|
|
| נשלח ב-5/2/2009 12:17 |
|
| |
באבות כתוב- עשה לך רב- וקנה לך חבר, בזה שאין לך רב - קנית לך חבר,
תהלים פרק קיט חבר אני לְכָל אֲשֶׁר יְרֵאוּךָ וּלְשֹׁמְרֵי פִּקּוּדֶיךָ:
|
|
| נשלח ב-5/2/2009 13:13 |
|
| |
לנצרות יש על מה להתנצל .
הנצרות המסיונרית במשך הדורות רצחה מיליוני יהודים.עליה נאמר:הרצחת וגם ירשת? היא ירשה את היהדות,שינתה אותה והוסיפה חטא על פשע ורצחה מיליונים בשם הדת השקרית שלה.
ביהדות אין מסיונריות.להפך."קשים גרים לישראל כספחת"
כל מי שמאמין שדת ישראל היא אמת יודע שהמילה התנצלות כלל לא קיימת בלקסיקון של תורת אמת.
במשך הדורות גדולי ישראל תיקנו תקנות שהתאימו לכל תקופה ותקופה.
ואגב אם מדברים על הומופוביה הרי האיסור מפורש בתורה .
אולי מצפים כאן כמה כותבים שלאחר שגדולי הדור יתנצלו בשם חז"ל אולי גם נותן התורה יתנצל (ח"ו) על כמה מצוות שכתב בתורתו שאינם מוצאים חן בעיני נותני העצות,החכמים בעיני עצמם?
תוקן על ידי צענערענע ב- 05/02/2009 13:11:03
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2009 14:09 |
|
| |
צענע
אני מפנה אותך לקרוא שוב את ההודעה הפותחת את האשכול הזה. אחרי שקראת, שאלותי:
- האם מה שכתוב שם זה 'תורת אמת'? (שעליה, כדבריך, אין צורך להתנצל)
- האם אלו 'תקנות שהתאימו לתקופה'? (מדובר בקביעות לגבי תכונותיהן של נשים, לא תקנות, ובשום מקום לא כתוב שזה מוגבל לתקופה הספציפית, או המלצות כלשהן לשיפור המצב למען העתיד. נראה בבירור שחז"ל האמינו בכל ליבם שטבען של נשים הוא כפי המתואר.)
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2009 14:55 |
|
| |
צענע, תיקון הסטורי קל:
הנצרות אכן עודדה בתקופות מסויימות מעשי רצח ביהודים, העלימה עין בתקופות אחרות, ופה ושם אפילו יזמה [למרות שהדוגמה הכנסייתית התנגדה לפגיעה פיזית ביהודים, שכן ראתה בהשארותם כמיעוט מושפל בקרב החברה הנוצרית עדות לצדקת הדרך הנוצרית].
אבל כל אלה לא הגיעו למליונים.
המליונים שייכים לרוצחים הנאצים, שלא פעלו בשם הנצרות.
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2009 15:14 |
|
| |
צענע רק לשם ההיסטוריה את יודעת כמה נהרגו בגזרות תתנו שעד היום אנו אומרים אב הרחמים כל שבת לזכרם?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2009 15:15 |
|
| |
[השכן,
אני מתפלאה עליך - מה אתה מתערב כאן עם עובדות, כשעל הפרק עומדת האמת.]
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2009 15:15 |
|
| |
השכן, למרות שנאצים לא היו נוצרים ואף היו במידה רבה אנטי-נוצריים אין ספק כי לאנטישמיות הרצחנית שלהם יש שורשים נוצריים.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2009 16:29 |
|
| |
אמשלום,
את גם נהיית לי פה עורכדינית? אני אעשה עם העובדות מה שאני רוצה, ואחר כך אחליט מה היא האמת. כשאהיה בצד השני, אעשה עם האמת מה שאני רוצה, ואחר כך אחליט מה הן העובדות... [כל רזי המקצוע על רגל אחת :-) ]
סנשו,
טענת צענע היתה שהנצרות הרגה מליוני יהודים. לא ירדנו לחקר שורשי האנטישמיות. אבל עם זאת, להגיד שהנאצים הרגו בשם הנצרות זה נכון כמו להגיד שהם פעלו בשם האלים אודין ותור. זה לכל היותר הרקע ההסטורי והתרבותי שלהם, אבל בטח לא היה חלק מהמניע שלהם, ובוודאי ובוודאי, שהנצרות לא פעלה באמצעותם.
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2009 18:00 |
|
| |
אמשלום
"[השכן,
אני מתפלאה עליך - מה אתה מתערב כאן עם עובדות, כשעל הפרק עומדת האמת"
כך כתבת.
." לאחר שלחצו על היהודים להמיר את דתם וחיסלו מיליוני יהודים שסירבו להמיר את דתם לנצרות, אין לנוצרים זכות לעסוק במיסיון בקרב היהודים"
כותב המאמר הוא מנהל המרכז למלחמה באנטישמיות בנורבגיה.
http://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/7552
כמובן שלא הייתי זקוקה לחיזוק של העדות הזאת.
הרי ידוע שבפולין הקתולית זכו הנאצים לשיתוף פעולה מלא של האזרחים הפולנים האנטישמים.
אמבר
האם את מצפה גם להתנצלות מנותן התורה?על זה לא ענית.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2009 18:12 |
|
| |
צענע,
הציטוט שהבאת מלמד הרבה דברים, אבל לא הסטוריה. הוא מלמד שתוארו של אדם אינו מהווה ערובה לתוכן דבריו, וגם מלמד שאנשים נוטים להגזים, ולפעמים אפילו לדבר שטויות.
הנוצרים כנוצרים לא הרגו מליוני יהודים. את מוזמנת להציג אירועים הסטוריים של רציחות נוצריות - והיו רבות כאלה - לסכמן, ולהגיע לתוצאה. הנאצים הרגו מליונים, בלי קשר לנוצריותם, וגם בלי קשר לאנטישמיות הנוצרית שלהם ושל עושי דברם הסלאבים. רבים ממצילי היהודים היו כמרים קתוליים דווקא.
אין צורך לציין, שהמרת דת לא היתה אופציה בזמן השואה, והמומרים נשרפו באותן להבות ממש.
|
|
|
| נשלח ב-5/2/2009 18:30 |
|
| |
השכן
הרי הנצרות היא המקור לאנטישמיות.
היטלר לא היה מעיז לעשות את מה שעשה אלמלא האנטישמיות הנוצרית.
האם יש בכלל היסטוריון שעליו אתה סומך או שכולם אומרים שטויות ורק אתה צודק?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 09:34 |
|
| |
צענע
הייתי שמחה להתנצלות מכותבי התורה, לו היו חיים היום, על דברים מסויימים.
בכל אופן, מה שמטריד אותי הוא בעיקר העובדה שיש אנשים היום הרואים בדברי בחז"ל - כגון אלו שבראש האשכול הזה - אמת מוחלטת שלא ניתנת לערעור, וכך מגיעים לכל מיני השקפות עולם מפלות גזעית ומגדרית.
גם התורה נגועה באפלייה מגדרית וגזעית כשזה נוגע לחקיקת חוקים, אולם חלק מדברי חז"ל הם מיזוגניים במובהק.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 10:52 |
|
| |
אמבר
אולי תשכילי אותי היכן בתורה- הכתובה כתובה- גזענות- = נחיתות בגין מוצא אתני. ????
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 12:25 |
|
| |
ירוחם
יש דינים שונים לגבי גוי ויהודי בעניין נזיקין, פיקוח נפש ועוד
כמו כן מותר לקנות עבדים, להפריד את השפחה מילדיה, הריגת עבד אינה גוררת עונש, הריגת עבד של אדם אחר גוררת קנס בלבד.
אולי זה לא 'נחיתות בגין מוצא אתני' אבל זה בהחלט 'נחיתות בגין נסיבות הולדתו של אדם שאינן תלויות בו', וההגדרה הקרובה ביותר לאפלייה כזאת תהיה גזענות.
ואני יודעת שעכשיו תטען שנחיתות כזאת כבר קיימת בטבע, שכל אדם נולד עם כישורים אחרים ומצב כלכלי אחר וכו' וכו', כל הטיעונים המוכרים והנדושים שטוענים גם על אפליית נשים בתורה. אז אדגיש: אני מדברת על אפלייה בחקיקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/2/2009 12:54 |
|
| |
אמבר
נדמה לי שדברנו על התורה הכתובה ובתורה הכתובה אין גזענות, בתורה הכתובה יש יחס מועדף לנשים,
תקראי ותלמדי בעיון את הכתוב בתורה, את יכולה להעזר בספרו של פרופ' סימון מבר אילן. על יחסה החיובי של התורה לנשים.
את מדברת על חוקי בני אדם- להזכירך כי באנגליה בארצות הברית ובמדינות אחרות נאורות- עד לפני שישים שנה, הגזענות היתה בחוקה!
רצוי שתקראי את דעתם של אבות האומה האמריקאית על הכושים!
|
|
|