|
|
| נשלח ב-14/9/2026 22:10 |
|
| |
כבר שנים שהטמבל המתקריא ben_nachum חושב שאני ליטאי, ואני לא מתקן אותו.. פשוט צחוק.
| ben_nahum כתב: |  | הייתי אז יותר מבוגר מהגיל שציינת, אני זוכר את המחלוקת שהיתה, זוכר גם שדפקנו ב"ויעש העץ" במגילת אסתר, כתבתי כאן את הסיבה האמתית העומדת מאחורה, התאים יותר לליטאים שייצגו את עצמם, זה מה שעומד מאחורי הכל.מחלוקת ופילוג שקרעה משפחות, הותירה צלקות בלב לא מעט תלמידי מוסדות מעורבים, ילדים, בחורים, בנות סמינרים ועוד זה נקרא "רצון לייצוג", אבל סכסוך שסה"כ מזיז את הגבינה לכמה עסקנים זה כבר מחלוקת ופילוג. קטונתי
אתה מעוות את ההיסטוריה! המחלוקת ברחוב באה בעקבות הפילוג, ולא הפילוג בעקבות המחלוקת. הרב שך הורה להתפלג, ואש המחלוקת החלה אז להתלקח.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2026 22:48 |
|
| |
| איש_חשוב כתב: |  | אבל להציג את זה כתאונה בעוד את הפילוג הנוכחי שעם כל הכבוד לא מזיז לאדם הממוצע ברחוב כלום ולא בטוח שהוא אפילו מודע לו כמחלוקת ופילוג?! בשלב הבא תגיד שהמחלוקות בסאטמר, פונוביז', תולדות, באבוב, בעלזא מחנובקא, גור ועוד נובעות מרצון לייצוג
בכל המקומות האלו שציינת, המחלוקת היתה סביב "מי ימלוך" כנ"ל בדיוק בפילוג חסידים וליטאים, הליטאים לא רצו שהחסידים יחליטו, דרשו פילוג בשביל עצמאות, במילים אחרות "אל תייצג אותי אני רוצה לייצג את עצמי". |
|
זה עדיין מחלוקת ופילוג ולצערנו הרבה שנאה איך שלא תכבס את זה. בין אם זה רצון לייצוג ובין אם זה רצון לייצג
|
|
|
|
| נשלח ב-14/9/2026 23:31 |
|
| |
ארורים הרשעים שגם על פיתחו של גיהנום אינן חוזרים בתשובה, שס "רצו גאווה" אבל האשכנזים הליטאים " רצו לייצג את עצמם וזה לגיטימי" הגזענות טבועה בו האשכנזי רוצה וזה לגיטימי הפרענק צריך כבוד ארור אתה בבואך וארור אתה בצאתך
| איש_חשוב כתב: |  | אגב : היום יש שוב אלפי בחורי ישיבות חסידיים בעולם הישיבות הליטאי (לא טעות)
כן טעות! כל בחורי הישיבות החסידיות לומדים בישיבות ליטאיות (לא טעות) מלבד שני בחורים אחד של ויזניץ ואחד של בעלזא, שהם לומדים בישיבות חסידיות דהיינו, זה לומד בישיבת בעלזא וזה לומד בישיבת ויזניץ לא טעות לא טעות!!!
והחשבון שלך לא ממש זעזע אותי. סך הכל, ש"ס רצו להחזיר לעצמם את הגאווה הספרדית, בחרו לייצג את עצמם. ליטאים רצו להיות מיוצגים כמפלגה ליטאית, לגיטימי לגמרי, ולא בגלל מחלוקות מיוחדים, כל אחד רוצה להיות מיוצג במפלגה משלו הדבר שכן נוצר מתוך פילוג ומחלוקת כי לא הסתדרו, הוא הפילוג האחרון, שפילג את ארבעת חכי אגו"י לשנים, הפילוג שנועד לפי השמועה כדי לתת עצמאות לפרוש ובעלזא, שיוכלו להחליט כהוראת רבותיהם.
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2026 02:22 |
|
| |
נו בדיוק עליך נאמר "ומקללך אאור", אתה מקלל יהודים, אתה נהיה ארור כברכתו של הקב"ה, למרות שאתה מתנהג כמו בלעם, אין לך כוח לקלל יהודים, אבל הקב"ה הבטיח על אנשים כמוך, תקלל את בני? תהיה ארור בעצמך.
| ben_nahum כתב: |  | ארורים הרשעים שגם על פיתחו של גיהנום אינן חוזרים בתשובה, שס "רצו גאווה" אבל האשכנזים הליטאים " רצו לייצג את עצמם וזה לגיטימי" הגזענות טבועה בו האשכנזי רוצה וזה לגיטימי הפרענק צריך כבוד ארור אתה בבואך וארור אתה בצאתך
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2026 04:19 |
|
| |
בואו נעשה סדר! הרב שך לא עזב את אגודת ישראל. אגודת ישראל זרקה אותו. גור השתלטו על הכל, ולא נתנו לליטאים כלום.
זה התבטא במועצת גדולי התורה שהם אחזו שרק הדעה שלהם קיימת, ולאחרים אסור להביע דעה. זה התבטא בעיתון המודיע שהם הרגישו שזה רכושם הפרטי. ובעוד הרבה דברים.
ואז קם הרב שך ועשה מעשה, נפרד מהם לשלום, ולאט לאט עוד ועוד חצרות, ארגונים ומוסדות הבינו שגור דואגים רק לעצמם ומשתמשים בכולם.
את מה שבעלזא ופרוש קלטו היום הרב שך עשה לפני 40 שנה.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2026 08:08 |
|
| |
המנהיגים הדומיננטיים במועצת גדולי התורה באותה תקופה היו הלב שמחה מגור והרב שך. במוקד הקרע עמדה אז דרישתו של הרב שך להחרים את חב"ד, והלב שמחה התנגד לכך ולצידו ניצבו גם האדמו"רים מויז'ניץ, סלונים, ועוד. היה זה וויכוח רעיוני חריף.
אני עדיין זוכר היטב את הלהבות של אש המחלוקת הזו שפשטו ברחוב החרדי.
ואיך התייחסו החסידים והליטאים לציבור הספרדים דאז שהצביעו לאגודת ישראל? לא ספרו אותם. אברמוביץ, פרוש, לורנץ, וגרוס לקחו את 4 המקומות הריאליים ואת יעקב מזרחי הספרדי הושיבו במקום החמישי הלא ריאלי, ורק בנס קרה פעם שהוא כן הצליח להשתחל כנסת לתקופה קצרה בעקבות איזו רוטציה, כמדומני.
אגב, נטלתי חלק בפריימריז באגודת ישראל שנערכו בשנת תשל"ו.
תוקן על ידי גרשום ב- 15/09/2026 08:25:15
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2026 22:44 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | המנהיגים הדומיננטיים במועצת גדולי התורה באותה תקופה היו הלב שמחה מגור והרב שך. במוקד הקרע עמדה אז דרישתו של הרב שך להחרים את חב"ד, והלב שמחה התנגד לכך ולצידו ניצבו גם האדמו"רים מויז'ניץ, סלונים, ועוד. היה זה וויכוח רעיוני חריף.
אני עדיין זוכר היטב את הלהבות של אש המחלוקת הזו שפשטו ברחוב החרדי.
ואיך התייחסו החסידים והליטאים לציבור הספרדים דאז שהצביעו לאגודת ישראל? לא ספרו אותם. אברמוביץ, פרוש, לורנץ, וגרוס לקחו את 4 המקומות הריאליים ואת יעקב מזרחי הספרדי הושיבו במקום החמישי הלא ריאלי, ורק בנס קרה פעם שהוא כן הצליח להשתחל כנסת לתקופה קצרה בעקבות איזו רוטציה, כמדומני.
אגב, נטלתי חלק בפריימריז באגודת ישראל שנערכו בשנת תשל"ו.
תוקן על ידי גרשום ב- 15/09/2026 08:25:15 |
|
אולי תסביר איך ויכוח על התנהלות הרבי מחבד זצ"ל
אמור לייצר מחלוקת מלאכותית של חסידים - ליטאים?
היום אנחנו מבינים שהרב שך זצ"ל הבין היטיב, שהתוצאה של הנהגת הרבי מחב"ד זצ"ל,
תהיה תופעת המשיחיסטים ההזויה, שהציבור היום לא יודע איך להתמודד איתה.
(למזלינו זו תופעה שאינה גוררת נוער שאינו שייך לחב"ד ולכן לא מתייחסים לזה)
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 15/09/2026 22:45:09
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2026 23:22 |
|
| |
מניין לך שזו היתה הסיבה של הרב שך? לא חושב שהסיבה היתה המשיחיות שאני כלל לא בטוח שהיתה קיימת בשלב שהמחלוקת התחילה. אולי הסיבה היתה שליחה של בחורים צעירים לפעילות הפצת יהדות באזורים ומקומות בעיתיים מבחינה רוחנית. כך או כך אי אפשר לקחת לחב"ד את חלקה העצום בקירוב ליהדות ולמסורת גם אם הדרך לשם לפעמים לא תואמת את "ההשקפה" החרדית הקלאסית. שלא לדבר על מפעל השלוחים בכל פינה על הגלובוס שבזכותו כמעט ואין פינה נידחת בעולם ללא אוכל כשר או מניין
|
|
|
|
| נשלח ב-15/9/2026 23:55 |
|
| |
| muki28 כתב: |  | | מניין לך שזו היתה הסיבה של הרב שך? לא חושב שהסיבה היתה המשיחיות שאני כלל לא בטוח שהיתה קיימת בשלב שהמחלוקת התחילה. אולי הסיבה היתה שליחה של בחורים צעירים לפעילות הפצת יהדות באזורים ומקומות בעיתיים מבחינה רוחנית. כך או כך אי אפשר לקחת לחב"ד את חלקה העצום בקירוב ליהדות ולמסורת גם אם הדרך לשם לפעמים לא תואמת את "ההשקפה" החרדית הקלאסית. שלא לדבר על מפעל השלוחים בכל פינה על הגלובוס שבזכותו כמעט ואין פינה נידחת בעולם ללא אוכל כשר או מניין |
|
הרבי מחב"ד שלח שליחים למקומות בעייתיים בתחילת שנות השישים, קרוב ל40 שנה לפני כן,
כל הפעילות של חב"ד על כל ענפיה הייתה קיימת הרבה שנים לפני כן,
מבצעים, תהלוכות ,טנקים של חב"ד, כל זה היה קיים שנים לפני כן,
כמות השליחים שהייתה באותם ימים, כבר עמדה על כמה מאות ! (היום אלפים)
כך שלא נוצר משהו חדש שהרב שך יכל להתנגד אליו,
מה שגרם להרב שך זצ"ל להתנגד היה ההגדרה של חלק קטן מחסידי הרבי מחבד זצ"ל עליו כמשיח,
כאשר הרבי מחב"ד זצ"ל היה חי ופעיל בשיא תפארתו,
וזה הקפיץ אותו, וההיסטוריה מוכיחה שהוא צדק.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/9/2026 01:20 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | מה שגרם להרב שך זצ"ל להתנגד היה ההגדרה של חלק קטן מחסידי הרבי מחבד זצ"ל עליו כמשיח,
כאשר הרבי מחב"ד זצ"ל היה חי ופעיל בשיא תפארתו,
וזה הקפיץ אותו, וההיסטוריה מוכיחה שהוא צדק.
|
|
מוכיחה שהוא צדק במה? מה הוא צדק ואיך ההיסטוריה הוכיחה את זה, פרט נמק והסבר, הדגשת יפה מאוד אבל לא מבינים ממך חצי מילה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/9/2026 19:16 |
|
| |
הרב שך זצ"ל צדק בזה שהוא יצא נגד ההנהגה של הרבי מחב"ד זצ"ל,
שגרם לכך שחלק מחסידיו יהיו משיחיסטים, (מי יודע מתי התופעה הזו תתבטל מהעולם.........)
ולו האדמורי"ם היו יוצאים נגד זה, התופעה הזו כנראה לא הייתה קיימת.
הרבי מחב"ד זצ"ל טעה כשלא יצא נגד התופעה הזו.
בכל מקרה זה לא קשור ולו במשהו, נגד החסידים ונגד החסידות,
מה שעשו מזה מחלוקת מלאכותית של חסידים וליטאים,
זה דבר נורא.
תוקן על ידי רעיונוביץ ב- 17/09/2026 19:57:00
|
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2026 04:26 |
|
| |
יש לי הרבה מה לענות ולומר בנידון, אבל שלא כמוך אין לי את החוצפה לבוא ולהכריע בין צדיקי עולם, ולומר על צדיק פלוני שהוא טעה ועל צדיק אחר שהוא צדק. לא נראה לי גם שאתה בדיוק הבנאדם שאמור כן להכריע כאן ולקבוע מי צודק, למרות שנראה שאתה מרגיש את עצמך כשופט עליון לעניני הכרעה בין מחלוקות של גדולי עולם.
|
|
|
|
|