| נשלח ב-1/5/2003 11:30 |
|
| |
שאלה הילכתית - גילוח בר"ח אייר ?
רבים נוהגים להתגלח ביום שישי שחל בו ראש חודש אייר, כך ראיתי שנה שעברה, כשנשאלתי ע"י חברים למה לא ניצלת את ההזדמנות להתגלח ביום שישי ר"ח ?
חיפשתי מקורות הלכתיים לנושא ולא מצאתי, מה שכן ראיתי שכתוב במפורש ב"מחבר" ש"טעות היא בידם" ובמשנה ברורה ועוד כתוב גם שאין להסתפר 33 יום רצוף.
מישהו אמר לי שיש רידב"ז (או שם דומה) שם כתוב שניתן להסתפר לכבוד שבת ר"ח.
אם מישהו מתלמידי החכמים של הפורום יוכל לסייע בנושא אודה לו על כך .
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2003 11:37 |
|
| |
במשנה ברורה כותב שאם חל ראש חודש בשבת מותר להתגלח.
אני כותב מזיכרון ואין לידי את המשנה ברורה לכן לא אציין את הסעיף.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2003 11:48 |
|
| |
ר' יהודה החסיד כותב בצוואתו שאין להסתפר. מה שכן, "הנודע ביהודה" במכתב חריף לבנו טוען שמדובר בצוואה פרטית, ושכזאת, אינה מחייבת את הציבור הרחב.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2003 11:50 |
|
| |
פום ...
חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי את מה שאתה אומר בשם המשנה ברורה.
אלא ההיפך.
לכן נא לבדוק , ואשמח אם תעדכן אותי בהמשך.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2003 11:53 |
|
| |
משנה ברורה סימן תצ"ג
סעיף ב'
המשנה ברורה מביא שיש הנוהגים לא להסתפר עד ל"ג בעומר ויש הנוהגים לא להסתפר מר"ח אייר עד שבועות
הצד השווה של שניהם שלא מסתפרים 33 יום
אבל מוסיף המשנה ברורה:
"ואף להנוהגין איסור גם עד ר"ח אייר, מ"מ אם חל ר"ח בשבת כיון שיש כאן תוספת שמחה שבת ור"ח יש להתיר להסתפר בע"ש מפני כבוד השבת , וגם לישא אשה בו ביום כיון שעיקר הסעודה יהיה בשבת ור"ח"
תוקן על ידי - ביתריסט - 5/1/2003 11:55:34 AM
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2003 12:44 |
|
| |
אופפפס מאיפה צצה ההודעה של ביתריסט ?
(9) משנה ברורה סימן תצג
ואף להנוהגין איסור גם עד ר"ח אייר (ח) מ"מ אם חל ר"ח בשבת כיון שיש כאן תוספת שמחה שבת ור"ח יש להתיר להסתפר בע"ש מפני כבוד השבת וגם לישא אשה בו ביום כיון שעיקר הסעודה יהיה בשבת ור"ח:
מרכא כפולה
טיפחא
סופפסוק
-----------------
תוקן על ידי - מרכא_כפולה - 5/1/2003 12:45:43 PM
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2003 12:45 |
|
| |
פום.
תמהתי.
לא צ"ל פונק פאקערט?
מה זה פום?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/5/2003 20:56 |
|
| |
קטע מתוך "על דעת עצמי"/דניאל רותם-"בשבע"
יודע את מקומי
בימים אלה אני משתדל להסתובב בשכונתי כמה שפחות. בכל פעם שאני מראה את פניי ברבים בתקופה זאת, דברים מוזרים מתרחשים: עוברי אורח נפוצים לכל עבר, ילדים קטנים צורחים ומתחבאים, חתולים מייללים (אם כי אצלם זה קורה תמיד) ואימהות ממהרות להכניס את עולליהן הביתה. למעשה, זהו ריטואל המתרחש מדי שנה, בדיוק בין פסח לל"ג בעומר. איש אינו מסוגל לעמוד מול זיפי הזקן הטריים של דניאל רותם.
ככה זה - לפני שנים רבות מתו אלפי תלמידיו של רבי עקיבא, ולזכר האסון חייבים אנו להסתובב בפנים היכולות להרוג אלפים נוספים. המלה אסתטיקה נכנסת עמוק לארון, יחד עם האפטרשייב. לשווא נעמוד בכל בוקר מול הראי, נסרק את שיער ראשנו ונפתח בו שבילים (או מפרצונים, תלוי במסתרק) לתפארה, במטרה להיראות טוב. אפילו תסרוקת נאה לא תוכל לתקן את נזקי זקן ה'ספירה', בדיוק כפי שהפאן של דוד לוי לעולם לא יסתיר את לחייו.
מאז ומתמיד השתייכתי לאסכולה המתנגדת לזקנים. רק במקרים בודדים משמש הזקן לאו דווקא כמסכה, או כמגן בפני השמש, אלא ככלי אסתטי, רוחני או חברתי, המתאים לזה המגדל אותו. למשל, הזקן מוסיף הדרת כבוד לרבנים חשובים (או אנשי דת אחרים), מורים לתנ"ך, ממציאים, ציירים, פסיכואנליטיקנים ועורכי עיתונים שבועיים (כי למה לי להסתבך). מכיוון שאני לא אף אחד מהרשימה הנ"ל, אני משתדל לנצל כל הזדמנות הנקרית בדרכי כדי להיפטר מזיפי הזקן הסוררים. מי שלא ראה אותי שמח על היכולת להתגלח ביום שישי זה (ראש חודש שחל בערב שבת וכו' וכו'), לא ראה שמחה מימיו.
אבל כאילו כדי לסבך את העניינים, רעייתי טורחת לספר לי שהזיפים שלי דווקא מוצאים חן בעיניה. מכל האנשים שבעולם, דווקא האדם הקרוב אלי ביותר נהנה לראות אותי כחמאסניק מצוי. אין פלא, שימי ספירת העומר בביתנו הופכים אצלה לימי חג. ככל שהטרוריסט שאני דומה לו מסוכן יותר, כך גדלה הנאתה משערות זקני. בנסיבות אחרות, הייתי אולי מתרגז על כך. אבל בימים אלה, אני מעדיף לנהוג כבוד בכל אדם, קל וחומר באשתי. מה שבטוח, אני על הטעות של תלמידי רבי עקיבא לא חוזר!
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2003 07:38 |
|
| |
יש לי שיעור ארוכות ולכן אני שואל:
נאמר שמותר להתגלח כשחל ר"ח בשבת אבל בשנה זה חל ר"ח גם ביום ו' ובר"ח אסור להתגלח (לא?)
אז מה עושים בשנה כזה?
|
|
|
|
| נשלח ב-2/5/2003 09:24 |
|
| |
סיפור אמיתי:
בנערותי הוזמנתי לחתונה בליל חמישי (אור ליום ו') בבית הכנסת המרכזי בירושלים, כאשר היומיים של סוף השבוע (שישבת) חלו בראש חודש אייר (בדיוק כמו השנה). במקרה ראיתי את הרב פנחס שיר, הרב האשכנזי הראשי של כפר סבא, ביום ה' בבוקר, אז שאלתי אותו אם מותר להקדים ולהתגלח כבר ביום ה' בערב.
נעניתי בחיוך מאיר פנים (נשקו האישי הקבוע של הרב שיר), ובתשובה חיובית.
אך הרב לא הסתפק בכך. הוא התעניין היכן תיערך החופה, ולאחר שעניתי (בבית הכנסת המרכזי בירושלים) הוא הוסיף ושאל מי החתן ומי הכלה. לאחר שעניתי, הוא אמר משהו בסגנון של "אם כך, אז אפילו מצווה להתגלח!".
כשהגעתי לאולם בית הכנסת המרכזי, החופה כבר היתה בעיצומה. עורך החופה היה הרב שיר...
תוקן על ידי - Gill Bates - 5/2/2003 9:25:25 AM
|
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 10:47 |
|
| |
שמועה שמעתי שיש היתר להתגלח היום. אשמח לדעת חכמי וזקני הפורום.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 13:44 |
|
| |
יש מקור?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 14:24 |
|
| |
תוקן על ידי אריאל222 ב- 29/04/2022 14:24:57
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 14:42 |
|
| |
| אריאל222 כתב: |  |
תוקן על ידי אריאל222 ב- 29/04/2022 14:24:57 |
|
מה שנראה כאילו הדגשת שם, מדובר על חל ל"ג בעומר ביום ראשון. אבל יש מקור והוא במ"ב באותו סימן ס"ק ה' "ואף להנוהגין איסור גם עד ר"ח אייר מ"מ אם חל ר"ח בשבת כיון שיש כאן תוספת שמחה שבת ור"ח יש להתיר להסתפר בע"ש מפני כבוד השבת וגם לישא אשה בו ביום כיון שעיקר הסעודה יהיה בשבת ור"ח".
|
|
|
|
| נשלח ב-29/4/2022 14:45 |
|
| |
| מיאניומשמי כתב: |  |
| אריאל222 כתב: |  |
תוקן על ידי אריאל222 ב- 29/04/2022 14:24:57 |
|
מה שנראה כאילו הדגשת שם, מדובר על חל ל"ג בעומר ביום ראשון. אבל יש מקור והוא במ"ב באותו סימן ס"ק ה' "ואף להנוהגין איסור גם עד ר"ח אייר מ"מ אם חל ר"ח בשבת כיון שיש כאן תוספת שמחה שבת ור"ח יש להתיר להסתפר בע"ש מפני כבוד השבת וגם לישא אשה בו ביום כיון שעיקר הסעודה יהיה בשבת ור"ח". |
|
צדקת בשורה הראשונה שכתבת. אך השנה ראש חודש חל ביום ראשון ולא בשבת אז מה שכתבת לא נכון. נשלח מהאנדרואיד שלי
|
|
|
|
|