|
|
| נשלח ב-6/7/2026 14:59 |
|
| |
זאת האירוניה
חסידים שעובדים ומשתכרים נותנים סכום פעוט שלמי שמכיר את רובו הם מביאים מגמ"ח הקהילה, הליטאים שלא עובדים נותנים במינימום 500 וזה עולה עד מליון, ולומר שהנשים הליטאיות עובדות במשרות מכניסות זה נכון לבנות היום ולא לאלו שכבר מחתנות. אדרבה יסבירו לנו הכלכלנים איך העסק עובד, אני לא מבין בנתיים.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2026 17:41 |
|
| |
הרבה מהנתונים שאתה מביא אינם מדויקים. המינימום אצל ליטאים יכול גם להגיע ל300, אצל החסידים כבר ציינתי ששני הצדדים נותנים, והממוצע הוא 150 אלף לכל צד, שזה כבר לא ממש רחוק מהממוצע הליטאי 400-500, בשיקול שאם שני הצדדים נותנים (שזה יותר נורמלי) זה מכפיל את עצמו, כי בסופו של דבר שני הצדדים תמיד נותנים, ואז במקום שאדם יתן עבור הבת פי שנים, הוא נותן גם לבן וגם לבת חצי. משפחות ליטאיות בגיל שמחתנים, על פי רוב מבוססים הרבה יותר, בין אם זה מורות שמקבלות קביעות וותק ומגיעות ל14000 ממוצע (אני כותב את זה מידע ולא מהשערה) בין אם זה עסקים שהתבססו. עדיין זה לא מסביר את הכספים העצומים שבאיזור החצי מליון, וכבר שמעתי על כמה ליטאים שנאלצו למכור את הדירה (הזוי) כדי לחתן את הבנות, והם עצמם גרים בשכירות או עברו לפריפריה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2026 21:32 |
|
| |
אצל הליטאים על בנים נותנים לפחות כמו החסידים ועל בנות במינימום 500, ו300 זה נקרא לעלובים ממש אבל זה נראה שאתה חייב לענות ואתה מקשקש נתונים אז אין לי כח להתווכח עם קשקשן-אגב לאורך כל האשכול, המשך קשקשת נעימה, השאלה לאלה שכן מבינים משהו בכלכלה איך חלק נכבד מהציבור הליטאי עומד בזה, לי זה לא מובן.
תוקן על ידי חיזוקתשובה ב- 06/07/2026 21:51:17
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2026 09:32 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  | | רוב החילונים חיים על חשבון עצמם. מרגע הוולדם מוכוונים ללימודים גבוהים ויציאה לעבודה מיד אחרי הצבא. מי שנמצא בעשירונים התחתונים וכנראה חי על חשבונם וככל הנראה גם גר בישובים עניים מתפרנס מהנחות ומקצבאות ומקרן צדקה זו או אחרת זה כאלה שלא הכשירו את עצמם לעבודה ומה שהם עושים אולי זה חשוב אבל לא נקרא עבודה שמתפרנסים ממנה |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2026 09:34 |
|
| |
מה זה חיים על חשבון עצמם ?
אין פרוייקטים ממומנים ? בכל תחום ? אין קיצבאות ? אין עמותות ?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2026 10:06 |
|
| |
אם המדינה רואה בשירות הזה צורך חיוני ויש לה מימון לתת לפרוייקט הזה כמו למשל שירותי בריאות ושירותי בטחון. אם לימוד התורה היה נחשב במדינה כצורך חיוני כזה והיה אפשר לממן זאת בצורה סבירה אז הכל טוב ויפה .הבעיה שבמדינה לימוד התורה לא נמצא במדריגה חשובה שכזו ואין יכולת כספית לממן זאת ואת כל ההנחות שנגזרים ממנה ואת ההפסד הכספי של אי ההשתכרות ותשלום המיסים שנגזר ממנה . לא הכל נמדד בכסף אבל יש גבול כמה המדינה יכולה לשאת על עצמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/7/2026 13:34 |
|
| |
רק לחדד את הענין. תלמידי ישיבה ממומנים ברבע תקציב ממקביליהם בני נוער בתיכון, ותלמידי החיידרים ממומנים החצי מתקציב של כל ילד חילוני בבתי הספר, וזאת כי לשיטת המדינה, התכנים הלימודיים אמורים לכלול תכנים שהראש החילוני החליט שצריכים ללמוד. אנחנו לא מדברים כאן על "תמיכת המדינה" אלא על תקציב חינוך כפשוטו שבא לאזרח כתמורה למיסים אותו הוא משלם, וחרדים משלמים מיסים, גניבת הקופה הציבורית כפשוטו.
|
|
|
|
|