בית פורומים עצור כאן חושבים

שדים (היסטוריה, פילו', התפתחות ההל')

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-30/10/2009 02:37 לינק ישיר 

זכורני כד הוינא טליא אסף אותנו אשמדאי ואמר לנו: תפחידו את כל התימנים כמה שאתם רוצים, אבל אל תתקרב לדרדעים, אלו יחטיפו לכם. זו הסיבה היחידה שאצלכם בבית הכנסת לא רואים אותנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2009 11:29 לינק ישיר 

שד ותיק

תשמע מעשה שהיה

כד הוינא טליא, הלכנו אבי ואני לבית הכנסת, בדרך ראינו אדם מגושם בבגדיו, מעילו ארוך, זקנו מגודל, וכל כולו אומר כבדות, אבי אמר לי, אתה רואה אדם זה, הוא בעל שם, הוא מכניס בני אדם לחדרו, ומראה להם שדים ורוחות, וגם משמיע להם את קולם.

פעם אחת הזדמן אליו מאנשי דור דעה, ואמר לו ברצוני לראות שדים ורוחות כשם שאתה מראה לכולם, וכשם שמפורסם עליך מקצה הארץ ועד קצה, בתחילה סירב הבעל שם להראות לו, ולבסוף הוא הסכים ובתנאי שיעשה מה שיאמר לו. (אותו בעל שם לא ידע כי לפניו אדם מחוכם ולץ, והוא יקיים בו מקרא שכתוב ועם עיקש תתפתל). 

הבעל שם הכניסו לחדרו, חדרו היה חשוך לגמרי, בחלונות לא היו תריסים, אלא לוחות עץ הסוגרות את החלון לגמרי, הוא התחיל להשמיע לו קולות שונים ומשונים, דו שיח בין השדים, זה טוען כך וחבירו השד משיב לו כך, קולות של שדים זכרים וקולות של שדות נקבות, וגם היה מעפר לעומתו וזורק עליו אבנים קטנות, להשרות על השומע אווירת מסתורין מושלמת. 

לפתע הדליק אותו איש דור דעה גפרור, ואמר לבעל השם, עד מתי אתה מהתל בבני אדם, והרי כזביך ושקריך מפורסמים וגלויים, ומאז התפרסם אותו איש בעל שם בין אנשי דור דעה כשקרן וכזבן, וסיפור המעשה עם הגפרור שהודלק באמצע המחזה עבר ביניהם למען יראו וידעו. 

כאן בארץ בשנות העליה עדין היה לאותו בעל שם צריף (חדר) בו הוא היה מראה לבני אדם שדים ורוחות, וגם היו מגיעים אליו מקצה הארץ ועד קצה, כל אלה שהכירוהו ושמעו עליו מלפנים, אבל עם חלוף השנים, נסגר הצריף (החדר) מחוסר מבקרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2009 21:43 לינק ישיר 

אניגמטי

נדמה כי לאחר הרמב"ם ישרו קו אתו בענין זה, כל גדולי הרבנים,  להוציא את העוסקים במופלא בקבלה, שאצלם- החיצונים-שדים- קימים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2009 21:52 לינק ישיר 

נו באמת, אתה רציני? מכח שיש שקרנים ורמאים אתה מוכיח שאין בכלל שדים? ואולי בגלל שיש מליונים שמאמינים בדתות מטופשות זה מוכיח שגם הדת שלנו טפשית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2009 23:51 לינק ישיר 

ולפני הרמב"ם לא היו גדולי תורה שידעו שאין דבר כזה שד ?
אם יש להם רוח הקודש וגילוי שכינה ,הכיצד לא ידעו דבר כזה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/10/2009 23:54 לינק ישיר 

שד ותיק

תתפלא, אני אישית מאמין בשדים, רק כתבתי, כי חיפשתי מישהו מיהודי תימן, מהמכרים, או מהמשפחה המורחבת, שראה שד, ושיעיד לי על כך, ולא מצאתי, אבל מצאתי הרבה כזבים ושקרים בנושא זה.

סיפורים אישיים
http://www.hydepark.co.il/topic.asp?whichpage=5&topic_id=1646008&forum_id=1364#R_2

אותו אדם, לא רק הוא פתוח לרוחניות, כל משפחתו מצבם כך, והוא טוען שבתו עולה עליו ברוחניותה, בביתם באנגליה היו כל בני הבית רואים ישויות המסתובבות איתם בבית, ולפתע אותם ישויות היו מכבים להם את האור או מקשקשים להם במחברת, ועוד כל מיני מעשה קונדס שהם היו עושים.

באחת מהפעמים אחת הישויות רצתה לחנוק אותו, ובפעם אחרת אחת מהישויות רצתה לחנוק את בתו, מעשה אחד קרה באנגליה, והמעשה השני קרה כאן בארץ.

בעקבות 2 מקרים אלה, הוא החליט להנמיך פרופיל בעיסוק עם הישויות הרוחניות, הוא אסר על ילדיו לחשוב עליהם, או לדבר עמם, או להתעסק עמם, ומאז, כבר שנה, המצב בבית יחסית רגוע, ואין יותר הפרעות לא קונבנציונליות באזור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2009 00:36 לינק ישיר 

אלו דוגמאות לרוחות ולא לשדים ,אלא אם כן רוחות=שדים
האם ניתן לעשות סיאנס בתנאי מעבדה עם אמצעי תיעוד ,סטייל הבדיקה שעשו לאורי
גלר מדענים בשנות ה-70 בתנאי מעבדה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2009 02:08 לינק ישיר 

אניגמטי כתב:
ירוחם
אוקיי אז הגענו לשאלה הראשונה שלי ,כמה רבנים חוץ מהרמב"ם הבחינו את ההבחנה הזו ? 

אבן עזרא ויקרא פרק יט: וריקי מוח אמרו לולי שהאובות אמת גם כן דרך הכשוף לא אסרם הכתוב. ואני אומר הפך דבריהם, כי הכתוב לא אסר האמת רק השקר, והעד האלילים והפסילים. ולולי שאין רצוני להאריך הייתי מבאר דבר בעלת אוב בראיות גמורות.ע"כ  אפשר לומר שק"ו שדים,
בית הבחירה סנהדרין צו' א' :ואלו שמאמינים במציאות השדים וכו' משמע שהוא לא האמין בהם,
באנציקלופדיה הלכתית רפואית חלק ג' עמוד 207  עין שם הרבה מקורות בנושא,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2009 03:09 לינק ישיר 

בית הבחירה למאירי מסכת עבודה זרה דף כז עמ' ב'

דברים אלו לא הותרו אלא ברפואות טבעיות, אבל כל שמרפא דרך לחישה, בשם ע"ז או כוכב או אליל או בשם שדים למאמינים מציאותם וכיוצא באלו, אסור אף בודאי מת, שדברים אלו דברי תהו הם ושמא יזדמן ויתרפא דרך מקרה וימשך אחר המינות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2009 10:49 לינק ישיר 

.

דרום חוקר:

אתה כרגע מתכתב עם ישות שלפי שמה אין אתה מאמין בקיומה?

כבר שמעתי מי שטען כי עד זמנו של הרמב"ם היו שדים, אבל ברגע בו קבע הרמב"ם כי אין שדים - נעלמו כל אלו כלא היו.

והמדקדקים יוסיפו כי לא מאותו היום והלאה בלבד נעלמו, אלא גם למפרע, ומאז קביעתו של הנשר הגדול - קביעתו שמעל הזמן - כבר מעולם לא היו שדים, וד"ל ואכמ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2009 10:56 לינק ישיר 

מואדיב
בחוגים הלמדניים שלנו מדברים על מכאן ולהבא למפרע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2009 11:14 לינק ישיר 

רק אצל הנוחים אחרי רש"ש

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2009 11:41 לינק ישיר 

מכאן ולהבא ולמפרע מקורו ברא"ש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2009 11:41 לינק ישיר 

מואדיב

אינני מחבב חילוקים ופיצולים, אבל אני מחבב סיפורים עממים.

אם היו שדים, הם היו קיימים מאז ועד היום.
ואם לא היו שדים, כל מה שנאמר עליהם הוא שקר מאז ועד היום.

הרמב"ם לא יכול לבטל מציאות בעולם, זה טוב לדרשנים ולדומיהם, כך שכל מה שאומרים עליו בנושא זה הוא דמיוני כמציאותם של השדים.

ר' אברהם בן הרמב"ם אומר בתשובות בדקנו את הסגולות וראינו שלא הועיל, הם בדקו, וראו שזה לא עובד, ואז הסיקו כי הקדמונים שהאמינו, האמינו בטעות בדימיון, אבל עד ביטול מציאות לא הגיעו.

חבר שלי סיפר לי על מציאותם של ישויות, ולא מצאתי בדבריו פירכה או שקר, כי הוא מספר על משפחה ספציפית עם תופעות ספיציפיות, לעומת זאת הסיפורים ששמעתי בסביבתי הקרובה אצל יהודי תימן, הראו לי שיש בהם שקרים וכזבים והרבה דמיונות. 

מציאותם של השדים לא מעלה ולא מורידה, גם אם הם קיימים לא צריך ליטול למענם 3 פעמים ידיים בבוקר, פשוט צריך להאמין בה' בלבד, ולא להאמין בכוחם ובשלטונם, ואז האדם מונהג ע"י ה' ע"פ כוחות הטבע ומעשיו אם לטוב ואם למוטב. 

וגם אם הם לא קיימים זה אינו משנה כלום ביהדות, ב"ה אנו פוסקים לפי הרמב"ם שמנה בספרו רק מצוות של התורה ושל חכמים, ולא מצוות של ההמון, ולא מצוות של אמונות טפלות, כך שהדיון בנושא הוא תיאורטי לחלוטין. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2009 11:57 לינק ישיר 

דרום_חוקר כתב:

אם היו שדים, הם היו קיימים מאז ועד היום.
ואם לא היו שדים, כל מה שנאמר עליהם הוא שקר מאז ועד היום.

הסבר נא לנו את הרציונל, ושמא השדים הם מין שנכחד? הלא היו הרבה מינים שנכחדו, ביניהם הומונידים שונים, כגון הקרומניון?
אני סובר להיפך, אם היו שדים, בודאי כיום אין שדים. שכן הקדמונים תיארו את השדים כדבר שכולם רואים ומרגישים ומדברים עמם וכו', אזי אם הכל דמיון - אין בעיה. אבל אם התיאור אמיתי - כיום בודאי אין שדים. וצריך לברר איך הם נכחדו (בריות רוחניות לא אמורות להיכחד, או שמא כן?).

מציאותם של השדים לא מעלה ולא מורידה, גם אם הם קיימים לא צריך ליטול למענם 3 פעמים ידיים בבוקר, פשוט צריך להאמין בה' בלבד, ולא להאמין בכוחם ובשלטונם, ואז האדם מונהג ע"י ה' ע"פ כוחות הטבע ומעשיו אם לטוב ואם למוטב.  

באר נא לנו גם כאן, אם יש באמת שדים, אזי מציאותם מעלה ומורידה. כשם שאנו מתגוננים מפני חידקים ונוטלים אנטיביוטיקה, ומפני יתושים תרסיס נגד יתושים, ולא מסתפקים באמונה, מדוע נפלה את השדים? 
נטילת ידיים בבוקר לא קשורה בכלל לשדים, אלא לרוח רעה, שהיא סוג של מחלה או מצב נפשי גרוע או טומאה מיסטית

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שדים (היסטוריה, פילו', התפתחות ההל')
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.