|
|
| נשלח ב-26/9/2008 07:51 |
|
| |
מזוהר,
איני מבינה את הדיון הזה כלל. למרות שאני מסכימה עם תשובותיו של מיכה לדבריך, אני לא הייתי עונה אותן. ההקשר של המילה הוא החשוב בעיני ולא המילה עצמה. המילה קיימת בעברית ויש לה תפקיד (ואולי בתקופת המקרא היה לה תפקיד אחר). שימוש בה במסגרת הקשר שחורג מן התפקיד הזה מביע משמעות שונה.
[ולשאלתך - הדבר נוגע בהחלט גם למילה "זכר".]
מיכה,
א. כן. אם משהו בבעלותי הרי הוא נתון לרשותי לעשות בו ככל העולה על רוחי. אולי יש על כך מגבלות מוסריות מסויימות, או אפילו חוקיות, אבל אלה באות דוקא מכיוון שתחושת הבעלות הבסיסית מאפשרת הכל.
ב. היה כאן בעבר (אם איני טועה) דיון על התפיסה הקבלית של זכר ונקבה, ושם הבעתי דעתי שזו תפיסה שמבוססת אך ורק על ההבדל המיני-ביולוגי (ואף תהיתי על ההרחבה העצומה שנעשתה מתוך הבדל זה גם לכיוונים פסיכולוגיים או פילוסופיים כביכול).
ג. כאמור, אין לי בעיה עם קיומה של המילה בשפה - יש לה תפקיד ואפשר להשתמש בה בהתאם לתפקידה. כל שימוש מעבר לתחום זה, אומר דרשני.
ירוחם,
א. מיניותי היא חלק ממני. חלק, לא הכל. מי שרואה רק אותה, יש לו בעיה בעינים (או באיבר ה"מתווך" בין העינים הרואות לפה המגדיר).
ב. יש הרבה גברים בעולם, ולא עם כולם אני מסכימה תמיד. יש גם הרבה נשים בעולם ולא עם כולן אני מסכימה בכל התחומים. (ומעבר לזה - מזרחי המכנה עצמו "פרענק" בחיבה או בהומור אינו דומה לאשכנזי שעושה זאת, גם אם לכאורה מאותן הסיבות).
ג. חבל לי שאיבדת את מי שהיית כחייל דתי, צעיר ואידיאליסט (איני בטוחה מה מהם גרם לרגישותך הנכונה לענ"ד, לכן אני מציינת את כל המאפיינים שהזכרת אתה) - לענ"ד עוד לא מאוחר לתקן זאת. הרס"ר ההוא דיבר בגסות ובאופן אישי גסות לא מצחיקה אותי.
אגב, הדוגמא שלך מוכיחה בדיוק את דברי - האם אתה או חיילים אחרים "הבליטו" את מיניותם ולכן נקראו כך? ממש לא. הרס"ר רצה להשפיל את מי שעומד מולו, ולכן בחר לתאר אתכם ע"פ איבר אחד בלבד מגופכם. צמצום אדם שלם לכדי איבר אחד (מיני דוקא) הוא מעשה של השפלה מכוונת.
ד. להבנתי, פמיניזם אינו מלחמה של נשים בגברים, אלא תהליך של תיקון העולם למען כל בני ובנות האדם אשר יושבים בו. כפי שגם האשכול הזה מוכיח, התהליך הזה, לצערי, עוד לא הגיע לסיומו. כל עוד אנשים ונשים מושפלים בגלל זהותם המינית והמגדרית, כל עוד יש מי שרואה את המין (או הגזע, או הגיל וכו') לפני שהוא רואה את האדם (השלם - גם כאשר מיניותו/זהותו שונים משלי), עדיין יש מה לתקן.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2008 08:12 |
|
| |
א. המגבלות הם לא תמיד מוסריות וחוקיות, אם "קניתי" חכמת הגיאומטירה, אני עדיין לא יכול לקחת שני ישרים מקבילים ולהפגיש אותם.
ב. אולי. ואולי לא! יש להזכיר שגם אם בקבלה לא נמצא הסבר המניח את הדעת, זה רק בגלל קושי הדבר - שהרי אף משלמה המלך נפלאה הבנת "דרך גבר בעלמה". אבל מה שלא יהיה אנו יודעים שיש דרך גבר בעלמה, ואנו גם יכולים (וגם למקובלים, יש זכות דיבור) לומר את דעתנו.
ג. לדרשנים זה אומר דרשני, לשאר האנשים הניחי להם לישראל, השאירי להם את זכות חופש המחשבה והדיבור, ואל תציקי להם עם זה שאת חושבת שונה, ואם כל מיני דרשות שאת דורשת לשמע ה"זעקה" שאת שומעת מהמילה:"דרשני". עלייך להבין, שלך זה אומר דרשני, לאחרים זה אומר: הגדרה יפה, הגדרה מדוייקת, כן יש אנשים שחושבים שונה ממך! תני להם לחשוב!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2008 08:13 |
|
| |
אמשלום
אני עונה לזוהר אך ורק כדי לכסות על הבעיות הקטנות, מתוך ידיעה שאת כבר תדאגי לבעיות הגדולות!
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2008 08:34 |
|
| |
מיכה,
א. אם אתה חושב שאתה יכול להפגיש שני קוים מקבילים, אולי לא קנית באמת את חכמת הגיאומטריה.
ב. באשכול ההוא לא נמצא לחכמי המקום הסבר אחר לרעיון ה"קבלה" והנתינה" בחלוקתו המגדרית, זולת אופן קיום יחסי המין. אני אשמח להמשך את הדיון בנושא זה (אולי לא כאן).
נדמה לי שבתחילת אשכול זה העירה שחרית על הביטויים החד-צדדיים ליחסי המין (המניחים שאין כאן יחסים אלא מעשה של אדם אחד פעיל באדם אחר סביל). דומני ש"דרך גבר בעלמה" הוא אחד מהם.
ג. לכל אחד יש זכות לחשוב את מחשבותיו ולומר את דבריו. האם טענתי אחרת? האם ניסיתי להשתיק מישהו? אני כותבת את שאני חושבת ומנסה להסביר את דעותי (ולפעמים גם לשכנע). מה הבעיה בזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2008 09:12 |
|
| |
א. אולי. ואולי לא?*
ב. אז נמשיך (לא כאן). בכל מקרה, זה שלא מצאו זה לא אומר שאין! אני אישית סבור שיש הסבר. אם כי קצרות-לשוני עלולה לעמוד לי לרועץ, בכל מקרה אני מוכן לעמוד לדיון.
ג. אענה לך באישי.
תרגיל לדוגמא:
מישהו שולח תגובה. לפני שהוא לוחץ על 'שלח', שיחשוב על מה שכתב לפחות דקה "ואולי לא"?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2008 10:09 |
|
| |
האשה נקנית
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2008 10:23 |
|
| |
מה זה? קביעה, שאלה צעקה טענה מענה מחשבה דעה או אמונה?
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2008 10:30 |
|
| |
[מיכה,
א. תרגיל מצוין. אני מציעה לך להתנסות בו לפעמים.
ב. בודאי שיכול להיות הסבר מופלא, מקיף ואמיתי, אבל כאן הוא טרם הובא, וכפי שאמרתי - אשמח להתדיין בנושא ולשמוע הסברים נוספים.]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2008 10:30 |
|
| |
"'איש ואשה' - שני שמות, הונחו תחילה לזכר ולנקבה מבני אדם. ואחרי כן הושאלו לכל זכר ונקבה משאר מיני בעלי החיים - אמר, "מכל הבהמה הטהורה תקח לך שבעה שבעה איש ואשתו" - כאילו אמר, 'זכר ונקבה'. ואחר כך הושאל שם 'אשה' לכל ענין מוכן ומזומן להתחבר לענין אחר - אמר, "חמש היריעות תהיין חוברות אשה אל אחותה"; כבר התבאר לך, כי 'אחות' ו'אח' יאמרו גם כן בשתוף מצד ההשאלה, כ'איש ואשה'" (רמב"ם מו"נ ח"א פ"ו)
|
|
| נשלח ב-26/9/2008 10:33 |
|
| |
אמשלום
א. תהיי בטוחב שלא הצעתי זאת לפני שהתנסיתי בו רבות.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2008 12:15 |
|
| |
אםשלום
אסביר שוב, כנראה שאני לא מסביר את עצמי טוב
לא היתה לי ח"ן מחשבה שלילית בכינוי נקבה, בשפה העברית יש כינויים שונים לבני אדם.
אדם, לא תמיד אפשרלכנות כל אחד , בשם אדם, ולמרות שזה שם של זכר,ואפשר לכנות אשה בתאר אדם.
איש למרות שזה לשון זכר לא כל זכר זכאי לתאר איש.
אשה- כמה שזה נשמע מוזר- השורש של אשה אינה מאיש, היא אינה נגזרת מהאיש.
זכר- זה כבר כינוי של בן מין שיש לו זכרות- כלומר דבר שזוכרים אותו מכיון שרואים אותו,
נקבה- בגל חוסר הכפול של הזכרות,
כל אחד, איש או אשה מתלבשים ומנהגים לפי הבנתם הרוחנית, או מה שחשוב להם בחיים, יש שחשוב להם להיות בן אדם, יש שחשוב להם להיות איש או אשה, ויש שדווקא מיניותם חשובה להם,( לכולנו היא חשובה, תלוי המינון)
אז אם אשה מתלבשת ומתנהגת בשידור מיניותה, היא בהחלט ראויה ומגיע לה השם המתאים לה.
אני מצהיר בזה כי אין אני דן אותה או אותו, לשלילה או לחיוב, כל זכאי- וזכאי לשמו וכינויו.
בענין הפמיניזם- הבנתי שהיתה עילה הגיונית והיסטורית למחאת הנשים, בגין קיפוחם, אבל ב"ה זה נגמר, (אולי תתחיל מלחמת הגברים לשוויון).
הממסד המלחמתי חייב להמשיך להתקיים??
ביום רביעי בלילה טלפנתי לאגודת הפמיניסטיות, לברך אותם על הנצחן הנשי, קבלתי מענה טלפוני צוהל- כל העמדות תפוסות ,כל העמדות תפוסות,
אגב לא רציתי אמש לספר לך את האמת, אבל אם תקראי את הפרופיל המשתמש שלך בפורום
לא נעים אבל כתוב שם - נקבה-
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2008 15:59 |
|
| |
[ירוחם,
א. הבנתי שלך לא היתה מחשבה שלילית והבנתי שאתה אינך מתכוון לפגיעה. ניסיתי להסביר לך שגם בלא כוונה כזו, השימוש בתואר המסויים שלא בהקשרו הביולוגי, בתוספת ההסבר שלך ש"היא מבקשת את זה" בהחלט פוגעניים (לפחות כלפי).
ב. דומני שלא קראת מה שכתבתי על הפמיניזם. או שקראת ובחרת להתעלם. בכל מקרה, למה שאתה כתבת כאן על מטרות הפמיניזם (ולכן גם על השגתן וכו') אין שמץ של קשר למה שאני חושבת על פמיניזם, ואף טרחתי והסברתי כאן מדוע (ולא בפעם הראשונה). כמובן שאינך מחוייב להגדרותי, וזכותך להגדיר דברים כפי רצונך, אבל אם אתה שואל אותי שאלה, מן הראוי שתתייחס לתשובה שנתתי (אפשר להתייחס גם ע"י ויכוח או טענות נגד, אבל התעלמות, אינה נראית לי התייחסות ראויה או מכבדת).
ג. אם תקרא אתה את פרופיל המשתמש שלי תראה שלא טרחתי כלל למלאו (כל מה ששם הוא ברירת המחדל של האתר, או לפחות כך היתה כשנרשמתי כאן). הבחירה האפשרית בין ההגדרות "זכר" או "נקבה" היא בהחלט אחת הסיבות לכך.]
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2008 16:21 |
|
| |
אםשלום
הדו שיח שהיה ביננו לפחות באשכול זה, לא היה על הפמיניזם, איזכורה היה כדרך אגב להסביר- כנראה מחוסר ידע- את תגובתך, ממנעים פמיניסטיים,
בכליון עיינים אצפה להסבר מפורט וענייני על הפמיניזם,- סדרי את משנתך המסודרת ותני לנו להבין, פתחי אשכול בנושא בבקשה.
ציפיתי ממך להבנת ההומור- היבש שלי כנראה- מה שכתבתי על הטלפון ועל פרופיל המשתמש.
אבל אין דבר בלי שכר את כותבת,הבחירה האפשרית בין ההגדרות "זכר" או "נקבה" היא בהחלט אחת הסיבות לכך.]
י
ש לפעמים שמתלבשים לא כמו אשה ולא כמו אדם, ולכן הבחירה האפשרית בין ההגדרות נשארת רק האפשרות היחידה- נקבה-
שבת שלום מאחד שמעריך אותך כאשה כאדם וכ-רבה
|
|
| נשלח ב-26/9/2008 16:54 |
|
| |
[ירוחם,
אתה שאלת אותי (בדף הקודם) - "אגב כמה זמן עוד תמשך המהפכה הפמיניסטית? הרי הכל כבר בידי הנשים? אפילו אני. עד שלא יהיה הראשון לציון אשה לא תנוחו?"
אני עניתי כאן למעלה - "להבנתי, פמיניזם אינו מלחמה של נשים בגברים, אלא תהליך של תיקון העולם למען כל בני ובנות האדם אשר יושבים בו. כפי שגם האשכול הזה מוכיח, התהליך הזה, לצערי, עוד לא הגיע לסיומו. כל עוד אנשים ונשים מושפלים בגלל זהותם המינית והמגדרית, כל עוד יש מי שרואה את המין (או הגזע, או הגיל וכו') לפני שהוא רואה את האדם (השלם - גם כאשר מיניותו/זהותו שונים משלי), עדיין יש מה לתקן."
מה זה משנה אם זה היה מרכז הדיון או אגבו? נשאלה שאלה ונענתה תשובה.
(איני מגדירה עצמי כ"נקבה" אלא בתשובה לשאלות רפואיות וכד'. אישה אני תמיד - בלא קשר ללבושי).]
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/9/2008 17:07 |
|
| |
אמשלום
אין לי מושג מדוע את מתנגדת כל כך לתואר נקבה.
נקבה זה תואר כולל יותר מאשר אשה.יש תינוקת, יש עלמה,יש נערה ,יש קשישה, יש זקנה ומן הסתם יש עוד .כנ"ל אצל הזכר. פשוט נוח יותר להשתמש בשם כולל במקרים רבים.
זה שמקור המילה הוא בהקשר מיני הרי מקור המילה זכר גם הוא הקשרו מיני. וזה שיש כמה פרחחים שמשתמשים במילה כוללת זו בהקשר מיני זה רק מוכיח עליהם משהו אבל זה לא פוגע בי.
הרי עצם המילה מין היא מינית משהו,אז אולי נחפש מילה אחרת?יש מין זכר ויש מין נקבה.
גם כאשר גבר אומר לך בכביש :"אישה למטבח"זה גם בכוונה לפגוע.
הטון והכוונה עושים את ההבדל יותר מהמילה עצמה.
|
|
|
|
|