בית פורומים בחדרי חרדים

גזירות נתניהו תשס"ג / בצלאל קאהן

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/4/2003 16:30 לינק ישיר 

ליפשיץ,

איפה ראית שהכלילו?

מדבריך ניכר שאתה מסכים עם העובדה שיושבים אברכים בכולל, ילדיהם רעבים ללחם, והם מרשים לעצמם להתבטל ולחטט באף?

אתה לא חושב שהמציאות הזו היא אבסורד?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2003 16:53 לינק ישיר 

מדפיס,
אף אחד לא דיבר על כאלה שמתבטלים, בסדר?
החברה בכולל לומדים, ונבחנים, וגם אם מדי פעם מרשים לעצמם הפסקה של כמה דקות בשביל פיטפוטי פוליטקה, אפשר לפרגן להם את זה.

המצב שתיארת הוא לא הגיוני לוגית:
אברך שמתבטל, הוא גם כזה שאין לו בעיה לצאת לעבוד, בעיקר אם ילדיו רעבים, ויש לו סיבה.
אברך שלא יוצא לעבוד, גם כשהמצב קשה בבית, הוא לא נשמע לי סוג אברך מתבטל.

ואם אצלך אברך לומד=אברך מתבטל, אז, סליחה, אני אפילו לא מתכוונת לדון איתך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2003 16:56 לינק ישיר 

לדעתי יש לשאול מי אשם במצב ?

בגלל מי פוגעים בקצבות ילדים ?

בגלל מי שונאים את הציבור החרדי ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2003 16:58 לינק ישיר 

אני מזמין את צבור הגולשים להעלות תיאוריות פסיכואנליטיות לגבי האובססיה של המדפיס בעניין החיטוט באף.

(הוא מחטט באף?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2003 17:05 לינק ישיר 

הוא לא מחטט באף

- הוא ישב בכולל עם אנשים 'צדיקים' 'קרועים' שחיטטו באף, כשילדיהם רעבו ללחם ו"נבחן"...

(מעניין, כמה כוללניקים כותבים כאן בפורום)

תוקן על ידי - המדפיס - 4/7/2003 5:34:59 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2003 17:31 לינק ישיר 

זה לא יאומן שתופעה שרק נוצרה כדרך הרבים בארץ ישראל (בעצם אולי י"ל שבארץ ישראל זה כבר שנתיים שנה מאז העליה הראשונה) בעקבות השקפת ליטא ונסיבות הזמן והמקום, הופכת להיות ההגדרה של חרדיות, ומי שסוטה מכך, הוא עוכר ישראל (וכותבי השטירמרס הם חבדניקים דוקא? וכאילו שבין לבין עצמם לא מתאירם כך אלו שיודעים לגרד את עצמם וכו)

כן,זכותו של חב"ד להביע את דעתה נגד אלו שלומדים (מתבטלים) בכולל כל היום כך היתה דעתו הנחרצת של הרבי מליובאוויטש (וגם הרבי מסטמר שסירב לעשות כולל ועוד גדולי ישראל מהמינסטרים, וכך דעת רוב החסידות), ומכיון שכך דעתו של הרבי, מותר לנו להיות יותר חריף בנושא מאשר אורלב. (ותגיד הדבר הכי קרוב ליהדות, וכאילו לתופעת ישיבת בכולל היתה לציבור הרחב פעם אח ורע ביהדות?)

ואמרו חז"ל הרבה עשו כרשב"י, שתורתו אומנתו, ולא עלתה ידם. ביטוי אנטי חרדי של שנת האלפיים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2003 18:01 לינק ישיר 

אם ככה אז מן הראוי לציין שאברכי הכוללים גם לא מתקלחים, הבגדים שלהם תמיד מטונפים והם עושים גרעפסים ברשות הרבים.

גם אני מתנגד למצב הזה שכולם לומדים בכולל. אבל למה לכתוב מתוך שנאה???

אני מבין ביקורת. אני מבין ביקורת קשה. אני מבין כעס. אני לא מבין שנאה.

את זה יש לנו מספיק מבחוץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2003 18:20 לינק ישיר 

אין כאן שנאה. יש כאן ציון עובדות כואבות.

בכלל, היה כדאי ורצוי שתוציא לעצמך מהראש: לא שונאים אותך, לא מבינים אותך - ומוטלת עליך החובה להסביר את עצמך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2003 18:23 לינק ישיר 

למיטב ועניות דעתי גם מרבית הצעירים בחב"ד אינם משתיכים לזרם היצרני . אלא שבמקום לשבת בכולל הם נעשים שליחים בכל פינה אפשרית בגלובוס, או משתלבים במעגל הפעילות החבדית הענפה שבשורה התחתונה, ובלי לזלזל בחשיבות הנעשה, גם היא אינה אלא מקור פרנסה לאלפי חסרי מקצוע והכשרה. ממש כמו אברכי הכוללים הליטאיים.

ולך תדע תרומתו של מי לעולם היהודי גדולה יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2003 18:26 לינק ישיר 

צדיק; מי מדבר על יצרנות? לפחות הם לא מפרנסים את בני משפחותיהם מתקציבי אבטלה ואבטחת הכנסה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2003 18:34 לינק ישיר 

צדיק'ל,

עברת נושא, שמת לב?

אין שום קשר בין חב"ד לבטלנות הכרונית שהפכה להיות חלק ועצם הלוז של ה'חרדים' בארץ.

חב"ד מחנכת ליצרנות. הפעילות העניפה היא ההוכחה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2003 18:40 לינק ישיר 

לחב"ד יש מספיק מוזרויות משלה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2003 18:44 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2003 18:45 לינק ישיר 

קרוע,

אם אין לך מה לעשות, אל תעשה את זה פה. (לך לכולל)

פרשתי.

תוקן על ידי - המדפיס - 4/7/2003 6:46:33 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/4/2003 18:49 לינק ישיר 

.
מדפיס.
זו דרכו של הפורום שעוברים מעניין לעניין באותו עניין. מה גם שאת הנושא החבדי אני העלתי במהלך הדיון באשכול זה.

מה נקרא בטלנות ומה נקרא יצירתיות? זה כמובן עניין של השקפה. מזוית ראייתי לערוך סדרים ציבורים לתרמילאים בנפאל או בר מצוה לאלף נערים מחללי שבת בכותל זו התגלמות חוסר הפרודוקטיביות האפשרית. סתם הוצאת אנרגיה ובסיס לאיסוף תרומות ותקציבים שחב"ד עוד יכולה ללמד בזה את יהדות התורה פרקים שהיא עוד לא למדה.
אני מבין שאתם חושבים אחרת.רק לפני שאתם מחלקים את העולם למועילים ובטלנים כדאי שתדעו שחלקים נרחבים בציבור מתייחסים אליכם כמו לאחרונים.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > גזירות נתניהו תשס"ג / בצלאל קאהן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext