| נשלח ב-28/3/2003 04:32 |
|
| |
הודעה בענין שיעורו של ר' מימוני במו''נ
תודה להרב מימוני על שיעור המבוא הנפלא למורה נבוכים
מכאן ולהבא, השיעור ינתן פעם בשבוע בקביעות (ביום שיקבע על ידי הרב מימוני במרוצת השבוע הבא)
כל המעונין לקבל את השיעור השבועי בדואר אלקטרוני או בתיבה הפרטית, מתבקש לפנות אלי בתיבה האישית
השיעורים הבאים יועברו בפורמט הבא:
- סיכום הענינים הנידונים
- דיון בנקודות העיקריות
- שאלות לעיון נוסף (ומתווה לדיון)
- הפניות לקריאה נוספת
בנוסף לשיעור במורה נבוכים, ווטו יעביר שיעור קבוע במשנתו של הרש'ר הירש. אי'ה, בקרוב ינתן שיעור גם בספר התניא.
--------------------------------------------------------------
בכדי לשמור על רציפות הדיון, אבקש מחברי הפורום למקד את הדיון בנושא השיעור ולהשאירו ככל האפשר בתחום שהותווה לדיון.
אני מדגיש זאת מכיוון שרבים מחברי הפורום מעונינים לאתגר בכל הזדמנות אפשרית את גישתו של הרב מימוני לחכמת הנסתר.
אין ספק כי הדיון בגישת הרב מימוני הוא חשוב ויסודי ואף מתבקש, אך לצערי לעיתים קרובות הוא מוסט למחוזות רחוקים מנושא הדיון וקוטע את רצף הדברים.
בנוסף לכך, הדיון הממוקד באלמנט זה או אחר בגישתו (הרציונלית?????) של הרב המימוני לעיתים אינו ממוצה די צרכו והולך סחור סחור מבלי לרדת להנחות היסוד העומדות בבסיס השיטות המנוגדות. חלק מהטיעונים מובעים תוך כדי סערת רגשות (שהרי לא יעלה על הדעת כי………) וחלקם מתאפיין בהנחת המבוקש (איך תסביר את הגמרא במסכת……… ??? - תוך כדי הנחה קודמת השוללת כל הסבר אלטרנטיבי) – וחבל שכך. אני סבור כי בכדי לגשר בין שני הגישות המרחפות בחלל הפורום, הרי ששומה עלינו לברר את שורשי המחלוקת ולא להתמקד בענפים.
בכדי לאפשר דיון יסודי בגישות השונות לחכמת הנסתר, אני מציע כי הרב מימוני יפתח אשכול נפרד בו הוא יציע את הנחות היסוד העומדות בבסיס גישתו וינסח את כללי החשיבה (והמטא – כללים) בהם הוא משתמש בלימודו. הרוצים לבוא בדברים עם הרב מימוני על הנחות היסוד בבסיס גישתו, יעשו זאת באשכול המיועד לכך.
(אתה צא החוצה!!!!!!)
תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 3/28/2003 3:34:15 AM
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/4/2003 10:25 |
|
| |
האם אפשר לקבל לוח זמנים [גם לשיעורים האחרים]?
החלטתם אם שבועי או בי-חודשי?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/4/2003 16:43 |
|
| |
לפי הודעה שקיבלתי היום ממיימוני באישי, יתקיים השיעור במו"נ כל שבועיים ביום חמישי ולכן השיעור במשנת הרב הירש יתקיים ביום חמישי בשבוע שביניהם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2003 02:07 |
|
| |
?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2003 12:39 |
|
| |
?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/8/2003 13:53 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2011 16:03 |
|
| |
?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2011 21:07 |
|
| |
?
לא היה לי זמן והפרוייקט היה גדול עלי.
כמדומה שיש ששה שיעורים עם מבוא, הקדמת הרמב"ם ועוד כמה פרקים. הם אמורים להיות ברשימת המומלצים וברשימה של אשכולות מיימוני בפורום המפתחות.
(סליחה על הרמז הבוטה, אבל שמתי לב בכמה ספרים אקדמאיים שמופיעה הבעת תודה למי שאירגן קרן ללימודים במשך שנה שאיפשרה את העיון שבו הוכן החיבור. עיתותי אינן מספיקות להקדיש את עצמי רק לנושא זה בלבד, ויש דברים אחרים שאני חפץ לעשות - הכנת סיכום הלכתי שיבדיל בין הלכות לבין חומרות ומנהגים. ועוד נושאים כמו הגישה היעילה ללימוד גמרא, בירור נושאים שונים בתולדות הקבלה, ועוד ועוד. עיניכם הרואות שאיני מספיק להגיב על אשכולות בפורום). בכל אופן, תודה על ההתעניינות.
|
|
|
| נשלח ב-7/3/2011 21:56 |
|
| |
מיימוני. כהלצה בלבד אולי תפנה לקרן לישראל חדשה . המלצות לפועלך הרב תקבל מכל המחבתים המסתובבים בפורומינו. אגב אולי תפרסמו מידי פעם מה הן תוצאות הסקר על מידת התועלת או מידת החיסרון הדתית שמורגשת בקרב מבקרי הפורום. לאחר קבלת המימון בעזרת ה׳ (אל תשכח להעביר אחוזים לכל העוזרים והמסייעים...) נפתח אשכול על ההיתר לקבל כסף עבור לימוד תורה והמסתעף....
|
| נשלח ב-7/3/2011 23:48 |
|
| |
אפשר שאני טועה כמובן, אך סבורני שמה שאני כותב כאן, לפחות בחלקו, הוא בעל ערך (וכמובן זה נכון לא רק לגבי מה שאני כותב).
כלומר, זה לא רק חומר מיסיונרי וכיו"ב לכל סוגיו. האם יש מישהו שמעוניין בקידום נושאים כאלו בצורה כזו, זה איני יודע. זה אמנם נראה לי חשוב ביותר. אני מוגבל כמובן על ידי מיקומי בהוית העולם הזה, ולכן אין לי אפשרות לפרסם דברים אלו אלא וירטואלית.
*** סוסרטי, אם תרצה לתקן אותי ולהצביע על המקומות שבהם אני 1. אפיקורוס 2. מבולבל אשמח לקרוא וללמוד כדי לתקן. זה שאני כופר בזוהר אני מודה בפה מלא... זה שאשמח על כל מי שיחזור בתשובה זה גם כן נכון. צריך כמובן להסביר מהי חזרה זו בתשובה.
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 04:21 |
|
| |
מיימוני אינני יודע לגבי הבלבול אבל מצאתי התחבטות שלך שקצת מוזרה בעיניי - אם התעסקות בשאלות היא מצווה או עבירה (למה בעצם לא שאלת את עצמך שאלה דומה בטרם העיסוק בשאלת קדמות הזוהר?)
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 08:12 |
|
| |
הנוכח
מה מוזר בזה?
מי שהורגל לחינוך החרדי, מאמין בחבילה של אמונות שלא כולן אפשריות. לגבי אמונת חכמים, הקבלה, ההלכה, המנהג, היחס בין תורה ומדע, הזכות והחובה לשאול ועוד. כאשר יש לו שאלות, הוא חש רגשות אשמה. איני אומר שזה קורה לכולם, אבל סבורני שזה קורה לרובנו.
אפשר לראות בכך מעין גרסה מודרנית של דילמת הרמב"ם במו"נ. שם הוא מתאר את מי שלמד מדעים כלומר פילוסופיה ואינו יכול להאמין במדרשי אגדה וכיו"ב בש"ס, וחש שעליו לוותר על הבנתו או על אמונתו. כמובן לא היא, אבל איך מגלים זאת?
כדי לשרוד, צריך עזרה. כדי לצאת מן הדילמה של הרמב"ם. האם לא ראינו באותו אשכול סיפורים אישיים שמעידים על הדילמה ועל הכאב? לפיכך, הקדמה זו על המצוה שבשאלות לדעתי יש בה כדי לעזור.
האם זה עונה על המוזרות בעיניך?
לגבי עצמי, האם אתה סבור שלא היו לי רגשות אשמה או התלבטויות בקשר לקבלה בגרסתה המודרנית ולזוהר? האם אתה סבור שאני פטור משאלות כאלו, שאלות על הזכות לשאול, עד היום הזה? לאחר עיון רב ובדיקה עצמית הגעתי למסקנה לנהוג כפי שאני נוהג היום. האם זה פוטר אותי מאחריות ומציל אותי מטעות? יש רבים שיאמרו שלא. אין לי כלי מעבר לבדיקה אישית ועל כך אני מסתמך. אבל האם אני תמיד בטוח בעצמי? לא, וגם אני משלם מחיר של התבוננות ושיחה עם עצמי. ובעצם, האם יש משהו אחר? האם לא כן רואים אצל ר' נחמן? ואל תשיבני מן הרמב"ם. בתקופתו היה מקום לאמון רב יותר במה שכינו "שכל". כמו כן, הרמב"ם לא שיתף אותנו בהתלבטויות ובהתפתחות שעבר ובמחיר ששילם עליה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 08:15 |
|
| |
סוסרטי
קודם כל, אנא הוסף את המילה "הרב" לפני שמו של הרב קנייבסקי האב. גם אם דעותיו שגויות בעיניך ובעיני אחרים בפורום הזה.
שנית, לא הבנתי למה אינך מסכים. האם אורח חיי מהווה קושיה על הדרך שבה אני ממליץ לילך? אם יש לך שאלות על הדרך, בבקשה.
זה שהסטייפלער מן הסתם היה מתנגד למה שאני חושב, זה ברור. האם זה הופך אותו לבלתי לגיטימי? אותי לבלתי לגיטימי? האם אין עלינו ללמוד להתעלות מעל לתחושה אישית של שלילה או פגיעות?
לגבי השאלה מה אני ממליץ לבן ישיבה לעשות לאחר גיל מסויים, להשקיע בפרנסה או להישאר בכולל, סבור אני ששיניתי את דעתי במשך השנים. אילו היה מישהו שומע לי, הייתי מנחה אותו לעסוק בתורה ועבודה, וגם הייתי מלמדו איך לייעל את לימודו, כיון שחוששני שרבים ממוסדות התורה בזמננו לומדים בצורה לא יעילה. וכל זה ראוי לדיון בפני עצמו. זו לא התחמקות אלא הפרדה בין נושאים.
|
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 12:42 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  |
זה שאני כופר בזוהר אני מודה בפה מלא... |
|
מעניין להוכיח את זה, להסביר למה זוהר זה לא זה.
ומה עם קבלה לוריאנית, פנתאיסטיותה?
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 12:44 |
|
| |
| ינוח כתב: |  |
זה שאני כופר בזוהר אני מודה בפה מלא...
מעניין להוכיח את זה, להסביר למה זוהר זה לא זה.
ומה עם קבלה לוריאנית, פנתאיסטיותה?
לא!!! אל תיכנס לזה פה! יש כבר אשכולות מפוצצים בזה יעויין שם..
|
|
| נשלח ב-8/3/2011 12:50 |
|
| |
| kaner91 כתב: |  |
לא!!! אל תיכנס לזה פה! יש כבר אשכולות מפוצצים בזה יעויין שם..
_________________ |
|
(:
אודה לך על לינק בנושא עם השתתפות שם מיימוני
|
|
|