|
|
| נשלח ב-29/7/2026 02:46 |
|
| |
| מואדיב כתב: |  |
מקודם כתבת שראית.
כעת אתה כבר נסוג מעדות הראיה שלך, ורק קראת, מישהו שכתב "כאן כבר בכמה אשכולות", מישהו שהיו בידו "נתונים מדויקים באחוזים של נשירה מהדת".
|
|
כבר אמרתי לך מקודם שהשיחה איתך כאן מוזרה מאוד על גבול ההזוי. וזה הולך ונהיה מוזר עוד יותר, לא מבין מה קרה לך. ממתי "ראיתי ש35% דתיים נושרים בצבא" פירושו הייתי שם ביקרתי וראיתי במו עיני? נפלת מדעתך? מובן מאליו שראיתי כמה סקרים שפורסמו ולא רק כאן, (כפי שהעיד כאן גם יוחנן) הבאתי נתונים שפורסמו בערוץ 7! וגם אני בעצמי הבאתי אותם לכאן בכמה אשכולות שאלות שלך כמו "שירתת בעצמך בצבא וראית" הן מוזרות מאוד, לא מבין מה קורה איתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2026 13:22 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  |
מקודם כתבת שראית.
כעת אתה כבר נסוג מעדות הראיה שלך, ורק קראת, מישהו שכתב "כאן כבר בכמה אשכולות", מישהו שהיו בידו "נתונים מדויקים באחוזים של נשירה מהדת".
כבר אמרתי לך מקודם שהשיחה איתך כאן מוזרה מאוד על גבול ההזוי. וזה הולך ונהיה מוזר עוד יותר, לא מבין מה קרה לך. ממתי "ראיתי ש35% דתיים נושרים בצבא" פירושו הייתי שם ביקרתי וראיתי במו עיני? נפלת מדעתך? מובן מאליו שראיתי כמה סקרים שפורסמו ולא רק כאן, (כפי שהעיד כאן גם יוחנן) הבאתי נתונים שפורסמו בערוץ 7! וגם אני בעצמי הבאתי אותם לכאן בכמה אשכולות שאלות שלך כמו "שירתת בעצמך בצבא וראית" הן מוזרות מאוד, לא מבין מה קורה איתך. |
| שטויות. אלו מספרים שמופרחים לאוויר.
המספרים הריאלים לפי מחקרים רציניים מדברים ככל הנראה על 10-14%.
ראה כאן:
תוקן על ידי פדהאל ב- 10/08/2026 13:23:52
|
|
|
|
| נשלח ב-10/8/2026 13:33 |
|
| |
שתי כתבים של ערוץ 7 אמרו את דעתם, גם אני הבאתי כתבה מערוץ 7. מנין לך מי צודק? אולי הכתב שהבאת מנסה לכסות על הבושה?
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2026 13:05 |
|
| |
צריך להבין כמה דברים.
1. בחינוך הדתי לומדים הרבה מאוד תלמידים מבתים מסורתיים/חילונים. לפעמים זה מתוך הנחה שחינוך דתי הוא טוב יותר, לפעמים נוחות. לא כל בוגרי החינוך הדתי באמת מגיעים מבתים דתיים.
2. גם אלה שמגיעים מבתים דתיים, חלק מהם, לצערנו, לא ישארו דתיים. האם היו נשארים דתיים בלי קשר לצבא? אולי אבל ממש לא בטוח.
3. ברור שהצבא שהוא ההזדמנות הראשונה לצעיר שיוצא מהבית עלול לזרז את התהליך. השאלה היא האם הצבא הוא הגורם או ההזדמנות.
אין לי שום ספק שצעיר חרדי שיש לו בעיות באמונה עלול להסיר את התחפושת בצבא במסגרת שאינה דתית חרדית.
זה לא שהוא יצא בשאלה, הוא כבר מזמן לא יר״ש, פשוט בתוך הישיבה, בתוך הקהילה, היה לו קושי להסיר את השמונה בגדים.
הבעיה היא שאתה מקדש את התחפושת, לא אכפת לך מיר״ש אלא מכך שאותו בחור יסיר את הבגדים החרדים. אין לבחור חרדי שום סכנה מבחינה אמונית בחטיבה חרדית כמו חשמונאים שם מתפללים 3 פעמים ביום וקובעים עיתים לתורה.
אני בטוח שזה לא מושלם שם, גם שם לפעמים תהיינה חריגות. הצבא אינו מושלם.
אבל לפחות הבחור יזכה לקיים סוף סוף מצוות עשה דאורייתא. יש דעה בהלכה שגם זה חשוב.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2026 20:36 |
|
| |
| אלי_ו כתב: |  |
אין לי שום ספק שצעיר חרדי שיש לו בעיות באמונה עלול להסיר את התחפושת בצבא במסגרת שאינה דתית חרדית.
זה לא שהוא יצא בשאלה, הוא כבר מזמן לא יר״ש, פשוט בתוך הישיבה, בתוך הקהילה, היה לו קושי להסיר את השמונה בגדים.
|
|
יסביר לי כבודו המלומד, כשאמר הרמב"ם שאסור לאדם לגור בין רשעים שמא ילמד ממעשיהם, ואם אין לו אפשרות אחרת - ילך וידור במדבריות לבדו, האם דיבר הרמב"ם לכל עם ישראל? או רק ליהודים מחופשים שכבר מזמן השילו את היהדות ורק נשארו עם הבגדים וכו'
האם לגור בצבא ביחד עם מפקדים חילונים וחיילות, 24/7 שנתים וחצי, לא יכול לקלקל כל יהודי באשר הוא? כתבת כאן על צבא שאינו דתי חרדי. לפי דבריך למה התכוון הרמב"ם, ובבקשה תחסוך פלפולים מוזרים בדברי הרמב"ם, כי הרמב"ם הזה סותר לחלוטין את כל התזה שלך, מופרך לגמרי! הרמב"ם מדבר במפורש על כל יהודי באשר הוא, צדיק ככל שיהיה, צריך להיזהר מלגור ביחד עם רשעים, כופרים ועוברים על כל הדת.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/8/2026 21:05 |
|
| |
למה אתה בוחר להתעלם ממה שכתבתי?
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2026 05:44 |
|
| |
קיבלת כאן תשובה מלאה לדבריך! גם חרדי צדיק גמור, שהתחנך להפליא, יכול להתקלקל בצבא, זה לא מראה על חולשתו, אלא כדברי הרמב"ם - אף אחד אינו מוגן, אף אחד אינו יכול לחיות ביחד עם רשעים ולחשוב שהוא יישאר בצדקתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2026 07:24 |
|
| |
אנחנו מדברים על חטיבה חרדית? מקום בו המפקדים יר"ש. יש תפילות במנין. אין נשים.
ברור שאפשר להתקלקל בחברה רעה, אבל זה נכון גם לגבי כל מקום. גם בישיבות טובות אפשר למצוא תפוחים רקובים.
התחושה שלי היא שאתה פשוט מנסה להמציא תירוצים מוזרים כדי להצדיק עמדה שאתה יודע שהיא שקרית. זה המצב הקיים וחשוב לך להצדיק אותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/8/2026 15:31 |
|
| |
אני לא מתחיל להבין מה אתה רוצה. ראית שציטטתי את דבריך? אני מצטט שוב בדיוק את אותם הדברים עליהם הגבתי, ומסמן באדום.
"| אלי_ו כתב: |
 | אין לי שום ספק שצעיר חרדי שיש לו בעיות באמונה עלול להסיר את התחפושת בצבא במסגרת שאינה דתית חרדית.
|
|
פתחת באדם שנמצא בצבא שאינה דתית חרדית פתאום אתה עובר עכשיו ל: "מקום בו המפקדים יר"ש. יש תפילות במנין. אין נשים" ועוד אתה מאשים אותי שאני מנסה להצדיק עמדה למרות שאינני חושב כך תתאפס על עצמך ותראה מה בעצמך כתבת.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/8/2026 20:38 |
|
| |
מצטער, לא הבנתי למה התכוונת.
האמת היא שזאת שאלה מצויינת. זאת שאלה של איך אנחנו תופסים את החברה שסביבנו ביחס אלינו.
קח למשל חב"דניקים שהולכים לגור בקצה העולם סביבם גויים ואין קהילה יהודית בסביבה.
בתודעה שלהם הם מגיעים להביא את היהדות לקצה העולם ולקרב רחוקים ולכן הם לרוב לא מושפעים אלא משפיעים.
אני חושב שזה גם תלוי בכמה יהודים יר"ש יש בסביבה, אתה הרבה יותר מושפע כשאתה לבד מול חברה אחרת מאשר אם יש לך סביבך גם אנשים כמוך.
הרמב"ם למשל חי בפוסטאט במצרים, מן הסתם היו סביבו הרבה מוסלמים אבל היתה גם קהילה יהודית וזה הספיק לו. הוא לא חייב שכולם סביבו יהיו יר"ש.
אגב, רוב יהודי מצרים היו מאוד שונים מהרמב"ם עם מנהגים מאוד שונים והוא התאים מנהגים עבורם ראה את הרדב"ז אחריו ויחסו למנהגים שתיקן הרמב"ם.
לשאלתך, אני חושב שמי שמתנדנד, ודאי שעדיף לו שיהיה בתוך חברה עם אנשים יר"ש שיחזקו אותו וזאת צריכה להיות ההוראה הכללית.
בחור יר"ש אחד בגדוד של חילונים עלול למצוא את עצמו לפעמים עומד בלחץ חברתי לא נעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2026 04:09 |
|
| |
שוב, מה שאתה כותב כאן הוא בניגוד מוחלט לדברי הרמב"ם, שלא חילק בכלל במצב היראת שמים של האדם, אפילו צדיק גמור! אסור לו לגור בקרבת רשעים, דברים מפורשים של הרמב"ם. גם ההבדל החדש שהמצאת, כאילו זה תלוי במספר האנשים הטובים שנמצאים בקהילה, גם הוא ללא שום אסמכתא, וגם את זה לא חילק הרמב"ם. דברי הרמב"ם הם, שאסור לגור בקרבת רשעים, הא ותו לא. לא הבנתי איך אתה מכניס פרשנויות שלך וחילוקים שהרבמ"ם לא כתב אותם. אז מה אם הרמב"ם חי בקהילה כזאת או כזאת, הוא כתב את הפיסקה שציטטתי לכל עם ישראל, ללא כל קשר לקהילה הספציפית בו הוא חי. אני כותב את כל זה, כתשובה למה שכתבת, שחייל חרדי שמתקלקל בצבא, זה כי הוא לא קיבל חינוך מספיק טוב וחזק.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2026 17:15 |
|
| |
לא ממש.
הרמב״ם גם מדבר על להתחבר לאנשים צדיקים. בדיוק על כך דברתי שחשוב שיהיו איתך עוד חיילים יר״ש.
הרמב״ם אומר שאם כופים עליך מנהגים רעים רק אז אסור לגור יחד עם אנשים כאלה.
אם בצבא היו כופים על חיילים יר״ש לאכול נבלות וטריפות, אוסרים עליהם להתפלל או לשמור שבת, היה אסור להתגייס.
אגב, כל זה בהלכות דעות שאינן להלכה ויש לומר שהקפדה על דברי הרמב״ם בכל דבר היא קצת בעייתית בפורום חרדי וד״ל.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/8/2026 03:16 |
|
| |
ממתי נהיית כזה זייפן וסלפן? לא עדיף לך להודות בטעותך?
אביא לכאן את דברי הרמב"ם במלואם בהלכות דעות פרק ו הלכה א', החל מתחילת הפרק, כדי שנראה כאן את דברי הרמב"ם במלואם ונראה כיצד סילפת את דבריו
דרך ברייתו של אדם להיות נמשך בדעותיו ובמעשיו אחר ריעיו וחביריו ונוהג כמנהג אנשי מדינתו לפיכך צריך אדם להתחבר לצדיקים ולישב אצל החכמים תמיד כדי שילמוד ממעשיהם ויתרחק מן הרשעים ההולכים בחשך כדי שלא ילמוד ממעשיהם הוא ששלמה אומר משלי יג כ [הוֹלֵךְ] אֶת חֲכָמִים וחכם [יֶחְכָּם] וְרֹעֶה כְסִילִים יֵרועַ ואומר אשרי האיש וגו' וכן אם היה במדינה שמנהגותיה רעים ואין אנשיה הולכים בדרך ישרה ילך למקום שאנשיה צדיקים ונוהגים בדרך טובים ואם היו כל המדינות שהוא יודעם ושומע שמועתן נוהגים בדרך לא טובה כמו זמנינו או שאינו יכול ללכת למדינה שמנהגותיה טובים מפני הגייסות או מפני החולי ישב לבדו יחידי כענין שנאמר ישב בדד וידום ואם היו רעים וחטאים שאין מניחים אותו לישב במדינה אא"כ נתערב עמהן ונוהג במנהגם הרע יצא למערות ולחוחים ולמדברות ואל ינהיג עצמו בדרך חטאים כענין שנאמר מי יתנני במדבר מלון אורחים.
וכעת לשאלות: 1. היכן מצאת כאן בדברי הרמב"ם שהאיסור לגור בקרבת רשעים, הוא אך ורק אם הם כופים עליך להתנהג רע? הרמב"ם כתב שעליו להתרחק מקרבת רשעים, נקודה, אחר כך הוא הוסיף שאם המדינה כופה להתנהג רע, עליו ללכת לגור במדבריות, אבל ריחוק ממקום רשעים מופיע כאן בכל הסעיף כמה פעמים גם אם לא כופים עליו. 2. היכן מצאת בדברי הרמב"ם שאם יש גם צדיקים באיזור, פטור האדם מלעבור למקום אחר? הרי הוא אומר שעליו להתחבר לצדיקים "ולהתרחק מהרשעים", ולא שהוא יכול לגור בקרבת שניהם 3. מאיפה הבאת את הכלל החצוף שאין צורך לקיים את דברי הרמב"ם? 4. הרמז המטופש שלך כאילו חרדים אינם אמורים לקיים את כל כרכי הרמב"ם בגלל מצוה אחת שכתב הרמב"ם והחרדים אינם מקיימים אותו, מטופש מעצם הטיעון שלו, "תעזוב עשרות אלפי הלכות כי יש הלכה אחת שאינך מקיים".. וגם כי הטיעון אינו נכון, אם אתה מדבר על דברי הרמב"ם שכל אחד צריך לעבוד ולא להסתמך על הבריות, אברכי הכוללים שיושבים ולומדים, סמוכים על פרנסת נשותיהם, ולא על תרומות של הבריות, זה לא דבר חדש שנתחדש בדורות אלו, רבים מגדולי הדורות בכל הזמנים, סמכו על עבודה של נשותיהם. וכמובן על ה600 ש"ח העלובים שהמדינה נותנת לאברכים, שהם תמורה עלובה מאוד למיסים שהוא ואשתו משלמים, והם עלובים גם מאוד ביחס למה שמקבל מקבילו בן גילו החילוני הלומד באוניברסיטה ומקבל מלגת לימוד פי חמש. לא הייתי קורה לזה מתפרנס מהבריות, כשהכסף שנכנס לכיס שלו יצא ממנו רגע לפני זה.
תוקן על ידי איש_חשוב ב- 18/08/2026 03:21:07
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2026 14:32 |
|
| |
האם בירושלים יש רשעים?
האם להבנתך את הרמב"ם אסור לגור בירושלים וחייבים לעבור למדבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/8/2026 15:27 |
|
| |
אלי, שוב אתה נכנס ללופ של טיעונים מטופשים. דיברנו כאן על מגורים משותפים של חיילים 24/7 של חרדים עם חילונים ביחד. ירושלים עיר גדולה, אבל לגור באותה שכונה עם חילונים - אסור בהחלט! ניכר בהחלט הבדל בין חרדי משכונה מעורבת לבין חרדי משכונה חרדית.
|
|
|
|
|