| נשלח ב-7/9/2026 02:16 |
|
| |
"ועשית על פי הדבר אשר יגידו לך וגו" !? שקרנים: תלמדו התנהגות מנציגי "יש עתיד"
זה לא חדש עבורי: הציווי: "ועשיתם ככל אשר ירוך" תקף רק כלפי הבוחרים ובוודאי שהציווי "לא נאמר כלפי הנציגים החרדים בכנסת": אלה רואים בכהונה בכנסת כנמצאים בתוך העסק הפרטי שלהם, ולמי שעוד הייתה ספק בעניין: הגיחה "פרשיית ההדחה" כדי להמחיש לנו איך מתחכמים להם הנציגים החרדים כדי, לבטל את רוע הגזירה וזה למעשה נכון לכל דבר שעומד להכרעת הגדולים, מתמרנים עד לזרא וכדי ביזיון וקצף, ועכשיו, בעצם באו לחנך את הגדולים איך, ו"באיזו רגישות" ,אם בכלל, שולחים הביתה את מי שעוד לא הצליחו לסדר את בני הנינים ברווחה כלכלית תמידית, ופועלם הרב מסתכם בכך: שבני התורה מושלכים כאחרון הרוצחים תחת סורג ובריח, אני, תמיד אמרתי שהנציגים האלה נושאים את שם ה' לשווא, ואין בינם לדעת תורה ולו כלום. רק לקנא: באיזו אצילות נציגי "יש עתיד" סיימו את הפרק הפוליטי שלהם במפלגה
תוקן על ידי לךתדע1 ב- 07/09/2026 03:10:53
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2026 03:39 |
|
| |
האם באמת נראה לך שהגדולים אמרו שילכו וישימו להם את מכתב ההדחה על דלת ביתם? הגדולים פסקו שיחליפו אותם, הא ותו לא. את הצורה המבזה בה שילחו אותם, "פרשיית ההדחה", החליטו לעשות המאכערים /גבאים /מסתובבים בבית הרבנים, מן הסתם משיקולים לא נבונים ולא חכמים. אל תערב את הגדולים בכל הקשור לצורת ההדחה, ותהיה בטוח במאת האחוזים, שאילו היו באים ואומרים לגפני ומקלב בצורה פשוטה שהרבנים החליטו שמחליפים אותם, הם היו הולכים בכבוד ובשקט.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2026 06:49 |
|
| |
לי זה נראה שהעסקנים עשו תרגיל לגדולי הדור והלעיטו אותם שהציבור כועס ויש לו תחליפים ואם לא נעשה רענון אז הציבור לא יצביע .לדעתי הרב הירש היה צריך להתערב ולמנוע זאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2026 08:10 |
|
| |
בכל אופן שכל אחד שמגיע לקלפי יאמר בקול ובכוונה ועשית ככל אשר יאמר לך דוד שפירא
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2026 08:26 |
|
| |
ה"זעזוע" במחנה החרדי מאופן הדחתם של גפני ומקלב אינו אלא התחסדות ריקה. כשפוליטיקאים נאחזים בקרנות המזבח ומסרבים לפנות את מקומם, אין דרך "מכובדת" להראות להם את הדלת.
גם זימון אישי לשיחה בבית הרב לנדו לא היה חוסך מהם את ההשפלה. הרי השניים הבינו היטב את כיוון הרוח, והפעילו מכבש לחצים אדיר של רבנים ועסקנים על בית הרב הירש כדי לסכל את הגזירה.
גפני ניהל את המערכה כטירון: הוא שגה כשהאמין שתידרש חתימתם של שני מנהיגי הדור למהלך, והוכה בתדהמה כשנוכח שדי בחתימתו של הרב לנדו בלבד כדי לסיים את תפקידו.
הלקח מהפרשה הוא: שכהונה כחבר כנסת אינה נכס לכל החיים. מי שאינו יודע להבחין בין עת לכהן ועת לפרוש, ומתעקש להיאחז בכיסא בכל מחיר, סופו שימצא עצמו מודח בביזיון.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2026 11:38 |
|
| |
איזה מסירות נפש! במקום לשמוח שרבנים הורידו מהם את העול הכבד מנשוא לעבוד עבור הציבור יומם ולילה ללא לאות, ומעכשיו הם יוכלו לשבת באין מפריע וללמוד תורה כשאיפתם התמידית, הם מעדיפים לוותר על שאיפתם ורצונם הטהור, כדי להמשיך ולשרת את הציבור במסירות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2026 17:29 |
|
| |
נער הייתי וגם זקנתי וזכרתי את לורנץ, כיצד גמר ומי היה אחראי לזה, זכרתי גם כיצד גמר רביץ ומי אחראי לזה, בקיצור עדיף לא לדבר
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2026 19:18 |
|
| |
ראו מה בין בני לחמי. אייכלר שידע מראש על הכוונה להחליפו, וקיבל היום את הדין בהכנעה ובאצילות נפש.
גפני לעומתו שידע חודשים מראש על הכוונה להחליפו, לא השלים עם כך, הוא פתח במסע חובק זרועות נגד הזזתו. גייס לשם כך רבנים, עסקנים, ואנשי תקשורת במטרה לסכל את המהלך.
עכשיו הוא מאד נעלב נעבעך על שהדיחו אותו במכתב. וכי הוא הותיר ברירה אחרת?
את הבעיטה המשפילה שקיבל, הוא קנה ביושר.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2026 20:14 |
|
| |
ועדיין יש דרך
|
|
|
|
| נשלח ב-7/9/2026 20:24 |
|
| |
גם אני הייתי נעלב . אבל גם אם נוריד את העניין הרגשי .לי זה לא מרגיש נכון . נראה בקלפי מה מרגישים שאר הבוחרים
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2026 08:07 |
|
| |
ממשיכים לשקר ומאשימים את העוזרים של החכים במרד נגד גדולי ישראל. בה בעת, שכל בר דעת יודע ומבין- שאין שום סיכוי שבעולם שעוזרי החכים יקבלו את ההחלטה על דעת עצמם מבלי שקיבלו מראש את אישור החכים שמעליהם: במקום להעמיק בשקר: מציע אני שמכאן ואילך, להחתים מראש את ח"כ שבמידה וירצו לשלוח אותם הביתה, הדבר יעשה באי הכללת פרטיהם ברשימות החדשות של הרשימה לכנסת, אחרת הפלצנים האלה טוענים לחזקה ולעוד המצאות כמו: מי שקיבל אותם לראשונה הוא שיפטר אותם, או לפנות במידת הצורך ל"רשם הצוואות והירושות" ומי יודע עוד אלו המצאות ובקשות ואולי מה שיכול לעזור לגפני הוא צו מניעה של הבג"ץ נגד המהלך כי אחרי הכול: גפני הוא שמאלן ידוע ע"פ הצהרותיו בעבר, ואולי למצער שהגדולים יתייעצו קודם למהלכיהם עם ידידתו הקרובה של גפני, הגב' מירב מיכאלי תליט"א איך ובאיזה רגישות מפטרים את משה גפני ור מקלב?!
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2026 09:40 |
|
| |
אני חושב שלא צריך לדבר נגד רבנים וצריך לכבד אותם ולכן אגיד זאת בצורה עדינה .ישנם רבנים שהם רבנים גדולים והם יודעים מצויין ללמוד תורה פי מליון ממני .הם לא יודעים לרפא ולא להטיס מטוס ואולי גם דברים נוספים.גם גנרל בצבא יתכן שיהיה כשלון מוחלט בשדה הפוליטי .לתת לרבנים להחליט הנהגות בעניינים שהם פוליטיים יתכן וזה לא מעשה חכם .יתכן והם לא מוכשרים לכך ולא בטוח שהחיילים אשמים פה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2026 10:52 |
|
| |
אני תמיד אוהב איך מצד אחד גדולי הדור יש להם עיני בדולח והם באמת מנהלים את הציבור בחוכמה אבל מצב שני איך הם כל פעם מחדש עסקנים ומאכערים מסובבים אותם ומנהלים את הציבור.
זה יפה איך אנשים כל כך גדולים שחשוב שרק הם ינהלו את הציבור לפי דעת תורה, בעצם מנוהלים על ידי מאכערים רשעים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2026 13:01 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | האם באמת נראה לך שהגדולים אמרו שילכו וישימו להם את מכתב ההדחה על דלת ביתם? הגדולים פסקו שיחליפו אותם, הא ותו לא. את הצורה המבזה בה שילחו אותם, "פרשיית ההדחה", החליטו לעשות המאכערים /גבאים /מסתובבים בבית הרבנים, מן הסתם משיקולים לא נבונים ולא חכמים. אל תערב את הגדולים בכל הקשור לצורת ההדחה, ותהיה בטוח במאת האחוזים, שאילו היו באים ואומרים לגפני ומקלב בצורה פשוטה שהרבנים החליטו שמחליפים אותם, הם היו הולכים בכבוד ובשקט. |
|
במאמר המערכת של יתד, כתוב שהרב לנדו הכריע להודיע לנציגים באופן "ישיר ומיידי" על שליח ישיר מבאי ביתו להודיע לנציגים.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/9/2026 18:11 |
|
| |
| חריף_ומקשה כתב: |  | האם באמת נראה לך שהגדולים אמרו שילכו וישימו להם את מכתב ההדחה על דלת ביתם? הגדולים פסקו שיחליפו אותם, הא ותו לא. את הצורה המבזה בה שילחו אותם, "פרשיית ההדחה", החליטו לעשות המאכערים /גבאים /מסתובבים בבית הרבנים, מן הסתם משיקולים לא נבונים ולא חכמים. אל תערב את הגדולים בכל הקשור לצורת ההדחה, ותהיה בטוח במאת האחוזים, שאילו היו באים ואומרים לגפני ומקלב בצורה פשוטה שהרבנים החליטו שמחליפים אותם, הם היו הולכים בכבוד ובשקט.
במאמר המערכת של יתד, כתוב שהרב לנדו הכריע להודיע לנציגים באופן "ישיר ומיידי" על שליח ישיר מבאי ביתו להודיע לנציגים.
|
|
מה הקשר בין הדברים בעוד אני דיברתי על להניח מכתב פיטורין ליד הבית מאמר המערכת מדבר על שליח אישי שיבוא עם מכתב וימסור אותו, ולא שיניח ככה ליד הבית
|
|
|
|
|