| נשלח ב-9/9/2026 22:41 |
|
| |
מה נשאר ממפלגת 'אגודת ישראל' ??? שני חברי כנסת ותו לא
משום מה הציבור החרדי לא שם לב,
לפני שנת תשמ"ב כל הציבור החרדי כולו, כולל ליטאים וספרדים היה מאוחד
תחת מפלגה אחת "אגודת ישראל"
הציבור הליטאי והחסידי והספרדי חיו ביחד,
מאות בחורי ישיבות חסידים למדו בישיבות הליטאיות (לא טעות)
אגב : היום יש שוב אלפי בחורי ישיבות חסידיים בעולם הישיבות הליטאי (לא טעות)
הבוגרים החסידיים המפורסמים מישיבת פוניבז' הם הרב אלימלך בידרמן, האדמו"ר ממודזיץ, (יש עוד.....)
הבוגרים המפורסמים מישיבת סלובודקה כמו האדמור מקוסוב או האדמו"ר מאלכסנדר (יש עוד....)
היו אלפי משפחות (לא טעות) שבהם היו חלק מבני המשפחה חסידים וחלק ליטאים וחיו בשלום עם זה.
בשנת תשמ"ב הוקמה מפלגת ש"ס בירושלים,
בגלל היחס המפלה "בצדק" שקיבלו ממפלגת "אגודת ישראל"
באותם שנים החלה המחלוקת המלאכותית בין החסידים לליטאים,
היו מלחמות מידי יום ביומו בעיתון של כל הציבור החרדי עיתון "המודיע"
בין העורך הראשי ישראל שפיגל ז"ל לבין נציגי גור
בשנת תשמ"ה קם העיתון 'יתד נאמן'
אחרי 3 שנים הוקמה מפלגת "דגל התורה"
התוצאה הציבור החרדי התפלג ל3 מפלגות,
בחצי השנה האחרונה הציבור החרדי התפלג לארבעה מפלגות,
הוקמה מפלגה חדשה "חומת ישראל"
של הציבור החרדי של חסידות בעלז וחסידויות בייצוגו של חבר הכנסת מאיר פרוש,
מה נשאר ממפלגת "אגודת ישראל" ?
רק 2 חברי כנסת ותו לא
היינו מתוך 16 עד 18 חברי כנסת חרדים (זה מה שהיה בכנסות האחרונות)
נשארו תחת מפלגת "אגודת ישראל" רק 2 חברי כנסת,
זה התוצאה של ניהול המחלוקת של אנשי "אגודת ישראל"
כולי תקווה שבכנסות הבאות אנשי המחלוקת הללו לא יהיו בכלל בכנסת.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 09/09/2026 22:41:39
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/9/2026 23:25 |
|
| |
מַכְנִיסֵי רַחֲמִים, הַכְנִיסוּ רַחֲמֵינוּ לִפְנֵי בַּעַל הָרַחֲמִים. מַשְׁמִיעֵי תְפִלָּה, הַשְׁמִיעוּ תְפִלָּתֵנוּ לִפְנֵי שׁוֹמֵעַ תְּפִלָּה. מַשְׁמִיעֵי צְעָקָה, הַשְׁמִיעוּ צַעֲקָתֵנוּ לִפְנֵי שׁוֹמֵעַ צְעָקָה. מַכְנִיסֵי דִמְעָה, הַכְנִיסוּ דִמְעוֹתֵינוּ לִפְנֵי מֶלֶךְ מִתְרַצֶּה בִדְמָעוֹת. הִשְׁתַּדְּלוּ וְהַרְבּוּ תְּחִנָּה וּבַקָּשָׁה לִפְנֵי מֶלֶךְ קֵ-ל רָם וְנִשָּׂא. הַזְכִּירוּ לְפָנָיו, הַשְׁמִיעוּ לְפָנָיו, תּוֹרָה וּמַעֲשִׂים טוֹבִים שֶׁל שׁוֹכְנֵי עָפָר. יִזְכֹּר אַהֲבָתָם וִיחַיֶּה זַרְעָם, שֶׁלֹּא תֹאבַד שְׁאֵרִית יַעֲקֹב. כִּי צֹאן רוֹעֶה נֶאֱמָן הָיָה לְחֶרְפָּה, יִשְׂרָאֵל גּוֹי אֶחָד לְמָשָׁל וְלִשְׁנִינָה. מַהֵר עֲנֵנוּ אֱלֹקֵי יִשְׁעֵנוּ, וּפְדֵנוּ מִכָּל גְּזֵרוֹת קָשׁוֹת. וְהוֹשִׁיעָה בְּרַחֲמֶיךָ הָרַבִּים, מְשִׁיחַ צִדְקָךְ וְעַמָּךְ.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2026 03:22 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | | אגב : היום יש שוב אלפי בחורי ישיבות חסידיים בעולם הישיבות הליטאי (לא טעות) |
|
כן טעות! כל בחורי הישיבות החסידיות לומדים בישיבות ליטאיות (לא טעות) מלבד שני בחורים אחד של ויזניץ ואחד של בעלזא, שהם לומדים בישיבות חסידיות דהיינו, זה לומד בישיבת בעלזא וזה לומד בישיבת ויזניץ לא טעות לא טעות!!!
והחשבון שלך לא ממש זעזע אותי. סך הכל, ש"ס רצו להחזיר לעצמם את הגאווה הספרדית, בחרו לייצג את עצמם. ליטאים רצו להיות מיוצגים כמפלגה ליטאית, לגיטימי לגמרי, ולא בגלל מחלוקות מיוחדים, כל אחד רוצה להיות מיוצג במפלגה משלו הדבר שכן נוצר מתוך פילוג ומחלוקת כי לא הסתדרו, הוא הפילוג האחרון, שפילג את ארבעת חכי אגו"י לשנים, הפילוג שנועד לפי השמועה כדי לתת עצמאות לפרוש ובעלזא, שיוכלו להחליט כהוראת רבותיהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2026 06:49 |
|
| |
וכי עד היום בעלזא ופורוש לא קיבלו מהמועצה הנחיות איך להצביע, יתרה מזאת, האם ההתכנסויות של האדמורים מפעם לפעם נועדו להציג מצג שווא לציבור כאילו יש אחדות!? אתמהא. במקום לשמוע שמועות תשמע את מה שאמר מאיר פורוש: הריצה תחת "חומת תורת ישראל" נועדה כדי שגור לא יוכלו להמשיך לגנוב את כספי מימון המפלגה חד חלק!!
|
|
|
|
| נשלח ב-10/9/2026 08:25 |
|
| |
בחשבון גס +++ השווי האלקטורלי של 3 החסידויות הגדולות שלכל אחת מהן יש ח"כ מטעמה הוא כדלהן:
גור 22.000 קולות. ויז'ניץ 17.000 קולות בעלזא 15000 קולות
סה"כ 54.000 קולות, שזה פחות ממנדט וחצי.
כי כדי לעבור את אחוז החסימה 3.25% הצפי נא בין 160.000 - 180.000 קולות, והמודד למנדט צפוי להיות בערך 40.000 קולות.
יוצא מכך שרוב הקולות של אגודת ישראל באים מהציבור הרחב והשקוף. הם אלה שמספקים כ-65% מקולות, אך זוכים לקבל אפס ייצוג במוקדי הכוח וההשפעה.
אגודת ישראל פועלת כמו עסק משפחתי סגור של 3 שותפים. ביום הבחירות הציבור הרחב והשקוף הוא זה שנותן את הקופה, אבל כשמגיע לחלק את הרווחים, שלושת השותפים מחלקים לעצמם את התקציבים ואת הג'ובים. הציבור מביא את הסחורה והם גוזרים את הקופון.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2026 02:50 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אגב : היום יש שוב אלפי בחורי ישיבות חסידיים בעולם הישיבות הליטאי (לא טעות)
כן טעות! כל בחורי הישיבות החסידיות לומדים בישיבות ליטאיות (לא טעות) מלבד שני בחורים אחד של ויזניץ ואחד של בעלזא, שהם לומדים בישיבות חסידיות דהיינו, זה לומד בישיבת בעלזא וזה לומד בישיבת ויזניץ לא טעות לא טעות!!!
והחשבון שלך לא ממש זעזע אותי. סך הכל, ש"ס רצו להחזיר לעצמם את הגאווה הספרדית, בחרו לייצג את עצמם. ליטאים רצו להיות מיוצגים כמפלגה ליטאית, לגיטימי לגמרי, ולא בגלל מחלוקות מיוחדים, כל אחד רוצה להיות מיוצג במפלגה משלו הדבר שכן נוצר מתוך פילוג ומחלוקת כי לא הסתדרו, הוא הפילוג האחרון, שפילג את ארבעת חכי אגו"י לשנים, הפילוג שנועד לפי השמועה כדי לתת עצמאות לפרוש ובעלזא, שיוכלו להחליט כהוראת רבותיהם.
|
|
יש בישיבת מיר כ500 תלמידים חסידים שמאורגנים ב'חבורת החסידים'
יש עוד חסידים שלא במסגרת החסידית אלא מעדיפים להיות במסגרת הרגילה.
הנה אתר שלהם בקול הלשון
www.kolhalashon.com/he/regularSite/ravs/923711/1/1יש עוד הרבה חסידים בישיבת סלבודקה, ובעוד ישיבות. אני יודע שהנתון הזה מעצבן הרבה חסידים.................. לצערינו יש הרבה חסידים שיש להם רגשי נחיתות מול הליטאים (כשאין להם שום סיבה להיות כאלה, ממש לא)והם פועלים למנוע מבחורים חסידים ללכת לישיבות ליטאיות רובם עמי הארצות, מיעוטם אינם כאלה, והתוצאה הזו גורמת להם לשנוא את העולם הליטאי, ועליהם בנוייה המחלוקת המלאכותית חסידית - ליטאית.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 11/09/2026 03:13:47
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2026 03:42 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | יש בישיבת מיר כ500 תלמידים חסידים שמאורגנים ב'חבורת החסידים'
יש עוד חסידים שלא במסגרת החסידית אלא מעדיפים להיות במסגרת הרגילה.
הנה אתר שלהם בקול הלשון
www.kolhalashon.com/he/regularSite/ravs/923711/1/1יש עוד הרבה חסידים בישיבת סלבודקה, ובעוד ישיבות. אני יודע שהנתון הזה מעצבן הרבה חסידים.................. לצערינו יש הרבה חסידים שיש להם רגשי נחיתות מול הליטאים (כשאין להם שום סיבה להיות כאלה, ממש לא)והם פועלים למנוע מבחורים חסידים ללכת לישיבות ליטאיות רובם עמי הארצות, מיעוטם אינם כאלה, והתוצאה הזו גורמת להם לשנוא את העולם הליטאי, ועליהם בנוייה המחלוקת המלאכותית חסידית - ליטאית.
|
|
שוב.. המספרים האלו מאיפה אתה מביא את הנתון 500 בחורים חסידיים במיר? יש לך רשימה רשמית של הישיבה? אולי תפסיק כבר להפריח מספרים בלי בסיס יש שם גג 150 בחורים, וישיבת מיר אכן ידועה כאחת שקולטת הרבה בחורים חסידיים שלא מצאו את מקומם בישיבות חסידיות. יש גם בפונוביץ עוד כמה עשרות בודדות, בסלבודקה עוד פחות, בקמניץ הם כבר ממש בודדים, רובם לא מתוך נחיתות בכלל, אלא הם או הוריהם רצו שהם ילמדו בסגנון ישיבתי ליטאי, דרך העיון שיש שם וכדו'. רעיונוביץ אני אוהב את הכתיבה שלך כאן, אבל אתה מביא יותר מידי דמיון, וקצת מאבד אמינות עם כאלה שטויות וחבל.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2026 12:15 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אגב : היום יש שוב אלפי בחורי ישיבות חסידיים בעולם הישיבות הליטאי (לא טעות)
|
|
ערב ר"ה מעדיף לא לפתוח את הקופסה, אבל בטוחני שבבחירות תשמ"ט היית לכל היותר בן 6-7 ואולי עוד לא נולדת. אחרת לא היית כותב את מה שכתבת
|
|
|
|
| נשלח ב-11/9/2026 14:17 |
|
| |
הייתי אז יותר מבוגר מהגיל שציינת, אני זוכר את המחלוקת שהיתה, זוכר גם שדפקנו ב"ויעש העץ" במגילת אסתר, כתבתי כאן את הסיבה האמתית העומדת מאחורה, התאים יותר לליטאים שייצגו את עצמם, זה מה שעומד מאחורי הכל.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/9/2026 23:35 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | הייתי אז יותר מבוגר מהגיל שציינת, אני זוכר את המחלוקת שהיתה, זוכר גם שדפקנו ב"ויעש העץ" במגילת אסתר, כתבתי כאן את הסיבה האמתית העומדת מאחורה, התאים יותר לליטאים שייצגו את עצמם, זה מה שעומד מאחורי הכל. |
|
כנראה לא היית מודע למריבות הקבועות בין עורכי המודיע בין חיים משה קנופף ז"ל לישראל שפיגל ז"ל
כנראה לא נתקלת במשפחות שהיו בהם חסידים וליטאים ביחד באחווה גמורה,
שנקרעו כתוצאה מהמחלוקת המלאכותית שיצרו אז.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2026 13:00 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | | הייתי אז יותר מבוגר מהגיל שציינת, אני זוכר את המחלוקת שהיתה, זוכר גם שדפקנו ב"ויעש העץ" במגילת אסתר, כתבתי כאן את הסיבה האמתית העומדת מאחורה, התאים יותר לליטאים שייצגו את עצמם, זה מה שעומד מאחורי הכל. |
| מחלוקת ופילוג שקרעה משפחות, הותירה צלקות בלב לא מעט תלמידי מוסדות מעורבים, ילדים, בחורים, בנות סמינרים ועוד זה נקרא "רצון לייצוג", אבל סכסוך שסה"כ מזיז את הגבינה לכמה עסקנים זה כבר מחלוקת ופילוג. קטונתי
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2026 13:29 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | הייתי אז יותר מבוגר מהגיל שציינת, אני זוכר את המחלוקת שהיתה, זוכר גם שדפקנו ב"ויעש העץ" במגילת אסתר, כתבתי כאן את הסיבה האמתית העומדת מאחורה, התאים יותר לליטאים שייצגו את עצמם, זה מה שעומד מאחורי הכל.מחלוקת ופילוג שקרעה משפחות, הותירה צלקות בלב לא מעט תלמידי מוסדות מעורבים, ילדים, בחורים, בנות סמינרים ועוד זה נקרא "רצון לייצוג", אבל סכסוך שסה"כ מזיז את הגבינה לכמה עסקנים זה כבר מחלוקת ופילוג. קטונתי
|
|
אתה מעוות את ההיסטוריה! המחלוקת ברחוב באה בעקבות הפילוג, ולא הפילוג בעקבות המחלוקת. הרב שך הורה להתפלג, ואש המחלוקת החלה אז להתלקח.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2026 13:50 |
|
| |
לא ראיתי שציינת בפוסט המקורי מה קדם למה הביצה או התרנגולת. שורה תחתונה גם לו יהי כדבריך (למרות שהרצון לפילוג לדעתי לא נבע מרצון לייצוג בלבד אלא מהיסטוריה של עיוותים וחלוקה לא שיוויונית של העוגה, התקציבים והתפקידים ובעיקר כתוצאה מכך נולד הרצון לייצוג), אין לי ספק שהיה ולו מישהו אחד בצמרת שחשב ולו לרגע שהפילוג לא יביא מחלוקת. לא נכנס לשיקולים של גדולי התקופה, עפר אני לרגליהם, אבל להציג את זה כתאונה בעוד את הפילוג הנוכחי שעם כל הכבוד לא מזיז לאדם הממוצע ברחוב כלום ולא בטוח שהוא אפילו מודע לו כמחלוקת ופילוג?! בשלב הבא תגיד שהמחלוקות בסאטמר, פונוביז', תולדות, באבוב, בעלזא מחנובקא, גור ועוד נובעות מרצון לייצוג
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2026 14:48 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | אבל להציג את זה כתאונה בעוד את הפילוג הנוכחי שעם כל הכבוד לא מזיז לאדם הממוצע ברחוב כלום ולא בטוח שהוא אפילו מודע לו כמחלוקת ופילוג?! בשלב הבא תגיד שהמחלוקות בסאטמר, פונוביז', תולדות, באבוב, בעלזא מחנובקא, גור ועוד נובעות מרצון לייצוג |
|
בכל המקומות האלו שציינת, המחלוקת היתה סביב "מי ימלוך" כנ"ל בדיוק בפילוג חסידים וליטאים, הליטאים לא רצו שהחסידים יחליטו, דרשו פילוג בשביל עצמאות, במילים אחרות "אל תייצג אותי אני רוצה לייצג את עצמי".
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2026 17:50 |
|
| |
אפילו מלאך רע עונה אמן בעל כורחו
| איש_חשוב כתב: |  | הייתי אז יותר מבוגר מהגיל שציינת, אני זוכר את המחלוקת שהיתה, זוכר גם שדפקנו ב"ויעש העץ" במגילת אסתר, כתבתי כאן את הסיבה האמתית העומדת מאחורה, התאים יותר לליטאים שייצגו את עצמם, זה מה שעומד מאחורי הכל.מחלוקת ופילוג שקרעה משפחות, הותירה צלקות בלב לא מעט תלמידי מוסדות מעורבים, ילדים, בחורים, בנות סמינרים ועוד זה נקרא "רצון לייצוג", אבל סכסוך שסה"כ מזיז את הגבינה לכמה עסקנים זה כבר מחלוקת ופילוג. קטונתי
אתה מעוות את ההיסטוריה! המחלוקת ברחוב באה בעקבות הפילוג, ולא הפילוג בעקבות המחלוקת. הרב שך הורה להתפלג, ואש המחלוקת החלה אז להתלקח.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2026 20:14 |
|
| |
כל צמי שאומר שהמחלוקת היה שכל אח רצה לייצג את עצמו, לא יודע על מה הוא מדבר,
הבעייה הייתה חינוך של צד אחד, או חינוך של שני צדדים,
כשילד קורא עיתון, והוא מקבל דימוי של עולם שגוי, זה בעיה חינוכית,
כשילד או נער ליטאי קורא רק את עיתון המודיע כי זה העיתון היחידי שיש ! ! !
והמסר שהוא מקבל מהעיתון, הוא לא חינוכי לילד ליטאי, זה בעייה גדולה,
חוץ מזה ,הבעייה הייתה, בניינים לחיידרים, כיתות לבית יעקב, מגרשים לבתי כנסת,
משרות בבית יעקב, ובתלמודי התורה,
תקציבים לכל מיני דברים,
על זה היה המחלוקת, כמה שנים לפני תשמ"ט
חסידות בעלז פתרה את הבעייה (הרבי מבעלז הוא אדם חכם, מאוד חכם)
והם הקימו עיתון פנימי עם מסרים פנימיים שיצא כל שבוע,
כשהחלו הוויכוחים ב'אגודת ישראל' יצא העיתון 'המחנה החרדי' של חסידות בעלז,
אם אינני טועה זה היה בתש"מ וכך נפתרה הבעיה.
כהייתי ילד, הייתי שומע אצל המבינים בשכונה על הוויכוחים בעיתון 'המודיע'
על הטריקים והשטיקים שהיו שם, וכך נוצרה המחלוקת,
הרב שך הגיב בהקמת 'יתד נאמן' כשרוב הציבור הליטאי,
לא היה לו עיתון לקרוא, זה הוביל את הצעירים לשמוע כל הזמן על המחלוקות בעיתון,
ועל זה היה הויכוח בין השב שך זצ"ל
שטען והורה להוציא עיתון לליטאים לבין הרב דוב לנדא שהתנגד לכך,
או איך שהוא כתב בלשונו,
כל זה אף במחיר הפסדים, ויהיו אפילו מאת מונים יותר מההפסדים הצפוים לנו אם לא נהא תקיפים תוקפניים ואלימים כיריבינו ומתנגדינו.
מצד שני הרב שך זצ"ל הוהחליט שצריך להתארגן מול הכוחנות מהצד החסידי שהייתה חזקה באותם ימים.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 14/09/2026 20:16:47
 |
|
|
|
|
|