| נשלח ב-1/7/2026 08:06 |
|
| |
קם רבה ושחטיה לרב זירא
אמנם הרוצח הוא לא רבה והנרצח אינו רב זירא, אבל זה קורה בפעם המי יודע כמה בקרב מגזר מסוים ועלינו לעשות חשבון נפש איך נתנו לאלימות ולרצח להיכנס לתוככי בית המדרש. אגב, החודש יום השנה ה 15 לרצח רבי אלעזר אבוחצירא זצל.
הרב עמוס גואטה זצ"ל נרצח בנתניה, מצוד רחב אחר הרוצח שמוכר למשטרהכוחות משטרה והצלה הוזעקו הבוקר לבית כנסת בעיר נתניה, שם נדקר הרב עמוס גואטה. הרב פונה במצב אנוש ומותו נקבע בבית החולים | החשוד, המעורער בנפשו, דרש להתפלל עם הרב. במהלך הויכוח רץ לעברו ודקר אותו 4 דקירות
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2026 08:20 |
|
| |
למה לפתוח אשכולות עם כותרות לא קשורות
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2026 09:41 |
|
| |
ההשוואה לא קשורה בכלל. תחזור לישיבה כנראה פיספסת את הסוגיה. ובנוסף לצערנו הרצח בכולל חזון איש פחות מתאים לתאוריה שלך על המגזר. מחלת נפש לא בהכרח קשורה למגזר כזה או אחר :(
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2026 11:46 |
|
| |
| מיץ_דשא כתב: |  | אמנם הרוצח הוא לא רבה והנרצח אינו רב זירא, אבל זה קורה בפעם המי יודע כמה בקרב מגזר מסוים ועלינו לעשות חשבון נפש איך נתנו לאלימות ולרצח להיכנס לתוככי בית המדרש.
|
|
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 01/07/2026 11:55:18
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2026 11:56 |
|
| |
אחסוך לך, הוא התכוון למגזר החוזרים בתשובה ממוצא מסויים. לא הדוגמא שהוא הביא נכונה ולא הנתונים שאינם קשורים
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2026 16:07 |
|
| |
בבוקר כשפתחתי את האשכול הזה, דובר כי הוא נרצח בבית הכנסת וזה הזכיר לי את האירוע הרצח בבית הכנסת בבני ברק, ועלה לי הסיפור של רבה ורב זירא, למרות שסיפור זה לא היה בבית מדרש אבל כשיהודים חרדים נרצחים בבית מדרש זה הזכיר לי את קם רבה ושחטיה לרב זירא. ומכאן כל הפרשנויות של כל אחד ראוי ונכון. בינתיים יצא צו איסור פירסום על הפרשה, מעניין מה מאחורי זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2026 16:36 |
|
| |
חס ושלום לדמות באיזה אופן שהוא הסיפור בגמרא לסיפורים הטרגיים שקרו לאחרונה. מומלץ שתלמד הלינק כאן קצת הסבר על סיפור הגמרא ותראה שאין לה שום שייכות וחלילה להזכירו בקשר לסיפורים דנו
www.chabad.org/torah-texts/6485447
|
|
|
|
| נשלח ב-1/7/2026 20:10 |
|
| |
לא פתחתי את הלינק של זוגורניש אבל מסתמא הביא את דברי הרבי נ"ע המופלאים על הסוגה הזו.
|
|
|
|
|