|
|
| נשלח ב-28/8/2005 21:20 |
|
| |
אגב,
תמיהה היתה לי על כך שכל אותם גילויים שמימיים ונחיתות עב"מים נעשים במקומות נדחים כעיירת ניו סקוויר או בתאייבד.
מדוע עדיין לא הופיעו עב"מים או עזים משוררים בתחנה המרכזית או בטיימס סקוויר?
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2005 22:05 |
|
| |
את הסיפור הידוע על רבי יונתן אייבשיץ, אשר הצליח לתעתע בכומר ובהמוני העם על מלאכים המנגנים בכינורות בין העננים, כולנו מכירים.
הפקת הלקחים האמיתית מכל הסיפור הזה, צריכה להיות יותר בכיוון של הפסקת הדמיונות. זה מתחיל באמונה בבאבות למיניהם, (מדהים לראות איך המוני אנשים בני תורה וחסידים שיש להם רב ויש להם מורה דרך, ובכל זאת רצים אל באבות ושאר מיסטיקנים), ובסוף זה נגמר באמונה עיוורת בכל סיפור של גורב גרב במקווה.
כל מה שעלינו לעשות, זה לתת יותר במה לשפיות המחשבתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/8/2005 23:28 |
|
| |
מדוע עדיין לא הופיעו עב"מים או עזים משוררים בתחנה המרכזית או בטיימס סקוויר?
מוזר. אני רואה עזים משוררות ועבמי"ם מעשי יום ביומו בכל מקום שאני הולך אליו.
לרוב איני רואה דגים מדברים אלא אתונות פותחות פיהן לרוחה,אך הנס הוא אותו נס.
רב_ניק. 
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2006 23:39 |
|
| |
ממש... מבהיל על הרעיון... ממש רואים.. בחוש משמים... קשה קשה לדבר..
מיד כשקראתי התקשרתי למופתי המקומי לקבוע תור להתאסלם.
|
|
|
|
| נשלח ב-14/5/2006 23:46 |
|
| |
צטונג, גם עכשיו תטען 'למה שלא להאמין שהיה כתוב ככה על קשקושיו?'
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2006 01:39 |
|
| |
צ'אוטנג אינו זקוק להלצת היושר שלי ולכן הריני לנדב אותה לאלתר:
אא"ט (אם אינני טועה), צהיד"א (צ'אוט הוא יהודי דתי אדוק) שבבהשכההשה"ש (שמאמין בתוקפם ובנכונותם העובדתית של כתבי הקודש הקנוניים של הדת שלו). בכתבים האלה יש לא מעט אזכורים של שדים ורוחות, נסים וקסמים, כישופים ומיני פעולות שלא כדרך הטבע. בחלק מהסיפורים האלה מתגלות בעולם הנסתר ראיות שונות לתוקפה של היהדות ולעוצמתם של חכמיה. על הבסיס הזה, מדוע שצ'אוטנג לא יאמין לסיפורים מיסטיים מסויימים? מן המפורסמות שיש הרבה זייפנות ודמיון בתחום ה"על טבעי", אבל כאשר מגיעה משם ידיעה שעולה בקנה אחד עם אמונתו של צ'אוטנג, הרי שלשיטתו יש לה פחות סיכוי להיות כוזבת, מאשר לידיעה שתומכת דווקא באמונות אחרות.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2006 04:27 |
|
| |
יבוסי ,
ה"סיכוי" וה"תמיכה" יכולים להיות שווים בערכם . אחד יפרשם כראיה והאחר כניסיון מן השמיים .
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2006 18:37 |
|
| |
בהתעלמות לרגע ממבחן השכל הישר לעצם המקרה. על מה החגיגה? מה הבעיה התיאולוגית להאמין בסיפור הזה? איך אתם מצפים שהקב"ה יחזק את ביטחונם של הקנייתים בפרנסה מן השמים ע"י סיפורים בארמית ממדרש רבה?
איש על מחנהו ואיש על דגלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2006 18:45 |
|
| |
לבהעברי, זהו בדיוק, שהבעיה אינה תאו-לוגית אלא לוגית..
ואם כבר חפץ הקב"ה לחזק כמה כושים למה כבר לא חיזק אותם לאמת רק לאיסלם?
ולמה שלח להם פסוקים בערבית ולא בשפתם?
האמת ? נראה לי שהדג היה שליח לחזק את הסעודים ולהזהיר אותם שעוד שלושה ימים וסעודיה נהפכת. אך הדג,כבמקרה יונה, נמלט לו לקניה. וההבדל הקטן, שבמקרה זה הדג יסיים בלוע האדם ולא ההפך...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2006 20:08 |
|
| |
ספרן, האם כוונתך לחולשה של מושג ה"ראיה" בעולמו של המיסטיקן, שבו חוקי הטבע כפופים לנסים ולכוונות של כוחות טמירים?
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2006 20:24 |
|
| |
לב העיברי לא הבנתי על מה אתה עונה, הטיעון שלך היה רלוונטי אילו מישהו היה שואל לשם מה צריך אירוע כזה להתרחש, על שאלה כזו אפשר לענות בקלות רבה יותר, למשל 'כי ככה השם רצה' אבל אם מישהו שואל האם הגיוני שזה קרה, מה מועילה התשובה שלך?
מאיר
|
|
|
|
| נשלח ב-15/5/2006 21:09 |
|
| |
מאיר,
יתקנו אותי אם אני טועה, אבל בין השאר התעורר פה נידון כיצד אלה הנוטים להאמין באירועים מיסטיים שתומכים באמונתם יגיבו לאירוע הסותר אותה, ואני הערתי שאירוע זה אינו מהווה אבן בוחן כי אינו סותר בהכרח את האמונה. הדיון על הלוגיקה של האירוע הספיציפי הזה פחות מעניין אותי.
שגור בלישנא דת"ח גדול אחד שליט"א: "אני רואה בכל יום שלושים ראיות תומכות ושלושים ראיות נגדי, ובסוף היום אני זוכר רק את הראשונות" 
מה מצב האסלם בקניה? אם הוא לא כ"כ מדבר אליהם - חוזרני בי.
|
|
|
|
|