|
|
| נשלח ב-6/4/2003 17:43 |
|
| |
המדפיס,
אתה כל כך צודק!
כלום,
אשמח לתשובתך העיניינית ולא הילדותית...
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2003 17:50 |
|
| |
כלום,
כל מילה נוספת מיותרת.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2003 21:39 |
|
| |
המדפיס. יפה שאתה זוכר שירים של ביאליק.
אבל גם הנ"ל באותו שיר שרק את השורה הראשונה ממנו אתה זוכר ,לא שפך את מררתו המגואלת על בני הישיבות באותה רמת נבלות שאתה הגעת בתגובתך האחרונה.
"לתחוב אפם בספריהם וידיהם באפם".
חלאת אדם שכמוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2003 21:49 |
|
| |
זה לא שאלפי מרשרשים מחכים לאברך שייטוש את הכולל. הוא יאבד מלגת כולל שמאפשרת לו לצוף מעל פני המים. ומה הוא יקבל ? חודשים ארוכים ומיותרים בצבא (אלא אם הוא בן 35 ואב לארבעה, בן 31 ואב לחמישה, בן 20 ומתחזה לחולה נפש), כניסה לשוק עבודה שבו, בטח בלי השכלה אקדמית, אין לו מה לחפש. השכנים יסתכלו עליו מוזר. אשתו והילדים, שסבלו כדי שהבעל יעמול בתורה, לא ימצאו טעם בהמשך הסבל והעוני.
הרבה סבל. אפס תועלת.
אלו העובדות ועל כן בצורת הכתיבה שלך, המדפיס, יש הרבה רשעות ומעט הגיון.
אגב, בקשר לרעיון של החרדים ללכת לאמריקנים. הוא מגוחך לגמרי. בארה"ב במיוחד לא מבינים מה זה שאדם לא עובד וחי על חשבון הציבור.
לאירופאים, במדינות הסעד שלהם, יכולה להיות יותר הבנה.
תוקן על ידי - זריחתעץ - 4/6/2003 9:54:44 PM
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2003 21:53 |
|
| |
אוו.. תרגיע... נסחפנו קצת,, לא??
המדפיס, לא ניתן להאשים את כל יושבי הכוללים בבטלנות. לא כדאי לך שיבינו מדבריך כי יש כאן שנאת עם הארץ לתלמיד חכם...
אמנם,לפני כמה ימים שמעתי שישנם אברכים שמבקשים לצאת לשוק העבודה יחד עם המשך קביעת עיתים לתורה,
הסיבה העיקרית שמונעת אותם מלעשות כן, לבד מהנושא של צבא, הכשרה מקצועית ומציאת מקום עבודה היא שהם קיבלו דירה ע"מ שישבו וילמדו.
הם כביכול יורדים בדרגה כשהם מבקשים לעבוד.
ולך צדיק הדור, אני מקדישה את השיר הבא, בו ביאליק, לפי דעתי, מעריץ את אלו שנשארו עם תורתם כנד הזרם:
"כלם נשא הרוח, כלם סחף האור
שירה חדשה את בוקר חייהם הרנינה
ואני, גוזל רך, נשתכחתי מלב
תחת כנפי השכינה.
בדד, בדד נשארתי והשכינה אף היא
כנף ימינה השבורה על ראשי הרעידה
ידע ליבי את ליבה: חרד חרדה עלי,
על בנה, על יחידה".
אז זהו, מבטיחים להספיק לריב??!
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2003 21:56 |
|
| |
בכל זאת אני חייב לומר מילה טובה אחת על המדפיס. רבים מחבריו בחב"ד חושבים כמוהו על בני הישיבות אבל הוא היחיד שמדבר חופשי ומוציא החוצה את מה שיש לו בבטן.
יש לי חברים חבדניקים. את זבולון אורלב אני מכיר אישית לא מהיום, ואת טומי לפיד וחבריו אין צורך להציג בפני.
אני מעיד בפניכם שאת הדברים הקשים ביותר נגד בני הישיבות שמעתי מהראשונים. שנאה שאינה יודעת גבולות.
מעניין שאהבת ישראל שלהם תופסת רק לגבי חילונים. ואולי זה בעצם מה שכבר אמרו רז"ל: כל המרחם על אכזרים נעשה אכזרי על רחמנים.
המפדל עוד זהב טהור לעומתם.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2003 22:01 |
|
| |
ילדים, אני מציע לכם לשתות מים, לנוח לרגע, לנשום עמוק (כן, צדיק'ל, אם האצבע שלך לא במקום הנכון, תוציא אותה) ועכשיו לעניינו:
לא ציטטתי שיר של ביאליק. מה שכן, הבאתי מעובדות החיים. אמנם לא כולם, אך רבים יושבים בכולל ומתבטלים. שוב, איני יודע ואיני מסוגל להבין - אם המצב הוא באמת כל כך קשה, ו'הילדים רעבים', מי התיר לאותם אברכים שחלקם יושבי קרנות, לשבת בכולל ולהתבטל?
קחו עצת ידיד, תתרכזו בעובדות ואל תשלפו תגובות אמוציונליות ודמגוגיות, שרק מחזקות את טענתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2003 22:09 |
|
| |
על עובדות ומספרים אפשר וחובה להתווכח.כמה לומדים, והאם ניתן לאמוד את מספרם שלא מנצלם את זמנם.
מה שלא נתון לוכוח זה שהשימוש בביטויים שטירמרים. ( ההתייחסות לבני אדם כיצורים מעוררי גועל והשימוש בתיאור החיטוט באף עובר כחוט השני בכל הספרות האנטישמית. והוא רווח במיוחד בקריקטורות הנאציות. כמי שעוסק רבות בנושא השואה יש לי אוסף מאלף בנושא) מעיד על אישיותו של הכותב .
|
|
|
|
| נשלח ב-6/4/2003 22:25 |
|
| |
צדיק'ל,
חדל קשקשת.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2003 14:57 |
|
| |
איפה כתוב שהמדינה חייבת בפרנסה ?
אני לא מבין לאן נעלם השכל הישר וכי המדינה הבטיחה "קעסט" לתושביה ?
אם למדינה אין כסף מהיכן תשלם ?
לא שנהייתי ציוני גדול אבל כל מי שכותב כאן יכול כבר להיות נשיא המזרחי אתם מתיחסים למדינה כבר כגאולה האמיתית והשלמה לאוברדרפט.
הינו בבור של שומן השומן נגמר מה הלאה ?
אין הבור מתמלא מחוליתו ואת זה ב. קהאן שמציע משחקי פרמידה בצורת גמ"ח לא מבין . אגב שווה דיון אמיתי הגמ"ח שהוא מציע .
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2003 15:18 |
|
| |
המדינה בהחלט לא הבטיחה "קעסט" לתושביה, אבל אני מתפללת ליום בו המדינה תדע באמת ובתמים להכיר בערך של לומדי התורה, ותבין שהשקעה בהם יכולה לתרום למדינה יותר מאשר ליטול ממנה.
אמן.
תוקן על ידי - פנדורית - 4/7/2003 3:31:21 PM
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2003 15:24 |
|
| |
פדורית
אמן אמן!!![
תוקן על ידי - naomeee - 4/7/2003 3:25:34 PM
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2003 15:31 |
|
| |
פייביש וכל החברה
האם ידעתם שהון השחור במדינה הוא אולי פי2מההון המוצהר?
ואני מדבר על הלבנת כספים על בתי ומכוני ליווי
שאם כבר עוצרים בהם זה משהו מן המשהו ועל סחר בנשים ולא על חשבוניות והעלמת מס
א"א לא מצפה שמבקרים, במקום כמו מכון ליווי, יסכימו לקבל קבלה...
רצוני לומר שלא חכמה לעשוק את השכירים על משכורתם הדלה
בזמן שמיליארדי שקלים לא מוצהרים כלל
כי זה קל וקצר
זה כמו לחפש את האבידה באור
ודרך אגב - בעצם לא בדרך אגב אלא ראשון ועיקר !!!מה הממשלה תעשה במשבר הכלכלי הבא???
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2003 16:09 |
|
| |
הרס עולם התורה!!!
השתגעתם????
אם היום יוצאים לעבוד אחוז מסויים של חרדים, אז אחרי הגזירות יצאו עוד כמה אחוזים.
זה מה שיהרוס את עולם התורה???
תראו לאן הגענו. הכסף, בגלל המחסור הגדול בו, הפך להיות מוטיב כה מרכזי עד שנדמה שאם יקצצו ממנו מעט חוקות שמים וארץ לא שמתי והעולם יחזור לתוהו ובוהו.
קצת פרופורציות!!!
המדפיס,
אפשר לדבר בכאב על המצב בו יש אברכים שלא עושים כלום בכולל ומשפחתם חיה בדוחק.
בטוי כמו זה שהשתמשת בו (מחטטים באף) מעיד על שנאה, לא על כאב.
אני מצטרף למוקיעים את ההתבטאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/4/2003 16:19 |
|
| |
אני מתקשה להבין את כמות השנאה היוצאת מבין שורות הכותבים, כלפי האברכים העמלים על תלמודם.
כמי שיושב והוגה בתורה, באופן קבוע, ועוסק במשלח יד בשעות הפנאי (ומרוויח היטב, משלם מסים כחוק), אני באמת מתקשה להבין מדוע ישנם כאן כמה שעצם ישיבתם של האברכים בכולל, היא לצנינים בעיניהם.
וכי יש איזה אברך שצריך להתנצל על כך שבחר לשבת ולשקוד באהלה של תורה? יש כמובן כמה כאלה שיושבים בכולל ומחטטים באף, כמאמר הכתוב בספר הבדיחות על אברכי הכוללים. אבל מכאן ועד הכללת כל האברכים במאגר המובטלים הסמויים, הדרך עדיין רחוק.
למי שיש בעיה עם העובדה שמדינת ישראל, כמדינה יהודית, הנשענת על לומדי התורה, ממנת את לימודם של לומדי התורה, שפשוט יקום ויוריד את כיפתו מעל ראשו. אם מדינת ישראל רואה חשיבות לממן לימודים אקדמאיים, לממן סטודנטים, בגלל ההכשרה שהם יקבלו בהמשך חייהם, היא גם יכולה, ואפילו חייבת, לממן את תלמידי הישיבות, למרות שסטודנט מקבל פי 6 או 7 מתלמיד ישיבה.
מספיק עם הדמגוגיה הזו שכל האברכים צריכים לצאת לעבודה. מי שחושב כך, ואף עשה זאת בעבר, שיערב לו ויבושם לו, אבל לא הייתי קורא לאדם כזה יהודי חרדי או בן תורה.
|
|
|
|
|