בית פורומים עצור כאן חושבים

"מחברת הלומדים" ל"חברת הקבצנים"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-22/4/2013 07:06 לינק ישיר 

שיבולאיו

חרוזים נאים עלולים להשכיח שיש להציע נימוקים.

הנה הדגמה למה שחסר בעיני בטיעון שלך.

"הגזמנו כבר עם המיסים
(שכנך החילוני עשוק).
בינינו - חרטא הגמרא.
הלא, אישי, תצא לשוק?"

הוריד לה כאפה האברך
(ככלות הכל, חרד היה).

האמנם החרדים אחראים לגובה המיסוי? האם יש משהו שחרדים יכולים לעשות כדי להוריד מסים למען אחינו החילונים? אשמח לדעת.

אשת האברך טוענת שהגמרא היא "חרטא". הביטוי לא מספיק מוכר לי ואני מבין שהוא נרדף ל"שטויות" אך יותר "סלנגי".

אך למה בדיוק הכוונה? שלגמרא אין ערך? שללימוד של בעלה אין ערך? האם דיבוריה אמורים לשקף תחושה קיימת בציבור החרדי? או שראוי שתהיה לציבור החרדי? מדוע ועל סמך מה?

אם כוונתך שלגמרא אין ערך, אני חלוק עליך. ואמנם ראוי לפתוח אשכול על זה. (היתה שאלה דומה בפורום "סופרים וספרים" וגם שם המליצו שנדון בנושא כאן. אשתדל בל"נ לפתוח אשכול).

אם כוונתך שללימוד של אותו אברך פלוני לא היה ערך, יש כמובן לבדוק זאת. בהחלט יש כאלו שלימודם אינו נושא ברכה. וצריך לברר מדוע. על כל פנים, גם אם אדם טועה בדרכו, האם אשתו תעליב את הדרך? אתמהה.

ייחסת לאברך תגובה של מכה (כאפה) לאשתו. בוודאי שאין זו דרך התורה. יתכן שלדעתך יש אברכים שזו צורת התנהגותם. זה לא מוכר לי. וגם אם זה אמור להיות שיר היתולי, דומה שבשיר היתולי יש צורך להתייחס למציאות ולא לעסוק בהשמצות. הרי לשיטתך (ואולי בדברים מסוימים אסכים עמך) יש מספיק נקודות לביקורת גם בלי לייחס דברים לא נכונים עובדתית לציבור שלנו, החרדי.

עוד כתבת

את שנות בחרותו בזבז
(וגם מצה"ל השתמט).
הרבנים עבדו עליו,

מה הן "שנות הבחרות"? 16-23?

מה היה הבזבוז? אי לימוד ליבה ואי קנית מיומנויות למציאת פרנסה בעולם מתוחכם? אם כן, אתה צודק. אכן יש מה להוסיף בכישורים וידע לציבור שלנו.

אך אם כוונתך שהפסיד חויות חילוניות (נניח: סרטים, ספרים, אינטרנט, מפגשים בינו לבינה, ואפשר להאריך ברשימה), בוודאי שיש כאן הימנעות מחויות מקובלות בחברות ותרבויות אחרות, אבל זה גופא הענין: האדם השומר תורה ומצוות אינו מבקש לחוות חויות אסורות.

טענת ש"הרבנים" הונו אותו. צריך להסביר קצת יותר מי הם "הרבנים". אני כן מסכים שיש דברים לשפר אצלנו, ואכן אין זה פשוט לחולל שינוי. אולי יש רבנים או "רבנים" שטועים ומטעים. אולי הם עצמם אינם מעריכים נכונה את הנושא, למשל, של הענקת ידע ויכולת לימודית בגיל "הבחרות". אולי יש מקום לשפר את תוכנית הלימודים בישיבות, וכבר היו על זה אשכולות. אבל כאשר ביקורת זו מושמעת בתוך החרוזים שלך, כיון שהיא מנוסחת כפי שהיא מנוסחת, ומלווה באי דיוקים, התגובה האינטואיטיבית וגם המחושבת תהיה אי הסכמה. עבור מי שרוצה להשיג שינוי ולהצביע על טעויות, האם לא ראוי שתהיה כמה שיותר מדוייק וכמה שיותר עדין בעצמך?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2013 09:07 לינק ישיר 

מיימוני מיימוני, מתי תפסיק להיות פאתטי??

כך זה נראה:

מיימוני עומד ליד הרפת
פרה אחת עושה מו
מיימוני: את בטוחה שה'מו' שלך בא בנימוס ובמקום המתאים?
לפעמים אנחנו משמיעים קול שהוא לא רצוני אבל איננו חושבים מספיק מה קורה בסביבה
לא? חשבי על זה
פרה ב': פלצצצצצצ  
מיימוני, שוב אני מזכיר לך בעדינות
כי יש קולות שמתאימים יותר לרשות הפרט
האם זו מוסכמה פרתית?
פרה ג': חרששש (שופכת למיימוני על הרגל 8 ליטר שיבוליזם מזוקק)
מיימוני: אני מבין שהיה לך קשה להתאפק
אבל האם אינך חושבת שבפורום שלנו מדברים רק על פילוסופיה מופשטת
בשפה תקנית
פרה: תיקנית, כאילו ג'וקים, אני מתה על זה מ'מ'מ' זה דליקטס דלישעס פלצצצצצצצ
מיימוני: ייתכן שאם אולי וכאשר..
פרה: סתום כבר יא.....
מיימוני: נזכרתי שאפשר למחוק
אולי אמחוק כמה אותיות שאינן עולות בקנה אחד עם השקפת ה.
פרה: חסום אותי כבר יא אידיוט
מיימוני: חלילה, אצלינו כולם תרבותיים אין דבר כזה לחסום
פרה: יאללה תיהנה פלצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2013 10:39 לינק ישיר 

ומתי אתה הזבוב תפסיק להתעופף מסחי לקיא ולהיות ניזון מצואתם של בני אדם, כי הרי אינך ניזון רק ממה שהאנשים פולטים מגועל. איני לא יודע מי יותר מגעיל הזבוב או המקק. שמך יאה לך ואתה נאה לשמך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2013 14:08 לינק ישיר 

התכוונת ששיבוליהו הוא צואה של בני אדם
או שהוא אדם שמטיל כאן צואה?

נ.ב. סליחה שלקחתי לך את העיסוק
יש מקום לשנינו
בפורום הזה יש הרבה צואה
חצי לי חצי לך
ו..בתיאבון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2013 15:17 לינק ישיר 

אני לא מכנה אנשים בתור צואה, אתה הוא זה, המכנה עצמו -זבוב, מטבעו של הזבוב לאכול מהצואה, מהקיא והסחי  של אחרים.  זה שאתה ממשיך לבא הנה למרות שאתה חושב שיש כאן הרבה צואה תרגע  הריח זה לא הצואה של הפורום, זה צואה  והריח שאתה מביא לכאן כדרך הזבובים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2013 15:44 לינק ישיר 

[quote]שיבולאיו

חרוזים נאים עלולים להשכיח שיש להציע נימוקים.

הנה הדגמה למה שחסר בעיני בטיעון שלך.

"הגזמנו כבר עם המיסים
(שכנך החילוני עשוק).
בינינו - חרטא הגמרא.
הלא, אישי, תצא לשוק?"

הוריד לה כאפה האברך
(ככלות הכל, חרד היה).

האמנם החרדים אחראים לגובה המיסוי? האם יש משהו שחרדים יכולים לעשות כדי להוריד מסים למען אחינו החילונים? אשמח לדעת.

אשת האברך טוענת שהגמרא היא "חרטא". הביטוי לא מספיק מוכר לי ואני מבין שהוא נרדף ל"שטויות" אך יותר "סלנגי".

...

ייחסת לאברך תגובה של מכה (כאפה) לאשתו. בוודאי שאין זו דרך התורה. יתכן שלדעתך יש אברכים שזו צורת התנהגותם. זה לא מוכר לי. וגם אם זה אמור להיות שיר היתולי, דומה שבשיר היתולי יש צורך להתייחס למציאות ולא לעסוק בהשמצות. הרי לשיטתך (ואולי בדברים מסוימים אסכים עמך) יש מספיק נקודות לביקורת גם בלי לייחס דברים לא נכונים עובדתית לציבור שלנו, החרדי.

עוד כתבת...

/quote]

חרוז נאה אינו תחליף
לטיעונים מבוססים.
ציינת קשר, לדוגמה,
בין חרדים לבין מיסים.

אך אין כלל קשר בין מיסים
להשתתפות במטלה.
ולא תוכל למצוא שום פסול
בדור בורים בבטלה.

אם סטלני פישר כך אמר,
אז מתייון הוא, לא מורי.
ואין לחשוש כלל בדבריו,
משום דרכי האמורי.

וכלל אוסיף לך, עם זאת,
נקוט יהא הוא בידך:
כשהטיעון נשמע מופרך -
הרבה תרבה בהוכחה.

וחוץ מזה, ברשלנות,
ורק לשמוע צליל חה-חה,
הוספת חטא ברמיזות
על אלימות במשפחה.

נשים הן פה כמו נסיכות,
חשוב שגם את זה תדע.
המצאנו אף איזה שיבוש
עילג וציני - "פנים כבודה".

חשוב לשקול את הדברים,
ולא לומר סתם בחופזה.
אולי הפלינו פה ושם,
כמו בקביעה של מזוזה.

אולי, אכן, לחרדי,
הכל נראה כמין עיכוס.
(ואף טבענו זאת בכלל
"אצל נשים, הקול כמו ***".)

אולי איסור בחירת אשה
חשוב מדי מלהרפות.
(ואף טבענו זאת בכלל
"אצל נשים, הקול כמו ***".)

אולי זאת שטות בת ללמד
מחלוקת אשי ורבא.
(ואל תשכח גם את הכלל
"אצל נשים, הקול ערווה".)

אולי הן כה "מיוחדות"
שגם על זה יש לברך.
"ברוך שלא עשה אותי
אשה טפשה, אלא אברך".

אולי אכן נשים נשתיק,
ולא נפתח להן לשון.
בבית לא תשזוף עיני
אשה כותבת בעיתון.

אמירתך, תסכים אתי,
היא לא יותר מהכללה.
(וגם אם כאפה תתפלק,
במילא דעתה קלה.)

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 22/04/2013 16:26:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2013 16:36 לינק ישיר 

כסילו, אתה כבר לא משעמם ! איזה יופי !

סתם ככה, מהשירה הזאת אתה מרויח מליון בשנה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2013 18:53 לינק ישיר 

עני זבוב

וזה מאד חשוב

שעשיתי חרוזים

מעוד מעוד שנונים

אני שיבולת

ואין לי קרבולת

יש לי מחושים

וזה מדהים

עני מעוד מטוסקל

(בסוד בסוד: עני מובטל)

ולכן לקאן אני חוזר

את המנה היומיט אני חופר

אחרי הקול למי עוד אוכל לספר

שאני מרביח מליון ויותר?

כאן טשומת לב אקבל בכמויות

גם אם את הכדורים שכחתי לקחט

התקלקלו לי עחרוזים, לונורא, נאסוף אוטם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2013 21:50 לינק ישיר 

לסוחטים צורה שנונה
להתעמת עם הסחוט.
הראה שגם אתה יכול
אותו דבר - אבל נחות.

בהגיון החרדי:
נחות - עדיף, עלגות - שנינה.
הפיזיקה היא פטפוטים,
והגמרא בכלל פנינה.

מי יתן ונתעשת,
יש מכם אשר ימות. (*)
בלי כספינו, סביב קברים,
תנו קולכם בשיר עלגות.

--------------------------------------------------------

(*) הכוונה כמובן למותכם המשמח מרעב, ולא קריאה לפעולה לא חוקית. שלום חרדים, ד"ש לאדושםצבקות!

תוקן על ידי xibolaiyu ב- 22/04/2013 21:59:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2013 23:43 לינק ישיר 

הזבוב בחדר

תודה! כבר זמן רב לא זכיתי במחמאה נאה כשלך.

אמנם צר לי שמחמאה זו באה על חשבון השוואת חברים בפורום לפרות. פרות אינן חושבות. חברינו כן. אמנם יש מהם שחושבים אחרת לגמרי ממני, אחרת לגמרי ממך. אך כל עוד הם יציגו טיעונים, הם יוזמנו להישאר ולתרום משלהם. בתקוה, לפחות תקותי, שאולי גם יבדקו את עצמם.

לגבי התגובות האמצעיות שעוסקות בהפרשות, סבורני שכדאי למחקן. יש הומור, יש הומור מושחז, ויש ביטויים גסים הראויים להימחק.

שיבולייהו

התענגתי על חרוזיך החדשים. הם נראים מוצלחים מקודמיהם. והם אכן מעלים נקודות לבדיקה ועיון.

החריזה שלך מאפשרת לך ל"כתוב בלי ולהתבטא עם" ביטויים בעברית לא נקיה שכרגיל אינם מקומם בפורום. מבחינה פורמלית, כתבת "נקי". גם גרמת לי לחייך ולומר לעצמי: ניצחני שיבולייהו, ניצחני. (מגלומניה שלי כפולה ומכופלת, כן).

אשתדל לענות על מה שאוכל.

אני מבין שאתה מסכים שהחרדים אינם גורמים למיסוי גבוה יותר אבל אתה מזכיר שהם אינם יצרניים ובנוסף "אינם נושאים בנטל". אני מודה שחלקנו אינם יצרניים במובן זה שהתוצרת של עיסוקם היומיומי היא רק אינטלקטואלית (לימוד גמרא והמסתעף) או מצוות, שעבור מי שאינו מאמין בהן הן, לכל היותר, תחביב המעניק חשיבות עצמית.

כמדומה שהנושא של "שויון בנטל" ראוי לדיון באשכול עצמאי. זה אמנם מאד פוליטי, אבל גם מאד מעניין. אם ניתן יהיה לדון בו באופן פילוסופי, כלומר בהנחות היסוד ובאופן לא רגשי, זה יהיה כדאי מאד לדעתי.

כתיבה ארכנית שמעמידה פנים שיש בידיה הוכחות היא חסרון גם בעיני. אם אני נכשל בזה, אשמח מאד שיצביעו לי על דוגמאות לזה כדי שאוכל לחזור בי, כל מקום ומקום בפני עצמו ובו עצמו.

הגישה החרדית קוראת לכבד מאד את האשה, ויש בזה פרטים ופרטי פרטים. נכון הוא שהלכות ומנהגים עוצבו בימים שבהם היתה הפרדה ברורה בין החברה הנשית לגברית, ויש שרידים מאותם ימים. גם הרמב"ם כתב שמקומה של האשה במטבח, אם נסמוך על הציטוט המפורסם שמצטטים ממנו (ואני מתעצל לחפש בתקליטור).

האמירה "כל כבודה בת מלך פנימה" ראויה לאשכול בפני עצמו. לדעתי כדאי לזכור שהיא משקפת תרבות שונה ואם זו הלכה אזי צריך לראותה על הרקע שלה. עובדה שהנשים שלנו יוצאות לעבוד והן פעילות "בחוץ" לפעמים יותר מהגברים... התרבות השתנתה, אבל החברה החרדית אינה ממהרת להודות בשינויים כאלו ולכן יש מרחק בין מה שקורה בפועל לבין ההצהרות. זה בהחלט יכול להראות מגוחך בעיני העומד מבחוץ. וגם בעיני מי שנמצא בפנים...

גם הקביעה "קול באשה ערוה" ראויה לדיון בפני עצמו. כמו כל הנושא של צניעות, החשש מפני ראיות אסורות ומראות אסורים ומחשבות אסורות וכיו"ב. סבורני שקודם כל צריך לברר מה הן ההלכות ואחר כך אפשר לדון אם מערערים עליהן ובשם אלו שיקולים וערכים.

חזרת שוב על הקביעה שלפעמים האשה מקבלת מכות ומדבריך משמע שמי שנכשל בזה מצדיק זאת לעצמו במילים ש"דעתן קלה". מי שעושה כן עובר על הלכות חמורות. לגבי הנושא של מכות לנשים והפעלת כוח על האשה ראיתי לאחרונה הפניות למחקרים במאמר של גרוסמן, בעל מחבר "חסידות ומורדות", שדן כנראה בנושאים אלו. שוב, ראוי לאשכול. כמדומה שלימוד הנושא יראה שאם ניתן לדבר על "גישה יהודית" ועל "הלכה" בנושאים אלו, הרי ההלכה שוללת אלימות כלפי אשה מכל וכל. לכן הרמז של ביקורת שמתחת נראה לי לא הגון, במחילה מכבודך.

לכל החולקים על שיבולייהו

שוב, אין טעם להעליב ולהמציא בדיחות. מי שרוצה להראות שהוא אינו צודק, מוזמן לעשות זאת בשיטה הראויה לנו. כלומר, הבאת ראיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/4/2013 23:51 לינק ישיר 

שיבולייהו

לחרוז כמוך - זה אתגר
אני יכול רק לנסות
כחרדי, כמסוגר,
למה אוכל כבר לקוות

רק זאת אעיר אם לי יותר
כחרדי אני עלול
להעלב מן המתואר
עלי - איני דייר של לול.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2013 01:07 לינק ישיר 

בעוד שבוע יחול יום ההולדת העשרי לפתיחת האשכול. פרספקטיבה מספיקה -במידת מה, לבחון את התחזיות הקודרות -מבלי להתיחס לגופן של טענות, האומנם?! הכצעקתה?! "החברה החרדית תקרוס"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2013 12:26 לינק ישיר 

זאב
התהליך בעיצומו. עוד מוקדם לקבוע. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2013 14:45 לינק ישיר 

מיימונידס, אתה באמת לא מבין, או רק עושה כאילו?
הבנאדם (?) לא רוצה לדבר אתך, הוא שונא ומתעב אותך, הוא רוצה שתמות, הוא בא לכאן כדי לקלל אותך ולדמיין שהוא משפיל מישהו בכך.
אתה חושב שיש בדל תועלת בלענות משהו ל'טיעונים' שלו? שאולי הוא יאמר, מעניין, וואלה! עכשיו אני מבין את החרדים בנקודה זו, לא חשבתי על זה, וואלה לא מסכים אבל מכבד אתכם.....
גם אם תשיב כסיל כאיוולתו, הוא מיד יקלל ויחרף אותך ואת אמא שלך על נושא אחר שעומד לו בקצה המחוש
הדרך היחידה לדבר אתו היא בשיטת 'הזבוב בחדר', להשתמש בשיטה הניאדרטלית שלו, רק יותר מוצלח
נאמר 'עם עקש תתעקש' ולא עם עקש תדבר בטיעונים רציונלים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/4/2013 14:57 לינק ישיר 

כלומר- הוא גורם לך לרדת לרמה שלו, לצורת החשיבה שלו,ומצליח מאד מאד.
 אתה לא פועל, כפי שבעצם צריכים לפעול, אתה נגרר. ועונה כפי שהוא עונה.ואתה יודע שזה מכוער לענות כך
מי הצליח  אתה? או הוא?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "מחברת הלומדים" ל"חברת הקבצנים"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.