בית פורומים עצור כאן חושבים

על הרמח"ל ובכלל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/2/2007 14:36 לינק ישיר 

מטרת הבריאה תושג בכל מקרה, הדרך תלויה בנו.

ממליץ לך לעיין בהקדמה לספר הזוהר מאת בעל הסולם.

האדם צריך לחוות בעצמו את ההפנמה והצורך בדביקות בבורא, ולרצות בה - ובחרת בחיים. אם זה לא יבוא בהתגברות השכל על הרגש באופן עצמאי, זה יבוא בעזרת הייסורים - והקב"ה ארך אפים.

העתק מדברי בעל הסולם (מצב א' - מחשבת הבריאה, להביא את האדם לשלמות. מצב ג' - הוא התיקון הסופי בו האדם באמת מגיע אל אותה השלמות):

טז) ואין להקשות לפי"ז, א"כ נתבטלה מאתנו הבחירה ח"ו, כיון שאנו מוכרחים להשתלם ולקבל המצב הג' בהחלט, מכח שכבר הוא מצוי במצב הא'? והענין הוא, כי ב' דרכים הכין לנו השי"ת במצב הב', כדי להביאנו אל מצב הג':

א. דרך קיום התורה ומצות.

ב. דרך יסורים, אשר היסורים בעצמם ממרקין את הגוף, ויכריחו אותנו לבסוף להפך את הרצון לקבל שבנו ולקבל צורת הרצון להשפיע, ולהדבק בו ית'. והוא ע"ד שאמרו חז"ל (סנהדרין צז ע"ב) "אם אתם חוזרים למוטב טוב, ואם לאו אני מעמיד עליכם מלך כהמן, ובעל כרחכם הוא יחזיר אתכם למוטב". וזה שאמרו ז"ל על הכתוב "בעתה אחישנה. אם זכו אחישנה, ואם לאו בעתה".

פירוש, אם זוכים על ידי דרך הא', שהוא ע"י קיום תורה ומצות, אז אנו ממהרים את התיקון שלנו. ואין אנו צריכים ליסורין קשים ומרים, ואריכות הזמן שיספיק לקבלם, שיחזירו אותנו למוטב בעל כרחנו. ואם לאו - "בעתה". דהיינו רק בעת שהיסורים יגמרו את התיקון שלנו, ותגיע לנו עת התיקון בעל כרחנו. ובכלל דרך היסורים הם גם עונשי הנשמות בגיהנם. אבל בין כך ובין כך גמר התיקון, שהוא מצב הג', הוא מחויב ומוחלט מצד המצב הא'. וכל הבחירה שלנו היא רק בין "דרך יסורים" לבין "תורה ומצות". והנה נתבאר היטב, איך ג' המצבים הללו של הנשמות קשורים זה בזה ומחייבים בהחלט זה את זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/9/2008 18:53 לינק ישיר 

ידחיירשופי: גבוה מעל גבוה

רבי משה חיים לוצאטו קם והכריז !! הכריז את המסר שלו לאומה. הדוגמא הטובה ביותר היא לא רק עצם העניין שזכה לגילויים עצומים של האבות , משה ע''ה , רשב''י , ומלאך מט''ט..היו עוד צדיקים שזכו לזה או לחלק מזה. אלא שבספר תיקונים חדשים שכולו נכתב על ידי גילוי אליהו ז''ל שאומר לרמח''ל את הפסוק "והיה לעת ערב יהיה אור , זה האור שלך "( של הרמח''ל). ודאי שהכוונה היא לתורתו של הרמח''ל אבל עיקר הכוונה היא למושג של צדיק יסוד עולם שביטול לצדיק כזה גורם לקירוב הגאולה והאור של בית המקדש זה אור נשמת הצדיק יסוד עולם כמו שכתוב בספרים. הרמח''ל הוא לא רק צדיק גדול בין מאות שהיו בכל הדורות אלא צדיק יסוד עולם מבין הבודדים שהיו. בכתביו מופיע רבות המושג של  " תיקון הכללי" בכל פרטיו..

מצד שני, מעולם החסידות מופיע רבי נחמן מברסלב שגם הוא קם והכריז ! למשל שתורתו היא תורה דעתיקא סתימאה , שכל העולם תלוי בראש השנה שלו,שביאת משיח תלויה הרבה בהפצת תורתו,שהנסיון האחרון של גדולי הדור לפני ביאת משיח יהיה בזה שיקבלו אותו ועוד..
גם אצל ר''נ מברסלב יש את המושג תיקון הכללי.
מעניין שאצל הרמח''ל המושג הזה מופיע בפרטות ובהרחבה בדרך של לימוד(כמובן שלשם קיום בפועל כי העיקר זה המעשה) , ואילו אצל ר''נ מברסלב לפתע משום מקום לכאורה צץ העניין של גילוי התיקון הכללי כדבר פלאי שקריאתו בנוסף לחזרה בתשובה יומשך לאדם דעת ותיקון הברית.

אפשר לפרש זאת כך: שדרכו של הרמח''ל היא גבוהה מאוד כמובן והתיקון של ר''נ מברסלב הוא גבוה מעל גבוה דווקא בגלל קריאה פשוטה של התיקון והישענות על הצדיק שהבטיח (כמובן שאותו אדם מחוייב באמת לחזור בו ממעשיו) זאת אומרת שר''נ הוא שזכה להוריד לעולם את התיקון השלם על ידי חסידות יתרה ועבודת ה' עצומה..
או ההפך שדרכו של הרמח''ל היא גבוה מעל גבוה.

מיימוני:

ידחיירשופי

ברוך הבא אל הפורום.

כתבת דברים מעניינים מאד.

אולם לצערי לא הצלחתי להבין האם אתה בא להעלות נושא לדיון, או להציג שאלות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/9/2008 09:36 לינק ישיר 

רמח'ל ור' נחמן היחידים שהכריזו שביכולתם לגאול אותנו אל התיקון השלם בפרטיות לכל אחד ואחד ומי שיודע ספר , יודע שגם בכלליות לכל ישראל כי הגאולה תלויה ביותר בתיקון מכירת יוסף הצדיק על ידי השבטים.
אשמח לברר עם אחרים אילו מבין שני הצדיקים האלו מביא אותנו לתיקון הכללי לכל אחד בפרט ומי מהם לכלל ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/1/2010 23:15 לינק ישיר 

יהוסף כתב:
לשם אני חושב שלא ראוי להתבטאות כך על אדם גדול, גם אם יש עליו ביקורת, וגם על רשע אם עדיין לא סיימת את דיונך עליו אינך יכול לקבע ולהשפיל לבזות אותו לפני המסקנה. לגוף העניין, מי שלומד דברים טובים מהקוראן או מהנצרות או מספרו של היטלר, אינו נהיה בכך אדם שאינו הגון וכבר אמרו חכמים איזהו חכם הלומד מכל אדם ובמדרש "אפילו מן השוטים". אם שבתאי צבי היה חי היום הייתי מתעניין בתורתו, למה לא? אני אישית חושב שהרמח"ל ניסה לעשות עבודה מאוד מאוד יפה, החל מספרו מסילת ישרים וההמשך של סידור ההשקפה בדרך ד', אלא שאני לא די לי במה שלא הנמיק [בעיקר בדרך ד'] ובאר ספרים הנימוקים לא תמיד מהשורש ולא תמיד משכנעים בהגיון טבעי. יתקן אותי מי שיכול אם טעיתי כי שנים רבות לא ראיתיו כבר. גוט מועד

זה לא בדיוק כך, ברמב"ם מובא ש'לא יהיה לך אלהים אחרים' ואל תפנו אל האלילים זה גם כולל
לעיין בספרים שלהם וכדו'

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על הרמח"ל ובכלל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.