אני חושב שבמעט שכתבת בתגובתך האחרונה הוכחת לעין כל מה הן מחשבותיך לגבי באי הפורום.
לא חשבתי להגיב בתחילה, מאחר וכל ויכוח אם יש כאן כוונה ךאפיקורסות, יהיה ויכוח עקר, זה אומר בכה וזה אומר בכה.
אבל מכיון והודית על האמת שנראה לך שמדובר באנשים משועממים, א"כ דבריך מופרכים מעיקרן.
ותגובה זו היא לכל מי שבא "להעיר" וכיו"ב.
נשלח ב-4/5/2003 23:54
בורג
אתה כנראה מסתמך על הכלל של רבי ישמעאל: כל דבר שהיה בכלל ויצא מן הכלל לא ללמד על עצמו יצא אלא על הכלל כולו יצא.
אמנם אני לא התכוונתי אלא על הפרט, שסגנונו הסגיר את אורח חייו.
נשלח ב-4/5/2003 23:57
כן בדיוק.
ומכיון שללמד על הכלל כולו יצא, וכשם שאיהו לאו מן המשועממים כן כולהו בני תורה אמיתיים שאין כוונתם ע"מ לקנטר.
נשלח ב-4/5/2003 23:59
בורג
מצד שני הוא כתב גם שאינו רגיל לסגנון ולשאלות. זאת אומרת שעדיין אינו יכול לתאר לעצמו את המושג שהטביע וטו של 'אוכל נבלות (או אפיקורס) לשם שמים'. מה שלא יעשה השכל יעשה השכל!
נשלח ב-5/5/2003 00:20
חבל על כל דברי הבוז ההדדיים המתחוללים פה
לדעתי אין מקום לבוז לא לידע של הזולת וגם לא לביקורת של הזולת יש מקום לבוז רק לבורות ולביקורת הבאה מתוך בורות.
וודאי וודאי נכונים הדברים למי שבא לבקר מנהגי ישראל מחמת בורות ולא משום שהתעמק בטעם ויש לו בעניין השגות.
על כן הכלל שאם מישהו מבין את הזולת: את הדעה שממול, ודווקא מתוך ניסיון מקסימלי להבין, הוא מבקר הרי שאדרבה ואדרבה. אך מי שמבקר משום שאינו מעוניין אפילו לדעת מרוב זלזול. עדיף שידום.
והדברים תקפים לכל צד ולכל מושא ביקורת.
ולהלבן:
זכורני שראיתי בספר 'יאסוף דוד' מאחד מרבני המגרב שכתב שאומרים הזכרת נשמות שם האם, כמו בבקשת רפואה משום ש'בתפילה יש להזכיר שם האם'. (איני זוכר הלשון המדוייק אבל זה בערך לשונו)
אני חושב שההסבר הוא שבהתייחס לזהות האדם המהותית והפנימית זה נקבע ע"פ האם. אך בהתייחס לציבור מזהים את האדם ע"פ האב. כלומר שם האב הוא כמו שם משפחה שמזהה את האדם ביחס לציבור. לכן שכשמזמינים לתורה, וכתיבת מציבה זה ע"פ שם האב. אך בעניין הזהות הפנימית נקבע ע"פ האם. (מעין זה גם מקובל לחלק בהבדל שבין ייחוס שבט ע"פ אב לעומת קביעת יהדות ע"פ אם.)
נשלח ב-5/5/2003 16:52
אחר ההתכתשויות, סגירת אשכולות ופתיחת אשכולות עליהן, אולי נדון לגופו של ענין?
מה זה מת?
מה זו כפרה?
ואיך ה'יזכור' מצרף אותם?
שאלות פשוטות. יש למאן דהו תשובות 'קב ונקי'?
נשלח ב-5/5/2003 17:38
כן בוגי
מת = הפרדות הנפש מהגוף
כפרה = הדחת הנפש מהעוונות שנדבקו לה כשהיתה מחוברת לגוף
הזכרת נשמות = פעולות טובות של הבן לעילוי נשמת הוריו
קב ונקי?
נשלח ב-5/5/2003 17:44
הלבן שליטא
מניין שמת אינו = ל: הפסקת הגוף והנפש מתפקודם?
וכך הרי משתמע מהכתוב אין חשבון בשאול ולא המתים יהללו קה, וכן תיאורי היות המת בחשכה, וכן יש להבין קצת באמירה של חכמים שהשינה אחד משישים ממיתה, ובשינה הרי גם פעולת הנפש חלשה יותר?
עוד אשאל אם תרגומך מת להיפרדות הנפש היא מתוך הבנתך האישית או על פי כתוב או אמונה?
נשלח ב-5/5/2003 17:54
הלבן
קב אבל עדיין לא נקי. מקוה בהמשך.
האם בנפש אתה מתכוין למודעות (אמנם ללא בחירה כהערת מתענין 'לא המתים')?
אם מודעות זאת יודעת (נניח) שהיא מוחטאת, מה מועיל לכך פעולתו של אחר? באדם חי שחוטא אני מניח שתסכים שאם אתן צדקה לעילוי נשמתו גם עם ידיעתו זה לא יעזור כמו שלא עוזר תשלום לכומר, אז למה שתשתנה הבנתך לגבי מת? מפני שהוא אנוס? אז כך גם בחי אנוס?
נשלח ב-5/5/2003 17:54
הבנה אישית עפ"י הכתוב והאמונה
שיש גן עדן ויש גיהנום
וכל הביטויים שהבאת דנים בגוף
נשלח ב-5/5/2003 17:58
מתענין
אם כוונתך לנפש היא לנפש החיונית שמחיה את הגוף אז אכן היא גם מפסיקה לתפקד במיתה
אבל אם הכוונה לנפש היא לנשמה הרי כפי שאמר הכתוב וישב העפר על הארץ כשהיה והרוח תשוב אל האלקים אשר נתנה
נשלח ב-5/5/2003 18:32
הלבן
איני יודע איך יישבת הכתוב "אין חשבון בשאול" וכן "אין המתים יודעים מאומה" או משהוא זה בקהלת.
אבחנה
הרוח חוזרת לאלוקים משמע שכבר אינה משרתת את האדם. וכאילו נאמר המכונה תלך לאדמה והמפעיל אותה יחזיר לעצמו את האנרגיה שהפעיל בה.
הלא כן?
אגב ברוך או ברוכה הבאה, אולי אשת מבחן את?
נשלח ב-5/5/2003 20:00
א) אבחנה הוא גבר גדול בתורה, כמו שאר גדולי הדור שבפורמינו.
ב) אינני אבחנה, אולם הבחנתי כאן מגמה בויכוח, ואיני רואה בה תועלת.
נשלח ב-5/5/2003 20:21
הלבן
מגמתי היא בירור האמת ולא הבחנתי מגמה שונה בלשונו של מתענין! אתה שוב בורח מזה? חבל!
לו הייתי חושב שיש לך רצון להתקדם בבירור האמת ושאם תכיר שלנפשך טוב (קרי שהשם רוצה ממך) שתהיה חסיד קשקוואלע או נוצרי וכל שלא יהיה, תתמסר לזה, הייתי מנסה לדון על דרכי בדיקת ה'משקפיים', אבל כנראה שלא. נכון? אמור נא בפה מלא שאתה רק מעונין להציץ באפקורסויות של גדולי הדור שבפורומינו ועם זה לשכנע את עצמך שאתה דבק באמונתך. כך אדע לא לבזבז אנרגיה על פתיחת ויכוחים בהם המתווכח בורח באמצע בהטחה של 'אפ...' או 'מגמתיות'.
(ווטו, ווטו, איך אני מבין את התפטרותך וחופשתך הארוכה.)
משמע מדבריך שאשה אינה יכולה להיות גדול הדור ולו מגדולי הדור 'שבפורומינו'?!
נשלח ב-5/5/2003 20:28
בוגי
א) אתה רואה תועלת בויכוח על אמיתות הישארות הנפש? אני לא.
ב) יכולה ויכולה, אך מה אעשה שאני מכירו, ובמקרה זה הוא גם גבר וגם גדול בתורה.