| נשלח ב-12/3/2003 10:49 |
|
| |
ערך,
אם כי התגלגלנו מנושא הדג לגלגול נשמות ומשם לכלל ההשקפה על קבלת דעת החכמים, שלא מעניין האשכול, עכשיו כבר פשוט חבל להפסיק את ההשואות של אצלך ואצלי .
בכן:
אצלך - המציאו את הגלגל, ומקובלת המצאה זו ללא מחשבה שניה כי אולי אינך או אינך רוצה לזהות שיש שיבושים חמורים בגלגל.
אצלי - לאור הזיהוי לא רק מותר אלא חייבים לחשוב על המצאת הגלגל ללא תהיות. ורצוי לחשוב אם זו המצאה נכונה.
אצלך - אנחנו כזבוב על גבי פיל, לגבי כל החכמי הדורות הקודמים ולכן טיפשים אנחנו.
אצלי - כנקוט בהקדמת שבלי הלקט, מגילת אסתר לסה"מ ועו סוללה של חכמים, אנו "כננס על גבי הענק", דהיינו שמה שאנו חכמים יותר הוא בזכות שקדמונינו הביאונו עד הלום.
אצלך - ההלכות משום יוהרא זה לשים מקל בגלגלי החושב המעמיק ומשום אל יחוש מפני המלעיגים עליו זה כולל המוכיחים לך בנועם ומבקשים ממך לבדוק את מחשבותיך היסודיות.
אצלי - יש משום יוהרא בהלכה, אבל לא במחשבה [כמוסכם אצל התוי"ט, ים ש"ש, אוה"ח ועוד] ואוהו יש משום אל יחוש למלעיגים.
אצלך - מתפרשת הגמרא בחולין דף ז' ע"א "ושמת לוע" [כנראה] גם כאשר אתה חושב בקול במסגרת המצומצמת שלך.
אצלי - מתפרשת הגמרא כאשר אני מדבר למי שלא עוסק בנושא וכאן מדברים למי שכן עוסק [וכפי שכתבתי באשכול אחר על "הניזק להרחיק" ואולי נחמיר מעתה!].
תוקן על ידי - ווטו1 - 3/12/2003 11:15:39 AM
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2003 10:53 |
|
| |
נדמה ועצם זה שאיוב לא מביא את הגלגולים כפתרון כך גם לא חז"ל בעניין של צדיק ורע לו הדבר מוכיח שלא האמינו בגלגול.
אבל, כאמור, חבל להתווכח. מי שמסוגל להאמין בגלגול ובדגים שמדברים פירושו שכל דרך החשיבה שלו בעייתית וזו לא בעיה נקודתית.
באמצעות כמה הודעות באינטרנט אי אפשר לשכנע בן אדם לחזור בתשובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2003 11:58 |
|
| |
חוכמה זה דבר מסוכן, כי לא כל אחד בשל להבין דברי חוכמה ויש מי שהחוכמה עולה לו לראש שמרוב חוכמה הוא שוכח את הכלל החשוב - היה עניו.
אני מציעה שתפתחו דיון על מהות התלמיד החכם, מהו חכם, מהי חוכמה, וכיצד זוכים בה ותזכור שאפילו משה רבינו נשתכחה ממנו חוכמתו בזמן שהוכיח את עם ישראל ועל זה ניתן גם לקרוא במכתב מאליהו (אחפש איפה פרסמתי אותו פעם בעבר ואביא לך שתקרא ואני מציעה לך להתרכז בלימוד מסכת דעות).
תוקן על ידי מיימוני עבור ג'ינג'ית. אני מקווה שהתיקון יהיה לרוחה...
תוקן על ידי - מיימוני - 3/18/2003 11:17:15 AM
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2003 12:52 |
|
| |
גינגית,
לגוף דברייך בצורה עניינית, בהם העלית הרבה נקודות.
אם יאמר לי אדם אמין שהשם הראה במציאות שריבת אתרוגים מסויימת יכולה להציל חיי אדם, גם אם זו ריבת מישמיש של האמא תראזה, לא אמנע מאדם לאכול אותה. ואם זה לא יהיה ביוקר אולי אמרחנה על לחמי בכל יום.
אבל אם זה יהיה אדם המייעץ לקחת את הריבה לא מתוך ידע אובייקטיבי, אלא מתוך אמונה ב"כוחות אליליים" אשתמש בגאוות היותי בן ישראל הנאמן להווה אחד ולא פנטאזיות שמעיקר הדין הן בייהרג ואל יעבור. גם לא אשב על כסא המיוחד לאדם גדול מחמת פנטאזיות כאלו.
[הערה. יש להיזהר כאשר מעירים לאדם בדרך משל, להימנע ממשל העלול לפגוע בו. לכן אם לא מכירים את האדם, לא ראוי להמשיל מאשתו וילדיו החולים. אולי אשתו באמת חולה ואולי הוא חסוך ילדים?
אולי יש לבקש ריבה שנרקחה בידי מיימוני כדי לזכות לרגישות אנושית וסגנון יהודי?]
נכון שחוכמה זה דבר מסוכן למי שאינו מוכן לכך במידותיו. דעה לא בשילה בגוף מבוגר יכולה ליצור כלים עוצמתיים מדי אם לבעל הגוף יש מידות הדומות בעיקרון למידות של סאדאם חוסיין.
אני מקבל בתודה את עצתך: "היה עניו". אכן תפילתי התמידית היא שלא תהיינה מידותיי בעוכרי חכמתי.
את מציעה לי להתרכז בלימוד מסכת דעות. אם לא שמת לב הרי זה מעשה הפורום הזה ולכן אני כאן. אדרבה אני מודה לך מראש אם תביאי מובאה מועילה מהרב דסלר ז"ל בנידון!
תוקן על ידי - ווטו1 - 3/12/2003 3:41:34 PM
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2003 13:37 |
|
| |
ספורנו:
וְאַתֶּם הַדְּבֵקִים בַּה' אֱלקֵיכֶם חַיִּים כֻּלְּכֶם הַיּוֹם.
"הֱיִיתֶם כֻּלְּכֶם חֲכָמִים לְהִשָּׁמֵר מֵהִכָּשֵׁל בַּעֲבוֹדָה-זָרָה".
כִּי הִוא חָכְמַתְכֶם.
"בהּ תָּשִׁיבוּ לָאֶפִּיקוֹרוֹס בְּמוֹפְתִים שִׂכְלִיִּים".
כִּי מִי-גוֹי גָּדוֹל אֲשֶׁר-לוֹ אלקים קְרוֹבִים אֵלָיו.
"וְהַטַּעַם שֶׁרָאוּי לְהַקְפִּיד שֶׁתִּהְיוּ נֶחְשָׁבִים חֲכָמִים וּנְבוֹנִים לְעֵינֵי הָעַמִּים הוּא, שֶׁהָאֵ-ל יִתְבָּרַךְ קָרוֹב אֵלֵינוּ "בְּכָל-קָרְאֵנוּ אֵלָיו", וְזֶה יוֹרֶה שֶׁבָּחַר בָּנוּ מִכָּל הָעַמִּים. וְאִם יַחְשְׁבוּ אֶתְכֶם הָעַמִּים לִסְכָלִים, יִהְיֶה חִלּוּל ה'..."."
מה יש להוסיף. אפילו הדג המדבר לא יכול להוסיף מילה.
תוקן על ידי - מוישהגרויס - 3/12/2003 2:24:24 PM
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2003 13:52 |
|
| |
אסור לשכוח פרט "קטן" אבל חשוב. צריך שגם הקב"ה יתקרב אלינו. האם הקב"ה קרוב אלינו די הצורך?
והרי באמת אנחנו חייבים לעשות הכל כדי שהקב"ה יהיה קרוב. האם יש צדיק שהקב"ה קרוב אליו, המתנהג על פי דרכי ווטו או אלו המסכימים לדבריו?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2003 15:48 |
|
| |
ערך,
הסבר נא את דבריך!
א. מה זה צדיק?
ב. מה זה שהקב"ה קרוב אליו?
ג. מה זה המתנהג על פי דרכי ווטו?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2003 16:00 |
|
| |
ההודעה שלי עדין חסומה? האם אפשר לתקן בפורום שלך דברים?
(כיצד אפשר לכתוב אם אי אפשר לתקן? )
תוקן על ידי - ערך - 3/12/2003 4:00:38 PM
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2003 17:48 |
|
| |
מיימוני.... אני עושה עכשיו ניסיון. אתה רואה את שעת הכתיבה שלי? 17:47 נכון?
אני עוד מעט אכניס תיקון....
וזה לא תיקון על פי הקבלה ולא סגולות..
דקה אחרי
תוקן על ידי - ערך - 3/12/2003 5:48:31 PM
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2003 18:59 |
|
| |
וטו, שמתי לב שהקדמת 'אצלך' ל'אצלי' . זה קריטריון לקבוע הלכה כמותך שלא ידעתי עליו עד עכשיו. את שאר הקריטריונים אני יודע מזמן שישנם אצלך. ממילא הלכה כמותך ועוד ק"ו מב"ה לעומת ב"ש שהיו מחדדי טפי.
הגמרא בעירובין י"ג: 'וכי מאחר שאלו ואלו דברי אלוקים חיים, מפני מה זכו בית הלל לקבוע הלכה כמותן?
מפני שנוחין ועלובין היו
ושונין דבריהן ודברי בית שמאי ולא עוד אלא
שמקדימין דברי ב"ש לדבריהן'
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2003 21:22 |
|
| |
העתק מוואלה-חדשות על ידיעת עתידות בזמנינו!!!
הנה הכתבה.
עולם הקבלה רוחש: האם צפוי מחר תוהו ובוהו?
בכנס שנערך אתמול בהר מירון בהשתתפות אלפי אנשים, הזהיר המקובל חיים הכהן את עם ישראל מפני צרה גדולה. הוא קרא לחשבון נפש ולתענית; עולם הקבלה בניו-יורק גועש גם הוא: מחר צפוי אירוע שיטלטל את העולם.
יום רביעי, 12 במרץ 2003, 13:15
מאת: אלי כהנא, מערכת וואלה!
עוד בכתבה:
הגיהנום, גירסת ניו-יורק
ושוב, בהר מירון ליד קברו של רבי יוחנן הסנדלר
הסיפור הזה נפתח בראשית המאה הקודמת. מעשה בסנדלר ירא שמים, פשוט הליכות ונחבא אל הכלים, שאחת לשבוע זכה לביקור מהחזון איש – גדול בתורה. כל הבריות תמהו, מה לגדול הדור ולסנדלר פשוט? לימים כשנפטר האיש, ספד לו החזון איש על קברו וסיפר כי האיש היה ראשון בל"ו צדיקים ומקובל נסתר (להבדיל ממקובל גלוי, מקובל נסתר עוסק בקבלה בהיחבא ופועל למען אנשים בלא ידיעתם).
סנדלר זה השאיר אחריו ארבע מעטפות חתומות, עם מועדים נקובים לפתיחתן. הוא השאיר את המעטפות בידי חבריו המקובלים וציווה לפתוח אותן רק במועדן. הראשונה נפתחה שבוע לפני מלחמת ששת הימים ונכתב שם כי מדינת ישראל תוקף באויבים ושתנחל ניצחון מזהיר תוך שלושה ימים.
פרסומת
השנייה נפתחה לאחר מלחמת יום הכיפורים ובה נכתב כי עם ישראל עבר מלחמה קשה וסבל אבדות רבות וקומתו שפופה. השלישית נפתחה בתקופת מלחמת המפרץ ונכתב בה כי נפתחה רעה על ישראל מכיוון צפון מזרח, אך הובטח כי לא תהיינה אבדות בנפש.
המעטפה הרביעית נפתחה לפני כחודש בידי מקובל שכינויו "החלבן", וקרובים לסוד אומרים כי מדובר בה על מלחמה וגאולה. המקובל "החלבן" מתגורר בגבעתיים ומוכר לאנשים רבים בסביבה. בשל הלכותיו הצנועות הוא מקבל אנשים רק פעם אחת ביום, למשך שעה. שמו בישראל – חיים עזרא הכהן פרחיה. את הסיפורים על נפלאות "החלבן" יודע לספר אסי חן – בעל מעבדה לתיקון שעונים, בן 45 מרחובות. "החלבן", מספר חן בהערצה גמורה, סייע לנשים עקרות, הקים אנשים חולים ממיטת חוליים ויש רשימה ארוכה של מכובדים ומפורסמים שנועצים בו לפני כל קבלת החלטה חשובה.
אסי חן – בוגר יחידת הצוללות לשעבר, שחזר בתשובה – סיפר לוואלה! על הכנס שנערך אתמול (יום שלישי) בהר מירון. "החלבן", האחרון מתלמידי "הסנדלר" שנותרו בחיים, אינו נוהג לשתף את ההמון באירועים בעלי נופך קבלי. אולם הפעם, בשל תוכן המכתב והסיכוי להציל נפשות בישראל ולהעניק הזדמנות אחרונה לרבים, החליט לקרוא לכנס גדול ולמסור את תוכן המכתב לכמה שיותר צופים ומאזינים.
הגיהנום, גירסת ניו-יורק
הכנס בהר מירון מהווה סמן להתרחשות וערנות ניכרת בעולם הקבלה בכלל. כתב וואלה! בניו-יורק מספר כי גם בחוגים שם ניכרת תכונה גדולה לקראת הימים הקרובים. מקובל מוכר, שמושבו בניו-יורק, סיפר לתלמידיו כי ה-13 במרץ הקרוב (מחר – יום חמישי) עתיד להיות הרה גורל. הביטוי בו השתמש כדי לתאר את הצפוי היה ALL HELL WILL BREAK LOOSE (בתרגום מילולי, הגיהנום יפרוץ ויבוא - תוהו ובוהו). אותו מקובל, אגב, התריע גם לפני ה-11 בספטמבר כי אירוע בעל השלכות יוצאות דופן עתיד להתחולל.
יותר מכך: רבי שמעון בר יוחאי אמר כבר לפני 2,000 שנה כי תקופתנו היא עידן "אוי ואשרי" – אוי למי שיחיה בו ואשרי מי שיחיה בו. "ספר הזוהר", ספר הקבלה, מדבר כולו בסמלים וברמזים ולעולם לא אומר מפורשות את הדברים. המילה "משיח", בהופיעה שם, אינה מתייחסת למשיח עצמו אלא לאירוע משמעותי או לדמות עצומת חשיבות. מכל מקום, אנשי הקבלה בניו-יורק צופים שאירוע בסדר גודל שיטלטל את העולם עתיד להתחולל מחר. אירוע זה הוא אחד מסדרה של אירועים שהראשון בהם היה הפיצוץ בכור הגרעיני בצ'רנוביל שהביא למותם של עשרות אלפים.
ושוב, בהר מירון ליד קברו של רבי יוחנן הסנדלר
תחת אותו ענן של דאגה מפני העתיד, התקבצו ובאו אתמול קרוב לאלפיים איש להר מירון, כדי לשמוע את מוצא פיו של "החלבן" – הרב חיים עזרא הכהן פרחיה. מתאר אסי חן: "הרב דיבר ברמיזות ובסמלים ולא אמר דברים ברורים. כשהוא הזכיר אפשרות של מלחמה או מצוקה גדולה לעם ישראל, הוא פרץ בבכי. הוא ביקש מהשומעים לראות בו אדם פשוט ולא לבקש ממנו לחולל נסים. הוא דרש מהקהל להתקבץ ולהתפלל כדי לשנות את רוע הגזירה. הוא לא דיבר על תוכן המעטפה, רק חזר ודרש מכל המאזינים להיזהר לנפשותיהם.
"זה היה טקס של סליחות, וכל יהודי יודע שטקס של סליחות עושים רק ביום הכיפורים, בשעה של חשבון נפש. גם העובדה שהוא ביקש לספר לכמה שיותר אנשים ולחשוף את הכנס בתקשורת – דבר נדיר אצלו – מעידה על הסכנה הגדולה שהוא צופה".
הנוכחים הדליקו נרות וקראו פרקי תהילים. החלבן ביקש בתפילתו מהקב"ה להציל את עם ישראל כשם שהצילו במצרים. המקובלים והקהל התפללו במשך שלוש שעות. הם קראו את התיקון הכללי ואחר-כך ערכו הקפות עם ספר התורה והתפללו לביאת המשיח והגאולה הקרובה.
נבואת אמת שמלמדת על עתיד נורא הממשמש ובא או אזעקת שווא, האירוע אמש בהר מירון, מעיד יותר מכל על רחשי הלב של הישראלים בימים אלה. בהווה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-12/3/2003 21:29 |
|
| |
לפני כשנה לערך העביר רדיו קול חי או כיוצא בו
טקס הוצאת דיבוק בשידור חי מאישה שטענה כי בעלה הניפטר היתגלגל בה בשידור (לא האזנתי אך התיאור קיבלתי ממגידי אמת) הוסבר שבסיומו הטוב של הטקס יצא הגילגול מבוהן רגלה
ויהום כול העם
לימים היתברר שלא גליגולים ולא דובים
פיברוק אחד גדול של אחיזת עינים
כפי שהעידה האישה עצמה וכמדומה לי שאף נחתם עימה חוזה לזכויות יוצרים
מה שתמוה יותר שאותו מי שערך את הטקס לא רק שלא הוליך בושתו לחדרי חדרים אלה מדד הריטינג שלו אף עלה שהוא נושא לפסיכולוגים ואנתרופולוגים לענות בו
ברם נושא הגילגולים הרי הוא ידוע ליודעי חן
והמפורסם שבהם הוא הרח"ו הרב האלוקי המקובל הרב חיים וויטל תלמידו של האר"י שאף חיבר את שער הגילגולים
וכאן מגעים לדילמה האר"י עצמו לא כתב שום ספר
מלבד בשולי הגליון של הסידור בו היתפלל
את תורתו כתב והפיץ הרח"ו (מה שנימצא ספרים שבחי האר"י וכי"ב לענ"ד אין להם על מה שיסמכו)
אשר על כן מה לי קטלא כולה מה לי קטלא מחצה
אם נכפור בעינין הגילגול כפרנו בתורת האר"י כולה
לאלתר לגאולה והוא האר"י ישמיעינו תורתו
|
|
|
|
|