בית פורומים בחדרי חרדים

מגרשים את המלך

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/8/2026 09:00 לינק ישיר 
מגרשים את המלך

האדמו"ר הזקן בעל התניא והשולחן ערוך כותב ב"לקוטי תורה " שלו לפרשת ראה : כי חודש אלול: אני לדודי ודודי לי, הוא חודש שבו:  " המלך בשדה ואז יכולים כולם לגשת עליו ומראה לכל אחד ואחת פנים שוחקות" והנה במקום לנצל כל רגע להיות עם המלך שכן כאשר הוא בהיכל מלכותו אי אפשר להיכנס אלא ברשות וגם רק למיוחדים שבעם, אותם אלה המכונים "הפלג" מלשון פילוג מעם קדוש ר"ל , לא רק שאינם מנצלים עת רצון כזו לבא על המלך אלא עוד זאת שמעשי חוצפה  שלהם בהפגנות שלהם מגרשים את המלך ר"ל. האדמו"ר מבעלז שליט"א תקן שכל אישה בהדלקת נר"ש תדליק נר נוסף למען אותם של"ע הם בחוץ אינם שומרים תומ"צ "נושרים" ר"ל, שברכה זו תחול גם על חיצוני הפלג .תהלים פרק נה :

"בלע אדני פלג לשונם כי ראיתי חמס בעיר " בשורות טובות כתיבה וחתימה טובה.

תוקן על ידי חלמישצור ב- 25/08/2026 09:03:41

תוקן על ידי חלמישצור ב- 25/08/2026 09:04:24

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2026 10:36 לינק ישיר 

" השנה המלך לא נמצא בשדה" ובוודאי שלא בפנים שוחקות: כי התמימים ב-770 מאמצים את "אהבת השם נוסח המתאגרף גורדון" הפלג, לפחות לא הציגו כל השנים מצג שווא שהם אוהבים כל יהודי לעומת חבד שהתהדר בנוצות האלה ובמבחן הראשון  נכשלו בגדול. המלך, כמובן שהמלך נמצא בכל מקום כל השנה!

תוקן על ידי לךתדע1 ב- 25/08/2026 10:42:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/8/2026 16:48 לינק ישיר 

חלמישצור כתב:
האדמו"ר הזקן בעל התניא והשולחן ערוך כותב ב"לקוטי תורה " שלו לפרשת ראה : כי חודש אלול: אני לדודי ודודי לי, הוא חודש שבו:  " המלך בשדה ואז יכולים כולם לגשת עליו ומראה לכל אחד ואחת פנים שוחקות" והנה במקום לנצל כל רגע להיות עם המלך שכן כאשר הוא בהיכל מלכותו אי אפשר להיכנס אלא ברשות וגם רק למיוחדים שבעם, אותם אלה המכונים "הפלג" מלשון פילוג מעם קדוש ר"ל , לא רק שאינם מנצלים עת רצון כזו לבא על המלך אלא עוד זאת שמעשי חוצפה  שלהם בהפגנות שלהם מגרשים את המלך ר"ל. האדמו"ר מבעלז שליט"א תקן שכל אישה בהדלקת נר"ש תדליק נר נוסף למען אותם של"ע הם בחוץ אינם שומרים תומ"צ "נושרים" ר"ל, שברכה זו תחול גם על חיצוני הפלג .תהלים פרק נה :
"בלע אדני פלג לשונם כי ראיתי חמס בעיר " בשורות טובות כתיבה וחתימה טובה.

שינית כאן משהו קטן, אבל חשוב מאוד.
האדמור מבעלזא לא אמר שידליקו נר נוסף כדי שתחול עליהם הברכה, בעודם ממשיכים בדרכם, אלא שזה יעזור לקרב אותם לצור מחצבתם.
(יש בכלל שמכחישים שהוא אמר בכלל להדליק נר נוסף)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מגרשים את המלך
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext