בית פורומים עצור כאן חושבים

הודעה בענין שיעורו של ר' מימוני במו''נ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/3/2011 13:02 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 13:20 לינק ישיר 

דר' סוס היקר
קיבלת את התאר שלך  לאחר עמל רב, וקיבלת אותו בצדק ולא בחסד.(אני מקווה שלא העתקת כמו אותו שר גרמני)
את התאר הזה אי אפשר לקחת ממך, אפילו אם תכנה אותי מסרוחניק. או הרקטור, ואת סנט האוניבסיטה.

הוא הדין גם לאדם שקיבל תאר רב, אתה רשאי לא לכנות אותו בן אדם, או בן אדם רשע- ותצדק- אבל את התאר אתה חייב לתת לו.
כך נקבע בחוקת הפורום- ואתה הכפוף גם לנוהג לדין ולנימוסים , וזה מן המפורסמות, כמובן תשנה ותתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 13:31 לינק ישיר 

תודה, kaner91
אבל, קדמותו לא כל כך מעניין אותי, כי מעניין אותי הסבר עיוני. אם אמת, אז לא חשוב ביזה שנה היגיעו אליה, ואם טעות אז יש להוכיח את זה גם עכשיו, אם קודם לא הוכיחו.
אודה לך על לינק עיוני.

לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 14:04 לינק ישיר 

מיימוני

אני אסביר:
אם אתה מסתפק אם שאלה על נושא מסוים (קדושת-'יתדנאמן'/דעס-תיירע/קבלה/יהדות/א-לוהות) היא מצווה או עבירה, מכאן שאתה כבר מקבל גישה מסוימת אודות הנושא המסוים (=כזו שמעניקה לו אמינות) כעובדה המחייבת אותך, ואם כן - מה השאלה?
המשפט הזה הוא פשוט אוקסימורון.
מכאן - כדי לחקור את הקבלה בעצם הנחת מלכתחילה שהיא מסופקת/לא נכונה ו/או התעלמת במופגן מהאיומים שלה על מי שמעז להמרות את פיה, מה שלא עשית לגבי דברים אחרים.
דברים פשוטים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 15:12 לינק ישיר 

סוס
אתה הרי יודע שאתה מדבר דברים לא נכונים. יש בית דין- או יחיד מומחה המסמיך רבנים- וזאת לאחר בחינה, ולאחריה, הנבחן מוכרז יורה יורה- ולאחר מכן הוא נקרא רב. בתקופתו וגם היום כל מי שהוא חושב שהוא מישהו מסדר לעצמו תאר רב.
המילה רב פרושו גדול- מהיג ציבור אפילו של 10 אנשים נקרא רב,  איני יודע אם הרב מימוני קיבל התר הוראה- אבל הוא הגדול של הפורום, המנהל המנהיג- ולו יש-  לקרא רב, מה עוד שאני אישית למדתי ממנו הרבה. אני בטוח שגם אחרים, ולא אטעה אם אומר כי גם אתה.  ואגלה לך סוד- גם ממך למדתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 15:16 לינק ישיר 

סוסרטי ומיימוני

גם לתואר רב יש קריטריונים לפי מה שידוע לי: קבלת סמיכה לרבנות (כמאמר התלמוד לגבי שמואל הקטן שלא נקרא כך מסיבה זו)
לפי זה הרבה מהגדויילים (נניח הרב שך קיבל סמיכה? הסטייפלר?) אינם ראויים לתואר רב. ראוי אולי לקרוא להםראש הישיבה אליעזר מנחם שך, או התלמיד חכם יעקב ישראל קנייבסקי. או, אם נצמד לגמרא כמנהג היהדות האורדתוקסית, נקרא להם פשוט בשמם.
ובוודאי שאנשים כמו נויגרשל לא ראויים לתואר רב (אלא אם כן יש לו סמיכה כזו) אלא לכל היותר איש הרוח או האפולוגוטיקן המצטיין.
אגב - זה הופך את התואר רב למשהו שהוראתו מצומצמת להחריד. כך הרב זמיר כהן (שאני יודע שיש לו סמיכה) והרב מיכאל אברהם (הבנתי שיש לו) נמצאים על אותה קטגוריה, מבחינה זו. בדיוק כמו שני ד"ר שאחד סיים מחקר מליגה ד' בציון עובר ולא עשה מאז כלום ואחד סיים מחקר מהפכני בהצטיינות יתירה וממשיך לרכוש ידע כל הזמן. 

כמובן שאין כל קריטריונים לגבי שאר התארים המופלגים שמחולקים היום ביד רחבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 15:54 לינק ישיר 

תנוח דעתך, אין לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 16:00 לינק ישיר 

ינוח כתב:
תודה, kaner91
אבל, קדמותו לא כל כך מעניין אותי, כי מעניין אותי הסבר עיוני. אם אמת, אז לא חשוב ביזה שנה היגיעו אליה, ואם טעות אז יש להוכיח את זה גם עכשיו, אם קודם לא הוכיחו.
אודה לך על לינק עיוני.

לְיִשְׁרֵי-לֵב שִׂמְחָה

לא קראתי את כל האשכול אך אני בטוח שגם מידת נכונות נבחנת שם..

אפשר לדון על קדמותו אבל לגבי התוכן- הזוהר הוא בחזקת יצירת מופת ולא משנה מי כתב אותו..
רוב החכמים (על כמותם ואיכותם) הסכימו שתכני הזוהר (לאחר פירסומו כמובן) כשרים ואף יש להם יסודות בספרות ההיכלות, אני לא מכיר הרבה תלמדי חכמים שמתגדים באופן נחרץ לזוהר, אולי חוץ מחכמים מסויימים מהמפלג התימני הדרדעי ועוד התנגדות מועטה בשו"ת הריב"ש (לענ"ד גם ר' גדליה נדל שעל תלמידיו נמנה הרב מיימוני לא כפר בפה מלא בזוהר ,ויתקנו אותי אם הנני טועה)

* גילוי נאות- אני סבור שהזוהר נכתב ע"י ר' משה די ליאון על בסיס יסודות ושורשים שעברו במסורות מבתי המדרש של יורדי המרכבה. 

תוקן על ידי kaner91 ב- 08/03/2011 16:04:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 16:25 לינק ישיר 

kaner91 כתב:
לא קראתי את כל האשכול אך אני בטוח שגם מידת נכונות נבחנת שם.. 

לא כתוב שם שום דבר משמעותי, וחבל שהמיתוס הזה ש"מיימוני הוכיח שהזוהר מזוייף" או כל דבר הבל דומה ממשיך להתהלך בפורום.
אדרבא, יעלה ויבוא ויציג את עיקרי הדברים ויבחן הדור הצעיר דידן את הסוגיא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 16:43 לינק ישיר 

סוס

לעזרתך-בספר הערוך- ערך אביי- וכן ברמב"ם,  גדול- רב- גדול ממנו רבי- גדול ממנו רבן  גדול ממנו- שמו

וכפי שהזהר אומר  רב = זעיר  זעיר = רב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 16:43 לינק ישיר 

לדעתי הזוהר שווה ערך כמו כל מדרש אגדה ביהדות שלא יודעים מקורו,
ור' משה ליאון קיבץ לספר ותלה באילן גבוה, וזה היית כבר מקובל בזמן חז"ל גם כן, כלומר להיתלות באילן גבוה משום חינוך הילדים ותו לא,

למעשה הכניס את הספרים החיצונים (שהיית ביהדות לפני שחז"ל החרימו אותם) ליהדות בדלת האחורית,
אבל מה לנו להלין עליו שהרבה לפניו עשו כך הרמב"ן ועוד,

לגבי רלוונטיות ההשקפה וראית העולם לפי הזוהר ?! כבר קבע ר' עקיבא וחז"ל שמי שלומד ספרים חיצונים אין לו חלק לעולם הבא, והמבין יבין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 16:54 לינק ישיר 

מקס
ספר מורה נבוכים מדרשי רבא ואחרים מסילת ישרים הם ספרים חיצונים? גם אותם אסור ללמוד?

ספרים החיצונים אלו ספרים שנשארו מחוץ לכ'ד ספרי הקודש, עד לאיסור ספרי בן סירא יוחנן ואחרים נחשבו לספרי קודש, כמו משלי קהלת איוב ואסתר.
הם נאסר- ורק הם נאסרו- חוץ מספרי יוון- שהעם לא יתבלבל בינם לבין הכ'ד הנבחרים לספרי קודש.

קדושתו של הזהר אינה נופלת מקדושתם של מדרשי אגדה ילקוט שמעוני, כפי שאליהם אתה מתיחס ביראת כבוד. כך מינימום יש להתיחס אל ספר הזהר. וזה בכלל לא משנה לעניננו מי כתב אותם, רבי משה די לאון, לא נפל בדולתו מהרבה הרבה אחרים לפניו ואחריו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 16:59 לינק ישיר 

מקסמן אם כך אתה מוותר על כתבי רבי נחמן שמלאים עד אפס מקום בזוהר ותיקוני זוהר
וסיפורי מעשיות שמרמזים לכל מיני מושגים קבליים.
לא חבל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 17:01 לינק ישיר 

נוווו ירוחם הרי זה מה שאמרתי,

רק הוספתי לאמר שרלוונטיות ההשקפה וראית העולם = המציאות היא לא לפי ההשקפה של הספרים החיצוניים,
הרי בגלל זה הגדירו אותם כחיצוניים, ולא משום פחות קדושה או מה, הם כולם קדושים גם ספר חנוך וספר היובלות,
אבל יעלה על הדעת שאנו נעשה חגים ולוח שנה לפי ספר היובלות, שהם לוח שמשי
או אתה מוכן לקבל ששבת הביא ליהדות דווקא חנוך, ולא משה רבינו, ???

ולכן שאני באים לדרוש התנהגות השקפתית לפי הזוהר ?! אנו חוזרים אחור לתקופת לפני ההשקפת חז"ל,
וזה הסיבה שהם החרימו אותם,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2011 17:05 לינק ישיר 

דייר כתב:
מקסמן אם כך אתה מוותר על כתבי רבי נחמן שמלאים עד אפס מקום בזוהר ותיקוני זוהרוסיפורי מעשיות שמרמזים לכל מיני מושגים קבליים.לא חבל?

לא ולא אני הקבל כל דברי חכמה מכל חכם,
אבל השקפתית והתנהגותית הלכה למעשה ?! נקבע לפי הנגלה,

אני רק רוצה לגרום לתשומת לב לעניין, שחייבים להבדיל בין רעיונית לבין ההלכה למעשה בהשקפה ובהתנהגות היום יומית,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הודעה בענין שיעורו של ר' מימוני במו''נ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.