| נשלח ב-25/12/2012 21:14 |
|
| |
לר"מ הם היו נשורת בתהליך היצירה
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2012 21:21 |
|
| |
מעניין שהרמב"ם עצמו בשמונה פרקים, בפירושו על הפסוק "שמעו נא המורים" כותב עד כמה אותו דור היו דור דעה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2012 21:37 |
|
| |
דברי הרמב"ם יסודם בספרא פרשת בחוקותי: כדאי השליח למי שנשתלח אצלו וכדאי מי שנשתלח אצלו לשליח. פירש תורה תמימה שמשה רבינו היה המעולה במין האנושי וגם המעולה בנביאים ודור המדבר היה המעולה שבדורות. מכל מקום, תורה ניתנה לבני אדם ולא נשארה בשמים, ואין תורת א"י כתורת הגלות.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/12/2012 22:00 |
|
| |
נוו כדאי גם לדעת את דעת האבן עזרא בעניין,
אבן עזרא הפירוש הקצר שמות פרק כג ואם בעבור דעתו משפטי נזקין. גם הם לא נתנו כי אם לישר המעוותים, כי אילו היינו במקום שאין שם שור אין צורך למשפטי שור נגח. ואלו היינו יושבים באהלים כקדריים, אין צורך למעקה ומזוזה. ואם בארץ הודו, אין צורך למשפט גנבה ורציחה ועשק ועדות שקר.
כלומר אם היו צריכים לתת לאומה ההודית תורה אז לא היו נותנים להם דיני גזל ורציחה ועשק ועדות שקר כי הם פשוט לא עושים את זה,
זה התשובה הנכונה לפותח האשכול,
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 00:50 |
|
| |
לעצם העניין הנידון כאן חשבתי על דוגמא נאה. הממחישה לפי חוויתי הסובייקטיבית את צורת הקשר הדתי לבורא עולם.
המציאות היא שאדם שמתחתן בידוע שאי פעם או יותר תהיה איזשהי קפידה מהאיש לאשתו ומהאשה לאיש. לכן יאמרו שצריך לסגור את מוסד הנישואין? ודאי שלא. לא רק זה, אלא שזה חלק מובנה מצורת זוגיות בריאה, שישנו שחרור יפה ובריא המאפשר לבני הזוג לריב. ישנו מרווח המותיר מקום לביטוי כ"א מבני הזוג עד כדי מריבה. אך גם לסיימו בנשיקה. לפי הידוע לי בדר"כ לא רק שזה לא מזיק לריב [באופן נכון], אלא שזה מעצים את הזוגיות הקיימת. ברור שהאידליה-אוטפיה של כל אחד כאשר הוא מצייר את מוסד הנישואין הנכון זה באופן נטול מריבות. אך זה נכון רק על כל רגע לכשעצמו, אך ממש לא לסך כל מצב הנישואין. [ישנה כאן בעיה לוגית של יחס הכלל לפרט, אבל תעשו לי טובה ותזרמו איתי. ולמי שמתעקש אטיל את הבעיה על הרמב"ם הנודע בהלכות תשובה פ"ו לגבי חטא המצרים]. שמעתי פעם ביטוי מידיד פסיכיאטר המטפל גם בפסיכולוגיה, לגבי זוג שעבר גירושין גם דרכו, וכך הוא אמר לי בדרך אגב; 'הם אפילו לא רבו'. באותו רגע נפלה בי תובנה עמוקה מבחינה קיומית ביחסי בורא עולם ויצירי כפיו. והיא; מי שלא רב מידי פעם עם בורא עולם, [ולריב זה רק לא להגות ק"ש נכון!!!] הרי הוא עוד לא התחיל את הקשר העמוק עם יוצר האדם.
רק לא לשכוח את הנשיקה שאחרי!!!!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 00:57 |
|
| |
אני לא זוכר איזה הוגה יהודי התייחס בדומה לשואה. אולי בובר אולי א"י השל, לא זוכר מי. אבל טענתו הייתה שאמונתו לא השתנתה בעקבות השואה, מה שהשתנה זה טיב הייחס בינו לאלוקים. [אולי משהו כמו 'שהוא לא יכול לדרוש באותו אופן', משהו כזה. אשמח אם מישהו יביא את הדברים בצורה מדוייקת. מה שבכ"א התרשמתי מהמשפט הנ"ל הוא על ייחסים עם בורא עולם קצת יותר דינמיים ממצווה ומצווה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 07:41 |
|
| |
בעב
אולי היה דור דורש דעה
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 08:08 |
|
| |
וינצי מי אמור ליזום את הנשיקה?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 12:47 |
|
| |
בעל בעמיו. אתגרת אותי. תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 14:29 |
|
| |
באותו קו שחשבתי לעיל אני נגש גם לנקודה זו. 'מי אמור ליזום'. כשחיים עם בת זוג באופן אידיאלי [לטעמי], הרי שאין רלוונטיות מי ייזום את הנשיקה, העיקר שהיא תתקיים. אם אתה מצליח לקום בבוקר ולראות את העולם היפה ולהכיר במתת אלוקים, הרי שאלוקים יזם נשיקה הגונה. ואם אתה לא מצליח לזהות את אלוקים מבין שלל מתנותיו אלא רק מבין שלל צוויו, אך עדין חשוב לך לשמר איתו קשר אינטימי בריא ולא להתגרש ממנו - לא יקרה לך כלום אם אתה תיזום נשיקה הגונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 14:57 |
|
| |
ליאונרדו אתה יצרת את המונה ליזה, לא להיפך רבש"ע נמשל לחתן וכנסת ישראל לכלה, ואפילו בחברתנו המודרנית החתן הוא היוזם.
וכבר נאמר שהקב"ה אומר שובו אלי ואשובה אליכם, וכנסת ישראל אומרת השיבנו ה' אליך ונשובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 19:03 |
|
| |
מי שמת בעטיו של נחש פגום כי הוא אפילו לא רב?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2012 21:41 |
|
| |
על פניו זה מה שמשה רבינו אומר כמה וכמה פעמים בסוף ספר דברים, "כִּי אָנֹכִי יָדַעְתִּי אֶת-מֶרְיְךָ וְאֶת-עָרְפְּךָ הַקָּשֶׁה הֵן בְּעוֹדֶנִּי חַי עִמָּכֶם הַיּוֹם מַמְרִים הֱיִתֶם עִם-יְהוָה וְאַף כִּי-אַחֲרֵי מוֹתִי." ובעוד לא מעט מקומות בפרשות ניצבים וילך והאזינו.
|
|
|
|
|