך' ?????
אני רק שאלה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2026 10:49 לינק ישיר 

מה זה קשור לאם להצטרף לצבע שחור ולצרוח ברחובות

אני רק שאלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2026 11:13 לינק ישיר 

קשור כי אי אפשר מצד אחד לדרוש לשבת בשקט כשהשני נחטף מביתו, ומצד שני לבוא ולהשתמש בשירות הזה כשבאים לחטוף אותך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/6/2026 16:40 לינק ישיר 

כן אבל איפה הוא אמר לקבל יפה את המשטרה הצבאית ולשבת בשקט, הוא דיבר על ההתנהגות שאף פעם לא צריכה להיות אגרסיבית ובטח לא אלימה, ואגב זאת כוונת רמ"ה שבחורים לא יצטרפו כיון שהם חמומים מידיי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/6/2026 00:33 לינק ישיר 

אז איך ימנעו את המעצר של הבחור לחודש ימים?

בעדינות?
בלימוד דף גמרא?
באמירת פרק שירה כשהשוטרים בדלת?

אז באמת לא לקרוא לשכנים מוחים, או בקיצור לטלפון השחור שמזעיק מיידית עשרות אנשים?

או להיכנע ולשלוח, על פי התיאור שלי הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2026 11:39 לינק ישיר 

יוחנןש כתב:
אז איך ימנעו את המעצר של הבחור לחודש ימים?

בעדינות?
בלימוד דף גמרא?
באמירת פרק שירה כשהשוטרים בדלת?

אז באמת לא לקרוא לשכנים מוחים, או בקיצור לטלפון השחור שמזעיק מיידית עשרות אנשים?

או להיכנע ולשלוח, על פי התיאור שלי הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2026 11:39 לינק ישיר 

אצל ליטאים ישנה תופעה רחבה כזאת, כאשר ידברו עם חסיד יספרו סיפורים כמה הגודול  הרב הליטאי חכם וצודק וכולו אבל בעצמם ילעגו לאותו רב ויבוזו לו ........ (1) זאת הציניות המובנית אצל ליטאים אולי גם בגלל מעורבותם עם התרבות, הישראליות יותר מהחסידים , זו דואליות שקשה לחיות איתה ויוצרת ציניות (2)  בגלל שכל הקטע על הגדויילים הליטאים בדורות האחרונים שזה בכלל חיקוי עלוב של החסידים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2026 15:26 לינק ישיר 

הרב שרגא ? הר"מ בישיבה קטנה 'קהילות יעקב' בבני ברק ? נו בוודאי, בישבה קטנה אין בדרך כלל עריקים. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/7/2026 15:45 לינק ישיר 

תזלזל אבל מדובר בראש ישיבת אורחות תורה שמשמש כנשיא של לא מעט ישיבות נוספות. מניח שדבריו נאמרו לתלמידי המוסדות שתחת חסותו ולא למוסדות הפלג וסאטמר ככה שתנוח דעתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2026 09:40 לינק ישיר 

נדמה לי שהוא כבר לא אומר שיעורים בישיבה קטנה

הוא חולש כיום על מוסדות של כ3000 תלמידים 

ואגב גם אביו היה ראש ישיבה קטנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2026 14:28 לינק ישיר 

מה זאת אומרת שהוא "חולש" על מוסדות של 3000 תלמידים ? ועל כמה חולש שלום בער סורוצקין 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/7/2026 15:39 לינק ישיר 

זהו שיש הבדל קטן ר' שרגא חולש לא בתור בעל הבית שמביא כסף אלא כאחראי רוחני-משהו כמו הרבי מסאטמאר על מוסדותיו ואגב הוא לא פחות ת"ח מ2 הסאקמורים יחדיו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > הרב שרגא שטיינמן נגד מערכת ״צבע שחור״ ״אין זה דרך בני התורה״
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext