|
|
| נשלח ב-9/10/2026 06:35 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | רעיונוביץ היקר. מסכים אם כל מה שכתבת על נתניהו. אבל... לא מבין איך יהודי שומר תורה ומצוות יכול להצביע למפלגה חילונית. איך אפשר להצביע למפלגה שהעומד בראשה (עם כל הזכויות שלו) הוא חילוני אוכל שרצים.... שבכיר במפלגה שמשמש כיו"ר הכנסת חי עם בן זוגו... שיש בה עסקנים מושחתים כמו חיים כץ וביטן... וכו' יהודי שומר תורה ומצוות צריך להצביע למפלגה דתית שהנציגים שלה הם בראש ובראשונה יהודים דתיים יראי שמיים. מאחר ואינך מסוגל להצביע ל'ג'ולקנוף (גם אני) , אז לכאורה הפיתרון עבורך ושכמותך הוא מפלגות כמו 'הציבור החרדי' או 'נועם' אבל לצערנו לפי כל הסקרים הם לא עוברים את אחוז החסימה. לכן לענ"ד ברירת המחדל היא מפלגת הציונות הדתית. הם עוברים את אחוז החסימה. הם דואגים באמת לכלל ישראל בכל המובנים ובכל התחומים. הם כולם דתיים. הם מוכשרים עם רקורד מוכח של עשיה. יש בזה גם מימד של הכרת הטוב. אחרי מסירות הנפש שלהם למען כלל ישראל. הערה: " ועשית ככל אשר יורוך" נאמר בעניינים הלכתיים בלבד. ולא בכל נושא. זו המצאה של 2 הדורות האחרונים. "ככל אשר יורוך" של מי? של הרב'ה מסאטמר? של הגאונים הרב לנדוי והרב הירש ? של מרן הרב יצחק יוסף ? של הרב'ה מגור והרב'ה מויזניץ? של הגאון ראש ישבת הר המור ? של הגאון ראש ישבת מרכז הרב ? של מי? .
תוקן על ידי momeir ב- 08/10/2026 23:35:27
הכותרת אומרת למה ש'חילוני' יצביע
כדי שאם חרדי פוגש חילוני, והם ידברו פוליטיקה,
החרדי יוכל לשכנע בקלות את החילוני שיצביע ליכוד,
וכך החרדי ירוויח עוד קול לגוש הימין.
אני אישית יצביע ל'יהדות התורה' חד משמעית (לא טעות)
אני יעשה את זה כי אין ברירה,
גם כי אין אלטרנטיבה, בגלל אחוז החסימה הגבוה.
כמי שמכיר מקרוב חלק נכבד מהנפשות הפועלות,
יש לי הרבה סיבות והרבה טענות 'צודקות'
ואיני מעלה אותם, כי אנחנו בבחירות הללו,
"במלחמת קיום" ממש כך,
האם כל הישגי 3 השנים של המלחמה ילכו לאבדון,
ויביאו אותנו שוב למצב של מלחמה נוספת,
כתוצאה מהשלטון של השמאל, ותפיסת התבוסתנות שלו.
בנוסף המשך השלטון של בג"ץ,
יביא עלינו שוב אסונות נוספים,
ואם תקום ממשלה ימנית, בג"ץ ישתנה בצורה משמעותית,
עדיף לא לדבר, כדי לא להעיר את השמאל,
צריך וחייבים להעיר את הציבור החרדי והחילוני,
ללכת ולהצביע ככל יכולתו.
עוד משהו, הערבים בבחירות הללו הולכים להצביע בהמוניהם,
כי הם מריחים עשרות מיליארדים שיוזרמו להם,
כפי שהיה בממשלת השינוי עם 54 מיליארד ש"ח שהובטחו להם,
ועד עתה לא ברור אם הם קיבלו את הכול או רק חלק מזה.
לכן השמאל משקיע הון עתק, בסכסוך החברה החרדית,
כדי שהחרדים לא ילכו להצביע,
ואחר כך הם יתחרטו על זה שנים רבות,
אחרי שהשמאל ימנה 10 שופטים שמאלנים לבית המשפט העליון,
שימררו את החיים לחרדים שנים רבות.
|
|
לשיטתך שהגוש חשוב , עד כדי פיקוח נפש. איך אפשר להצביע ליהדות התורה? הרי גולדקנוף & בבציק הכריזו שאין להם אמון בנתניהו ואין להם בעיה ללכת עם גוש השמאל. (אגב, בזמנו הרב'ה מגור העדיף את ברקת החילוני על פני מאיר פורוש החרדי. אני זוכר היטב איך חסידיו המריצו את החילונים לצאת להצביע באמצעות מודעות פרובוקטיביות מפחידות על 'השתלטות החרדים' על ירושלים ... מה הגורים הרוויחו? את המגרשים בשנלר... ואצבע בעין לשלומי אמונים)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2026 07:08 |
|
| |
אתה שואל שאלה טובה,
יש אומרים שהסיבה שגדולי התורה הליטאים באו לביתו של הארמו"ר מגור,
זה החשש שאחרי הבחירות, אגודת ישראל שזה 2 חברי כנסת,
גור וויזניץ, ילכו עם השמאל, יקבלו כסף בלי סוף,
וכדי לנסות למנוע את זה, הם באו לביתו.
בכל מקרה, מי שדואג, לתקציב לישיבות, לכיתות לילדינו,
לתחבורה לציבור החרדי, לדירות לציבור החרדי,
זה יהדות התורה, ולכן אני מתכונן להצביע להם.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2026 09:35 |
|
| |
| רעיונוביץ כתב: |  | | בכל מקרה, מי שדואג, לתקציב לישיבות, לכיתות לילדינו, לתחבורה לציבור החרדי, לדירות לציבור החרדי, זה יהדות התורה, ולכן אני מתכונן להצביע להם. |
|
רעיונוביץ חי בעולם דמיוני לחלוטין. הכישלונות הנוראים של יהדות התורה נראות בעיניו כמו ניצחוק מתוק.
העדר חוק גיוס. ריסוק תקציבי הישיבות. ביטול הסבסוד במעונות. מחיקת הטבת דירה בהנחה. הקפאת אופק חדש. כשלון הסדרת מעמדם של גני הילדים במגזר הפרטי. הקפאת תקציבי בינוי כיתות, שבגללה עשרות אלפי ילדים וילדות נחנקים במקלטים וקרוונים. ואולי יש עוד דברים שאינני זוכר כרגע.
האיש שקוע בעיוורון מרצון בדרגה קשה שאינה ניתנת לריפוי. ראוי שיעזוב אותנו במנוחה, וילך לבלבל את המוח לחברים שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2026 11:11 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | בכל מקרה, מי שדואג, לתקציב לישיבות, לכיתות לילדינו, לתחבורה לציבור החרדי, לדירות לציבור החרדי, זה יהדות התורה, ולכן אני מתכונן להצביע להם.
רעיונוביץ חי בעולם דמיוני לחלוטין. הכישלונות הנוראים של יהדות התורה נראות בעיניו כמו ניצחוק מתוק.
העדר חוק גיוס. ריסוק תקציבי הישיבות. ביטול הסבסוד במעונות. מחיקת הטבת דירה בהנחה. הקפאת אופק חדש. כשלון הסדרת מעמדם של גני הילדים במגזר הפרטי. הקפאת תקציבי בינוי כיתות, שבגללה עשרות אלפי ילדים וילדות נחנקים במקלטים וקרוונים. ואולי יש עוד דברים שאינני זוכר כרגע.
האיש שקוע בעיוורון מרצון בדרגה קשה שאינה ניתנת לריפוי. ראוי שיעזוב אותנו במנוחה, וילך לבלבל את המוח לחברים שלו. |
|
הבעייה העיקרית של הציבור החרדי, מגיע מבג"ץ,
כל הבעיות שקרו לציבור החרדי, מגיעות מבג"ץ,
לראשונה בהיסטוריה של המדינה,
יש אפשרות ריאלית, לשנות מן היסוד את התפיסה של בג"ץ
והחרדים, במקום לקפוץ על המציאה, ולרוץ להצביע כדי לשנות את בג"ץ,
עושים חושבים........ מי אמר ואולי.......
ונא לא להגזים..............
ואגב : התקציב שבג"ץ לא נתן להעביר ב2026, היה אולי מסייע לכמה מאות תלמידים חרדים ותו לא,
מניסיון, ב2023 המדינה העבירה 700 מיליון ש"ח להקמת כיתות במגזר החרדי,
וככל הנראה גם בשנת 2024, ו2025 ו2026
בסך הכול זה מיליארדים שהמדינה נותנת לבניית כיתות עבור הציבור החרדי
(מזה ניתן להבין כמה נואלת התפיסה של חלק קטן מהציבור החרדי, שניתן לחיות ללא התמיכה של המדינה)
עם 700 מליון ש"ח בתקציב הזה לשנה ניתן לבנות 650 כיתות לציבור החרדי.
בערים מבוססות העיריה מכיסה הפרטי מגדילה את הסכום לכיתה ב50% לפחות ולעיתים גם יותר (לא טעות)
ולכן בתי הספר בערים החילוניות המבוססות נראים יפים פי כמה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2026 11:33 |
|
| |
מצא לו רעיונוביץ את מי להאשים, את הבג"ץ. כמו תוכי הוא מדקלם: בג"ץ אשם.
המציאות טופחת לו לרעיונוביץ על הפרצוף עם הכשלונות המהדהדים של הח"כים החרדיים, ועיניו טחו מלראות. הוא רואה רק הצלחות כבירות כפי שפירט לעיל.
לתפיסתו הכל מצויין, יהדות התורה דואגת לציבור החרדי, ומי שאומר אחרת אז שיפנה את טענותיו אל הבג"ץ.
את תגובתי הקפדתי לנסח אל גולשי הפורום ולא אל רעיונוביץ, כי אינני רואה טעם לנסות להסביר לו. זה לא ילך. חבל על הזמן.
אולי בכל זאת יועיל לקבל את המלצתי להניח לנו עם הגיגיו העקומים.
תוקן על ידי גרשום ב- 09/10/2026 12:04:20
|
|
|
|
| נשלח ב-10/10/2026 21:36 |
|
| |
| גרשום כתב: |  | מצא לו רעיונוביץ את מי להאשים, את הבג"ץ. כמו תוכי הוא מדקלם: בג"ץ אשם.
המציאות טופחת לו לרעיונוביץ על הפרצוף עם הכשלונות המהדהדים של הח"כים החרדיים, ועיניו טחו מלראות. הוא רואה רק הצלחות כבירות כפי שפירט לעיל.
לתפיסתו הכל מצויין, יהדות התורה דואגת לציבור החרדי, ומי שאומר אחרת אז שיפנה את טענותיו אל הבג"ץ.
את תגובתי הקפדתי לנסח אל גולשי הפורום ולא אל רעיונוביץ, כי אינני רואה טעם לנסות להסביר לו. זה לא ילך. חבל על הזמן.
אולי בכל זאת יועיל לקבל את המלצתי להניח לנו עם הגיגיו העקומים.
תוקן על ידי גרשום ב- 09/10/2026 12:04:20 |
|
יש לך למישהו אחר להצביע?
לי אין !
גם אני לא הכי מרוצה מהמפלגה,
גם לי יש אשפה מתחת לבית, כי עיריית בני ברק לא מתפקדת כראוי............
אבל במצב הקיים כיום, אין לי למישהו אחר להצביע,
מי שרוצה להצביע למפלגה אחרת בגוש הימין,
מפלגה שבוודאות של 100% תעבור את אחוז החסימה שיבושם לו.
אבל שילך להצביע, אחרת כל הציבור החרדי ייפגע.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-11/10/2026 19:52 |
|
| |
ומי מכריח אותו היום אחרי הטבח לאפשר מימון חמאס על ידי קטאר והאמירויות? לפי פרסום ישראל היום. לא הוכחש כלל. הוא נוכל, היה ויהיה...
|
|
|
|
|